X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:32

Agusia2312, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea być moze ma nietolerancje laktozy Zosieńka, masz rację przetestuj jeszcze.

Ewka - tak Pola powoli odzyskuje apetyt, choć zdarza się, że gdy ma bąki lub jest poddenerwowana to odmawia jedzenia, wtedy staram się ją uśpić i karmię na śpiocha. Generalnie właśnie przez karmienie na śpiocha udało nam się nie spaść z wagi, przyrosty choć małe ale były a teraz są już w normie, choć tak jak mówię, walka trwa, to wymaga dużo pracy i zużytego mleka do wylania niestety ;) jesteśmy na nutramigenie lgg. W sytuacji krytycznej gdy POla nie jadła cały dzień na szczęście piła wodę, przepajam ją codziennie delikatnie, ale tylko wodą i to nie za dużo bo dr powiedział, że jak dziecko opije się wody to oszukuje główkę i nie chce potem mleka.
    Pola dostała prezent na 3 miesiące, karuzelę edukacyjną, kontrastową i jest szał w domu :) pełen zachwyt, gada z karuzelą od 30 min :)
    e4c0d4666259ceeemed.png

Galanea, Limerikowo, Agusia2312, eta, Edyta84, Niesforna, Judi2014, karolina1990, balonik, alexast, madamama, NataliaK lubią tę wiadomość

• ewqa135 Znajoma

Wysłany: 10 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 14:48

34bwyx8d68fd5qf6.png
    l22n8rib3e5iuhom.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika super ta karuzelka plus dziala na malucha
    gdzie dostac taka zabaweczke?

weronikabp lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, taką karuzelę bardzo łatwo zrobić samemu.Jak masz kolorową drukarkę, to druknij parę kontrastowych obrazków, wytnij, zawies na sznurkach i jest :).Ewentualnie kartoniki, flamastry w dłoń... do tego jakieś kokardki, wstążki i może być ciekawsza, niż kupna :).

Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewqa - kryzys trwał około tygodnia do dwóch ale nadal nie jest tak jak powinno być, Pan Dr powiedział, że to może być kilka tygodni.

Limerikowo, na tym etapie świetne są proste kształty i kontrasty kupiłam jej parę takich rzeczy, część z nich w tym karuzelę tu:
    http://www.zielonezabawki.pl/productcart/karuzela-nad-lozeczko-do-wozka-wimmer-ferguson-211590-manhattan-toy-zabawki-dla-niemolakow

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Limerikowo, taką karuzelę bardzo łatwo zrobić samemu.Jak masz kolorową drukarkę, to druknij parę kontrastowych obrazków, wytnij, zawies na sznurkach i jest :).Ewentualnie kartoniki, flamastry w dłoń... do tego jakieś kokardki, wstążki i może być ciekawsza, niż kupna :).
    wiesz Martynika nie wiem czy ciekawsza, jesli ktoś jest uzdolniony i lubi robić takie rzeczy to być może, ale zdobycie materiałów, kleju przyjaznych dziecku wcale nie jest takie proste, poza tym nie każdy lubi i chce robić sam. Ja się cieszę, że można nabyć tak ciekawe i fajne zabawki. Poza tym choć raz mogłabyś po prostu polubić zdjęcie Poli a nie wiecznie polemizować i krytykować. Sorry ale tak na 3 miesiące Poli zebrało mi się na szczere wyznanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 14:10

karolina1990, madamama, NataliaK lubią tę wiadomość

• ewqa135 Znajoma

Wysłany: 10 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 14:49

34bwyx8d68fd5qf6.png
    l22n8rib3e5iuhom.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewqa135 wrote:
    weronikabp wrote:
    Ewqa - kryzys trwał około tygodnia do dwóch ale nadal nie jest tak jak powinno być, Pan Dr powiedział, że to może być kilka tygodni.

Jeszcze raz dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że u nas też to minie, bo jestem załamana :(
    kochana trzymam za Was kciuki, no i bądź w stalym kontakcie z lekarzem, aby badac przyrosty małej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moja Marcelina też miała problem z zaparciami. U nas coś pomogło choć nie wiem dokładnie co, ale podawałam Bebiko Comfort na kolki i zaparcia oraz syrop Debridat ( na receptę) - 1,5 ml - 3 x dziennie plus na kolki Delicol i Espumisan. Po 3 dniach kupki mała zaczęła robić sama. Po miesiącu odstawiłam Debridat i mleko na kolki i przeszłam na zwykłe Bebiko. Odstawiłam też Delicol i teraz podaję tylko Espumisan 1-2 razy dziennie. Do tego podawałam i podaję nadal Dicoflor 5 kropel dziennie.
    Kupki mała robi sama bez żadnych krzyków raz dziennie a i czasami dwa razy dziennie. Najrzadziej to raz na dwa dni. Skonsultuj to z lekarzem, ale myślę, że u nas pomogła zmiana mleka na specjalne na zaparcia i do tego syrop Debridat.
    Wcześniej też ratowałam się czopkami, ale bywało tak, że przy każdym wypróżnieniu trzeba było podać czopek i choć lekarz twierdził, że tak można podawać, to poprosiłam pediatrę o jakiś wpspomagacz na jelitka i ten przepisał mi właśnie Debridat.

eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za idee karuzelowe Dziewczyny, ta z bujaczka ewidentnie chyba znudzila sie Karolce, powiesilam wczesniej wstazki ale tez nic, nie posiedzi 2 minut wola i wola mamke
    za to jak gadam do niej juz obojetnie co to sie smieje
    troche krucho u mnie z czasem i u meza, ledwo cos tam chwyce do jedzenia na szybko, mala jest b absorbujaca a pranie to razem wieszamy
    mam nadz ze nosidelko tuli ulatwi nam ciut zycie :--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

Limerikowo, na tym etapie świetne są proste kształty i kontrasty kupiłam jej parę takich rzeczy, część z nich w tym karuzelę tu:
    http://www.zielonezabawki.pl/productcart/karuzela-nad-lozeczko-do-wozka-wimmer-ferguson-211590-manhattan-toy-zabawki-dla-niemolakow

fajna stronka, uwielbiam drewniane zabawki! ciekawa jestem czy Ignacy będzie podzielał moje upodobania ;)
    weronika kupowałaś już z tej strony coś jeszcze? może jakieś fajne grzechotki możesz polecić? i może inne dziewczyny macie jakieś fajne grzechotki i gryzaki do polecenia??

ja robiąc jakieś zakupy kupiłam taki gryzak wodny z firmy babyone, w oryginalnym opakowaniu włożyłam go do szuflady i ostatnio zaglądam żeby go rozpakować, a on pękniety na zgrzewie i ten płyn z środka wyciekł!!! niczym go nie przycisłam, lezał w prawie pustej szufladzie, firma babyone mnóstwo dla dzieci produkuje rzeczy a tu taki numer! zraziłam się strasznie do tych gryzaków z żelem w środku bo przecież gdyby ignacy to miał w buzi, pękłoby i połkną by ten żel!!! masakra
    teraz nie wiem jaki sensowny gryzak kupić. może coś doradzicie??

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta tez mam ten gryzak gelowy baby ono, dzieki za info, podpatrze zgrzewy dookola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 14:59

eta lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta bardzo polecam stronę fabrykawafelkow, kupiłam tam sporo fajnych rzeczy, gryzaki też :)
    oto link:
    http://www.fabrykawafelkow.pl/155-gryzaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 15:17

eta lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Eta bardzo polecam stronę fabrykawafelkow, kupiłam tam sporo fajnych rzeczy, gryzaki też :)
    oto link:
    http://www.fabrykawafelkow.pl/155-gryzaki
    dzięki weronika :) rzeczywiście super rzeczy :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie musle nad jakims mlekiem na zaparcia, skonsultuje to z pediayra jesli nie bedzie poprawy

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Wlasnie musle nad jakims mlekiem na zaparcia, skonsultuje to z pediayra jesli nie bedzie poprawy
    wiem, że jest też taka humana na przykład.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Sorry ale tak na 3 miesiące Poli zebrało mi się na szczere wyznanie.

Strach się bać, co będzie na roczek ;).

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, Martynika, no dziewczyny nie bedziem sie tu klocic przeciez
    łapki na zgode bardzo prosze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 18:01

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba idzie ku lepszemu bo zrobila sama kupke :)

weronikabp, eta lubią tę wiadomość

‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ