X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Nalka ja Cię kocham, ale Annę BARDZIEJ!!! ona jest moją kandydatką na żonę dla Ignacego!!! przysięgam będę dobrą teściową!!! xD

No way!!! Anna i Artur mają już datę ślubu! :D

evas, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika nikt tu Ciebie nie atakuje. Wnosisz sporo do tego wątku, zresztą jak każda z dziewczyn. Nie ma się o co obrażać. Czasem też ktoś mi działa na nerwy, ale wtedy staram się nie czytać, znikam na kilka dni i się wyciszam. Strasznie nie lubię kłótni, a już najbardziej obgadywania kogoś za plecami. Jak mam coś do kogoś to mówię wprost, albo nie mówię wcale, staram się korzystać jednak z tej drugiej opcji.

Mam nadzieję że za kilka dni wrócisz tu do nas i będziemy mogły dalej czytać co słychać u Poli.

Martynika, Mucha, Limerikowo, eta, Nalka lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    a to ciekawe ze wyniki ok wyszly
    ja tez walczylam z tym sluzem
    daje probiotyk i od okolo 2tyg jest ok nareszcie
    A jaki probiotyk podajesz? Bo ja dawałam Diclofor i było nawet jeszce gorzej, bo kupy były często zielone...

Karolina no tak już właśnie myślę, że może to jego "uroda"? Ale zawsze rano przed kupą popłakuje i się meczy mimo, że kupa jest rzadka...

Nalka to taki mam zamiar, tylko boje się, żeby pediatra tego nie zignorował... Jakoś nie mam zaufania do lekarzy na nfz :/

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:

Odebrałam dziś resztę wyników Jasia - wszystko jest w porządku - morfologia, crp, mocz, badanie ogólne i posiew kału. Więc ja już nie wiem, o co chodzi z tą Jego kupą :/ Skoro w badaniach wszystko ok, to dlaczego ona jest cały czas taka śluzowata? Może to jednak jakaś alergia pokarmowa?

Na 12 mamy lekarza, bo dziś ma być szczepienie. Więc dopytam, co i jak. tylko teraz nie wiem, czy szczepić czy nie? Może poczekać i jeszcze jakieś badania zrobić? Tylko jakie? A jeśli to alergia pokarmowa, to przy takiej alergii można szczepić?
    Nie wiem już sama co robić... :/

Niesforna - super że wyniki dobre!
    śluz w kupie w dużej ilości może być jak najbardziej od alergii pokarmowej.
    a czy Jaś ma jakieś objawy na skórze? a jak się zachowuje, normalnie??

doradz się lekarza, ale jak lekarz będzie Cię namawiał a Ty nie jesteś pewna że chcesz teraz szczepić, to poczekaj, przecież zupełnie nic się nie stanie jak zaszczepisz za jakiś czas.a będziesz miała czas żeby na spokojnie ewentualnie skonsultować jeszcze Jasia z jakims specjalistą.

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Niesforna - super że wyniki dobre!
    śluz w kupie w dużej ilości może być jak najbardziej od alergii pokarmowej.
    a czy Jaś ma jakieś objawy na skórze? a jak się zachowuje, normalnie??

doradz się lekarza, ale jak lekarz będzie Cię namawiał a Ty nie jesteś pewna że chcesz teraz szczepić, to poczekaj, przecież zupełnie nic się nie stanie jak zaszczepisz za jakiś czas.a będziesz miała czas żeby na spokojnie ewentualnie skonsultować jeszcze Jasia z jakims specjalistą.
    Żadnych innych objawów nie ma, żadnej wysypki, nic.
    Bawi się, uśmiecha, oczywiście czasem płacze, ale to normalne. Dlatego nie wiem, skąd te śluzowate kupy.
    Byłam już u dwóch pediatrów, i każdy z nich nie uważa że śluz w kupie to problem. Skierowanie na badania musiałam delikatnie "wymusić".

Balonik a co za bakteria była?

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika - nie odchodź z forum, wiele mądrych rzeczy pisałaś, na prawdę szkoda odchodzić z takiego powodu, nikt tutaj źle nie myśli o Tobie, wręcz przeciwnie jestem pewna że wiele osób docenia Twoją aktywność tutaj. nie wygłupiaj się i wracaj!

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Żadnych innych objawów nie ma, żadnej wysypki, nic.
    Bawi się, uśmiecha, oczywiście czasem płacze, ale to normalne. Dlatego nie wiem, skąd te śluzowate kupy.
    Byłam już u dwóch pediatrów, i każdy z nich nie uważa że śluz w kupie to problem. Skierowanie na badania musiałam delikatnie "wymusić".

Ja bym jeszcze poszła do alergologa, pediatrzy są różni, u nas jeden szmer nad sercem olał, bo stwierdził że wiele dzieci tak ma, anemia ten szmer powoduje (mamy anemie tzn. Ignacy ją ma)i tak dalej bla bla bla.. po prostu nas olał!, a drugi pediatra, dał skierowanie na echo i do kardiologa, bo powiedział że musi mieć pewność że jest to szmer niewinny a nie wada serca. oczywiście to ja zmieniłam pediatrę, który nota bene przyjmował nas na ten nieszczęsny NFZ i nas olał (pewnie żal mu było dawać skierowanie na nfz, bo się boją kretyni), wykupiłam prywatne ubezpieczenie Ignacemu i zaczełam chodzić do pediatry do prywatnej placówki i od razu posypały się badania i skierowania... aż krew człowieka zalewa na ta służbę zdrowia państwową, jak złodzieja traktują człowieka.. :/

evas, Mucha, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta to prawda z super sluzba zdrowia.

Niesforna Maja ma ten sam problem biedaczysko i juz sama nie wiem co z ta kupka, po odstawieniu bialka calkowicie troszke lepsze kupki, ale nadal troche sluzu jest :( ja podaje biogaje ale to wlasciwie to samo co dicoflor. Tez sie wybieram do alergologa i pewnie Pani profesor, ktora polecila mi Weronika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:56

Limerikowo, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że ci lekarze też mają jakieś swoje narzucone limity, co jest totalną paranoją i boją się, faktycznie.Nie ogarniam jak może się wyczerpać limit na jakieś tam badanie i ktoś się na nie nie "załapie".
    Nas centrum zdrowia dziecka już nie chce u siebie na kontrolach, bo w ostatnich badaniach wyszło mało kopii wirusa we krwi.Z jednej strony super, a z drugiej czułam się jakoś bezpieczniej jeżdżąc tam...
    Śluz w kupie też mamy co jakiś czas.Totalnie nie wiem, od czego to zależy.
    Też podajemy dicoflor.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:58

Limerikowo, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak juz mowa o probiotykach- jak w mleku hipp juz sa zawarte to mimo to powinnam podawac dicoflor lub floractin?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podaje Protexin Restore
    sluzu brak, podawalam wpierw 10 saszetek acidolac baby ale nie sprawdzil sie na sluz
    Niesforna to masz szczescie, ze udalo Ci sie uzyskac badanie na sluz, no mi sie tu nie udalo, ale na szczescie klopot odpuscil a byl dlugo kolo 3tyg moim zmartwieniem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to po tym protexin śluz odpuścił? co to właściwie jest? też coś a'la flora?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no odpuscil ale po paru dniach
    to jest na unormowanie pracy jelit
    wydaje mi sie tez, ze z wiekiem kiszki normuja sie, no ale podaje protexin co dzien 1 sasz
    zostaje jeszcze 5mc na butli tylko

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super ze jesteście juz w domu z Franiem:)

Monika,Paula gratuluje skończonych 4 miesięcy i zdrówka życzę na kolejne bo to najważniejsze :)

Ja na jakiś czas wygotowuje butelki i smoczki. Myje w płynie NUK:P no i nie prasuje ubranek Marcela ,aby na początku a teraz juz nie. I każdy robi jak uważa :) I proszę mi się tu nie kłócić laski !!

Ci do sluzu w kupie to ostatnio braliśmy antybiotyk i się pojawił śluz, skończyliśmy brać w niedziele i jeszcze niekiedy sie zdarzy kupa z mala ilością sluzu? Jak myślicie to pozostałości po abtybiotyku jeszcze? Dostaje probiotyk BIOGAIE :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 11:59

Limerikowo, MonikaS, eta lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, zagladam i co sie dzieje?? Dziewczyny, nie utrudniajmy sobie zycia, szkoda czasu na klotnie. Tak jak ktoras z Was napisala, nie kazdy musi sie lubic, ale jakos trzeba koegzystowac. Skupmy swoja energie lepiej na maluchach :) ja jestem zawsze daleka od wszelkich klotni, dlatego nie bede sie do tego mieszac.
    Weronika, nie uciekaj, cos Ty :(

Monia, Paula, gratuluje 4 miesiecy.

MonikaS, Agusia2312, Limerikowo, balonik, eta, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli pozwolicie to wkleje Wam tu kolejny wzruszajacy tekst ktory dostalam od in.ej aniolkowej mamy.
    "Dziecino moja, tyle mi dajesz,
    za to mą miłość odwieczną dostajesz
    uśmiech na co dzień też będzie w odwdzięce,
    choć serce krwawi, choć puste ręce...
    Wiesz, ja poczekam, ja będę cierpliwa,
    wiem, tam Ci dobrze, tam jesteś szczęśliwy.
    Pogodzić się z losem podstępnym mi trzeba,
    daleki mi jeszcze bilet do bram nieba.
    Lecz dziękuję ze wszystko czym mnie zbliżasz do siebie,
    dziękuję za słońce, za gwiazdy na niebie
    I czekam w tęsknocie na nasze spotkanie, gdy wieczność
    naszą wspólną drogą się stanie..."

Limerikowo, Mucha, Galanea, Agusia2312, AISAK, eta, nutka lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupka się gotuje ;) Piotruś śpi.

Piotruś od wczoraj pije po 150 bo wcześniej po 120. To chyba tak na uczczenie 4 miesiąca życia :) niestety dalej w dzień nie chce pić mojego mleka prosto z cycki a ja nie mam czasu ściągać co 3 godziny. Teraz już wiem, że jakbym miała karmić samą piersią to mleka by było ile trzeba, ale mój mały jest leniuch. Dobrze, że chociaż w nocy ni odmawia, ale w sumie jak zacznie całą noc bez jedzenia przesypiać to :(

poprasowałam ubranka :P ale ja bardzo lubię takie małe ciuszki prasować, gorzej swoje ;)
    już nie wytrzymam dłużej siedzieć w chacie, pójdziemy do babci - to niedaleko - może nic się nie stanie :) mam już nawet ściągnięte mleko jedną porcję :) a może u mamy mojej zechce z cycki bo czasami tak ma :)

p.s. żeby nie było - ja też na priv z nikim nie gadam :) jak coś to tu piszę

Limerikowo, Martynika, Galanea, Agusia2312, eta, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja tez dzis poluje na chwile ok na spacer
    pogoda nie za ciekawa, tylko na gondole i zaslonke przed deszczem, ale glowe przewietrzyc i mama musi pod parasolka
    kota idzie w domu dostac z baby

MonikaS, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie a ja tu już 2 tydzień przesiedziałam w domu, tzn wyszłam ze 2 razy do lekarza :) już mam dosyć. Mówię do męża, że zamiast korzystać z ostatnich ciepłych dni to ja muszę z dziećmi w domu siedzieć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 12:48

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O bleee wracam z drukarni w ktorej spedzilam ponad 2 h zeby wydrukowac prace na kolejne obrony ktore mam niebawem a tu takie cuda!!!jenyyy..sorry i z szacunkiem dla wszystkich obecnych i obecnych mam w dupie wszystkie klotnie i najmniejsza ochote mam na rozdrapywanie i siedzenie i klocenie. Nawet jesli ktos mnie lekko wpieni to nie siedze i nie rozstrzasam,kazdy ma swoje zdanie ja mam swoje i czasami uwazam ze to jedyne sluszne a czasami po pewnyn czasie ogarniam czyjes zdanie ze moze faktycNie ktos ma racje. W kazdym badz i razie kolejny raz powiem zeeee przyzwyczajcie sie laski to nie narzucania swojego zdania bo rozni ludzie roznie reaguja,jedni bardziej emocjonalnie inni mniej. Dla mnie to tylko damska wymiana zdan i chociaz fajnie jest z wami bo wspieracie zawsze to zyc bez was umiem i bez przeady,ale to tylkoooooOoooo FORUM. Wiec relax,wiecej klotni niet,bo czasami czuje sie jak na targowisku,ktorego nie cierpie.
    Milego dnia,ide bo Franio walnal kupsko ;-))

Mucha, balonik, Galanea, Agusia2312, Limerikowo, eta, Martynika, Niesforna, evas, Nalka lubią tę wiadomość

‹‹ 1603 1604 1605 1606 1607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ