X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka- probowalam wieksze ale z telefonu ni cholery nie dalo rady :) Oliwki zdjecia tylko dla tych z sokolim wzrokiem ;)

Nalka, evas, eta lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie śmieszą u Limerikowo te wtrącenia angielskie. Kiedyś czytałam i było napisane "baby". I nie skumałam od razu, że chodzi o dzidziusia i myślę sobie :" Baby? ( w sensie kobiety) Ale jakie BABY?!". ;D

No dzięki Karolina! a ja tu po operacji oka z niedowidzeniem 50%! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:08

Limerikowo, Martynika, evas, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Niesforna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhh, a tutaj znowu gorąco... niepotrzebnie jak zwykle :)

Ja Jasia rzeczy nie prasuję już. Robiłam to tylko przez jakiś miesiąc. Teraz uważam że to zbędne. Przecież to są uprane i czyste ubranka, wypłukane kilka razy, dobrze rozwieszone, więc uważam prasowanie ich za stratę czasu. co do sterylizacji, to moim zdaniem jest to przesadne. I tyle w tym temacie. Gotować lubię, tylko teraz czasu mniej, więc raz na jakiś czas gdzieś wychodzimy coś zjeść.

Odebrałam dziś resztę wyników Jasia - wszystko jest w porządku - morfologia, crp, mocz, badanie ogólne i posiew kału. Więc ja już nie wiem, o co chodzi z tą Jego kupą :/ Skoro w badaniach wszystko ok, to dlaczego ona jest cały czas taka śluzowata? Może to jednak jakaś alergia pokarmowa?

Na 12 mamy lekarza, bo dziś ma być szczepienie. Więc dopytam, co i jak. tylko teraz nie wiem, czy szczepić czy nie? Może poczekać i jeszcze jakieś badania zrobić? Tylko jakie? A jeśli to alergia pokarmowa, to przy takiej alergii można szczepić?
    Nie wiem już sama co robić... :/

Nalka, Martynika, evas, eta, Bea_tina, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he Nalka dzieki to sie teraz tez posmialam ;--))))))))))))))))))))
    no baby krotsze od dziecko jak sie 1na reka tylko dziala

Nalka, evas, eta, Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, upsss... :) wybacz, glupio wyszlo :) Eta- tez mysle ze to od zmiany mleka. Poza tym Oliwka ma refluks, chlusta nieraz az na odleglosc ale nigdy nie zdarzalo sie to w nocy. Ja wierze ze hipp jako takie dobre mleko bedzie dla malej odpowiednie

evas, eta lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, żale o to, że nie lubię jakiegoś zdjęcia są dziecinne.Podobnie jak zapewnianie o tajnych wiadomościach prywatnych, gdzie INNI mają o mnie złe zdanie (trochę na zasadzie "a właśnie, że Ola też cię nie lubi, powiedziała mi to w krzakach! :D ).Dziecinne jest również n-te szumne odchodzenie z forum, wiecznie niedokończone-o tym, że raz sama w prywatnej rozmowie Cię zatrzymywałam już nie napiszesz.A teraz, tak szczerze, wisi mi to :).Chcesz być-super, bądź.Nie chcesz-nie bądź.Nie będę Ci wyjaśniać Twoich odwiecznych nadinterpretacji, rób sobie co tam uważasz za słuszne :).
    Miłego dnia życzę wszystkim lubiącym i skrycie nielubiącym :D.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:

Odebrałam dziś resztę wyników Jasia - wszystko jest w porządku - morfologia, crp, mocz, badanie ogólne i posiew kału. Więc ja już nie wiem, o co chodzi z tą Jego kupą :/ Skoro w badaniach wszystko ok, to dlaczego ona jest cały czas taka śluzowata? Może to jednak jakaś alergia pokarmowa?

Na 12 mamy lekarza, bo dziś ma być szczepienie. Więc dopytam, co i jak. tylko teraz nie wiem, czy szczepić czy nie? Może poczekać i jeszcze jakieś badania zrobić? Tylko jakie? A jeśli to alergia pokarmowa, to przy takiej alergii można szczepić?
    a to ciekawe ze wyniki ok wyszly
    ja tez walczylam z tym sluzem
    daje probiotyk i od okolo 2tyg jest ok nareszcie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna skoro wyniki sa ok to moze Jas poprostu tak sie wyproznia i tyle? moze to przejsciowe. Jak ju mowilam Oliwia przez pewien czas wydalala "zielona galarete" i minelo samo

• evas Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, po co te kłótnie! Każdy robi po swojemu i jedni się z tym zgadzają a inni nie. Ile mam na forum tyle opinii. Nie musimy się wszystkie kochać. Nie można tak emocjonalnie podchodzić do wszystkiego.

Miłego dnia wszystkim życzę.

Limerikowo, Nalka, eta, Martynika lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika- padlam po tekscie "powiedziala mi to w krzakach" :D no nie moge :) :)

Martynika lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - zwalam na niewypsanie. Mój mózg nie ogarnia "skakania" z języka w język. hahahah.:D

Karolina no co Ty! :)

Niesforna bardzo się cieszę, że u Jasia wszystko wyszło dobrze. I szczerze nie wiem co Ci poradzić. Najlepiej podyskutuj o swoich obawach z pediatrą.

Limerikowo lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ło matko, po co te kłótnie! Każdy robi po swojemu i jedni się z tym zgadzają a inni nie. Ile mam na forum tyle opinii. Nie musimy się wszystkie kochać. Nie można tak emocjonalnie podchodzić do wszystkiego.

Miłego dnia wszystkim życzę.
    Ale ja chcę żebyście mnie kochały! WSZYSTKIE. no weźcie.. :(

evas, Martynika, Mucha, eta, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik, Paula wszystkiego najlepszego z okazji 4 miesiecy.
    Balonik bardzo sie ciesze ze bakteria poszla sobie od Was!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:20

balonik, MonikaS, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Ciebie nie musimy :P :P :P, ale Annę kocha całe forum :D

balonik, Nalka, Martynika, eta, Galanea, azi lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Uhhh, a tutaj znowu gorąco... niepotrzebnie jak zwykle :)

Ja Jasia rzeczy nie prasuję już. Robiłam to tylko przez jakiś miesiąc. Teraz uważam że to zbędne. Przecież to są uprane i czyste ubranka, wypłukane kilka razy, dobrze rozwieszone, więc uważam prasowanie ich za stratę czasu. co do sterylizacji, to moim zdaniem jest to przesadne. I tyle w tym temacie. Gotować lubię, tylko teraz czasu mniej, więc raz na jakiś czas gdzieś wychodzimy coś zjeść.

Moje dziecko też ma śluzowe kupy. Najpierw był rota wirus, więc każdy myślał, że przez to. Potem rota już nie było okazało się że jest bakteria czyli śluz przez to. Teraz nic nie ma. Krew i kupa ok a śluz jest. Dziecko wesołe, cały dzień uśmiechnięte, bączki puszcza więc ja też nie wiem o co chodzi. Może mój pokarm ale innych objawów brak :)

x76lklh.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po raz kolejny pragnę zaznaczyć, że daleko mi do kłótni i to ostatnie, na czym mi zależy :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mnie korci zeby powiedzieć kto jeszcze Cie nie trawi i ma dosyć Twojej wiecznej zawiści i zazdrości bo wychodzi na to ze to ja jestem ta zła i jedyna którą drażnisz strasznie, ale niech tam.. Bedą chciały to same sie ujawnią, nie to nie. Niech bedzie ze to moja dziecinna reakcja na niewinną, cudowną, empatyczną Martynikę. A teraz delektuj sie tym ze wszyscy uważają mnie za dziecinną i niesłusznie czepiajacą sie biednej Martyniki....cieszę sie ze pożegnałam sie dzis, Wasze komentarza utwierdzają mnie w tym no i nareszcie wiem co naprawde o mnie myślicie.

• Nalka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas - i to mi w zupełności wystarczy! :)

A ja chętnie bym wysłuchała kto ma do mnie żale i o co, bo może faktycznie czasami się coś walnie a kogoś to zaboli- zwykła ludzka rzecz. I wolałabym, żebyście mi to napisały wprost niż się chowały i dawały mi po łapach ukradkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:27

evas, Mucha lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Nalka ja Cię kocham, ale Annę BARDZIEJ!!! ona jest moją kandydatką na żonę dla Ignacego!!! przysięgam będę dobrą teściową!!! xD

Martynika, evas, Nalka lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Aż mnie korci zeby powiedzieć kto jeszcze Cie nie trawi i ma dosyć Twojej wiecznej zawiści i zazdrości bo wychodzi na to ze to ja jestem ta zła i jedyna którą drażnisz strasznie, ale niech tam.. Bedą chciały to same sie ujawnią, nie to nie. Niech bedzie ze to moja dziecinna reakcja na niewinną, cudowną, empatyczną Martynikę. A teraz delektuj sie tym ze wszyscy uważają mnie za dziecinną i niesłusznie czepiajacą sie biednej Martyniki....cieszę sie ze pożegnałam sie dzis, Wasze komentarza utwierdzają mnie w tym no i nareszcie wiem co naprawde o mnie myślicie.

Dajesz, dajesz!!! :) uhuhu, fight, fight.

A tak serio... naprawdę nie widzisz, że to Ty podkręcasz atmosferę?

Idę się delektować, bo nie mam lepszych zajęć :).

‹‹ 1602 1603 1604 1605 1606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ