X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z doskoku powiem, że Anna na nan pro bardzo ładnie kupę robi. Uważam, że bebiko by jej nie podeszło. Jestem trochę dziwna, bo ja uwielbiam wszystkie produkty dla dzieci. Piłam bebiko i miałam wzdęcia, więc dziecku nie daję. Po Nan Pro 1 nie mam żadnych dolegliwości i Anna też nie narzeka. Rozumiem jej problem z nutritionem gdy jest zmieszany z wodą - obrzydlistwo. Z mlekiem jest o wiele smaczniejszy ale konsystencja może jej nie podchodzić. Kaszki pitne tez już wypróbowałam na sobie i raczej nie będę podawać ich Annie. Czułam się po nich ciężka. Po kaszkach bobovity tych sypanych było w porządku. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 16:36

Limerikowo, Agusia2312, NataliaK, misia_k1, eta lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Chyba jakieś fatum zawisło nade mną. Dzisiaj wróciłam ze szpitala, z poniedziałku na wtorek w nocy trafiłam na stół operacyjny z ostrym zapaleniem wyrostka. Myślałam, że to przeziębienie... A dziś w nocy dostałam wiadomość, że mój przyjaciel zabił się na autostradzie. Boję się, co jeszcze się wydarzy.

Z dobrych wieści - Ignaś zdrów jak rybka, po kontroli neurologicznej wiemy już, że problem jest tylko z trzymaniem główki, napięcie zostało wyeliminowane! :)
    Niania zdała egzamin na 100% i wsparła męża gdy mnie nie było. Dzisiaj, jak wreszcie zobaczyłam synka to nie mogłam przestać płakać, tak tęskniłam. Postaram się Was nadrobić, a tymczasem przesyłam wszystkim wirtualne uściski i życzenia miłego wieczoru.

Limerikowo, Agusia2312, weronikabp, balonik, Galanea, eta, Nalka lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama ZDROWKA!!! i oczywiscie odganiamy dla Ciebie kazde fatum czerwonymi wstazkami wiazanymi w big kokardy

ps ja tam przesadna nie jestem :--))

madamama, Agusia2312, eta, Nalka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja postanowiłam z Michasiem znowu do lekarza jechać i okazało się, że rzęzi mu w oskrzelach - no i antybiotyk, którego jak już wspominałam nie lubię. Jak trzeba to trzeba :)
    Teraz właśnie wróciłam od lekarza z Piotrusiem bo po południu obudził się z takim mega brzydkim kaszlem i chrypą, że masakra. Na szczęście osłuchowo czyściutko. Mam obserwować. Teraz biedny leży zasnąć nie może i takim przeraźliym głosikiem sobie marudzi, że aż żal słuchać.

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia powtorze setny raz,ale maly jest tak podobny do Ciebie ze szok!!!!:)
    Madamama kurcze to niefajnie,mam madzieje ze szybko do siebie dojdziesz i wszystko wroci do normy.
    Weronika pisz jak u gastroenterologa?????;>

U nas spokomny dzien,co chwile latam z termometrem i Franek nie ma goraczki,najwyzsza temp jaka miala miejsce to 37,1 ale za chwile juz bylo 36,7 haha moj cudowny termometr.
    Jadl dosc dobrze,byla u nas ciocia,akurat ona przychodzi codziennie wiec jest niegrozna dla Franka,posiedzielosmy,Franek pospal raz ciurkiem prawie 3 h,widocznie jest jeszcze oslabiony troszeczke,ale pozniei zjadl i znow gadal jak najety i probowal wsadzic swojego lwa Hieronima do buzi,irytu jac sie ze przeciez caly do buziaka nie wchodzi ;-)) gryzie wszystko i wszystkivh doslownie,dzis znow zaatakowal moja brode,pozniej ramie,pozniej probowal wsadzac sobie moje palce do buzi ale szybko stwoerdzil ze odpuszcza i postanowil jesc swoje do doslowmego porzygu ;-))

Zastanawiam soe nad kupnem nosidla ergo, zastanawiam sie nad tula ktora jak wiadomo wymiata,ale w chwili obecnej moje finanse sa lekko nadszarpiete,slyszalam ze godne polecenie jest nosidlo womar eco 2 ,nieco tansze,jakas polowe ;-)) i teraz mam dylemat bo funkcjonalnosc tuli i womara jest mniej wiecej podobna,slyszeliscie moze jakies opinie? Niewiem czy zaczekac az kasa z nieba spadnie czy kupic to tansze i tez dobre,ale napewno ciut gorsze od tuli. Hmmmmm,... klocek jest klocuszkiem i troche ciezko mi wychodzic z nim na spacee ciagle na rekach,kregoslup wola o pomoc,takie nosidlp ulatwiloby mi sprawe. Chusta odpada bo nie trzyma dziecka prawidlowo ktore ma napiecie wzmozone,Franek wtedy odchyla glowe na maxa a jednak w nosidle ma ta podpore ktorej nie odciagnie do tylu. Dajcie znac,moze cow innego polecacie?

Monika bedzie dobrze,chlopaki twarde zuchy,chwila moment i po choróbsku ;-)

Powiemmwam ze to ta pogoda teraz najgorsza dla naszych maluchow,urodzily sie w lecie,kiepsko bedzie teraz...przy takiej pogodzie to chwila moment i moze byc jakies dziadostwo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 18:45

MonikaS, Agusia2312, Mucha, evas, madamama lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję bo już drugi tydzień zaraz się skończy jak za nami się te choroby ciągną :) teraz to już z górki będzie bo antybiotyk to na bank zwalczy. a Piotruś musi sobie jakoś poradzić :) oby tylko na chrypie i kaszlu się skończyło :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja się zastanawiam czy nie ma możliwości w sklepie przymierzenia i sprawdzenia które nosidełko lepiej pasuje. Ja kupiłam w ciemno womar sunny i nie jestem zadowolona. Czuję się w nim jak w pancerzu. Małemu też średnio wygodnie, ale w sumie lesie zasnął. No i akurat w tym modelu nie można na plecach, a wiadomo przyzbieraniu grzybów było ciężko ;) Ten eco wygląda lepiej ale nie wiem czy i tak pomimo tego nie jest niewygodny... dla mnie ten mój to czuję się jakbym była mega mała a te nosidło mega duże i przez to jak pancerz... a plecy i tak bolały...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 19:12

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja mam womar eco 1. Jak chcesz to napisze ci opinier, ale później jak mruczek pojdzie spac:P

NataliaK lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dzieki za info.
    Beatina prosze o info,bedzie dzwieczna :D

• Amelie Debiutantka

Wysłany: 25 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam nosidełko Ergobaby http://aktywnyurwis.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&product_id=2062&category_id=203
    I jestem naprawdę zadowolona. Nie czuć ciężaru dzidziusia bo wszystko opiera się na biodrach

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Amelie Debiutantka

Wysłany: 25 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam dodać jest do tego oczywiście wkładka dla noworodków u mnie sprawdza się super

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mruczorek usnął, no więc. Ja jestem zadowolona, też chciałam tulę, ale zbyt długi czas oczekiwania(do 4 tyg, to zdecydowanie za długo, ale pogadaj z Miriam, bo ona załatwia taniej). Łukasz co prawda za nim nie szaleje i po ok 30 min zaczyna płakać, ale jest nauczony tylko na rączkach, i mu po prostu nie jest wygodnie. Ale jak siedzi w środeczku, to i się pobawi i obserwuje nie raz usnął! Co na rękach raczej mu się nie zdarza :) Z wyglądu nie jest tak ładne jak tula, ale nie narzekam :) zamawiałam w smyk.com za 230. hmmm Łatwo się zakłada, szybkie w obsłudze, no i jaka ulga dla rąk! Łukasz już swoje waży i robi się ciężko, a jak śmigamy po domu, to wszystko mogą spokojnie ogarnąć:) Nie wiem co jeszcze byś ewentualnie chciała wiedzieć. No najważniejsze, to to, że jest ergonomiczne, nie żadne wisiadło! A dla chłopaków to tym bardziej ważne, bo jąderka by mogły ucierpieć:/
    Poniżej fota w :P
    2q82ans.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 09:53

Limerikowo, Agusia2312, weronikabp, NataliaK, eta, Nalka lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no te to przylega a moje to takie wisiadło właśnie. Muszę ręką przytrzymywać bo się obija mi wszędzie...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia no ogólnie znajomi i Rodzina mówią ze jest do mnie podobvny i do mojego taty , zresztą ja jestem na tatę podobna. Ale ja tego nie widze do kogo jest podobny . :)

MonikaS zdrówka dla Was:)

Dziewczyny wczoraj juz Marcel spal w nocy bez szelek i tak się mu dobrze spało ze dopiero obudził się po 4. Zobaczymy jak bedzie dziś . Powiedzcie mi jak to jest jak dobrze przybiera i wazy nawet więcej niż norma to powinnam go w takiej sytuacji budzić na mleko?? Bo się zastanawiam . Z drugiej strony jak jest głodny to się budzi niekiedy 3 razy w nocy . A niekiedy tylko raz i nie wiem co robić. Chyba ze problem się sam rozwiąże i się dziś obudzi normalnie jak zawsze:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem padnięta po tym dniu a Pola jeszcze nie śpi, więc krótko, Pani Prof to genialna kobieta, dawno nie spotkałam takiego lekarza..czuję że nareszcie jesteśmy dobrych rękach! Powiedziała, że żadnego szpitala nie fundujemy Poluni, ze szukamy odpowiedniego mleka, niestety pojawily sie krostki wiec obserwujemy do jutra jesli beda nadal lub wiecej to zmieniamy na hipp ha i to samo obserwacja przez 2 doby jesli dalej bedzie alergia to probujemy humanę mct, bo ma podobniez dobry smak a sklad odpowiedni dla alergikow, powiedziala ze bardzo dobrze ze robimy prowokacje bo trzeba miec pewnosc co do alergii, jesli jest to znajdziemy takie mleko ktore pola polubi, to jedna rzecz a druga bardzo wazna, nawyki żywieniowe.. przez bardzo ostre bóle podczas rotawirusa Pola nabrała niechęci do jedzenia, przez karmiłam ją głownie przez sen, teraz trzeba ją z tego wyprowadzić i nauczyć jeść dobrze w dzień, dlatego w pon idziemy do specjalistki od karmienia, zywienia niemowląt, Pani Prof ją poleciła, jest równiez z CZD. Ona poprowadzi Polę żywieniowo, zdecyduje o rozszerzaniu diety itd, podobnież jest w tym świetna. Kazała Polę zaszczepić, nie widzi żadnych przeciwwskazań, wystosowała zaleceni dla mojej dr aby natychmiast wykonac zalegle szczepienie. Zaszokowała mnie przy wyjściu, dała swój nr i powiedziała aby zadzwoniła do niej jutro w poludnie i powiedziała jak sytuacja z krostkami to ona powie ostatecznie co dalej.
    Także pozostaje nam obserwacja, zobaczymy ktore mleko Pola zaakceptuje i na ktore nie bedzie alergii.
    Jestem wykończona ale szczęsliwa ze nareszcie ktoś kompetentny zajął się Polunią.
    Niesforna - dużo zdrówka!
    Madamama - szok.. zdrowiej kochana!!!
    Agusia - Marcel jest śliczny!
    Monika - zdrowia dla Chłopaków!

Natalia - my jesteśmy w stałym kontakcie, wiec wiesz, że bardzo się cieszę ze Franiu dochodzi do siebie.

Idę do Małej, dużo przeżyć do tego nie było kupy pierwszy raz w historii wiec pewnie trochę jej z tym cięzko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 21:28

madamama, Agusia2312, Mucha, NataliaK, Bea_tina, Galanea, eta, Limerikowo, Niesforna, evas, Nalka lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama zdrowka zycze i zeby juz sie skonczyly te wszystkie paskudne wydarzenia!

Monika strasznie sie ciagnie to chorobsko, moze to i lepiej ze w koncu antybiotyk dostal...wreszcie sie skonczy.

Agusia dzisiaj zycze snu ponad 8 godzin ;)

Weronika czekamy na informacje apropos wizyty!

madamama, Agusia2312, weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika super ze wkoncu znalazłaś odpowiednie panią doktor:) Mam nadzieje ze jakoś dostosujecie mleko a bierze pola jakies leki przy zmianie mleka? My musieliśmy obowiązkowo brać probiotyk i debridat. To u Poli jest alergia a my mieliśmy skaze białkową i musimy pic Nutra:P

No dobrze by było jakby Msrcel znów tak długo sobie pospal;)

weronikabp lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to teraz czekamy na poprawe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 21:38

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Weronika super ze wkoncu znalazłaś odpowiednie panią doktor:) Mam nadzieje ze jakoś dostosujecie mleko a bierze pola jakies leki przy zmianie mleka? My musieliśmy obowiązkowo brać probiotyk i debridat. To u Poli jest alergia a my mieliśmy skaze białkową i musimy pic Nutra:P

No dobrze by było jakby Msrcel znów tak długo sobie pospal;)
    Pola ma probiotyk w mleku kochana, bo zarowno nutra lgg go w sobie ma jak i hipp, a debridatu nie, bo Pola go nie akceptuje, probowalismy juz wczesniej jak byla kolka.
    Powiem Ci ze jest sporo mieszanek poza nutra zarowno na alergię jak i skazę, Pani Prof dziś wymieniała wiele, powiedziała, że na pewno znajdziemy coś smaczniejszego od nutra i odpowiedniego dla Poli.

Beatina - 4 tyg na tulę ??? gdzie?? ja czekałam 2 dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Weronika to teraz czekamy na poprawe ;)
    dzięki muszko, jak Maja?

‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ