X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:02

balonik, Martynika, alexast, Paula222, Mucha, Agusia2312, evas, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam. Nawet na nasze spotkanie słoneczko wyszło:)
    Mój synek nauczył się dzisiaj przewracać z pleców na brzuszek. Tylko z jedną ręką ciężko mu sobie poradzić.
    Co do wyginania to Adam też tak robi.

Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Balonik co Ty? Super, nie wiem jak nakłonic mojego :)
    A na spotkaniu było super, oderwałam się w końcu od tej codzienności :)

Galanea, balonik lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • alexast Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek też wygina głowę do tyłu jak próbuje się przekręcić. Fizjoterapeutka powiedziała, że to jest nieprawidłowe zachowanie i ćwiczymy teraz mięśnie brzucha i szyi :) Babka go dzisiaj tak wymęczyła, że Olinek zasnął przy ćwiczeniach na piłce. Skończyła o 17tej a mały śpi do teraz :)
    Mieliśmy dzisiaj ciężki dzień. Najgorsze jest to, że łapie mnie choroba. Mam całe gardło zawalone i lekki katar. Masakra. Oby mały się nie zaraził.
    Dziewczyny znacie jakieś domowe sposoby na szybką kurację. Jutro polecę po rutinoscorbin może coś pomoże.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast zdecydowanie syrop z cebuli mogę polecic ;)

alexast lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak ja nie mam wyjścia , zabrałam się za to przed ciążą i muszę dokończyć bo byłoby szkoda, natomiast przyznam że mój mózg wybrał sie chyba na wakacje ;/

ma nadzieje że przestawienie Franka poskutuje chociaż kiedyś jak połozył sie o 22 to i tak wstał o 6, ale wtedy wiecej spał w dzien.

Kurcze ale fajnie macie z tym spotkaniem, ja mam głęboką nadzieję że w koncu WARSZAWSKIE MAMUSIE!!!!! Się dogadaja i się spotkaja , ja bym chętnie poznała na zywo, to zupełnie co innego :)

madamama myslałam o Tobie dziś, mam nadzieję że lepiej z Tobą, pamiętaj że wbijam na Bemowo jak tylko dojdziecie do siebie ;-)

Galanea, Mucha, Paula222, evas, madamama, eta lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra warszawskie mamusie prosze o podsumowanie stanu zdrowotnego maluchow i okreslenie mniej wiecej mozliwego terminu spotkania ;) ja poki co sie dostosuje.

madamama lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam powiedzieć, że Zosia to piękna, długonoga kobietka a Franek prawdziwy przystojny mały mężczyzna. Myślę, że będziemy powtarzać spotkania:)

Paula222, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj prawda :) Adam to mały przystojniaczek , a jaki grzeczny :) Też jestem chętna na powtórki ;)

Ojj Was w Warszawie trochę by się nazbierało na takie spotkanie :)

Galanea, balonik lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda, że w Białymstoku nikogo nie ma... :(

Agusia przepraszam, że nie odpisałam. Już zaakceptowalam zaproszenie jak tylko dasz mi maila to prześlę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 20:30

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja jestem w zasadzie dyspozycyjna prawie zawsze,raz w tygodniu mam rehabilitacje i w dzien kiedy ta rehabilitacja przypada to Franek jest zawsze bardziej rozdrazniony i ten dzien odpada. W przyszly wtorek mam hematologa ale dopiero o 17:45 wiec spoko,reszta wolna. A Franciszko zdrowy,ostatnie wyniki badan wskazuja ze problemow pozbylismy sie calkowicie =)i jestem chetna! W koncu!

No zbieramy dupcie mamuski,raz dwa,poki jeszcze ladna jesien bo za chwile plucha i znow nie bedzie jak!!!

Monia kiedys bywalam w Bialymstoku czesto a slislej w Realu,robilam tam kontrole :> zawsze wiecznie na parkingu pelno ukraincow probujacych wcisnac super swietne perfumy :D

Paula222 lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, z ciaza to raczej falszywy alarm, zrobilam dzis kolejny test i wyszedl negatywny. wyglada na to ze poprostu tak sie rozregulowalam. ale po takim stresie nigdy wiecej sobie nie pozwole na zadne szalenstwa :)

balonik, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, dzięki Balonik. Ja muszę powiedzieć, że Adaś i Franek to świetne, wesołe chłopaki i bardzo się cieszę, że Zosia będzie miała takich kolegów :)
    A ich Mamusie to super, sympatyczne dziewczyny :)

Oczywiście również jestem chętna na następne spotkania.

balonik, Paula222 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze byloby ustalic konkretny dzien, miejsce i godzine.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka niech sie najpierw chetne znajda,a jak nie bedzie chetnych to spotkamy sie same, a co!:D

Mucha lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia bo tam akurat dużo Białorusinów do tego sklepu zajeżdża :) jeszcze pod auchanem też wciskają... same oryginałne perfumy :D

NataliaK, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Muszka niech sie najpierw chetne znajda,a jak nie bedzie chetnych to spotkamy sie same, a co!:D

Tak wlasnie ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS coś przesyłałaś i ja też chcę. W ogóle to musimy się pozapraszać do przyjaciółek wszystkie!

Dziewczyny ja czytam, tylko teraz mam sajgon bo doszły studia i w tym tygodniu kilka razy koncze po 19:00 i jeszcze pociąg 3 goziny był dzisiaj = jestem zdechła. A no i wstaje o 5:00 bo mam pociag na 6:46 odwieźć Annę do babci a ta jeszcze puche rozedrze (Anna, nie babcia)... wiecie jak to jest.

Gratuluję spotkania i ponownie proponuję przeprowadzkę albo chociaż wpadnięcie na Pomorze. :D

NataliaK dzięki. :D Anna rzeczywiście ma się świetnie. Bosz to dziecko jest olewackie tak ja ja kiedyś.

A propo Anny, to mniej więcej tak właśnie wygląda gdy ma zamiar za chwilę poważnie sie obudzić i dać nam o tym znać:

http://www.funiaste.net/5114,98471,obrazek.html

Na marginesie.. Wasi mężczyźni też czasami zachowują się strasznie niepoważnie? Mój mąż wpuścił Nalę na kanapę. Ona z wdzięczności (rzadko otrzymuje od męża ciepłe uczucia) pierdnęła. Co zrobił mój mąż? Wstał i pierdnął głośniej od Nali po czym przeniósł się na fotel dumny z siebie, że dopiekł psu. No nie wierzę..

Dziewczyny wymienione i niewymienione przez Martynikę: napiszcie coś!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 21:09

evas, Galanea, madamama, NataliaK, eta, Niesforna lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki kochane!

Dziękuję, dziękuję, dziękuję za kciuki! Zdjęli mi szwy :) Co prawda oszczędzać się mam, ale w pasie na brzuchu mogę podnosić małego. Niania przychodzi jeszcze tydzień na sześć godzin dziennie, a potem już tylko na cztery. Dzisiaj wreszcie tuliłam synka jak trzeba. Tak więc modły i zaklęcia Czerwcówek działają!

Natalia ja o Tobie też :D Zwłaszcza, jak zobaczyłam zdjęcie Frania, jak zajada jarzynki. Daj mi jeszcze tydzień i chłopaki pohasają sobie, a my wreszcie poplotkujemy na żywo :)

Rozszerzanie diety zaczęłam od jabłka. Dzisiaj trzeci dzień a Ignaś się wręcz rzuca na łyżeczkę. Uwielbiam go karmić w taki sposób. Natalia i inne dziewczyny rozszerzające - opowiedzcie proszę, jak to robicie? Tydzień z jednym produktem, przerwa i kolejny? Bo w takim tempie do obiadków dojdziemy jak skończy roczek. Trochę zgłupiałam.

Uch, taka jestem szczęśliwa, że Wam wszystkim przesyłam regularne, taneczne niemal uściski.

evas, Mucha, Galanea, NataliaK, eta, Limerikowo, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

"Na marginesie.. Wasi mężczyźni też czasami zachowują się strasznie niepoważnie? Mój mąż wpuścił Nalę na kanapę. Ona z wdzięczności (rzadko otrzymuje od męża ciepłe uczucia) pierdnęła. Co zrobił mój mąż? Wstał i pierdnął głośniej od Nali po czym przeniósł się na fotel dumny z siebie, że dopiekł psu. No nie wierzę..

Dziewczyny wymienione i niewymienione przez Martynikę: napiszcie coś!!! :)"

Popłakałam się jak to przeczytałam:) jakbym to zobaczyła to umarłabym ze śmiechu :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 21:13

NataliaK, MonikaS, Nalka lubią tę wiadomość

x76lklh.png
‹‹ 1631 1632 1633 1634 1635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ