X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko fride.

Moja też puszczała, jeszcze też jej się czasem zdarza. Np teraz jak w łóżeczku zaczepia i gada z misiami.

Moja Panna poszła spać o 18-20:30, potem 22-8.30 bo kupa ja obudziła karmiłam o 2:40 i 6:00. Aż milo popatrzeć jak dziecko samo się sobą zajmuje.
    a wiecie co mam ochraniacz na łóżko z postaciami, i ten mój brzdąc próbuje chwytać te postacie-zabawnie to wyglada:)

Powiedzcie mi czy wasze dzieci też uciekają z przewijają? Ja nie jestesm w stanie pieluchy zmienić, skopie mnie, a na nogach pupę podnosi i przesowa się do góry. Mam nadzieje ze to taki etap i zaraz się skończy bo brzuch mnie boli, siniaczki się robia:-/

Miłego dnia:D

Ps. Przyznawać się bez bicia, która mnie katarem zaraziła??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:04

Mucha, Limerikowo, madamama lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie dzis okropnie czuje, glowa mi peka, brzuch boli. a Oliwcia od rana piszczy.
    ja uzywam wlasnietej starej gruchy, bo frida mi nie odpowiada. a gruszke zawsze wygotowuje i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika janie umialam dzialac grucha. Frida zalatwila problem z glutami. Ale moze tak jak mowisz, cholera wie,moze przez ta gabke przedostaja sie jakies zarazki.
    Evas ahhh.. mial 2 pobudki w nocy w tym jedna o 5:20 i co?wielkie ogromne kupsko,nie obylo sie bez zlewu i mycia pod kranem. Oczywiscie wać pan sie rozbudzil,zaczal nawijke poranna,polozylam go miedzy nas,odwrocilam sie a on sobie pogadal chwile i zasnal i spal do 6:45,wiec juz lepiej. Tyle ze tak sie rozpychal ze co chwile dostalawam kopa w plecy wiec nie spalam zbyt dlugo. Rano dostal kaszke ryzowa z bananami i tak sie zajadal ze myslalam ze polknie razem z lyzka :D

Aisak u mnie przewijak to masakra. Franek co chwile chce sie obracac na brzuch musze go trzymac. W ogole przewijanie go teraz to jakas masakra. Od pewnego czasu przewijam go na kanapie w ciagu dnia,klade go sobie miedzy nogi i trzymam zeby sie przewrocil na brzuch. Teraz to jego ulubiona pozycja na brzuszku. A i powiemnCi ze lepiej to juz nie bedzie, tylko gorzej ;-)

Mucha, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak przyznaję się bez bicia to chyba ja cię zaraziłam ;)

Natalia jaką kaszkę dajesz. Ja jestem zielona jeśli chodzi o wprowadzanie posiłków. Masakra muszę się doinformować.
    Póki co próbowaliśmy jabłko i marchewkę. Marchewkę bo nie chce żeby Olinek był taki blady.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast daje bobovity mleczno-ryzowa. Co do wprowadzania to dajesz i obserwujesz w sumie,w 5 miesiacu (skonczone 4) po kolei lecisz ze wszystkim i patrzysz jak Olinek reaguje,jak boli brzuszek czy cokolwiek odstawiasz dany produkt na jakis czas. Tyle w sumie. Jak dobrze reaguje na marchewke mozesz podac np. Marchew plus ziemniak

Dobra laski to co uda nam sie ustalic jakis termin w przyszlym tygodniu na spotkanie???????

alexast lubi tę wiadomość

• balonik Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK mam tak samo z przewijaniem. Koszmar. Brzuch mi się znieczulił od tych kopniaków w brzuch. I też mi się do tyłu odpycha. Niedługo zacznę na łóżku go przewijać bo albo niedługo spanie albo głową w ścianę uderzy albo mnie znokautuje :)

Galanea lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi pasuje każdy termin-będę z wami duchowo:)

Troszku się cieszę, ze ur później od niektórych z Was- przetrzecie sciezki:)

Aaa mój maz mnie rozbawił, po ciąży mam 3 rozstępy na boczku i pyta: gdzie się porysowalam:):):)

evas, Paula222, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah AISIAK porysowałaś się? ;)

Franek dziś przeszedł sam siebie, dał nam pospac do 9 ;) Fakt z dwoma pobudkami ale aż się zdziwiłam jak zobaczyłam która godz ;)

Galanea lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • balonik Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zazdroszczę Paila. Ja pospałam do 7.30 ale oczywiście jak już się rozbudziłam to mój mały księciunio postanowił po 9 zasnąć i sobie śpi, a ja już nie mogę :)

Paula222 lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jakby nie bylo to Maz mnie porysowal:)

Franio spioszek. Super. Co ja bym dala żeby do 9 spać. Niby 7.30-40 to wcale nie wcześnie ale ja potrzebuje snu conajmniej do 8.30. Wtedy pelna jestem energii. Ale każdego dnia wstaje i mowie sobie, zawsze godzina więcej na czas spędzony wspolnie:)

Paula222, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • alexast Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek też kopie na przewijaku akurat w ten bolący brzuch (choć po tych tabletkach jest lepiej, już mnie nie boli aż tak i nie szczypie). Już chce zakleić skrzydełka pampersa a on fuh dupkę do góry. Też zaczął piszczeć :) zwłaszcza jak się śmieje. On jest taki pocieszny ten mój mały brzdąc :)

Z jedzonkiem się nie spieszę. Póki co tylko marchewka. On tak żadko robi kupy i boję się, że dostanie zatwardzenia i będzie problem. Mama mu dała w sobotę trochę jabłka z marchewką (słoiczek) i we wtorek był problem. Mały całe przedpołudnie płakał. Nie wiedziałam czy brzuszek czy co ale intuicyjnie dałam czopek i poszła kupa. Początek był twardy a potem już była miękka. Dlatego zostaje przy marchewce, żeby obserwować jak będzie z kupami. Pomimo zmiany mleka na Hipp Olinek robi kupy co 4 dni.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to inne ma zdanie o rozszerzaniu diety.Mi wczoraj pediatra powiedziała, że mamy zacząć od glutenu.Ale dopiero po skończonym piątym miesiącu.I podawać najzwyklejszą w świecie kaszkę mannę.Jeżeli dobrze będzie po niej reagował, to od skończonego szóstego miesiąca wchodzić stopniowo z warzywami i owocami.
    I kogo się słuchać? Tzn.ja i tak ze wszystkim chcę poczekać do końca 6 miesiąca, ale że gluten najpierw? Nic już nie wiem.
    U nas dalej glut, odwołuję jutrzejszą rehabilitację, ale generalnie nie jest źle.Jestem natomiast prawie pewna, że od Fridy mam infekcję gardła, ostatnio przy katarze Artura też tak było.A na widok tej rury mały już się zaczyna wściekać.W takich chwilach jeszcze bardziej się cieszę z nosidła-w pozycji pionowej dużo łatwiej mu się oddycha.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee ale to mu się drugi raz w życiu trafiło aby tyle spac :P Zwykle on uznaje koniec nocy jak zaczyna się jasno na dworze robic ;)

A wiecie znalazłam sposób jak łatwo Franka rozśmieszyc :) Mówię do niego ,,pypci, knypci'' a ten się śmieje że głowa mała :) Tak już ma od kilku dni, że go to śmieszy ;)

evas, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mala rozśmiesza tekst: pierdzioszki- smierdzioszki:D

Paula222, evas, Nalka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, mój Michał jak był malutki to tez miał problemy z kupą. Ale po marchewce było jeszcze gorzej, natomiast samo jabłko było ok. Przez bardzo długi czas Nie dostawał marchewki. W końcu marchew i ryż podaje się przy biegunkach.

No ale może Olinek inaczej reaguje. Trzeba podawać po jednym składniku i obserwować.

alexast lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dzieki , doszło na maila. Zazdroszcze wam, MArcel pobudka o 6.20 ;/ i zas zasnał dopiero przed 8 ;) no taki urok ale juz sie przyzwyczajam do nie spania i wieczorem padam jak kawka w łózku;)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    A moja mala rozśmiesza tekst: pierdzioszki- smierdzioszki:D
    U nas ciekawe są wszystkie słowa które zawierają literkę R. A jak jeszcze ją mocniej akcentuję, to też wywołuje śmiech.

9bsp388.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzieciarnia chora. Młodszy ma.zapalenie oskrzeli, co chwila gorączka kaszel, masakra.
    Maluch waży już 8500, i pieknie sie przewraca z pleców na brzuch. Kawał chłopa z niego.
    Caly czas mam problem z pupa, zadne masci nam nie pomagaja, chyba musze sprobowac zmienic pieluchy.

Jutro konczymy 4 miesiace, ale jakos mi sie nie spieszy do rozszerzania diety. Ale.jak juz zaczne to.na pewno od warzyw, nie owocow. Ze starszym tez tak robilam.

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój się nie przewraca ani z pleców ani z brzuszka :( Zaczynam się martwic...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella a jakich pieluch uzywasz i czym pupe smarujesz?
    my zmieniamy b czesto zielone pamperki i pomaranczowe nawet 3 na 1h jak czujemy ze posikane, nigdy odpukac nie bylo odparzen, po nocy wietrzymy pare min
    moze kupka podraznia pupe
    po nocce i po kupce, po kapieli smarujemy bambino z cynkiem lub bepanthenem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 1633 1634 1635 1636 1637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ