MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Limerikowo ja wkleiłam link nie rozpoczynałam dyskusji. Kto chciał otworzył, kto nie chciał nie otwierał to madamama rozpoczęła wojnę tylko nie wiem o co? mówi o uszanowaniu zdanie, niech uszanuje moje w tym temacie, a nie naskakuje na mnie tylko dlatego, że moje zdanie różni się od jej punktu widzenia.
Oczywiście nie chcecie żebym się udzielała, nie będę, a zdania nie zmienię bo mam do tego prawo. -
Nalka wrote:Tusia - przeginasz. Wyśmiewasz najpierw mnie, teraz obrażasz Madamamę. Uspokój się i wróć jutro, proszę.
napisałam że mnie rozśmieszyłaś, a to nie wyśmiewanie Nalka to Ty nie przeginaj. -
my tez mamy prawo do swojego zdania i nikt Ci nie powiedział, żebyś się nie udzielała bo lubimy jak się udzielasz bylebyś nie próbowała na siłę zmieniać czyichś poglądów, które i tak nie mają tu nic do rzeczy przy radości jaką mamy teraz wychowując nasze pociechy. Już wiemy jakie masz zdanie na ten temat i żadna z nas nie próbuje jego zmienić - a Ty a i owszem.
Limerikowo, madamama, Martynika, eta lubią tę wiadomość
-
a ja ide zmienic chyba kolejnego pampera i to na spiocha by limit dzienny sie zgadzal ha ha ha zartuje oczywicie
mialam sie zapytac o jedzonko bo mi tu glowe truje tesciowa o new smaki, ale dzis chyba nie da rady, OK :--))
myslalam o soczkach jak podaje juz te 2 dni po lyzeczce, ale wymyslila cos o zupkach wiec przynioslam jej pl i ang lekture
stwierdzila ze nie ma odpowiedniego rozdzialu:--))jaki byl kiedys w ksiazkachNalka, Martynika, eta, evas lubią tę wiadomość
-
Nalka, przykro mi, że wstrząsnęłam. Sama też wstrząs przeżyłam.
Tusia zamieściła film, w którym pogwałcono czyjąś prywatność, gdzie zarówno kobiecie, jak i nieszczęsnemu płodowi odebrano godność. Nie znamy ani przyczyny zabiegu, ani motywacji kogoś, kto to nakręcił i puścił w obieg. Ja się domyślam najgorszego - czyli lekarzy, którzy sobie to nakręcili dla picu. Tak czy owak, uważam, że wykorzystanie tego filmu do nawracania nas na forum za obrzydliwe i wstrętne, bo wywołujące najgorsze wspomnienia. Mnie potraktowano jak aborterkę, jak "morderczynię dzieci" jak to ujęła Tusia. Mogło to się wydarzyć tylko w rzeczywistości sprzyjającej takim poglądom, w świecie, w którym poglądy Tusi są nadrzędne wobec mojej godności i mojego człowieczeństwa.
Mucha, przepraszam. Dopiero przeczytałam, ale zależy mi, by Tusia zrozumiała o co mi chodzi. Bo chyba nie rozumie, że kreuje świat, w którym poronienie jest dotkliwsze, bo kończy się tym samym zabiegiem, co znienawidzona przez nią aborcja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 22:52
Niesforna, Nalka, alexast, Martynika, eta lubią tę wiadomość
-
Dobrze Monika tylko zobacz jak to wygląda ja mam odmienne zdanie wszystkie zwracacie mi uwagę, ale nikt nie skomentował irracjonalnej wypowiedzi Madamamy jak oskarżyła mnie pośrednio o zachowanie jej lekarza i brak opieki po poronieniu.
Nie rozumiem związku bo sama przez to przeszłam i nie obwiniam ludzi mających inne zdanie niż moje, że ponoszą winę za to co mnie spotkało. To właśnie Madamama chce by jej zdanie było nadrzędne dlatego wszyscy o odmiennym zdaniu niż ona są winni tego co spotkało ją w życiu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 22:57
-
Nie napisałam nic praktycznie w tym temacie w tej chwili. A Ty znowu obrażasz. Nie widzisz tego? Gdybyśmy rozmawiały face to face to może bym zrozumiała. Nie wszystko da się opisać, a słowo pisane zawsze można źle odczytać, bo nie ma dialogu i nie słyszy się intonacji ani nie widzi mimiki - a to jest niezbędne w prawidłowym odbiorze wiadomości.
Nie skomentowałam wypowiedzi madamamy, bo uważam takie przeżycia za zbyt bolesne i osobiste, żeby jakaś obca baba z forum, która miała szczęście nie doznać takiej sytuacji tłumaczyła komuś, że coś jest irracjonalne. W sytuacjach granicznych jesteśmy racjonalni? Nie sądzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 22:57
Niesforna, alexast, eta lubią tę wiadomość
-
Tusia84 wrote:Limerikowo ja wkleiłam link nie rozpoczynałam dyskusji. Kto chciał otworzył, kto nie chciał nie otwierał to madamama rozpoczęła wojnę tylko nie wiem o co? mówi o uszanowaniu zdanie, niech uszanuje moje w tym temacie, a nie naskakuje na mnie tylko dlatego, że moje zdanie różni się od jej punktu widzenia.
Oczywiście nie chcecie żebym się udzielała, nie będę, a zdania nie zmienię bo mam do tego prawo.
Tusia jak zd kazdego szanuje tak Ty raczej nei chcesz zrozumiec ze Dziewczyny nie zycza sobie po prostu rozdrapywania ran, przezywania na nowo bolu
nawet te co linku nie otworzyly to sie zdenerwowaly na link i dyskusje taka - kolejny raz zreszta
dla mnie temat zakonczonyMucha, alexast, Martynika, eta lubią tę wiadomość
-
Tusia84 wrote:Limerikowo ja wkleiłam link nie rozpoczynałam dyskusji. Kto chciał otworzył, kto nie chciał nie otwierał to madamama rozpoczęła wojnę tylko nie wiem o co? mówi o uszanowaniu zdanie, niech uszanuje moje w tym temacie, a nie naskakuje na mnie tylko dlatego, że moje zdanie różni się od jej punktu widzenia.
Oczywiście nie chcecie żebym się udzielała, nie będę, a zdania nie zmienię bo mam do tego prawo.
Gdybyś napisała co jest pod tym linkiem nigdy bym go nie otworzyła. Niestety otworzyłam, a że bardzo to mną poruszyło to prędko dziś nie zasnę. Ot, taki charakter mam. Nie uszanowalas tego, że ktoś może nie chcieć patrzeć na ten filmik. Ze komuś może przywołać smutne chwile i wspomnienia.
Gdybym chciała coś takiego zobaczyć, to bym sobie wygoglowala i poogladala.
Odzywaj się, pisz z nami nadal o naszych dzieciach, kupkach, ząbkach, itp ale nie zmuszaj nas do oglądania ttakich filmików. Tak bo ja czuje się zmuszona, bo nie ostrzeglas co mogę tam zobaczyć.
Jak już ktoś napisał to wątek szczęśliwych mam, a nie kobiet zastanawiających się nad aborcją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:00
Mucha, Limerikowo, Nalka, alexast, Martynika, eta, evas lubią tę wiadomość
-
Dobra zmieńmy temat. Na przykład co zrobiłyście/ zrobicie dziś szalonego? Bo ja na przykład idę spać na brudasa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:01
Limerikowo, alexast, Agusia2312, Martynika, eta, evas lubią tę wiadomość
-
ale ja nie rozumeim po co ciągle wracasz do tematu aborcji. Czy któraś z nas ją planuje? żeby tak było to rozumiałabym Twój upór w tym co robisz... sama piszesz, że masz prawo do własnego zdania, my też takie prawo mamy...
Nalka ja też i to przez WasWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:02
Limerikowo, Nalka, alexast, Agusia2312, Martynika, eta lubią tę wiadomość
-
Nalka wrote:Nie napisałam nic praktycznie w tym temacie w tej chwili. A Ty znowu obrażasz. Nie widzisz tego? Gdybyśmy rozmawiały face to face to może bym zrozumiała. Nie wszystko da się opisać, a słowo pisane zawsze można źle odczytać, bo nie ma dialogu i nie słyszy się intonacji ani nie widzi mimiki - a to jest niezbędne w prawidłowym odbiorze wiadomości.
Nie skomentowałam wypowiedzi madamamy, bo uważam takie przeżycia za zbyt bolesne i osobiste, żeby jakaś obca baba z forum, która miała szczęście nie doznać takiej sytuacji tłumaczyła komuś, że coś jest irracjonalne. W sytuacjach granicznych jesteśmy racjonalni? Nie sądzę.
No tak masz rację takie przeżycia są zbyt osobiste "żeby jakaś obca baba z forum" oskarżałam mnie o to że ponoszę winę za to jak została potraktowana bo mam inne poglądyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:03
-
Nalka wrote:Dobra zmieńmy temat. Na przykład co zrobiłyście/ zrobicie dziś szalonego? Bo ja na przykład idę spać na brudasa.
Nalka, alexast, Martynika, madamama, eta, excella, Bea_tina lubią tę wiadomość