MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
No nie mogę
Ja tu zaglądam z rana przy kawce aby się zrelaksowac na naszym forum a tu jakieś wojny
Ale Franek jest marudny od rana, już sama nie wiem o co mu chodzi, chyba mu się nudzi? Takie mam wrażenie... Najchętniej już by chodził, zwiedzał i się bawił ...eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Z cyklu "Rozmowy z Ignasiem, które odbywam w mojej głowie":
- Tak mamo, to doskonały pomysł. Ubierz mnie w to białe, tak! I jeszcze nałóż jasny śliniak a następnie nakarm mnie marchewką.
- ...
- No co? Pięknie pluję, nie?
Dziewczyny, jak wywabiacie plamy z ubranek? Bo mi się Lovela poddała, nawet po zapraniu. Chyba nie ma odplamiaczy przyjaznych dla niemowląt, co?
I dzień dobry.eta, Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość
-
Madamma u mnie na razie Lovela się spisuje dobrze. Tylko od razu zapieram szarym mydłem, i nawet po Jasiowej kupie po upraniu w Loveli nie ma śladu
Tusiu wiesz, to mógł być również jakiś wywiad na temat aborcji
Ale mniejsza o to już.
Tylko nie poruszajmy już tego tematu tutajWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 09:44
madamama lubi tę wiadomość
-
Teraz czkawkę dostał
Dawno nie miał swoją drogą..
Dawno Franek ciotkom się nie pokazywał więc proszę :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fecb8b4c9e2.jpg
Tu ze spacerku ( musi zwiedzac jak nie śpi)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e0e77f0051c.jpg
A to z przed chwiliMaruda jedna
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/99207008143a.jpgmadamama, Niesforna, Tusia84, balonik, alexast, eta, Mucha, Martynika, evas, Agusia2312, Galanea, Limerikowo, Nalka, genoweffa lubią tę wiadomość
-
O, super. Nie mam jeszcze Jelenia w kostce, mam tylko żel pod prysznic, to nie zaryzykuję, ale nabędę. Kupa mi Lovelą schodziła rewelacyjnie, ale marchewki nie ruszyła. Ponoć i tak najgorszy jest banan, który zostawia czarne plamy. Muszę chyba zacząć karmić Ignasia w takiej pelerynce, widziałam w Tesco, ale się głupia zasugerowałam informacją na opakowaniu, że to od 9 miesiąca życia.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
dziewczyny ja tam jak mocno brudne to pranie wstępne robię z tymi takimi kapsułkami co się od razu do bębna wrzuca a już następne pranie zasadnicze płynem lovela lub dreFt dla dzieci lub innym jakimkolwiek dla dzieci. Schodzi jak nie wiem co. Miałam taką jedną bluzeczkę białą zabrudzoną marchewką i nie mogłam sprać i to było z czasów Michasia. Teraz wynalazłam te te do prania te torebeczki z płynem w środku - nie wiem jak to się tam nazywa... i byłam w szoku jak wyjęłam tą bluzeczkę i plamy sprzed paru lat odpuściły
ja mam akurat te Firmy woolite czy jak to tam się pisze
ale ponoć te z biedronki co tam są sprzedawane są tak samo super i każde inne też w tej Formie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 10:17
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
tak jest, sorki słowo mi wypadło z głowy
kapsułki
ja mam o takie: http://www.woolite.pl/extra_ochrona_kolorow
do kolorów i zeszła marchew
Kurcze dziewczyny jakoś ja się nie mogę pozbyć tego kataru i kaszlu u Piotrusia. Normalnie jak go podnoszę to aż czuję drgania w klatce piersiowej tak mu tam charczy... i to teraz z mokrego w taki suchy kaszel przeszło tak rwący. Chyba go znowu do lekarza zaprowadzę a najgorsze, że boję się tam czegoś nie załapać innego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 10:26
-
U mnie nie sprawdził się ani ariel w kapsułkach, ani vizir. Mimo tego że raczej się nie plamimy, bo dzieciaki juz duże, to kolnierzykow w jasnych koszulach nie dopieraja te kapsułki. Tyle że ja wszystko piorę w 40 stopniach.
Mowa była o szalenstwach, to ja wczoraj podobnie jak Martynika zaciagnelam faceta do łóżkaa dziś rano dostałam okres
Martynika, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
AISAK wrote:Martynika ty to naprawdę krejzolka jestes:) boziu gdzie Ty znajdujesz siły na sssex? Ja to myślę tylko o spaniu. U mnie gin na przeglądzie powiedział,ze do okresu jeszcze hoho to można by było się powyginac z mężem ale naprawdę brak sił!
A to za sprawą męża, on już tak zakręci, że nawet się wyginać nie muszę. Leżę tylko jak królewna jęczybuła i pokazuję, gdzie całować
. Niech on się wygina, ja już kg po ciąży zrzuciłam, a on jeszcze nie
.
A propos męża - rano miałam ubaw, bo jak zwykle koło 4-5 podrzuciłam mu Artura, żeby móc wsadzić sobie stopery w uszy i zapaść w głęboki sen, a później mąż mi sprzedał historię, jak to Artur leżał obok, tatuś odwrócony do niego plecami i już zasypiał, jak poczuł na plecach dziwne ciepło. Synek postanowił rzygnąć tacie cuchnącym, kwaśnym, przetrawionym mleczkiem wprost na łopatki, żeby nie było zbyt sielankowo. Mąż ma też takie szczęście, że akurat na jego "zmianie" Artur robi kupę, a w związku z tym, że robi od jakiegoś czasu jedną dziennie, to zdarza się, że ja przez kilka dni z rzędu tej kupy nawet nie widuję. Dlatego mąż dostał stopień Starszego specjalisty do spraw wypróżnień
.
Co do plam - nam na kupę najlepiej pomaga słońce, ale nie wiem jak z marchewką.
A tu, drogie mamy, obiecane zdjęcia mojego pianisty:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 15:42
Niesforna, Paula222, evas, Tusia84, AISAK, alexast, Agusia2312, Galanea, madamama, excella, Mucha, Limerikowo, Nalka, eta, genoweffa lubią tę wiadomość
-
No, właśnie ja też miałam dylemat, bo na wszystkich ciuszkach info, że prać należy w 40 stopniach, a nasza pralka w programie "ubranka dziecięce" ustawia na 90 bodajże... Ale bałam się, że coś mi się stanie z ciuszkami, więc od początku prałam w 40, tylko tetry na początku prały się w 90.
-
ja tam jak mocno brudne to nastawiam na program dziecięcy i obniżam temp do 70. AJkoś nigdy nie miałam odwagi na 90 :] Nic się nie dzieje
ogólnie piorę w zimnej wodzie bo mam tą pralkę eco bubble co ma program prania w zimnej wodzie, ale to jak ubranka tylko do odświeżenia. To w zależności od tego jak mocno mam brudne ciuchy to dostosowuję
rajstop nie piorę w wysokiej temp bo się spierają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 11:00
-
Martynika normalnie rozsmieszylas mnie hehe:) ja to bym mogła robić jedynie za spiaca krolewne:)
Super pianista. Podkreślam jeszcze raz UWIELBIAM OGLADAC WASZE DZIECIATKA:) ja moze wkoncu bym też jakieś wrzuciła, tylko ze mój komputer jest tak nieświeży, ze belly mi się nie laduje i wiele innych stron.Martynika, Paula222, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
MonikaS wrote:ja tam jak mocno brudne to nastawiam na program dziecięcy i obniżam temp do 70. AJkoś nigdy nie miałam odwagi na 90 :] Nic się nie dzieje
ogólnie piorę w zimnej wodzie bo mam tą pralkę eco bubble co ma program prania w zimnej wodzie, ale to jak ubranka tylko do odświeżenia. To w zależności od tego jak mocno mam brudne ciuchy to dostosowuję
rajstop nie piorę w wysokiej temp bo się spierają
Monika, i to na Eco się dobrze pierze, chociaż w zimnej wodzie? Powiem Ci, że też ją mam, a nigdy jeszcze nie prałam na programie Eco... ciągle używam tego codziennego, bo krótki jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 11:19