MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalka - Najważniejsze że lekarka przejeła się sytuacją, porobicie badania, jeśli coś jest to znajdziecie problem i rozwiążecie problem. na pewno da się coś z tym zrobić i będzie wszystko dobrze.
Anna to jest tak dzielna przebojowa dziewczyna że ona na pewno da sobie radę! i gdyby umiała już mówić powiedziałaby: hej! mamo głowa do góry!!! zaraz się ogarnę i przytyję tu i ówdzie
a książeczka do kąpieli superMartynika, Limerikowo, Agusia2312, NataliaK, Nalka lubią tę wiadomość
-
Dokładnie, Nalka, za każdym razem jak opisujesz zachowanie Anny , albo wklejasz zdjęcia, to buzia mi się sama śmieje, Anna to taka rezolutna, bystra babka, jakby mówiła: "ja wam pokażę, ile w tym drobnym ciałku jest temperamentu!".To kiedyś będzie niezłe ziółko, a ja uwielbiam patrzeć jak Anna się rozwija
.Czuję, że nic złego się nie dzieje, a Anna w końcu odbije z wagą! Trzymam kciuki
.
misia_k1, Limerikowo, Galanea, Nalka, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNalka jedziemy na tym samym wózku, Pola za mało przybiera, szczepienia nie było, jest za to skierowanie do szpitala
(
Aż się dziwię, że Ci zaszczepili Annę, moja się nie zgodziła, choć Pola mieści się w siatce, ale przez ostatnie 4 tyg przybrala 19 gr na dobę, to za mało, choć patrząc na całośc podwoiła właśnie masę urodzeniową, na co miała jeszcze 2 miesiące. Wg Pani dr za dużo niewiadomych, nie wiadomo dlaczego Polunia nie je..i choć usg brzuszka 2x wyszlo super, trzeba ją dokladniej zbadać. Jutro wybieram się do specjalisty, moze uda się jej nie kłaść do szpitala, tylko wykonać te badania prywatnie, nie chcę aby Polunia przyniosła ze szpitala jakieś kolejne świństwo, a że nie jest zaszczepiona to podwójnie się boję..
Wiecie, dziwne jest to, że Ona na śpiocha je dużo a kiedy włącza się jej umysł odmawia, wygląda to tak jakby po prostu nie lubiła tego obrzydliwego nutramigenu..
Powiem Wam, że już nie mam siły na nic, marzę o dniu kiedy wszystko wróci do normy i Pola będzie ładnie jadła..i minie strach o Nią...Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPo poludniu cos mnie tknelo z moim Franiem,to do niego nie podobne zeby tyle spac,jedyne p 13 sie obudzil chwile pobawil i koniec,pozniej strasznie marudzil,przeszlam sie z nim dolekarza(swoja droga naprawde dobrze jest miec prywatny pakiet..) okazalo sie ze do Frania najprawdopodobniej cos sie przyplatalo
ma lekko czerwonr gardlo no i goraczka,teraz niewiadomo czy to wszystko od zabkowania czy infekcja. Jutro ide z nim pobrac krew zeby sprawdzic m.in. crp. Tak przerazliwie plakal ppd wieczor ze ja razem z nim,normalnie lzy ciurkiem. Dostal paracetamol i spi. Wykoncze sie doslownie,kolejny raz powiem ze jak nie urok to...
Jesli bedzie to infekcja to ewidentnie po basenie,wiec odpuszcze sobie poki nie bedzie wiekszy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 20:56
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny aż nie wytrzymałam i się popłakałam. Dajecie mi tyle wsparcia. To niesamowite. To wspaniałe, że mogę na Was liczyć. Chciałabym móc też Wam dawać tyle wsparcia, a często chcę coś napisać, doradzić, pozachwycać się Waszymi dzieciaczkami i zawsze albo Anna się obudzi, albo trzeba coś zrobić.. Dziękuję, że znalazłyście czas żeby nas wesprzeć.
Weronika bardzo mi przykro, wiem co przeżywasz.Anna jest zaszczepiona ponieważ wcześniej przybierała w miarę a przede wszystkim bardzo dobrze znosi szczepienia. Nie gorączkuje, czasami poboli ją nóżka ale ogólnie przechodzi je wzorowo. Z tym, że my z powodu niskiej wagi szczepimy się na zakładkę (co w przypadku 6 in 1 nie jest chyba możliwe..). Co trzy tygodnie i obserwujemy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 21:21
eta, Limerikowo, Martynika, Galanea lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wiem co przeżywacie bo mój synek też za 1,5 tyg ma kontrole bo ostatnio za mało przybrał. Sił czasami brakuje ale musimy walczyć. Jeśli chodzi o szpital to naprawdę starajcie się w ostateczności bo mały ze szpitala wyniósł bakterie z którą cały czas walczymy.
Trzymam za was kciuki.
Natalia mam nadzieję że Frankowi szybko przejdzie. Mi pediatra powiedziała, że jesli mogę to żebym z basenem poczekała bo może dużo świństw się przyplątać.Limerikowo, eta, weronikabp, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość
-
Zdrówka dla Waszych maleństw.
U nas choróbska w domu się panoszą, ale Bartuś dzielnie walczy i się nie daje. Ma tylko lekki katarek, właściwie to już mu prawie przeszło. My za to kichamy i kaszlemy. Kupiłam chłopcom syropy na kaszel i tabletki z wit. C Acerola Plus. Pan magister homeopata nie zalecił nic innego. Oby nam pomogło.eta lubi tę wiadomość
-
Nalka - jesteśmy tu wszystkie po to żeby się wspierać w trudnych chwilach, matki zawsze się zrozumieją :*
weronika - Twoje przypuszczenia odnośnie tego że Polę może smak nutramigenu odrzucać ma sens. jak badania wyjdą dobrze (czego jestem pewna) musicie spróbować inne mleko. bebilon pepti chyba próbowałyście i nie podeszło? dobrze pamiętam? przy alergii na białko jest jeszcze takie mleko neocate - moja przyjaciółka swojej córce na extremalną alergię podawała, popytaj lekarza, nie wiem czy dla Was mogloby się nadawać, bo wiem że to mleko lekarze przepisują wtedy kiedy nutramigen i bebilon pepti nie skutkują przy alergii, wtedy ostatnią deską ratunku jest neocate.
a może Twój lekarz wymyśli jeszcze jakieś nowe mleko. na pewno będzie dobrze..
Oj Nataliano to pech
niech szybko przechodzi ta infekcja!
weronikabp, Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość
-
evas wrote:Limerikowo i jak się w Tuli nosi? Wygodna jest, warta swojej ceny? My właśnie zamawiamy
dzis 1sza proba na pare min bedziemy cwiczyc dalej. Ja rekomendujeevas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeta wrote:Nalka - jesteśmy tu wszystkie po to żeby się wspierać w trudnych chwilach, matki zawsze się zrozumieją :*
weronika - Twoje przypuszczenia odnośnie tego że Polę może smak nutramigenu odrzucać ma sens. jak badania wyjdą dobrze (czego jestem pewna) musicie spróbować inne mleko. bebilon pepti chyba próbowałyście i nie podeszło? dobrze pamiętam? przy alergii na białko jest jeszcze takie mleko neocate - moja przyjaciółka swojej córce na extremalną alergię podawała, popytaj lekarza, nie wiem czy dla Was mogloby się nadawać, bo wiem że to mleko lekarze przepisują wtedy kiedy nutramigen i bebilon pepti nie skutkują przy alergii, wtedy ostatnią deską ratunku jest neocate.
a może Twój lekarz wymyśli jeszcze jakieś nowe mleko. na pewno będzie dobrze..
Oj Nataliano to pech
niech szybko przechodzi ta infekcja!
Jestem dzis zdruzgotana(( rycze i nie moge przestać tak sie boje o Polunie.
No właśnie sęk w tym ze nikt nie ma gwarancji czy Pola jest alergiczką, u niemowląt nie da sie tego potwierdzić badaniami, to sa tylko przypuszczenia. Mamy spróbować bebilon pepti mct, sama nie wiem, to podobne świństwo do nutramigenu, najchętniej spróbowałabym normalnego mleka aby sprawdzić czy Pola ma ta alergie, moze jej nie ma i niepotrzebnie sie meczy.. Zobaczę co
powie gastrolog.
Evas tula jest super - polecam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 22:35
evas, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Weronika, ja mam nadzieję że ten brak apetytu to przez smak mleka. Może po zmianie na inne będzie lepiej i oby alergia poszła sobie precz.
Mój Bartuś pije Bebiko i jak na razie żadnych problemów nie ma. Choć pani doktor na pierwszej wizycie wpisała nam do książeczki, żebym stosowała mleko dla alergików. Mały miał drobną wysypkę na brzuszku. Ja twierdziłam że to potówki, a pani doktor upierała sie na alergię. No i ja miałam rację, skończyły się upały i wysypka zniknęła.Galanea, weronikabp, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość