X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • excella Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Excella a jakich pieluch uzywasz i czym pupe smarujesz?
    my zmieniamy b czesto zielone pamperki i pomaranczowe nawet 3 na 1h jak czujemy ze posikane, nigdy odpukac nie bylo odparzen, po nocy wietrzymy pare min
    moze kupka podraznia pupe
    po nocce i po kupce, po kapieli smarujemy bambino z cynkiem lub bepanthenem

Używam zielonych pampersow. Jak pojawi.sie kupa, nawet maleńk.to zmieniam. Jak same siki to czekam aż pampers sie napełni co2-3h. Używalam już masci robionych w.aptece, masci z antybiotykiem, linomagu, sudocremu, bephanten. Juz nie wiem jaki inny dobry mige kupic. On ma bardzo wrazliwa skore, nawet chusteczek nawilzanych nie uzywam.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:

Muszka widzisz moje pytanie odnosnie spotkania zniknelo w tlumie,wysylam zapro i chyba musimy sie same dogadac cos czuje,[edit] jakie zapro przeciez my juz dawno psiapsiółyyyyy :D

Natalia ale ja i Niesforna pisałyśmy że my chętnie się spotkamy..

NataliaK, Niesforna, Mucha lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Natalia ale ja i Niesforna pisałyśmy że my chętnie się spotkamy..
    MAMO IGNASIA!:))
    zadalam kilka postow wczesniej pytańsko o termin w przyszlym tygodniu,zeby sie dogadac :))) i mnie olaly kobitki,no.
    Wiec ponawiam,kiedy pasi?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 14:21

eta lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiem w piątek kiedy mi pasi, bo będę wiedziała kiedy mamy w przyszłym tygodniu rehabilitację :-)

Może umówmy się ze w weekend się dogadamy co do dnia i godziny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 15:11

NataliaK, Mucha, eta lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna cos pisala o przyszlym tygodniu. To w ktory dzien i gdzie? Park super ale fajnie moze byloby gdzies gdzie mozna tez usiasc w cieple, nakarmic dzieciaki...mi juz troche zimno cycka wystawiac na dworzu.

Od soboty w lidlu maja byc inhalatory...ciekawe czy cos warte, ale na katar podobno dobre.

Jutro wybieram sie do tezni w konstancinie...podobno tez dobrze robi na drogi oddechowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 15:14

eta lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze dogadamy sie w weekend?jak juz Niesforna bedzie wiedziala kiedy ma rehabilitacje, Eta tez bedzie wiedziala jak z czasem :)
    Trzeba by jakies miejsce wynalezc, w zasadzie na starym miescie jest duzo miejsc gdzie mozna siasc,nic innego nie przychodzi mi do glowy, wszedzie tak to same centra handlowe ;-) ale proponujcie,co kilka glow to nie jedna.

eta lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że w środę i piątek o 11.30 mamy rehabilitację, ponadto w poniedziałek będą wyniki kupy, także w razie czego się dostosuję :).

• Mucha Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno przy pl. Zbawiciela jest jakas knajpka w ktorej mozna siasc z dzieckiem i nakarmic, tylko tam niebardzo jest gdzie spacerowac (kawalek trzeba bylo by przejsc). Nie bylam osobiscie wiec nie wiem czy to faktycznie ma rece i nogi.

Popatrzylam na ich strone i nie wiem czy tam faktycznie jest wygodne z karmieniem. Cafe kredka sie to nazywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 15:54

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za tym, żeby było jakieś ciepłe miejsce na wyjęcie cycka :)
    I może niezbyt daleko, bo jak każde dziecko po kolei będzie chciało jeść, to będziemy tylko chodzić szukać miejsca ;)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie jestem za tym zeby bylo gdzie nakarmic dziciaki i stanac samochodem :) i ja sie dostosuje ;) w weekend bedziemy domawiac szczegoly. Tylko choroba jest akceptowana przy odwolania spotkania ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam na starowce to po prostu siadlam sobie w kawiarni,ale wtedy bylo cieplo wiec na krzeselkach na zewnatrz, z reszta jest tam tego od groma =) nie mam zadnego pomyslu jak sa jakies parki to niestety daleko z reguly do jakiejs kawiarni.

Martynika ty znasz jakies miejsce?Eta?jakies pomysly?:)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie pod uwagę jeszcze to, że musimy się w tej kawiarni w razie czego w środku z wózkami zmieścić ;).Czekam na przystanku w drodze powrotnej od rodziców, będę myśleć w tramwaju :).

• Martynika Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą Artur miał dzisiaj spotkanie pierwszego stopnia z instrumentem muzycznym :).U moich rodziców stoi pianino.Mały sam walił w klawisze, a minę na początku miał boską, bo nie ogarniał skąd bierze się dźwięk, rozglądał się po całym pokoju i go szukał :D.W końcu załapał, że to jest powiązane z jego waleniem i był taki podniecony, że o matko :D.Pokażę wam potem foty.

Mucha, Galanea, Agusia2312, eta, evas, Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie martw sie Marcel tez sie nie przekreca z pleców na brzuch:)

Co do pampersów to na noc ma 1 i nie zmieniam chyba ze sie obudzi i kupsko zrobi. W dzien co3-4 godzin zmiana zalezy jak zesikany jest:)

Co do pupy u nas ostatnio sobie mocno odparzył pupke bo robił wiecej kup i rzadszych i az miał chrostki czerwone i pomogła zasypka Alantan:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf. Moja Córka padla w huśtawce. W sumie to dobrze-zaraz many misc swojskich gosci, to jak się nawet przebudzi to ja ulula:)

Fajnie wam,ze się poznacie:( ja to mam wszędzie daleko a niby w serialu mówili,ze "to- nie koniec świata".

Wiecie co walcze z ciemieniuszka. Ma taka cienka ze ciężko podedrzec, a ze Hania ma troszkę włosków to utrudnia sprawę.

Franio ma super uśmiech moja aż tak nigdy się nie śmiała.

Czekamy na zdjęcie muzykanta:)

Chorowitym mamom i ich pociechom zdrowia życzę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 19:41

NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak Franek to smieje sie doslownie non stop hehe w dziekanacie jak bylam z nim ostatnio to babka powoedziala ze smieje sie jak ja,wiecznie z bananem nawet jak przychodzilam z druczkiem do warunkowego przejscia na kolejny semestr haha ;-)
    Franek tez ma ciemieniuche ale myje mu glowe ziajka na ciemieniuche i nic wyczesuje. Raz probowalam i plakal strasznie,wiec odpuscilam. Troche tej ciemiuchy jednak jest ale doszlam do wniosku ze po trochu sama bedzie odpadala.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczynamy od marchewki i kleiku kukurydzianego. Kiedyś podawano gluten na poczatku ale ponoć szybko uczula a jak sie wprowadza później to może nie uczulać. Potem jabłko, ziemniak i zupka jarzynowa i stopniowo kaszki.

Dawać dawać o tych wagach Waszych dzieci! Anna się powinna zawstydzać ale robię to za nią, panie i panowie Anna waży 4200g. Mogę ją tylko całowac w szanowny tyłeczek, który jest smarowany swoją drogą non stop! Myślicie żeby przestać? Ale jak nie posmaruję to ma czerwone dupsko.
    Te, które przyjmują ataki w brzuch wspieram i rozumiem. U mnie jeszcze występują plaskacze. Wali matke po twarzy jak trza. Twardo twierdzę wśród zebranych, że to nieumiejętne głaskanie.

Alexast Nala gubi mocno włosy ale jak porządnie wyczeszemy to jest spokój. ogólnie kundlisko leniwe i wiecznie żrąco-proszące. Ale kocham moja schroniskową znajdę bardzo mocno.

Cieszę się dziewczyny, że nie tylko mój mąż ma takie odpały. Zaczęłam się martwić, że mu się poprzestawiało w główce od tego niewyspania.

Życzę powrotu do zdrowia Karolina i Martynika. My używamy fridy. Jestem dziwna ale nie zniese jak widzę gila u Anny, dłubię choćby końcem palca ( i właśnie wtedy otrzymuję plaskacza).

Mucha, Limerikowo, madamama, Agusia2312, NataliaK, eta, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ja czekalam aż glowna organizatorka zaproponuje termin ;D hehe
    mi pasi termin od poniedziałku do czwartku ;P

Co do miejsca to pewnie wszędzie trudno będzie sie wpakowac z wózkami, do głowy przychodzi mi taka restauracja bordo przy metrze centrum, maja w środku dużo miejsca i taki zaułek-druga jakby sale, tam można by sie wbić z wózkami. Gorzej ze spacerem wtedy, ewentualnie kurs wokół pałacu kultury, na ławeczce posiedzimy, pogrzejemy się w sloneczku :)

Na ciemieniuche ja polecam mustela szampon w piance, my po kilku myciach pozbylismy Się ciemieniuchy z całej głowy.

Mucha, NataliaK lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Używam zielonych pampersow. Jak pojawi.sie kupa, nawet maleńk.to zmieniam. Jak same siki to czekam aż pampers sie napełni co2-3h. Używalam już masci robionych w.aptece, masci z antybiotykiem, linomagu, sudocremu, bephanten. Juz nie wiem jaki inny dobry mige kupic. On ma bardzo wrazliwa skore, nawet chusteczek nawilzanych nie uzywam.
    a to juz znasz odp na klopoty z odparzona pupa
    co 2/3 h to za rzadko zmiana, co godz ja patrze regularnie a jak pod reka czuje cieplo ze zsiusiany pamperek to zmiana
    na zielone pamperki moze byc tez uczulenie

polecam czeste zmiany pamperkow, mycie ciepla woda z czajnika przegotowana z kropla plynu do kapieli, wietrzenie pupy plus kremowanie tak by krem wsiakl w pupe czyli podst pielegnacja bez pseudo oszczednosci na pieluchach

plus jak baby jest w siodelku to pupa latwiej od mokrego pampera pod naciskiem cialka sie odparza i trzeba zmieniac

owszem reklama pamperkow jest 12h lub 6h suchosci ale to tylko reklama i owszem na spokojna noc dopko baby sie samo nie obudzi

trzeba szybko zadbac by w odparzenia nie weszlo zadne zakazenie
    moze na tym etapie jak juz krem sobie nei radzi potrzeba pediatry i ok masci

moja bratowa tez nie zmieniala regularnie pamperow i corce pupe odparztya na 10groszowki
    potem zanim moja mama pomogla mala doprowadzic do ladu bylo darcie przy kazdym siku ze ho ho z tego co pamietam po prostu z bolu

mym zd trzeba sobie wyobrazic czy same w mokrej lub brudnej podpasce bysmy chodzily 3h!?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Madamama spoko,czekam na znak :D
    Co do rozszerzania to dajesz sloiczki czy sama gotujesz?ja dostalam dzis dynie,kabaczka i cukinie,z ogrodka od sasiadki cioci,mowi ze nie pryskane,ale jakos sie boje dawac takie nie przetestowane. Co do rozszerzanja to mi moja lekarka mowila zeby zaczac od zupki jarzynowej, podaje w skladzie marchewka,pietruszka,ziemniak przez 3 dni. Teraz przejde na dynie z ziemniakiem,tez 2-3 dni. Nie robie przerwy,bo ona powiedziala ze naprawde bardzo ale to bardzo rzadko wystepuja alergie na jakis skladnik z warzyw u dzieci przy rozszerzaniu(czesciej z owocow) i jesli wyjdzie cos nie tak to dopiero wtedy wprowadzac jednoskadnikowe i patrzec co uczula. Przyznam ze pasuje mi to. Poki co,Frankowi nic nie doskwiera,dzis co prawda nie zrobil kupy,ale czasami mu sie tak zdarza. Pewnie walnie dzis nad ranem,jak to ma w zwyczaju od jakiegos czasu ;/

Powiedzcie mi moje drogie co stosujecie do pupy?kremy,zasypki?jesli tak to jakie? Ja mam ciagle bephanten i jest ok,ale idzie go jak woda,a cenowo tez nie zachwyca...

Słoiki daję, nie mam dojścia do warzyw i owoców, których jestem pewna. Myślę, że za parę miesięcy będzie już jadł gotowane przeze mnie, ale póki co wolę nie ryzykować. Ja zaczęłam od jabłka (4 dni) i dzisiaj podałam po raz pierwszy trochę marchewki. Wsuwa aż się uszy trzęsą i domaga się więcej. Póki co nabyłam same jednoskładnikowe słoiczki, przelecimy co mamy i przejdziemy do dań złożonych.

U mnie do pupy różowy krem z Rossmanna i takiż puder. Jak coś się bardziej zaczerwieni to sudokrem.

NataliaK lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ