MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
No Maja niby dobrze sie czuje i zachowuje, ale kupki dalej wodniste i sluzowate, jedna byla zielona
dzisiaj byl dzien wylewania...martwie sie o nia. Jeszcze poczekam kilka dni tak jak zalecala lekarka Natalii na diecie bezbialkowej i jak nie bedzie porawy to znowu do lekarza, alergologa, gastroenterologa. Jeszcze po drodze zobaczymy jak sytuacja z jej waga. Dziekuje ze pytasz
weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Madamama życzę Ci dużo zdrówka!
Monika - dla Ciebie i chłopaków również zdrowia.
Weronika, cieszę się, że trafiłaś na dobrego lekarza. Może w końcu rozwiąże Wasze problemy i wszystko się unormuje.weronikabp, MonikaS, Agusia2312, madamama lubią tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny - będzie dobrze inaczej nie może być
muszą te choróbska się pokończyć
Weronika super z tym lekarzem - teraz to już tylko kwestia czasu aż Pola będzie zdrowo sobie popijać butlę smacznego mleka
Mucha mam nadzieję, że Maja przestanie ulewać. Mój Piotruś przestał jak zmieniłam mleko z hippa na rossmanowe, oprócz tego karmię piersią. Dziwne - bym nawewt nie pomyślała, że mleko którym dokarmiam może mieć wpływ na tolerancję mojego mleka. Jak pił hippa to moim dosłownie - przepraszam za wyrażenie - rzygał a hippem trochę mniej ale też ulewał mocno. Teraz przestał ulewać przy rossmanowym no i moje od razu zaczął ładnie tolerować i nie ulewa w ogóleoby tak zostało. I Twojej córci życzę żeby problem się rozwiązał. Wiem, że karmisz tylko piersią dlatego trudno wyeliminować przyczynę bo ciężko ją znaleźć...
Mucha, weronikabp, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny za opinie.
Evas zamien sie,ja zasne w sekunde tak mi sie chce a Franek wstal o 5 i sie bawi
Muszka z Majka moze to przejsciowe trzymam kciuki zeby tak wlasnie byloWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 06:32
evas, Agusia2312, weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość
-
Ja pewnie zaraz też zasnę, bo już mi się oczy kleją, tylko ciekawe na jak długo. Pewnie Bartuś wstanie jak zwykle po 7. No i starsze dzieci do szkoły będą się zaraz szykować. Dobrze że chociaż przy nich nie muszę już skakać.
NataliaK, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO,Franio wlasnie zasnal,ale z kolei ja mam juz troche pracy wiec juz sobie daruje hehe
)
Evas ty razem z Monia i Tusia hardcorowe mamusie,nie ogarniam jak Wy ogarniacie)
Kolo 12 jedziemy na pobranie krwi z Frankiem,znow na cito wiec wyniki beda zapewne jeszcze dzis,juz sie denerwuje
Monia ja bede probowala przejsc na mleko 2 wlasnie to z Rossmana,naprawde jest dobre jesli chodzi o sklad,ale wiesz co moja taka rada,suplementuj Piotrusia jakims dha bo akurat tego braknie ciut w tym mleku,pozostalosc jest super!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 06:48
Agusia2312, weronikabp, MonikaS, Mucha, evas, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Muszko, Oliwka zawsze robi kupki w kolorze ciemnej zieleni a nic niepokojacego sie nie dzieje w naszym przypadku. Osobiscie chcialabym sprobowac mleczka z Rossmana lub Hippa ale mala tak zle reaguje na zmiany ze narazie dam spokoj. Juz chyba wole kupke co dwa dni niz mialoby znow jej nie byc wcale. Zauwazylam ze Oliwia ma z jednej strony z tylu plaska glowke, jesli sie przyjzy z boku to dosc mocno widac roznice. Niestety mala od poczatku obracala sie po swojemu i takie sa tego skutki
Mucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kobietki:)
to znowu JA hehehe czasami wpadam do Was po radę, czasami tylko podczytujęjesteście skarbnicą wiedzy, dla mnie osoby zupełnie zielonej
Dzisiaj znowu mam do Was pytanko:
czy kupowałyście poduszki do spania typu klin dla maleństw???
http://allegro.pl/matex-poduszka-klin-smart-pianka-60termoplastyczna-i4609775431.html
i w czym maleństwa śpią??? w rożkach? w śpiworkach? czy pod kołderką/kocykiem??
dziękuję za odpowiedź i życzę zdrówka, spokojnych dni i wysypiania się w nocy:)
pozdrawiamLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Paula, ja 4 pobudki mam od urodzenia Artura
.Czasem z miłą redukcją do trzech, ale teraz to nawet 5-6, co 1-2 godziny.I nie pomaga smoczek jak dawniej, czy przełożenie Artura na brzuch, płacze dotąd, aż dostanie pierś.
Mam na to dwie teorie:
Albo to nadal skok, z którym sobie nie radzi i potrzebuje w nocy bliskości.
Albo jednak idą zęby, a moje ciepłe mleko koi jego dziąsła.W dzień jest absolutnie normalnie, karmię co trzy godziny, ale też cały czas ma palce w buzi.W nocy, gdy ma dziąsła "luzem", budzi się po niedługim czasie z płaczem i domaga piersi, podejrzewam, że mu dokuczają.
Mówi się trudno, trzeba to przeżyć, ale powiem Wam, że gdyby nie pomoc męża, któremu koło 4-5 podrzucam Artura (niezależnie od tego, czy idzie do pracy, czy nie), a on potem podsuwa mi go pod pierś tylko na karmienia (ja śpię ze stoperami w uszach w drugim pokoju), to bym chyba zdychała po stokroć...Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Malenq, nie używa się klina, jeżeli nie ma do niego wskazań (np.refluks).Ja go mam, ponieważ dostałam zalecenie podłożenia go, gdy syn miał katar.Dzięki wyższej pozycji wydzielina nie zalega.Ale na codzień Artur śpi bez klina.
Od ok. dwóch miesięcy śpi pod kołderką.Wcześniej to były lekkie kocyki, bo było bardzo ciepło.
Śpiworek/rożek to dobre wyjście, jeżeli boisz się, że dziecko nakryje sobie główkę.U mnie rożek nie zdał egzaminu, bo syn nie lubił mieć skrępowanych ruchów, a ze śpiworków lubiłam taki z rękawami polarkowy na chłodniejsze dni.Ale też raczej nie gustowałam w śpiworach, choć miałam plan, żeby syn w nich spał.
Po prostu "w praniu" mi nie podeszły, każdy woli co innego.
Także u nas klasyczna kołderka, w którą syn lubi się wtulić, ale jakoś nigdy nią sobie buźki nie zakrywał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 09:02
Malenq, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Natalia dzięki za radę a propos dha
Malenq mój śpi raz pod kocykiem, innym razem w śpiworkuna Twoim miejscu bym poczekała zobaczyła jaki jest Twój maluszek, czy wiercioszek, czy nie. Bo jak wiercioszek to super sprawdzają się śpiworki bo się nie odkrywa, a jak spokojnie leży to i kocyk wystarczy
Martynika ja też tych śpiworków za bardzo nie lubię, ale czasami tak się wierci przez sen, kręci się jak wskazówka od zegara i wtedy dobrze w taki śpiworek jak się nie chce coraz wstawać okrywaćale też bardziej gustuję w kocykach, kołderkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 09:06
Malenq, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartynika, Monika dziękuję bardzo za odpowiedź...
hehehe mam nadzieję, że nie sprawdzi się powiedzenie, którym mnie "straszą", że jaka aktywność w brzuchu, taka po porodzie....
bo jak nic Kosia będzie MEGA wiercipiętką:D:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 09:07
evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Malenq u mnie mala spi na klinie bo zdara jej sie mocno ulac, dzieki temu jest szansa ze sie nie zakrxtusi.
Na pocxatku spala w spiworki z rekawkami, a teraz od miesiaca pod kolderka i od momentu zmiany przesypia cale noce, ale wszystko zalezy od dziecka. Jak sie kreci podczas snu to spiworek faktycznie lepszy.
Dziewczyny nie zazdroszcze tego wstawania. Majka przesypia cale noce.
Karolina dzieki za informacje, u Majki niestety idzie to w parze z malym przyrostem wagi i ogolnie brzydka kupkaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 09:13
Malenq, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja tez uzywam klinu ze wzgledu na stwierdzony refluks, poza tym zawsze bylam przeciw temu zeby dziecko lezalo zupelnie plasko. Oliwia rozka nie lubila wiec wogole nie uzywalam, do nakrycia latem kocyk a teraz kolderka. Spiworkow nie lubie bo mnie denerwuja
Malenq lubi tę wiadomość