X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój Jaś tak ma, że do 20 min wytrzymuje, później zaczyna się denerwować, i jak ona z nim ćwiczy dalej mimo, że on popłakuje, to on szybko wpada w histerię...
    I ja się tylko obawiam, że przez to w ogóle nie będzie lubił ćwiczeń... :/

Co do włosów to u nas jest to samo. Jak mam rozpuszczone włosy to jak tylko są w zasięgu rąk, to cap i ciągnie. Nie pomaga tłumaczenie mamusi, że mamie i tak wypadają włosy i niedługo będzie łysa :)

Martynika a dlaczego wybrałaś Manducę? Czym się rożni od tuli? Bo patrzę, że jest nawet droższa ta manduca...

Galanea lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Eta - było to tak :) między 14tą a 15tą Olinek szalał w brzuchu potem poszedł spać. O 16.20 go wyciągnęli. Mały nie chciał płakać przez kilka chwil. Dopiero po dłuższej chwili płakał i to też nie za mocno. Potem go wywieźli ze sali. Olinek dostał 7 punktów potem 8 potem 9. W tym cholernym szpitalu z wszystkiego robili tajemnice. Czeski film. Nikt nic nie chciał powiedzieć. Dobrze że mąż był przy nim jak go wywieźli ze sali. Dostał tlen żeby udrożnić drogi oddechowe. A wylew dostał bo nagle go wyrwali z brzucha mamy i było to dla niego ciężkie przeżycie.

heh alexast to nie było łatwo.. ale jeszcze raz powiem, że Olinek rozwija się, robi postepy więc proszę nie zamartwiaj się! porobisz badania dla spokoju i już :)

alexast lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:01

eta, AISAK, evas, Martynika, MonikaS, Paula222, NataliaK, Mucha, Tusia84, alexast, Agusia2312, Limerikowo, madamama lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea piekne zdjęcia... aż się wzruszyłam... tak bardzo zazdroszczę wszystkim dziewczynom naturalnego porodu.. to musi być piękne przeżycie kiedy razem z mężem można przytulić swoje maleństwo..

po porodzie nie mogłam się pogodzić z tym że musiałam mieć cesarkę, choć wiem że dzięki tej cesarce Ignacy jest z nami, więc to jest najważniejsze i dziękuję Bogu za moją lekarkę i lekarzy z św. zofii za tak szybką reakcję i uratowanie mojego Ignasia.
    ale tak bardzo się nastawiałam na poród naturalny, nawet miałam podpisaną umowę z położną, a synka widziałam tylko kilka chwil dosłownie, przyłożyli mi jego policzek do mojego i zabrali na patologie. dopiero następnego dnia go widziałam.

ale to już za mną.. teraz mogę Ignasia tulić co dzień..
    :)

Niesforna my też chodzimy na rehabilitację raz w tygodniu na 40 minut, ale prywatnie, ta rehabilitantka Ignasia jest cudowną kobietą, jak Ignaś zaczyna marudzić, zaraz go uspokaja, ma swoje tajne sprytne sposoby, wydaje takie dźwięki co jego interesują i przestaje marudzić, mówi takim półszeptem i on to też lubi, a cały czas gdy ćwiczy Ignasia rozmawia z nim, zajmuje jego uwagę, Ignacy ja bardzo polubił.
    uważam że to niefajnie kiedy Twoj Jaś tak płacze a ona ma to gdzieś.. to stres dla dziecka.. można przecież spróbować uspokoić.. wystarczy chcieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 22:56

Galanea, Niesforna, Mucha, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta, liczy się sam efekt, czyli nasze skarby :) Nie ważne jaką drogą przyszły na świat. Najważniejsze, że maluchy są z nami całe i zdrowe :) Poza tym pewnie nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś następne dziecko, jeśli się na nie zdecydujesz, rodziła naturalnie :)

eta lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie,jestem w szoku. Zdesperowana tym budzeniem się Artura co godzinę w nocy wróciłam przedwczoraj z powrotem do Tracy Hogg i na wpół śpiąco zaczęłam gorączkowo szukać rozdziału o spaniu.Tracy uważa, że dziecko w tym wieku w ogóle nie potrzebuje karmień nocnych, a do piersi mogło się przyzwyczaić dlatego, że ja je do tej piersi przystawiałam przy każdym jęczeniu.Zaleca podawanie smoczka za każdym razem.
    No dobra, pomyślałam, co mi szkodzi spróbować.I co się Artur obudził to ja mu przedwczoraj siup smoka do buzi zamiast cyca.Wstawałam tak z 80 razy.Pierś podałam dopiero po ok.4 godzinach.Wczoraj natomiast pierwszy sen trwał, jak kiedyś trzy godziny (przespany spokojnie), a dzisiejszy... pięć! Również bez pobudki.Nie wiem, czy to ma związek z moimi smoczkowymi zabiegami, ale jestem taka zszokowana, że zamiast spać, to piszę tutaj :P.
    To już kolejny raz, kiedy ta książka mi z czymś pomaga. Acha, zrobiłam jeszcze jedną rzecz, którą sugeruje Tracy-otuliłam Artura.Wzięłam jego rożek, z którego oczywiście już dawno wyrósł, zapięłam tak, żeby ręce miał schowane, a nogi sobie były na zewnątrz.Może to też mu pomaga.

Niesforna, napiszę w ciągu dnia z komputera o manduce, ok? pewnie po powrocie z rehabilitacji koło południa.

Monika z tym "hujem" to tak parsknęłam, że myślałam, że Artura obudzę :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 04:18

MonikaS, MonikaS, MonikaS, evas, Galanea, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika u mnie smoczek również pomaga, mala co 3h się wcześniej przebudzala, ale butli nie chciała tylko smoczek. Dziś Hania zjadla o 19,poszła spać o 20 , zjadla o 0:40 150ml i teraz o 5:40 120ml. A tak to smoczek wstane tax na jakis czas poprawie. Tak jak wspomnialam moje dziecko dziwnie spiace od 2dni takze obserwuje.

Miłego dnia, lece w kime.

Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasa czy ja dobrze pamiętam , ktoras mama miała knige TracyH na e-mail? Ja chcieć!!

Galanea ja się również wzruszyłam. Ja z porodówki nie mam zdj, nie w głowie mi to było. Porodu marzeń też nie miałam, ale moment przystawienia do piersi to było dla mnie takie przeżycie, moze nawet większe niż po cc położenie małej wokoło mojej szyji. teraz kocham ja najmocniej na świecie, każdy jej uśmiech działa jak narkotyk,1 mała dawka i milion powtórek:):)

evas, Galanea, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia chyba miała w wersji elektronicznej?

• AISAK Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Natalia chyba miała w wersji elektronicznej?

Francowa Mamo to prawda?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam - chozi o ten język niemowląt tak? daj maila na priv - wysłałam zaproszenie - to Ci prześlę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 08:27

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    ja mam - chozi o ten język niemowląt tak? daj maila na priv - wysłałam zaproszenie - to Ci prześlę :)
    Ja też chcę ;)

MonikaS lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas podaj maila na priv

AISAK Tobie już wysłałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 08:46

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Galanea chyba na tej samej sali rodziłyśmy :) Z tą różnicą że ja trzymając Franka na rękach miałam jeszcze noc za oknem :) Ale piękne chwile !

A mi mama mówiła że na ziemniaki mówiłam ,,miaćki'' :D

Monika ja też poproszę ! Wysyłam zapr a zaraz mail:)

evas, MonikaS, Galanea, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • balonik Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to być może wszystkie rodziłyśmy na tej sali :) No chyba, że wszystkie sale wyglądają tak samo:)

Galanea lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniowa mamoo to prawda :P ale niestety moge wyslac komus jak chetny dopiero wieczorem bo jest zgrane na kindlu a ma go moj maz. Ale widze ze Monia wysyla to moze nie bedzie potrzeby.
    Na moje dziecko rady Hogg nie dzialaja,sama musze swoje ogarnac moze bedzie lepiej =)

MonikaS, evas, Niesforna, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie mam tegozaproszenia. Evas wysłałam :)

evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dalej nie mam okresu :/ denerwuje sie mimo wszystko. zamowilam najczulsze testy z allegro, dzis powinny byc. W biedronce sa bardzo fajne rajstopki i skarpetki disneya

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea tak patrze na te zdjęcia i do porodu szłas piekna jak niewiem co... ja też mam takie zdjęcia,ale po prostu koszmarne są, twarz jakaś zniekształcona hr hr hr :D a Ty slicznie, nawet warkocza zrobiłaś! ja miałam cebule na czubie i to jeszcze zrobioną tak ze wychodząc na ulicę pewnie ludzie by stwierdzili ze nie z porodówki wyszła a z wariatkowa :P

Paula222, evas, Martynika, MonikaS, Galanea, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Monika mam jakiś błąd i nie mogę wysłac zapr :/

Balonik no może i tak byc :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 1628 1629 1630 1631 1632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ