MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow, Weronika, podziwiam, że masz siłę i czas na to wszystko!
Ja choćbym chciała, to nie mam czasu. Zosia śpi całe noce, ale w dzień ze 2h, a zajęć mam na dużo więcej czasu
[EDIT] A można prosić o jakiś fajny przepis na krem z dyni? :> Bo póki co zawsze na Halloween mój K. wydrążał różne wzory w dyni, a ja korzystając z tego, co z nich zostawało robiłam placuszki dynioweAle chętnie bym przygotowała zupę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:28
weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Monia mnie to się dziś nic nie chce.. mój M. znowu wróci o 22 albo 23. prowadzi remont mieszkania babci i po pracy tam chodzi. i tak od początku sierpnia. praktycznie całymi dniami jestem sama z Ignacym. czasem tylko jakaś sobota czy niedziela z mężem, to chociaż Ignacy popatrzy na tatę
ale już remont ku końcowi, już sprzątają więc mam nadzieję że będzie od razu po pracy wracał do domu
Galanea ściąga mi się ten film wiec zaraz obejrzę. mam nadzieje że dobrze klikłam xD
weronika - a tą dynię to surową kroisz w kostkę?blendujesz?jak jak? weź proszę napisz jak ją mrozisz?? ja wczoraj zrobiłam krem z dyni i się udał
a porządki w szafie też robię jesienią i wiosną, trzeba wyjąć cieplejszą garderobę a sukienki schować na za rok:)
karolina - ale laska z Ciebiea ten Pan obok to zapewne mąż?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:23
Galanea, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina zgadzam się, nogi masz kochana do samego nieba, wow
)
A więc Galanea i Eta, dynię podgotowujemy pokrojoną w kawałki, następnie blendujemy i w torebkach próżniowych zamrażamy.
Krem z dyni lubię na ostro z mlekiem kokosowym. Robię tak:
mając gotową zblendowaną dynię dokładam do niej kilka drobnych kawałków świeżego imbiru, ze 2 marchewki, zalewam bulionem tak żeby konsystencja nie była za rzadka, trudno określic mi proporcje, robię to na okododaję goździki (2-3), sól, pieprz, papryczkę chilli (wg gustu, my lubimy na ostro) i gotuję jakieś 30 min na średnim ogniu mieszając co jakiś czas. Następnie wyjmuję goździki i blenduję wszystko dodając mleko kokosowe, sprawdzam smak, ewentualnie doprawiam. Podaję z prażonymi orzeszkami pini i kropię olejem lnianym - rewelacja! Nieskormnie powiem, że cała rodzina i znajomi uwielbiają tę wersję kremu z dyni.
Galanea, evas, eta, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
też wczoraj zrobiłam krem z dyni, podobny przepis jak Twój, tylko bez goździków i bez prażonych orzeszków i oleju lnianego, ale następnym razem zrobię tak jak mówisz
dobra, Młody zjadł idę na wał wislany na spacerWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 16:23
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Galanea Zosia przeurocza! A jaki Ty masz ladny glos! Ja sie na wideo nie odzywam, brzmie jak gbur..
Wasze dzieci tez tak atakuja zabawki? Proponuje ogladac od 1:40, jeszcze nie ogarniam tej kamerki..
https://www.youtube.com/watch?v=-CguM7vxDjM&feature=youtu.be
Oczywiscie na filmiku Anna..evas, NataliaK, weronikabp, Agusia2312, Galanea, Mucha, eta lubią tę wiadomość
-
Uśmiech dla forumowych cioteczek
Zdjęcie zrobione 2 miesiące temu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 17:32
Mucha, weronikabp, NataliaK, Limerikowo, alexast, Bea_tina, Agusia2312, Nalka, Galanea, eta, Amelie, madamama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeta wrote:w ogóle hej dziewczyny!
ale się dzieje u nas! przede wszystkim zdrowia życzę! niech wreszcie kupki będą ładne, mleka dla naszych dzieciaków niech im podpasują, alergie znikną i infekcje też!!
aż się boję co będzie jak przyjdzie typowa jesienna pogoda, te infekcje, kaszle, gorączki, masakra!! szkoda że u nas nie ma takiego klimatu jak w Hiszpanii....
Natalia - mogłabys powiedzieć przy jakiej wartości neutrocytów Franio miał stwierdzoną neutropenie? bo mój Ignacy walczy z niedokrwistością ale neutrocyty ma sporo poniżej normy, nikt mi nie zwracał uwagi na to, ale ciekawa jestem jak niska ta wartość jest u Frania?
Karola wygladalas super, niezła lasencja
NALKA HAHAHAHA rozbawiłas mnie tym filmikiem. Franek tak nie atakuje, on wszystko ciagnie do buzi i sie denerwuje jak nie moze wsadzic jakby chciał. Zabawek nie wali, te które nie siegaja mu do buzi to...olewa
galanea nie otwiera mi sie filmik((((
Monia ja dzis tez mam slaby dzien,dodatkowo wywaliło mi opryche na pół ust,masakra ;]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 18:03
Nalka, eta lubią tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny...
Natalia mi też się nie otwiera Galanei filmik - antywirus mi blokuje
a mi się udało chatę ogarnąć - od razu lepiej
http://www.smyk.com/cool-club-kombinezon-chlopiecy-1-czesciowy-rozmiar-68,p1099011230,ubranka-dla-dzieci-p
ciekawe jak na zywo wyglada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 18:17
-
nick nieaktualny