X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • madamama Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Film już został usunięty. Autorowi nasłałabym prokuraturę, gdyby był Polakiem.

NataliaK, Niesforna, eta, alexast lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doooobra juz szszszszszszszsz... nie ma polaczenia,forum zostalo wylaczone,mamusie ida spac! :D

Dobrej nocy!

Niesforna, Martynika, eta, evas lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś Ty, Nat. Dzieciory śpio, można balować dopiero ;)

NataliaK, Niesforna, eta, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak oczywiście madamama bo wszystkie abortowane dzieci to wynik gwałtu.. choroby.. wad genetycznych itd. W jakim świecie ty żyjesz??? Codziennie zabijane są dzieci zupełnie zdrowe bo nie ten czas.. bo nie ten partner i tysiące innych beznadziejnych powodów... jeśli uważasz.. że matka to nie inkubator na zarodki to niech myśli o tym w momencie podejmowania współżycia bo chyba jako człowiek jest istotą mniej lub bardziej myślącą i wie jakie są konsekwencje współżycia??? co i tak nie daje jej prawa o decydowaniu o poczętym już życiu..

Wiesz co po przeczytaniu Twojej wypowiedzi brak mi słów.. bo aż ciężko się czyta to co napisałaś..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 21:59

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy gwałcie to tak średnio się myśli... ale nie, nie podejmę tematu, bo nigdy jedna strona nie przekona drugiej, itd., nie ma co po prostu.

Kawiarni jeszcze nie wymyśliłam, ale myślę.Nakarmić osobiście mogę wszędzie, byleby było gdzie przysiąść, ale jeszcze te wózki... jutro otworzę umysł ;).I wstawię zdjęcia mojego pianisty, jak dorwę komputer, tymczasem dobrej nocy wszystkim :).

Niesforna, alexast, madamama lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu, myślę że to forum to nie miejsce na takie linki.. My rozmawiamy na temat macierzyństwa, zupełnie nie wiem po co wklejasz takie rzeczy. Jak chcesz dyskutować na ten temat to znajdź forum gdzie rozmawiają o aborcji.
    ja też jestem wierząca, ale nie próbuje zbawić całego świata i naprowadzić wszystkich na jedyna "właściwa" drogę..

MonikaS, Nalka, Limerikowo, alexast, Niesforna, madamama, Martynika, evas lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

niepotrzebnie wracamy do tego tematu...

Ja dzisiaj robiłam za kierowcę dla swojego taty bo wykręcił kolano i musieliśmy się po szpitalach, przychodniach i nfzetach poobijać :) dzieci pilnowała moja mama i mówiła, że Piotruś tęsknił i płakał za mną i nie mogła go uspokoić. Z płaczu zdrzemnął się trochę i nawet nakarmić miała problem. Jak wróciłam to mnie z oczu nie mógł spuścić :) a buźka mu się śmiała od ucha do ucha :)

już dwójka sobie smacznie śpi :)
    kot w łazience dzisiaj nocuje bo zaczęła się ruić i wyje jak opętana. Tzn jak w łazience zamknięta to śpi i jest spokój :)

fajnie, że możecie razem się spotkać, swoją drogą fajny widok będzie kilku mam z wózkami :)

eta, Limerikowo, Mucha, Martynika, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę, że brak Ci słów, może przestaniesz uprawiać szantaż emocjonalny pod płaszczykiem troski o życie poczęte.

Żyję w świecie wolnego wyboru i poszanowania tego wyboru. Żyję w świecie, w którym dorosły, żyjący człowiek ma prawo do decydowania o tym, jak to życie przeżyje. Żyję również w świecie katolickiej hipokryzji, w której zarodek jest święty, a dzieci w domu dziecka prowadzonym przez siostry zakonne można bezkarnie gwałcić. Żyję w świecie, w którym lekarze dokonujący przez dwadzieścia lat aborcji nagle się nawracają, bo jest to aktualnie korzystne. Wolałabym żyć w nieco innym świecie.

Używanie określeń "dzieci" i "zabijanie" w odniesieniu do legalnie przeprowadzanego zabiegu (ciąża zagraża życiu kobiety, jest wynikiem gwałtu, aborcji dokonuje się do określonego etapu rozwoju płodu) jest retorycznym i etycznym nadużyciem. Uważam, że nic Ci do tego, o czym kto myśli w momencie podejmowania współżycia, a zakładanie, że każdy akt seksualny musi mieć charakter prokreacyjny jest cokolwiek śmieszne. Żyję w świecie, gdzie "nie każdy wytrysk zasługuje na imię", że się tak dosadnie wyrażę, cytując. Innymi słowy, dlaczego tak chętnie zaglądasz ludziom pod pierzynkę? Ja się nie zawsze kocham z mężem z nadzieją na zapłodnienie i w życiu nie uwierzę, że jestem w tym osamotniona. Powiedziałabym, że wręcz przeciwnie. A biorąc pod uwagę żałosny poziom edukacji seksualnej w tym kraju, dramatycznie utrudniony dostęp do środków antykoncepcyjnych w mniejszych ośrodkach miejskich, bo "klauzula sumienia" lekarzy i nierzadko farmaceutów - to kobieta może sobie być najbardziej myślącą istotą na świecie i wierzyć w kalendarzyk, a następnie zajść w ciążę niechcianą. I znów, Tusia84 - nic Ci do tego, co z tym faktem zrobi. Ja bym wolała, by mogła legalnie iść do szpitala i usunąć. Ty najwyraźniej lubisz, gdy rodzą się dzieci niechciane, mnożą patologie. Ja lubię, gdy ludzi dorosłych, którzy mają prawo uprawiać seks nikt nie traktuje jak bezwolne istoty. Seks może się zakończyć poczęciem - a chodzenie po ulicy wypadkiem. Jakoś nie zauważyłam, by ludzie "te myślące istoty" masowo pochowali się w domach, by wypadku uniknąć. Brednie.. co za brednie.

EOT z mojej strony. Macie rację, to nie miejsce na dyskusje. Ale ja nie lubię szantażu, w dodatku kosztem czyjejś prywatności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 22:13

Nalka, alexast, Martynika, karolina1990, eta, genoweffa lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta wkleiłam tutaj ten link ponieważ kilka razy toczyła się dyskusja na temat aborcji i w gronie zacnych mam znalazły się takie które twardo stały za aborcją.. więc chciałam żeby miały trochę jasność jak wygląda takie MALEŃSTWO, a nie zarodek w inkubatorze zwanym MAMA

Rozmawiamy na temat macierzyństwa, oczywiście dla mnie macierzyństwo zaczyna się w momencie poczęcia dlatego wkleiłam tutaj ten link..

I miałam nadzieję, że nie ja, a to maleństwo da do myślenia niektórym...

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co wklejać takie coś na forum gdzie JESTEŚMY MATKAMI i NIE USUNĘŁYŚMY dziecka. Ba! Nawet go pragnęłyśmy! Więc to chyba zły adres. Nie otworzyłam linku i nie żałuję, bo i tak nie wpłynęłoby to na moje zdanie.

A tak w ogóle wymień o kogo chodzi, bo skoro twierdzisz, że są tu takie osoby to jestem ciekawa czy faktycznie jest tak jak uważasz, bo możesz się mylić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 22:25

balonik, Niesforna, madamama, eta lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu nie wierzę w to, że w dzisiejszych czasach są jeszcze ludzie którzy wierzą w to co napisałaś... i że sama w to wierzysz... to dopiero są brednie!

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Żałuję, że otworzyłam ten link.
    Jeśli ktoś jest wrażliwy, to lepiej niech tego nie ogląda.

dzieki nie otworzylam
    temat k... nie dla mnie po poronieniach
    sorry na pierun mi ten link na naszym happy dzieciecym watku

Niesforna, Nalka, Martynika, eta, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Nalka nie rozśmieszaj mnie.. chcesz to się cofnij do tematów aborcji bo były takie w tym wątku i zobacz kto stał za, a kto przeciw...

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu czysto obiektywnie.. z czym konkretnie u Madamamy się nie zgadzasz? Nie pytam, żeby Cię atakować, bron Boże! Chcę spojrzeć na to z Twojej strony.

No i zobacz jak reagujesz.. zwyczajnie nie pamiętam. Ty je przywołujesz więc Ty pamiętasz.
    Tusia84 wrote:
    Hahah Nalka nie rozśmieszaj mnie.. chcesz to się cofnij do tematów aborcji bo były takie w tym wątku i zobacz kto stał za, a kto przeciw...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 22:31

Martynika lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, przepraszam, nie mogę!

Właśnie przez takich ludzi jak Ty Tusia miałam wątpliwą przyjemność dokonania zabiegu czyszczenia macicy (potocznie zwanego skrobanką) po poronieniu w atmosferze wołającej o pomstę do nieba. W sytuacji, gdy przeżywałam najgorsze chwile mojego życia musiałam leżeć cicho, bo "pan doktor nie może sobie pozwolić na oskarżenia o nielegalną aborcję". Zamiast zostać otoczona opieką, byłam uciszana na wypadek, gdyby ktoś powziął jakieś niewłaściwe podejrzenia. Wiem doskonale, jak wygląda MALEŃSTWO, które w 12 tygodniu postanowiło, że nie będzie dłużej się rozwijać. Nie przypomina człowieka. Ja też nie przypominałam, dzięki takim ludziom jak Ty.

sjr9qqa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ile mnie pamiec nie myli temat aborcji byl juz przerabiany na tym watku na pare x ladnych str z ogniowa dyskusja kiedy jedna kobieta chyba po polowkowym zadecydowala o przerwaniu ciazy

zaraz kolejna Mama poczuje sie urazona i odejdzie z belly...

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słucham, kobieto czy Ty siebie czytasz????? JA nie napisałam nic o poronieniu to zupełnie inna sprawa.. sama przez to przeszłam i również nie zostałam otoczona opieką a moje dziecko zostało nazwane resztkami kiedy postanowiłam, że zabieram je do pochowania , a nie wysyłam na badania... więc o czym TY do mnie mówisz??? się pytam???

ggfxf7q.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Technicznie rzecz ujmując - skrobanka po poronieniu boli zapewne tak samo, jak i gdy jest aborcją. Niemniej, dzięki "obrońcom życia poczętego", zabieg ten został na mnie wykonany w pośpiechu, byle jak i w atmosferze czegoś zakazanego, bo lekarz, który to przeprowadzał był pełen obaw, że świętoszki Twojego pokroju pomyślą, że dokonuje na mnie aborcji i ktoś na niego doniesie. Ja się nie liczyłam.

Polecam uważne czytania miast nadużywania znaków interpunkcyjnych.

alexast lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale po co nam tu maglować znowu to samo. Każdy ma prawo do własnych poglądów. Żadna z nas tu nie ma w zamiarze usuwania ciąży, że próbujesz tu na kogoś wpłynąć Tusiu. Myśleć a robić to dwie różne rzeczy. Każda z nas ma swój rozum i wolną wolę. Trzeba troszkę tolerancji wobec czyichś poglądów bo każda z nas ma inne doświadczenia życiowe, inne środowisko nas kształtowało. Mamy różny poziom empatii a sam Bóg nas potem rozliczy z naszych grzechów... mi też się wiele rzeczy na tym świecie nie podoba ale nie mam na to wpływu. Czasami bardzo bym chciała i jeżeli wiem, że mogę wpłynąć to próbuję, ale Jeżeli chcesz jakoś wpłynąć to może nie na matki, które właśnie cieszą się swoim macierzyństwem i zdecydowanie nie planują żadnej aborcji...

Limerikowo, Nalka, Mucha, Niesforna, Martynika, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama - wstrząsnęło mną to co napisałaś. Wcale nie musiałaś tego robić, przykro mi, że musiałaś to napisać.

Tusiu chyba chodzi Madamamie o to, że filmik nie tłumaczy z jakiego powodu doszło do opuszczenia macicy przez płód a oceniasz pochopnie. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić,

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ