MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Weronika nikt tu Ciebie nie atakuje. Wnosisz sporo do tego wątku, zresztą jak każda z dziewczyn. Nie ma się o co obrażać. Czasem też ktoś mi działa na nerwy, ale wtedy staram się nie czytać, znikam na kilka dni i się wyciszam. Strasznie nie lubię kłótni, a już najbardziej obgadywania kogoś za plecami. Jak mam coś do kogoś to mówię wprost, albo nie mówię wcale, staram się korzystać jednak z tej drugiej opcji.
Mam nadzieję że za kilka dni wrócisz tu do nas i będziemy mogły dalej czytać co słychać u Poli.Martynika, Mucha, Limerikowo, eta, Nalka lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:a to ciekawe ze wyniki ok wyszly
ja tez walczylam z tym sluzem
daje probiotyk i od okolo 2tyg jest ok nareszcie
Karolina no tak już właśnie myślę, że może to jego "uroda"? Ale zawsze rano przed kupą popłakuje i się meczy mimo, że kupa jest rzadka...
Nalka to taki mam zamiar, tylko boje się, żeby pediatra tego nie zignorował... Jakoś nie mam zaufania do lekarzy na nfz -
Niesforna wrote:
Odebrałam dziś resztę wyników Jasia - wszystko jest w porządku - morfologia, crp, mocz, badanie ogólne i posiew kału. Więc ja już nie wiem, o co chodzi z tą Jego kupąSkoro w badaniach wszystko ok, to dlaczego ona jest cały czas taka śluzowata? Może to jednak jakaś alergia pokarmowa?
Na 12 mamy lekarza, bo dziś ma być szczepienie. Więc dopytam, co i jak. tylko teraz nie wiem, czy szczepić czy nie? Może poczekać i jeszcze jakieś badania zrobić? Tylko jakie? A jeśli to alergia pokarmowa, to przy takiej alergii można szczepić?
Nie wiem już sama co robić...
Niesforna - super że wyniki dobre!
śluz w kupie w dużej ilości może być jak najbardziej od alergii pokarmowej.
a czy Jaś ma jakieś objawy na skórze? a jak się zachowuje, normalnie??
doradz się lekarza, ale jak lekarz będzie Cię namawiał a Ty nie jesteś pewna że chcesz teraz szczepić, to poczekaj, przecież zupełnie nic się nie stanie jak zaszczepisz za jakiś czas.a będziesz miała czas żeby na spokojnie ewentualnie skonsultować jeszcze Jasia z jakims specjalistą.
evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
eta wrote:Niesforna - super że wyniki dobre!
śluz w kupie w dużej ilości może być jak najbardziej od alergii pokarmowej.
a czy Jaś ma jakieś objawy na skórze? a jak się zachowuje, normalnie??
doradz się lekarza, ale jak lekarz będzie Cię namawiał a Ty nie jesteś pewna że chcesz teraz szczepić, to poczekaj, przecież zupełnie nic się nie stanie jak zaszczepisz za jakiś czas.a będziesz miała czas żeby na spokojnie ewentualnie skonsultować jeszcze Jasia z jakims specjalistą.
Bawi się, uśmiecha, oczywiście czasem płacze, ale to normalne. Dlatego nie wiem, skąd te śluzowate kupy.
Byłam już u dwóch pediatrów, i każdy z nich nie uważa że śluz w kupie to problem. Skierowanie na badania musiałam delikatnie "wymusić".
Balonik a co za bakteria była?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
weronika - nie odchodź z forum, wiele mądrych rzeczy pisałaś, na prawdę szkoda odchodzić z takiego powodu, nikt tutaj źle nie myśli o Tobie, wręcz przeciwnie jestem pewna że wiele osób docenia Twoją aktywność tutaj. nie wygłupiaj się i wracaj!
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Niesforna wrote:Żadnych innych objawów nie ma, żadnej wysypki, nic.
Bawi się, uśmiecha, oczywiście czasem płacze, ale to normalne. Dlatego nie wiem, skąd te śluzowate kupy.
Byłam już u dwóch pediatrów, i każdy z nich nie uważa że śluz w kupie to problem. Skierowanie na badania musiałam delikatnie "wymusić".
evas, Mucha, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Eta to prawda z super sluzba zdrowia.
Niesforna Maja ma ten sam problem biedaczysko i juz sama nie wiem co z ta kupka, po odstawieniu bialka calkowicie troszke lepsze kupki, ale nadal troche sluzu jestja podaje biogaje ale to wlasciwie to samo co dicoflor. Tez sie wybieram do alergologa i pewnie Pani profesor, ktora polecila mi Weronika.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:56
Limerikowo, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Najgorsze jest to, że ci lekarze też mają jakieś swoje narzucone limity, co jest totalną paranoją i boją się, faktycznie.Nie ogarniam jak może się wyczerpać limit na jakieś tam badanie i ktoś się na nie nie "załapie".
Nas centrum zdrowia dziecka już nie chce u siebie na kontrolach, bo w ostatnich badaniach wyszło mało kopii wirusa we krwi.Z jednej strony super, a z drugiej czułam się jakoś bezpieczniej jeżdżąc tam...
Śluz w kupie też mamy co jakiś czas.Totalnie nie wiem, od czego to zależy.
Też podajemy dicoflor.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:58
Limerikowo, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
ja podaje Protexin Restore
sluzu brak, podawalam wpierw 10 saszetek acidolac baby ale nie sprawdzil sie na sluz
Niesforna to masz szczescie, ze udalo Ci sie uzyskac badanie na sluz, no mi sie tu nie udalo, ale na szczescie klopot odpuscil a byl dlugo kolo 3tyg moim zmartwieniem -
Natalia super ze jesteście juz w domu z Franiem:)
Monika,Paula gratuluje skończonych 4 miesięcy i zdrówka życzę na kolejne bo to najważniejsze
Ja na jakiś czas wygotowuje butelki i smoczki. Myje w płynie NUK:P no i nie prasuje ubranek Marcela ,aby na początku a teraz juz nie. I każdy robi jak uważaI proszę mi się tu nie kłócić laski !!
Ci do sluzu w kupie to ostatnio braliśmy antybiotyk i się pojawił śluz, skończyliśmy brać w niedziele i jeszcze niekiedy sie zdarzy kupa z mala ilością sluzu? Jak myślicie to pozostałości po abtybiotyku jeszcze? Dostaje probiotyk BIOGAIEWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 11:59
Limerikowo, MonikaS, eta lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Nie no, zagladam i co sie dzieje?? Dziewczyny, nie utrudniajmy sobie zycia, szkoda czasu na klotnie. Tak jak ktoras z Was napisala, nie kazdy musi sie lubic, ale jakos trzeba koegzystowac. Skupmy swoja energie lepiej na maluchach
ja jestem zawsze daleka od wszelkich klotni, dlatego nie bede sie do tego mieszac.
Weronika, nie uciekaj, cos Ty
Monia, Paula, gratuluje 4 miesiecy.MonikaS, Agusia2312, Limerikowo, balonik, eta, evas lubią tę wiadomość
-
Jesli pozwolicie to wkleje Wam tu kolejny wzruszajacy tekst ktory dostalam od in.ej aniolkowej mamy.
"Dziecino moja, tyle mi dajesz,
za to mą miłość odwieczną dostajesz
uśmiech na co dzień też będzie w odwdzięce,
choć serce krwawi, choć puste ręce...
Wiesz, ja poczekam, ja będę cierpliwa,
wiem, tam Ci dobrze, tam jesteś szczęśliwy.
Pogodzić się z losem podstępnym mi trzeba,
daleki mi jeszcze bilet do bram nieba.
Lecz dziękuję ze wszystko czym mnie zbliżasz do siebie,
dziękuję za słońce, za gwiazdy na niebie
I czekam w tęsknocie na nasze spotkanie, gdy wieczność
naszą wspólną drogą się stanie..."
Limerikowo, Mucha, Galanea, Agusia2312, AISAK, eta, nutka lubią tę wiadomość
-
zupka się gotuje
Piotruś śpi.
Piotruś od wczoraj pije po 150 bo wcześniej po 120. To chyba tak na uczczenie 4 miesiąca życianiestety dalej w dzień nie chce pić mojego mleka prosto z cycki a ja nie mam czasu ściągać co 3 godziny. Teraz już wiem, że jakbym miała karmić samą piersią to mleka by było ile trzeba, ale mój mały jest leniuch. Dobrze, że chociaż w nocy ni odmawia, ale w sumie jak zacznie całą noc bez jedzenia przesypiać to
poprasowałam ubrankaale ja bardzo lubię takie małe ciuszki prasować, gorzej swoje
już nie wytrzymam dłużej siedzieć w chacie, pójdziemy do babci - to niedaleko - może nic się nie staniemam już nawet ściągnięte mleko jedną porcję
a może u mamy mojej zechce z cycki bo czasami tak ma
p.s. żeby nie było - ja też na priv z nikim nie gadamjak coś to tu piszę
Limerikowo, Martynika, Galanea, Agusia2312, eta, evas lubią tę wiadomość
-
no właśnie a ja tu już 2 tydzień przesiedziałam w domu, tzn wyszłam ze 2 razy do lekarza
już mam dosyć. Mówię do męża, że zamiast korzystać z ostatnich ciepłych dni to ja muszę z dziećmi w domu siedzieć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 12:48
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO bleee wracam z drukarni w ktorej spedzilam ponad 2 h zeby wydrukowac prace na kolejne obrony ktore mam niebawem a tu takie cuda!!!jenyyy..sorry i z szacunkiem dla wszystkich obecnych i obecnych mam w dupie wszystkie klotnie i najmniejsza ochote mam na rozdrapywanie i siedzenie i klocenie. Nawet jesli ktos mnie lekko wpieni to nie siedze i nie rozstrzasam,kazdy ma swoje zdanie ja mam swoje i czasami uwazam ze to jedyne sluszne a czasami po pewnyn czasie ogarniam czyjes zdanie ze moze faktycNie ktos ma racje. W kazdym badz i razie kolejny raz powiem zeeee przyzwyczajcie sie laski to nie narzucania swojego zdania bo rozni ludzie roznie reaguja,jedni bardziej emocjonalnie inni mniej. Dla mnie to tylko damska wymiana zdan i chociaz fajnie jest z wami bo wspieracie zawsze to zyc bez was umiem i bez przeady,ale to tylkoooooOoooo FORUM. Wiec relax,wiecej klotni niet,bo czasami czuje sie jak na targowisku,ktorego nie cierpie.
Milego dnia,ide bo Franio walnal kupsko)
Mucha, balonik, Galanea, Agusia2312, Limerikowo, eta, Martynika, Niesforna, evas, Nalka lubią tę wiadomość