X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    wczoraj byłam wyłączona z życia. Cały dzień przespałam z wysoką gorączką. Mąż został w domu zajmować się dziećmi. Na szczęście wczoraj Piotruś był grzeczny jak aniołek. Marudził tylko na jedzenie a po od razu spokój :) dzisiaj jeszcze trochę źle się czuję, ale w porównaniu do wczoraj to jak niebo a piekło. Chłopcy też już jakoś te choróbska pozwalczali. Michasiowi został tylko kaszel i osłabienie.
    Ja szczepię tylko 5w1 i na nic więcej.
    Natalia mina Twojego synka super hehehe
    mój Piotruś jeszcze jak się za rączki ciągnie do przodu to głowa w tyle zostaje, ale ma jeszcze czas :) zębów to jeszcze długo nie będzie widać raczej.
    wczoraj cały dzień nie karmiłam to miałam cycki jak balony i jeszcze Piotruś postanowił, że całą noc prześpi i dopiero o 5 mi cycki opróżnił i to nie do końca. :) to było bolesne doświadczenie, ale taka byłam połamana, że nawet nie dałam rady siedzieć a co dopiero mleko ściągać :)

Galanea moja kotka cały czas w łóżeczku śpi jak nie jednego to drugiego synka. Niczego potem nie piorę :) w nogach z nimi zawsze śpi :) musiałabym codziennie prać po kilka razy hehe tylko moja kotka wyłącznie w domu egzystuje, nie wychodzi na dwór.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 12:42

Galanea, NataliaK, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:23

MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia zdrówka życzę! taka pora roku plus dzieciaki to masakra jakas, jak ktos złapie chorobsko to reakcja łańcuchowa!

MonikaS, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wspolczuje. U mnie wszyscy dokola kichaja i pryvhaja, ale my jeszcze sie trzymamy. W niedziele chrzciny wiec mala ze wszystkimi zakichancami bedzie miala kontakt mam nadzieje, ze nic nie zlapie.

MonikaS, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:24

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my juz po bylo ok oprocz drobnego placzu, igla 1 zalegla PCV i ok za mc hexa 6w1 i meningokoki czyli 2
    uffffff

Galanea, NataliaK, alexast, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh boże u nas znowu od czwartku brzydka kupa, wybrałam się do lekarza..i co..czekałam godzine z małym dzieckiem:/ lekarka obejrzała mała i stwierdziła że wszystko ok, brzuszek miękki, osłuchowo czysto, gardełko ok..miałyśmy brać dicoflor 30 i miało być ok..no ale wczoraj rozpętało sie piekło:( mała nie chciała jeść więc karmiłam na śpiocha, do tego wieczorem godzina krzyku..dla mnie to był atak kolki, udało się wymasować bąki i brzydką kupę rpzeszło..noc taka jak zawsze czyli spała od 20 do 5.30 zjadła normalnie opożniej dwa razy też jadła a od 12 ryk..nie je..ale juz wiem dlaczego obie dolne trójki wychodzą :(((( viburcol już użyty, wysłałąm męża po jakiś żel na ząbkowanie i mam nadzieje że coś pomoże i uda się ją nakarmić. A najlepsze że zadzwoniłam jeszcze przed tym odkryciem do przychodni bo byłam pewna że to rotawirus i co usłyszałam? że dzisiaj mnie nie przyjmą bo dzisiaj tylko dzieci zdrowe..skandal szukam innej przychodni:/
    Przerpaszam za takie nieskłądne wypociny ale to wszystko na szybko i w empcjach..
    Pozdrawiam Was serdecznie i zdrówka życzę!
    PS Natalia chyba Frankowi też te trójki idą? jak sobie radzicie?

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę doczytałam że Franuś też cierpi :( eh boże jakie to niesprawiedliwe że taki mały orzeszek musi się tak nacierpieć:( ja wiem że są gorsze rzeczy i większe bóle ale myślałam że po tych kolkach już wszystko przejdziemy..:/
    a Franek je normalnie?

Limerikowo lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi zartujesz chyba ze odmowili Ci przyjecia z chorym dzieckiem bo dzisiaj zdrowe? O matko, a nie moga na koniec wcisnac chociazby??? Beznadzieja.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi u nas dwie dolne jedynki a radzic sobie nie radzimy,od kilku dni jest lipa,viburcol+paracetamol,chociaz juz te zeby widac no doslownie jakby jedna warstwa je dzielila od wybicia,dziury juz sa,dziaslo jakby odpuchlo. Franek wstal,juz sie smieje,ale jak tyle spal to nie dziwne,ciekawe co bedzie w nocy...czy znow powtorka z rozrywki ;-)
    Nie Azi,nie je normalnie. Robi kupy luzne ze sluzem,slini sie tak ze przeboeram go kilka razy,wysypany na twarzy od sliny...ogolnie szał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 13:41

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi nie wyobrażam sobie żeby przychodnia odmówiła pomocy - przecież od tego jest a nie dla zdrowych dzieci...

Najlepiej zniósł choróbstwa Piotruś :) najgorzej ja. Michaś dalej się z kaszlem męczy takim mokrym obecnie i ogólnie połamany ciut - bez życia. Męża jak do tej pory nic nie chwyciło.

Muszę Wam powiedzieć, że te rossmanowskie mleko Piotrusiowi przypisało. Przestał ulewać, zrobił się spokojniejszy i do tego lepiej toleruje moje mleko :) kupy regularne i normalne... oby tak zostało bo dopiero od niedzieli to mleko pije :)

alexast, Paula222, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez na dole jedynka wychodzi, czuję coś pod palcem ślinotok na całego, maruda się włączyła, zobaczymy jak będzie dodatkowo po szczepieniu..
    Azi szok z tą przychodnią, zarządaj informacji na piśmie o tym, że Cię nie przyjmą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 14:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nasze dzieci z iloscia zebow przescigna wszystkie inne dzieci forumowe haha,zaraz beda wyrastac zeby madrosci xd

Mucha, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie, niech osemki jeszcze poczekaja ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejj a ja już nie wiem co się ze mną dzieje, nie dośc że nie mam @, mam bóle brzucha, jajników od jakiś 2 tyg i nic... Już szlag mnie trafia ! Byłam tydz temu u gina i nic ciekawego nie widział jak to że endo dośc grube i powinnam nie długo @ dostac lub że w ciąży jestem... Ciąży nie ma bo w środę robiłam betę, ale myślałam że w końcu przyjdzie ta @ :/

Azi jestem w szoku, jak mogą nie przyjmowac chorych dzieci?? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 15:05

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi, a mają dwa oddzielne wejścia dla dzieci chorych i dzieci zdrowych? Jeżeli nie, to rozumiem tę politykę, żeby dzieci chorych ze zdrowymi nie mieszać (w mojej przychodni są jakby dwie mniejsze, właśnie rozdzielone, dzieci chore i zdrowe się ze sobą nie "spotykają", ta dla chorych otwarta codziennie od rana do wieczora), ale w takim wypadku bezwzględnie powinni wskazać inną placówkę, w której by Was przyjęli, nie wyobrażam sobie, żeby Was tak zostawili...

U nas też ślina i paluchy w buzi non stop, ale dziąsła ani rozpulchnione, ani się tam nic nie przebija... przynajmniej ja nie widzę.

I mam super humor, bo rano przyszła paka ciuchów, którą kupiłam na naszym forumowym bazarku za grosze, a takie super markowe polarki i bluzy, po 7-8zł/szt., praktycznie jak nowe :) :) :). Zajrzyjcie, bo są naprawdę fajne rzeczy, ja brałam od Riki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 15:38

Agusia2312, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge, Franek od 7 rano lacznie nie spal max 1,5 h ciekawe co bedzie robil w nocy........ ;) spi na mnie ciagle,nie mam serca go wkladac do wozka,spi i steka przez sen :|

• Mucha Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artynika polityka polityka, ale po przyjeciu dzieci zdrowych mozna przyjac dzieci chore niezaleznie od ilosci wejsc :)

Natalia to moze nie daj mu tyle spac...chociaz budzenie biedaka tez niefajne!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, oczywiście, że jak ktoś chce, to tak zaplanuje pracę przychodni, aby przyjąć i dzieci zdrowe i chore :). Natomiast jeśli ktoś tego jednak dobrze nie rozwiązał i stwierdził, że zdrowe mają np. 3 dni w tygodniu, a chore pozostałe dwa, to w te trzy dni powinno się chorym wskazać najbliższą placówkę zastępczą.

Kupiliśmy wczoraj nosidło Manduca, powoli przyzwyczajam do niego Artura, bo spacery w gondoli już go nie bawią, a ja nie będę się bujać z noszeniem tego ośmiokilowego kloca na rękach. Zastanawiałam się między Tulą a Manducą, ale w Manduce przekonał mnie regulowany panel przy głowie - może być wyżej, lub niżej, co jest dobre, bo Artur dostaje szału, jak coś mu zasłania świat (z obniżonym panelem Manduca kończy się na wysokości ramion), a z kolei podobno przy noszeniu na plecach wydłużenie tego panelu jest wygodniejsze dla dziecka. No i przy maluchu, który dobrze głowy nie trzyma wydłużenie panelu zda egzamin. Spodobała mi się też opcja wyjmowanego "kapturka", który chroni od wiatru/słońca a także możliwość noszenia na plecach i biodrze.

Nie podobają mi się gacie dla małego niemowlaka, których nie można wypiąć (taka jakby wkładka na stałę), choć wydaje się, że Arturowi nie przeszkadzają, no i Manduca, co tu kryć, jest trochę brzydsza od Tuli, ale wydaje mi się, że u nas będzie bardziej funkcjonalna.

Artur nosidło zniósł duuuużo lepiej, niż chustę, w którą motania nienawidził, do nosidła wsadzam go w moment, wczoraj nawet zaliczyliśmy krótki spacer. Trochę się denerwował pod koniec, ale i tak postrzegam to jako sukces, bo w chuście było darcie po 30 sekundach.

Tak piszę, jakby ktoś rozważał kupno tego Manduki :).

Muszę jeszcze wykombinować jakiś ciepły ciuch do nosidła, te kombinezono-śpiworki, które wrzuciła Weronika wydają się fajne, ale z tego, co zrozumiałam tam jest jeden, uniwersalny rozmiar - 80? Wolałabym rozmiar większe, bo 74 jest teraz idealne, nawet pajace Artur nosi już 80tki po kuzynie, chociaż są jeszcze długie w nogawkach i rękawach. Ale jak śpiworek ma służyć przez parę miesięcy, to 80tka może okazać się przyciasna, zwłaszcza na warstwy :/.

Natalia, ja też bym nie miała sumienia budzić, zwłaszcza jak tyle się nacierpiał... pozostaje mieć nadzieję, że w nocy jednak będzie spał. Sen najlepszy na wszelkie bolączki :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 17:33

• Nalka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...:(

My po szczepieniu. Anna jak zwykle po jest zmęczona, nie chce jeść i cały czas śpi. Jeśli ją wybudzam to popłakuje, bo boli ją nóżka (co i tak nie przeszkodziło jej w boksowaniu wiszącej nad nią maskotki). Pomimo, że dobrze się rozwija nad nami czarne chmury. Anna przybiera coraz mniej.. waży zaledwie 3950g. Lekarka wzięła mój numer telefonu, powiedziała, że prześledzi na spokojnie całą dokumentację Anny, jakie badania można jeszcze zrobić. Na początek krew i gastroenterologa. Nie wiemy co się dzieje. Nie chce mi się nawet o tym myśleć, tak jestem wykończona. Jestem wściekła na swoje mleko, na mleko modyfikowane, nie wiem co mam robić i ta bezradność jest najgorsza.

Anna dziękuje za miłe słowa pod jej adresem. :)
    Eta co to to nie. Torebki nie oddam. :D Kocham ją.
    Weronika przez chwilę myślałam, że Pola siedzi, dopiero potem ogarnęłam, ze leży na Twoich kolanach.:D
    Z okazji przeżycia szczepienia kupiłam Annie książeczkę ze zwierzątkami, pierwsza strona piszczy, można ją brać do kąpieli. Z babyOno. Ma ciekawy kształt. :) Dokładnie taka: http://sklep.icare.pl/pl_PL/p/Ksiazeczka-piszczaca-ZWIERZETA-DOMOWE-BabyOno/198

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 17:21

Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ