MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgusia narazie malutki sloiczek na dwa dni,zreszta daje mu od wczraj,kilka dni przerwy zeby zobaczyc czy wysypke ma i kolejne cos,po maluszku. Mi sie nie spieszy za bardzo,na dobre wejdziemy w jedzenie jak zaczne mu gluten podawac za miesiac. Teraz to probowanie i sprawdzanie reakcji czy nie ma alergii czy cos. Nie nastawiaj sie ze jak bedzie jadl,Franek pierwsza lyzke wyplul niewiedzial co sie dzieje,za druga juz zalapal ze to trzeba polknac hehe ale i tak wiekszosc wyleciala. Nowy fotelik a juz caly w marchwi xd
Agusia2312, evas, Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia gluten jest w niektorych kaszkach,mannie,chrupkach,makaronie,itd. To zachowanie profilaktyczne w celu ryzyka eliminacji zachorowania na celiakie. I wprowadza siepomiedzy skonczonym 5 miesiacem a 6. Akurat ryzyko u nas jest duze bo miala to moja matka..
A ten maly szogun dalej spi a ja ogladam lozeczka turystyczne,koniecznie trzeba kupic bo maly na dole spi na 3 koldrach,jak to wygladaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 12:58
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea mi lekarka tlumaczyla ze rozpoczynamy od 5 miesiaca czyli po skonczeniu 4 miesiecy zycia. Jak maly skonczyl 4 miesiace to jest teraz w 5. Tak samo ze sloikami,jak cos jest np od 6 miesiaca to mozna podawac od skonczonego 5 miesiaca itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 13:02
Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
kurcze - to kaszki teraz nie? ja już zgłupiałam co kiedy podawać.
kupiłam dziś kaszkę, ale tak patrzę, że chyba za wcześnie. Marchewkę zaraz na parze zrobię i blenderem zmiskuję to dam mu dziś parę łyżek przed mlekiemLimerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie brakuje Wam Weroniki? Bo mi jakos pusto,kurde dziwnie, nie lubie tego
Martynika jak Artur?
Nalka jak samopoczucie?bo mniemam ze Anna ma sie swietnie
Ostatnio Maggda polubila moj post wiec moze wać pani by napisaka co u niej slychac?
Monia musisz patrzec czy cos ma gluten czy nie,tzn tak chyba powinno byc,ale zrobisz jak uwazasz ja mam kleik ryzowy i kaszke mleczno-ryzowa,ale wszystko bez glutenu. Zobacz czy masz gluten w skladzie,bedzie wiadomo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 13:11
Nalka lubi tę wiadomość
-
dzięki sprawdzę
zdaje się, że drugie dziecko a juz nie pamiętam nic
co do Weroniki no to aktycznie pusto tak i zdjęć brakuje, ale widzisz zrobiła jak chciała, przecież to była sprzeczka której w zasadzie być nie powinno bo i powodu nie było mi też czasem ktoś coś powie na przekór ale ja tego tak nie odbieram bo przecież każdy ma swój rozum, swoje poglądy, zachowania itd i trzeba być wyrozumiałym, tolerancyjnym -
nick nieaktualnyO Franio wstal i wciagnal pol malego sloiczka ale tak sie zajadak dzis ze sliniak wylizywal xD i skapowal o co chodzi i buziaka otwieral jak tylko lyzeczke zobaczyl hyhy
Monia kazdego czasem poniesie,co nie zmienia faktu ze mi jej po ludzku tu brakujeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:03
-
ta kaszka co kupiłam jest bezglutenowa i bez cukru już kapkę zrobiłam i mu podałam właśnie przed mlekiem może z łyżeczkę płaską zjadł w sumie zdziwiony był i jakby nie wiedział, że trzeba połykać ale na widok łyżeczki tez buziaka otwierał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:05
-
My już po bioderkach. Mamy zbadać poziom witaminy D i za 6tyg. wrócić bo jądra kostnienia się nie wykształciły. Przykro mi ale lekarz powiedział że one tworzą się do 8 miesiąca. Teraz czekamy na patologie noworodka.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlexast nie martw sie tymto indywidualna sprawa kazdego dzieciaczka,napewno bedzie dobrze ten poziom witaminy d3 warto sprawdzic bo czasami nadmiar nie pomaga,u nas okazalo sie ze i mm i witamina 1x dziennie to za duzo i przez to ciemiaczko slabo zarasta. To szczegolnie wazne przy karmieniu mm
-
ja i tak codziennie witd nie podaję bo sklerozę mam :] i później się tym zamartwiam
dziewczyny - Wam też tak plecy bolą? jakaś masakra - połowa dnia a mi już plecy siadają - i to żebym Piotrusia nosiła a nie noszę...
jak mąż wróci to na basen się zapiszę żeby trochę te plecy odciążyćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:57
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Karolina bo może u Twojej już są te punkty kostnienia i jest wszystko ok stąd lekarz nic nie mówił i na kontrolę nie kierował u nas też by nie było już kontroli, żeby nie te punkty...
Natalia tak mówisz o tym spaniu synka - u mnie mega dużo śpi i aż się dziwię, że póxniej w nocy da radę spać tylko ten paskudny katar który go regularnie o 4 budzi. Ma wtedy tak zawalony nos, że muszę godzinę poświęcić żeby oczyścić i znowu uspać. Znaczy ja go nie usypiam tylko kładę do łóżka i czuwam - jak mu smoczek wypadnie to podam - chyba, że nie płacze bo czasami zasypia bez smoczka i płaczu w tym momencie mały śpi. Co prawda to są takie drzemki po ok 40-50 min i tak po każdym karmieniu. A dzisiaj to po tej kaszy i mleku to już druga drzemka a za pół godziny znowu mleko będzie. -
hej:) przeczytałam zaległości
tak piszecie o tych posiłkach, ja jeszcze nie myślałam żeby cokolwiek wprowadzać, w środę będę na szczepieniu to się lekarki zapytam co ona radzi. w sumie Ignacy już skończył 4 miesiące, ale też urodził się 3 tygodnie wcześniej. chyba będę wolała poczekać do skończonego 5 miesiąca, choć zobaczę co lekarka zaproponuje. mój to jakoś ani do siadania się nie garnie, więc jak go karmić stałym pokarmem, kurcze jakoś tego sobie nie wyobrażam, wydaje mi się że on jeszcze nie gotowy
Galanea - urocza ta Twoja Zosia, a z tym drżeniem ręki.. hmmm powiem Ci że nie wiem, nie mam takiego oka i wiedzy jak neurolog więc nie wiem jak to może/nie może wyglądać..
mi ortopeda powiedział żeby przyjść jak on bedzie miał 6 miesięcy. zapytam jeszcze lekarki o to w środę.
Natalia super to zdjęcie Frania jedzącego warzywka, widać że to jego żywioł i widać że on już "nadaje" się do tych warzyw, nie tak jak mój
Monia nie smuć się że Piotruś z tej piersi rezygnuje i tak długo karmiłaś, tyle przeciwciał się od Ciebie nalykał że na pewno zdrowie mu na długo długo dopisze
a ostatnio też tak myślałam jak Natalia, że brakuje Weroniki, jakoś coraz bardziej pusto się robi na naszym forum.
my dzisiaj prawie cały dzień na spacerach. spanie takie dobre miał że hoho
za zupę dyniową zaraz się biorę, bo dynia czeka
acha 19 października chrzciny robię! w końcu zdecydowaliśmy się zrobić obiad w restauracji, ale zapraszamy tylko najbliższą rodzinę, będzie w sumie razem ze mną i mężem 12 osób, od osoby wyszło 73 zł, zupa, danie główne, ciasta, owoce, napoje. więc generalnie super sukienkę pożyczyłam od koleżanki, jeszcze tylko młodemu coś kupić i wio!
Galanea, evas, excella, Mucha, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Galanea, ja tam nie widzę żadnego drżenia ręki... W zasadzie, jeżeli tu jest jakieś drżenie, to Artur ma już Parkinsona, gdy się denerwuje, albo jest czymś podekscytowany - te ręce mu latają jak szalone.
Tymczasem Zosia to pięknie gaworząca, chwytająca zabawki i kontaktowa dziewczynka, jak dla mnie rozwinięta zupełnie poprawnie na swój wiek... oj, Wy się coś musiałyście nie dogadać z tą panią neurolog .
Co do forum - dziewczyny milkną z różnych powodów. Np. Tusia ogarnia szkołę dzieciaków, Magda jest na turnusie, Modelka... Modelka była kobietą zagadką przez całą ciążę i nie wiadomo, co się z nią dzieje , a Weronika na przykład odeszła z powodu wyimaginowanych konfliktów (przy każdej próbie odejścia konflikt był z kimś innym, nadmienię...). Sądzę natomiast, że jest nas tu na tyle dużo, że wątek nie umrze śmiercią naturalną, zwłaszcza, że u tych paru dziewczyn, które zostały i odzywają się regularnie tyle się dzieje! I dziać się będzie, bo w końcu mowa o dzieciach .
Tak na marginesie, ja osobiście bym baaardzo chciała, żeby choć słówko co tam słychać napisały jeszcze: Vikus, Bankierka, Fler, Modelka właśnie!, ivv (sto lat nie pisała, a ciekawa jestem jak tam jej Weronika dogaduje się z Martynką), Kota.
No i oczywiście czekamy na wieści od Sunset i Monalisy!
Wiecie może, co u nich?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 18:26
evas, Galanea, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość