X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Weronika, podziwiam, że masz siłę i czas na to wszystko! :) Ja choćbym chciała, to nie mam czasu. Zosia śpi całe noce, ale w dzień ze 2h, a zajęć mam na dużo więcej czasu :P

[EDIT] A można prosić o jakiś fajny przepis na krem z dyni? :> Bo póki co zawsze na Halloween mój K. wydrążał różne wzory w dyni, a ja korzystając z tego, co z nich zostawało robiłam placuszki dyniowe :) Ale chętnie bym przygotowała zupę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:28

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mnie to się dziś nic nie chce.. mój M. znowu wróci o 22 albo 23. prowadzi remont mieszkania babci i po pracy tam chodzi. i tak od początku sierpnia. praktycznie całymi dniami jestem sama z Ignacym. czasem tylko jakaś sobota czy niedziela z mężem, to chociaż Ignacy popatrzy na tatę ;) ale już remont ku końcowi, już sprzątają więc mam nadzieję że będzie od razu po pracy wracał do domu :)
    Galanea ściąga mi się ten film wiec zaraz obejrzę. mam nadzieje że dobrze klikłam xD

weronika - a tą dynię to surową kroisz w kostkę?blendujesz?jak jak? weź proszę napisz jak ją mrozisz?? ja wczoraj zrobiłam krem z dyni i się udał :D
    a porządki w szafie też robię jesienią i wiosną, trzeba wyjąć cieplejszą garderobę a sukienki schować na za rok:)

karolina - ale laska z Ciebie :) :) a ten Pan obok to zapewne mąż? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:23

Galanea, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehhee Galanea obejrzałam :D śmiesznie to wygląda :D jakby swoją wargę chciała zjeść ;)

Galanea lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta- lejesz miód na moje serce! :) dziekuje. Pan obok to oczywiscie moj maz, innego nie dalo sie zaciagnac na zdjecie ;)

weronikabp, eta lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, Karola, masz super nogi :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina zgadzam się, nogi masz kochana do samego nieba, wow :))

A więc Galanea i Eta, dynię podgotowujemy pokrojoną w kawałki, następnie blendujemy i w torebkach próżniowych zamrażamy.
    Krem z dyni lubię na ostro z mlekiem kokosowym. Robię tak:
    mając gotową zblendowaną dynię dokładam do niej kilka drobnych kawałków świeżego imbiru, ze 2 marchewki, zalewam bulionem tak żeby konsystencja nie była za rzadka, trudno określic mi proporcje, robię to na oko :) dodaję goździki (2-3), sól, pieprz, papryczkę chilli (wg gustu, my lubimy na ostro) i gotuję jakieś 30 min na średnim ogniu mieszając co jakiś czas. Następnie wyjmuję goździki i blenduję wszystko dodając mleko kokosowe, sprawdzam smak, ewentualnie doprawiam. Podaję z prażonymi orzeszkami pini i kropię olejem lnianym - rewelacja! Nieskormnie powiem, że cała rodzina i znajomi uwielbiają tę wersję kremu z dyni.

Galanea, evas, eta, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwielbiam Was, wiecie :D tak serio to jak zalozylam po takim czasie szpilki to myslalam ze mi nogi odpadna. Z przepisu nie skorzystam bo nienawidze dynii ;)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, dołączam się do dziewczyn. Sexy mama! :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika wpraszam się na krem z dyni :D nigdy nie jadłam i chętnie spróbuję :)

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też wczoraj zrobiłam krem z dyni, podobny przepis jak Twój, tylko bez goździków i bez prażonych orzeszków i oleju lnianego, ale następnym razem zrobię tak jak mówisz :)

dobra, Młody zjadł idę na wał wislany na spacer :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 16:23

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartuś dziś jakiś niespokojny. Mało śpi :( chyba wyczuł, że tato pojechał się integrować i ma zamiar mamusi podokuczać :P

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Weronika wpraszam się na krem z dyni :D nigdy nie jadłam i chętnie spróbuję :)
    kochana zrobię po niedzieli i zapraszam!!

evas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze raz bardzo dziękuję za wszystkie porady:)

eta lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    kochana zrobię po niedzieli i zapraszam!!
    dzwoń a przybędę w 10 minut :D

9bsp388.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea Zosia przeurocza! A jaki Ty masz ladny glos! Ja sie na wideo nie odzywam, brzmie jak gbur..

Wasze dzieci tez tak atakuja zabawki? Proponuje ogladac od 1:40, jeszcze nie ogarniam tej kamerki..

https://www.youtube.com/watch?v=-CguM7vxDjM&feature=youtu.be

Oczywiscie na filmiku Anna..

evas, NataliaK, weronikabp, Agusia2312, Galanea, Mucha, eta lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, Bartuś tez tak czasami atakuje swoje zawieszki :D

Anna słodziutka ;)

Nalka lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiech dla forumowych cioteczek
    x26h40.jpg

Zdjęcie zrobione 2 miesiące temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 17:32

Mucha, weronikabp, NataliaK, Limerikowo, alexast, Bea_tina, Agusia2312, Nalka, Galanea, eta, Amelie, madamama lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    w ogóle hej dziewczyny! :)
    ale się dzieje u nas! przede wszystkim zdrowia życzę! niech wreszcie kupki będą ładne, mleka dla naszych dzieciaków niech im podpasują, alergie znikną i infekcje też!!
    aż się boję co będzie jak przyjdzie typowa jesienna pogoda, te infekcje, kaszle, gorączki, masakra!! szkoda że u nas nie ma takiego klimatu jak w Hiszpanii.... :) :)

Natalia - mogłabys powiedzieć przy jakiej wartości neutrocytów Franio miał stwierdzoną neutropenie? bo mój Ignacy walczy z niedokrwistością ale neutrocyty ma sporo poniżej normy, nikt mi nie zwracał uwagi na to, ale ciekawa jestem jak niska ta wartość jest u Frania?
    norma od 1,5 Franek miał 0,44. od 0,5 dziecko jest chronione przed infekcjami bo neutrocyty sa jeszcze wydolne,ponizej juz nie.

Karola wygladalas super, niezła lasencja :)

NALKA HAHAHAHA rozbawiłas mnie tym filmikiem. Franek tak nie atakuje, on wszystko ciagnie do buzi i sie denerwuje jak nie moze wsadzic jakby chciał. Zabawek nie wali, te które nie siegaja mu do buzi to...olewa :D

galanea nie otwiera mi sie filmik :(((((

Monia ja dzis tez mam slaby dzien,dodatkowo wywaliło mi opryche na pół ust,masakra ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 18:03

Nalka, eta lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny...
    Natalia mi też się nie otwiera Galanei filmik - antywirus mi blokuje

a mi się udało chatę ogarnąć - od razu lepiej :)

http://www.smyk.com/cool-club-kombinezon-chlopiecy-1-czesciowy-rozmiar-68,p1099011230,ubranka-dla-dzieci-p
    ciekawe jak na zywo wyglada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 18:17

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez antywirus blokuje filmik Galanei

Anna wymiata jak zawsze :)

Nalka, Amelie lubią tę wiadomość

‹‹ 1589 1590 1591 1592 1593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ