X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea mój skarb też mnie za włosy ciągnie i wyciąga rączki w kierunku mojej twarzy :) ja go całuje wtedy w rączki i Olinek się zawsze śmiejka :)

Martynika dziękuję za miłe słowa.

Asiak dobrze że po przeglądzie wszystko dobrze

Muszko cieszę się że Majka Cię szokuje, bo wcześniej miałaś obawy

Po tym jak lekarka stwierdziła, że Olinek jest blady stwierdziłam, że od jutra zacznę podawać mu marchewkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:04

Galanea, AISAK, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta, Aisak a ja też mam śwwięto 19 października - urodziny Michasia :)
    jaka ajna cisza w chacie - dzieci śpią :) super :) trochę tam coś Piotruś zapiszczy, ale śpi :) a ja oglądam m jak miłość

eta lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast dzieki :) jak dla mnie te wszystkie rzeczy ktore robi Olinek wskazuja na to ze wszystko jest dobrze!

alexast lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek jarzynkowy zachęcacz!!!;D

Muszko,zebys wiedziala,niezle sobie dal...ale to wszystko przez to ze za rzadko wychodzi,mowie mu ze ma wyjsc gdzies,ja nie mam ochoty bo mi zle bez Franka ale on moze isc,ma mmostwo kolegow,a pozniej sie wyrwie raz na ruski rok iprzychodzi do domu jak dętka. Phhhh.....

W koncu chyba kupujemy na dol dla Franka kojec baby design. Kurcze no lozeczko turystyczne bedzie dobre do spania anie do zabawy bo ten truteń sie kreci wokol wlasnej osi i jak zaknebluje sie glowa to jest krzyk i po zabawie, a taki kojec jest tak spory ze moze robic baczki i fikolkii miejsca starczy i spac tez moze w nim. Chyba wlasnie sama siebie di konca przekonalam :D

Mucha, Martynika, Agusia2312, eta, Limerikowo, Galanea, misia_k1 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia moj tez raczej malo wychodzi, ale widze ze ma ochote sobie troszke "chlupnac" i czeka na okazje odpowiednia :) jux to widze :)

NataliaK, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - tak TARCHOMIN :) Natalia widziałam ten kojec, fajny jest :)

alexast - najważniejsze ze Olinek robi postępy, tzn. że nie ma jakichś na prawdę groźnych skutków niedotlenienia. każdy ma swoje tempo, mój Ignacy ruchowo nie jest przodownikiem, ale sukcesywnie robi postępy i to jest najważniejsze! bądź dobrej myśli, nie zamartwiaj się na zapas, jak rozwija się to przecież musi być dobrze!
    a jeśli możesz to przypomnij jak to się stało że Olinek miał niedotlenienie? przecież Ty cc miałaś.

no to 19 nie tylko my świętujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:54

alexast lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ma teraz imprezę hehe z kumplami z roboty w delegacji - pewnie coś już tam rozpracowują ;)
    Piotruś tak śpi aż chrapie...

Alexast też jestem zdania, że z Olinkiem wszystko ok. Rozwija się jak inne dzieci przecież :) mój też np jeszcze głowy nie ciągnie jak go za rączki ciągnąć, nie podciąga się do siadu. Biega w miejscu aż na tym leżaczku jak na skakance skacze :) Nie martw się, wszystko będzie dobrze :) poróbcie badania dla spokoju ducha i nie zamartwiaj się, ciesz się synkiem tu i teraz bo te chwile szybko mijają i się o nich nawet troszkę zapomina. Ja już wiele nie pamiętam z tych pierwszych miesięcy Miśka. Ale w sumie to Michaś czym większy był tym więcej radości i pociechy z niego :)
    Dzisiaj mówi do mnie mamo chodź pobaw się ze mną, nie bój się to tylko takie samochody :) nic Ci nie zrobią :) a mówił to tak poważnie i z takim przekonaniem, że normalnie mnie powalił hehe a wiele tekstów się nie pamięta - powinnam spisywać :)
    dzisiaj usiadł na macie a ona mokra i pyta czemu. Ja, że Piotrus zaślinił bo leżał a Michaś nachylił się do Piotrusia i mówi do niego: Piotruś - to ty jeszcze nie wiesz, że pluć można tylko do zlewu w łazience? ha ha a bo on miał raz taką azę na plucie i bawienie się śliną i ja mu powiedziałam, że pluć możesz co najwyżej do zlewu w łazience albo do kibelka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 22:03

Mucha, Galanea, eta, alexast, evas, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:01

MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też zacznę spisywać :)

ja pamiętam jedną akcję ze swojego dzieciństwa. Byłam bardzo upartym dzieckiem. Któregoś dnia uparłam się, że sama kupię mamie gazetę - kurier poranny. Ja wtedy nie wiem ile miałam lat, ale pamiętam jak dziś hihi podeszłam do kiosku wyciągnęlam do góry rękę z monetką i ta kobita w środku tylko tyle widziała - rękę z monetą bo ja mała byłam i mówię do niej: poprosę kurwiel porannny.
    jeszcze pamiętam, że na biedronkę mówiłam palatonka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 22:12

Galanea, eta, evas, Martynika, Paula222, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

MonikaS, eta, Paula222 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Michaś swego czasu zamiast fuj mówił huj (sorki tylko cytuję ;) ) i któregoś razu zmieniałam piotrusiowi pieluchę, podchodzi michaś a ja mówię ale śmierdzi, a michaś na to - nooooo, jak huj. Mój m tylko spojrzał na niego z przerażeniem w oczach a ja mówię - żeby nie było wątpliwości on powiedział fuj a nie to co usłyszałeś hehe

dobre z tymi ziemniakami hahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 22:19

Galanea, eta, Martynika, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta - było to tak :) między 14tą a 15tą Olinek szalał w brzuchu potem poszedł spać. O 16.20 go wyciągnęli. Mały nie chciał płakać przez kilka chwil. Dopiero po dłuższej chwili płakał i to też nie za mocno. Potem go wywieźli ze sali. Olinek dostał 7 punktów potem 8 potem 9. W tym cholernym szpitalu z wszystkiego robili tajemnice. Czeski film. Nikt nic nie chciał powiedzieć. Dobrze że mąż był przy nim jak go wywieźli ze sali. Dostał tlen żeby udrożnić drogi oddechowe. A wylew dostał bo nagle go wyrwali z brzucha mamy i było to dla niego ciężkie przeżycie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dzisiaj poszłam z dziećmi na spacer i kurcze tak było zimno jak nie wiem co, taka późna jesień, wiało i w ogóle. Teraz czuję, że mnie przewiało, gardło siada, katar, zatoki itd będzie ciężko
    idę poszukam jakichś lekarstw

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Excella a jak sobie ogólnie radzisz z dwójką. Mi się wydaje, że masz trochę trudniejsze zadanie ode mnie bo Twój starszy jest młodszy o rok od mojego prawie :)

Lekko nie jest, ale jakoś trzeba dac rade. Tylko ja chudne w oczach, nawet pediatra dzieciakow, zwrocila mi.na.to uwage. Czlowiek nie ma na nic czasu, a obaj potrzebuja mojej.uwagi :) staram sie jak moge, ale mam chwile slabosci jak dzis, kiedy jeden chory, mniejszy z goraczką a ja siedze i płacze.
    Ale musi byc dobrze :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siedzę i sie brechtam:) ale fazowe teksty lol:)

Galanea, MonikaS lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Eta - było to tak :) między 14tą a 15tą Olinek szalał w brzuchu potem poszedł spać. O 16.20 go wyciągnęli. Mały nie chciał płakać przez kilka chwil. Dopiero po dłuższej chwili płakał i to też nie za mocno. Potem go wywieźli ze sali. Olinek dostał 7 punktów potem 8 potem 9. W tym cholernym szpitalu z wszystkiego robili tajemnice. Czeski film. Nikt nic nie chciał powiedzieć. Dobrze że mąż był przy nim jak go wywieźli ze sali. Dostał tlen żeby udrożnić drogi oddechowe. A wylew dostał bo nagle go wyrwali z brzucha mamy i było to dla niego ciężkie przeżycie.
    straszne
    właśnie to jest najgorsze, że człowiek niczego nigdy nie może się dowiedzieć.
    moja siostra też miała ciężki poród i po 23 zdaje się godzinach zarządzili cesarkę. Okazało się, że mały był źle wstawiony w kanał i stąd te problemy z naturalnym porodem a oprócz tego miał szyjkę pępowiną owiniętą i też jakieś niedotlenienie. później musiał być naświetlany bo przez zbyt późno podjętą decyzję o cc bardzo silnie żółtaczkę przechodził

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Lekko nie jest, ale jakoś trzeba dac rade. Tylko ja chudne w oczach, nawet pediatra dzieciakow, zwrocila mi.na.to uwage. Czlowiek nie ma na nic czasu, a obaj potrzebuja mojej.uwagi :) staram sie jak moge, ale mam chwile slabosci jak dzis, kiedy jeden chory, mniejszy z goraczką a ja siedze i płacze.
    Ale musi byc dobrze :)
    wiem o czym mówisz. u mnie dwójka chora była to nie wiedziałam którego tulić. mały płakał starszy z wyrzutem na mnie patrzył bo bardzo słabo się czuł a ja małego na rękach zamiast nim się zająć... ciężka sprawa. To ja się dwoiłam żeby dwójkę jakoś ogarnąć, małego żeby nie płakał a starszego żeby poprzytulać i pocieszyć bo tego najbardziej potrzebował. i miałam załamkę myślałam, że się rozpłaczę
    jeszcze żebym schudła to akurat dla mnie wskazane, a ja ze stresu to nie wiem kiedy i jak ale tyję bo zagryzam stres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 22:28

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea dzielna kobietko :)
    jejciu ale przyznacie, że jakby to nie było czy cc czy naturalnie jakie to wspaniałe przeżycie zobaczyć pierwszys raz swoje maleństwo ;)

żeby chociaż na uszy nie poszło to moje chorowanie bo coś mi tak uszy pobolewają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 22:33

Galanea, eta, Mucha lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, odrywam się od kompa, jeszcze coś w tv pooglądam i mykam lulu :) kolorowych snów i przespanej nocki życzę ;) pa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 22:34

eta, Galanea, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ