MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Niesforna współczuję tych problemów. Ja bym się cieszyła z chudnięcia, ale oczywiście nie w momencie kiedy wynikałoby z jakichś nieprawidłowości zdrowotnych. A ty taka leciutka, aż za leciutka.
Boże dziewczyny jak ja bym chciała chociaż raz w życiu ważyć tyle ile powinno się ważyć a ja całe życie się odchudzam. To jakaś masakra...Co bym nie robiła to nic nie daje. Tylko w ciąży chudłam a po porodzie ważyłam mniej niż przed. A teraz waga stoi jak zaklęta a może juz i do góry poszła bo nie mam odwagi juz na nią wchozić. I zdaje się, że niby jak piersią karmić to ponoć łatwiej schudnąć - aha? - chyba nie u mnie. Tzn schudłam dużo po porodzie a potem stop i koniec. ehhhLimerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Artur tez zaczął się budzić co 1,5 godziny w nocy, popłakiwać, ale w dzień jest ok.Zwalam na skok rozwojowy.A jest ogromny.Rehabilitantka powiedziała, że postęp zrobił wielki w zaledwie parę dni.Już próbuje się podpierać na brzuchu na wyprostowanych rękach.
Możliwe, że w nocy mózg tego wszystkiego po prostu nie ogarnia.Przy okazji skoku wrócił też śluz w kupie, na razie obserwuję, tak podobno może być.Limerikowo, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość
-
Natalia- Oliwia ma tez taka skore, tez robi sie sina a w echu nie bylo nieprawidlowosci. Monika- doskonale rozumiem, sama mam wiecznie cos z waga, dodatkowo problemy z tarczyca nie ulatwiaja odchudzania. Jak myslicie dziewczyny- zmienic malej mleko czy czekac dalej bo moze tak ma z ta kupka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 11:34
MonikaS lubi tę wiadomość
-
Monika ja tak samo całe życie się odchudzam
W sumię tyle ile chcę ważyłam w ciągu mojego życia jakieś 5 miesięcy... A teraz - walczę by zrzucic 7 kg i nie mogę
Natalia gratuluję ząbka. Franek to silny chłopak, ale jeśli to rzeczywiście reakcja na szczepienie, to nie wiem co bym zrobiła...Agusia2312, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Natalia, ciesze sie, ze wizyta lekarska Cie uspokoila. Rzetelny lekarz do podstawa. Franek musi dojsc do siebie i na pewno bedzie ok. Gratuluje pierwszego zabka
))
Odnosnie wit D, wczoraj lekarka zalecila mi podawac ja co drugi dzien, bo dziecko w mm ma rowniez te witamine.
Weronika, oby Pola juz zadnej alergii nie miala. Moze to faktycznie bylo przejsciowe. Moj chrzesniak tez byl na Nutramigenie, ale z czasem jadl normalne mleczko i alergia minela. Teraz ma 9 lat i nie jest zadnym alergikiem.
Zosia spala bardzo ladnie w nocy, zadnych dziwnych reakcji. Obudzila sie o 6:30, zjadla i spala do 10jest radosna i usmiechnieta od rana, nie ma zadnych opuchniec. Moj maly dzielny terminator
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 11:37
Paula222, Limerikowo, Mucha, weronikabp, Agusia2312, eta, evas, Nalka lubią tę wiadomość
-
karolina1990 wrote:Natalia- Oliwia ma tez taka skore, tez robi sie sina a w echu nie bylo nieprawidlowosci. Monika- doskonale rozumiem, sama mam wiecznie cos z waga, dodatkowo problemy z tarczyca nie ulatwiaja odchudzania. Jak myslicie dziewczyny- zmienic malej mleko czy czekac dalej bo moze tak ma z ta kupka?
do mnie zwrot ze "tak ma" w ogole nie przemawia
a posiew kupki byl robiony?
ja na razie nie walcze z tarczycowa waga, jade na euthoryxie 25mgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 12:01
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
radzilam sie pediatry, zalecil podawanie rumianku i wody przed posilkiem. a jesli to nie pomoze to zmiana mleka, nie pomoglo bo mala kupke zrobila sama tylko raz. do mnie nie przemawia to ze moze robic raz na cztery dni- ewidentnie widac ze ja to meczy a po 3 dniach nie jest to juz normalna kupka tylko zbita i twarda.Nasz pediatra twierdzi ze raz na dwa dni to minimum bo inaczej dziecko sie meczy.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
no jakby u mej malej nie bylo regular co dzien pamperkow to tez bym sie denerwowala
tym bardziej ze pic nawet poslodzonej wody/ruminaku/kopru nie chce..
zbita i twarda kupa nie jest ok
a jakie masz teraz mleko Karolina dla Oliwki? bo sorry nie pamietam
my caly czas Enfamil 1 premium -
Oliwka inne mleko miala tylko ok tydzien, nan je praktycznie od urodzenia i smakowo jak dla niej jest ok. W szpitalu tez dostawala nan. Co dziecko to inna reakcja na dane mleko, ja sama sprowadzilam klopoty z kupka jak z powodu ulewan zmienilam mleko. ulewanie nie zmalalo a po bebilon bylu duze klopoty z brzuszkiem wic za rada lekarza powrocilam do nan. widocznie tak dlugo mala przyzwyczaja sie do zmian. nie ukrywam ze wole mleka nie zmieniac bo widze jak zle mala na to reaguje.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
A my oglaszamy wszem i obec ze Marcelek ma juz szelki sciagniete na stale
bioderka idealne az Pan doktor byl zdziwiony ze tak szybko sie udalo z tego wyjsc
Nareście Marcel jest wolny jak ptaszek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 16:00
alexast, Mucha, Galanea, weronikabp, Nalka, Martynika, Niesforna, Limerikowo, madamama, MonikaS, NataliaK, eta, evas lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Agusia gratuluję
nie lada wyczyn możesz być z siebie dumna
Karolina mój też je pro nan od urodzenia, od dzisiaj jedziemy na Hippie. Mam nadzieję, że ono mu pomoże i kupki będą częściej. Olinek się ogólnie nie męczy jak przychodzi 4dzień to robi sobie kupkę i jest ok
Byłam w ZUSie, dobrze, że mnie pokusiło,żeby tam pójść. Wprawdzie o mnie nie zapomnieli i wypłatę dostanę (na szczęście) ale pracodawca tak zamotał, że przeuprzejma Pani poradziła, żebym w grudniu przyszła do niej (bo w grudniu dostanę wypowiedzenie) i dostarczyła wniosek, żeby nadal mi płacili, bo ona się boi, że pracodawca nie dopełni wszystkich obowiązków i żebym nie została bez kasy. Co za miła babka
jedyna pozytywna rzecz z tego zwolnienia jest taka, że wypłacą mi zaległy urlop i dostanę odprawę (coś takiego wspominała kadrowa).
Olinek właśnie zasnął. Ja też już mam dość tego dnia. Najchętniej bym się położyła, ale muszę obiad zrobić i ogarnąć mieszkanie.Agusia2312, Limerikowo, NataliaK, eta lubią tę wiadomość