X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:

Eta tak rozkminialam bo waga Ignasia a Franka jest podobna ale Ignas jakis taki bardziej...tlusciutki :D moze krotszy jest?;D

oj tak, Twój przy moim byczku to taki drobny się wydaje :D
    8 października lekarka go mierzyła i miał na pewno min. 65 cm, może jakby się tam bardziej wyprostował to 66 ;) a od kilku dni zaczął jeść już więcej 180 ml wody +proszek 5-6 razy na dobę. Kurde czy to dużo??? daje mu tyle ile chce. wcześniej jadł 150wody + proszek ale juz domagał się jedzenia co 2 - 2,5 godziny więc mu zwiększyłam porcje.
    A jak długi jest Franek??
    Natalia a Twój Franek to na tym filmiku fantastycznie się przekręca z pleców na brzuch, kurcze mój tak ani raz nie zrobił, na razie kilka razy na bok się przekręcił i tyle. Franek jest hej do przodu! :D
    a na zabawki nie musisz dużo wydawać ;)

my smoka uzywamy z avent natural 3 dziurki, który jest dedykowany powyzej 3 miesięcy, potem dopiero zmiana na 4 dziurki powyżej 6 miesięcy. więc to tez zależy jaki asortyment smoczków proponuje wasz firma od butelek. ja idę zgodnie z tym co avent daje, choć i tak póżniej zaczełam ten smok z 3 dziurkami, bo tak mi pasowało ;)

evas - Bartuś to prawdziwy degustator marchewek ;)

Galanea no to Zosia rozwija się rewelacyjnie, mój takich osiągniec nie ma a jest sporo starszy, z całą pewnością nie masz powodów do zmartwień!! no i jeszcze raz powiem że to na prawdę śliczna dziewczynka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 15:49

evas, NataliaK, Galanea, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleik jedliśmy przez 3 dni, ale za bardzo mu nie smakował, dziś dałam 1/4 słoiczka marchewki i był krzyk że tak mało, ale myślę że na pierwszy raz mu wystarczy.

Natalia Franek naprawdę ma "motorek w dupce" :P obstawiam, że jako pierwszy bedzie raczkował i chodził. Mój Bartek to dopiero zaczyna się na bok przekręcać, na brzuchu w ogóle nie lubi leżeć.

Zosieńka jak zwykle przesłodka.

NataliaK, Galanea, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Muszko za rady. Tak właśnie robię piję co najmniej 2 litry wody dziennie, herbatki laktacyjne, wczoraj wypiłam też Karmi- ale słabo zadziałało. Zobaczymy, jestem pełna nadziei, że wszystko wróci do normy. Powiem szczerze, że uwielbiam karmić piersią :-) Moja Hania wtedy obdarowuje mnie przesłodkim uśmiechem, a po pięknie gaworzy. Cudowne chwile.

eta, evas, Mucha lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:00

NataliaK, Edyta84, evas, Galanea, Mucha, Agusia2312, Nalka, alexast lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta Franek 2,5 tyg temu wazyl 7300 wiec teraz obstawiam 7500 a na szczepieniu 17 wrzesnia mial 67 cm ;-) wiec teraz mysle zeeee...niewiem ile moze miec na dlugosc,ale tak jak mowilam body na dlugosc sa dobre 86, rekawki musze tylko raz zawijac. Faktycznie bylo widac ogromna roznice,ale to ciekawe ;-) widac jak dzieciaczki potrafia byc rozne!;-) no i wlasnie chyba musze zmienic przeplyw no mam ciagle mala dziurke z canpola bo jak mam wiekszy przeplyw to Milord sie krztusi.

Evas,zobaczymy,az sie boje sczerze mowiac ;-) tego co to bedzie oczywiscie ;-))

evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeprasza, że tak post pod postem ale zapomniałam napisać, że Zosia to śliczna dziewczynka, Franio to torpeda a Bartuś do duuuży chłopiec.
    Śliczne te nasze dzieciątka i każde inne i wyjątkowe :-)

evas, NataliaK lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Eta Franek 2,5 tyg temu wazyl 7300 wiec teraz obstawiam 7500 a na szczepieniu 17 wrzesnia mial 67 cm ;-) wiec teraz mysle zeeee...niewiem ile moze miec na dlugosc,ale tak jak mowilam body na dlugosc sa dobre 86, rekawki musze tylko raz zawijac. Faktycznie bylo widac ogromna roznice,ale to ciekawe ;-) widac jak dzieciaczki potrafia byc rozne!;-) no i wlasnie chyba musze zmienic przeplyw no mam ciagle mala dziurke z canpola bo jak mam wiekszy przeplyw to Milord sie krztusi.
    ;-))

eee... no to jest nadzieja dla mojego Ignacego że jak trochę te mleczne kalorie pójdą w końcu wzdłuż nie wszerz ;D to będzie zgrabny i powabny chłopak ;D
    choć ja tam kocham te moje fałdeczki i papuleczki :D

a na początku jak ja zmieniałam smoczek na większy przepływ to też się krztusił ale po 2 -3 dniach było już okej, przyzwyczaił się.

NataliaK, Martynika lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytko w wolnej chwili wrzuć nam tu zdjęcie swojej Hani ;)

Edyta84 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta on slodziaszny! Calybczas mam przed oczami te jego wielkie oczka,pucusie i łezki :D

eta lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta bardzo dziękuję :) Twój Ignacy słodziutki, dwa króliczki w wózku :) I taka ładna sceneria :) Ach, marzy mi się już spacer po lesie. Przed porodem prawie codziennie chodziłam.

eta lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea Zosia super się rozwija:) Marcel tego nie potrafi co twoja Zosia.
    Franek mega super się przewraca, tak płynnie:)

Co do mleka my w 2 wchodzimy po skończonym 5 miesiacu. Smoczek mamy teraz 3-6 miesięcy i na początku tak z niego pil łapczywie ze niekiedy zaraz po piciu chlusnal mlekiem:)

Eta ale Ignacy ładnie spaceruje i taki grzeczny:)

eta, Galanea lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • eta Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za komplementy dla Ignasia :))) wszystkie przekaże :))

Monia a co Ty dziś sie nic nie odzywasz?

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Nalka, do GUM kierowali Oliwie na badania ale odmowilam bo mala miala juz je robione po ur. Mielismy isc na oddzial patologii niemowlecia w kierunku chorob metabolicznych
    A dlaczego nie poszłyście? (poza tym, że miała już badania) Mnie skierował genetyk..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:52

20120810580117.png

26ympwo.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia miała chyba gdzieś dzisiaj z mamą jechać, pewnie dlatego jej nie ma.

My już po kąpieli, zjadamy mleczko i do spania :D

eta lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te wasze dzieciaczki :D. My przestaliśmy używać mydła nawilzam go oliwka i widzę ze skora mniej się łuszczy.

Limerikowo, eta, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, Oliwii nic nie dolegalo wiec nie chcialam klasc zdrowego dziecka do szpitala. I dobrze zrobilam bo jak widac nie bylo powodu by ponawiac badania

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Edytko w wolnej chwili wrzuć nam tu zdjęcie swojej Hani ;)

Evas postaram się jutro wstawić zdjęcie mojej Hani :-)

Dobranoc dziewczyny, spokojnych nocek życzymy ;-)

evas lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Eta, Evas aktycznie dzisiaj robiłam za kierowcę swojej mamy :) nie miałam czasu tu zajrzeć. Jutro coś napiszę :) chciałam tylko dać znać, że u nas wszystko ok :) dobrej nocki życzę i do jutra pa :)

evas, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja zmykam juz do spania. Spokojnej i przespanej nocki życzę, oraz radosnego poranka z mnóstwem uśmiechów od naszych pociech ;-)

eta lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Kobietki podczytuje Was ale szalony dziś dzień miałam.

Załatwiamy teraz ostatnie rzeczy do chrzcin. Pamiątkowe zdj na chrzciny gotowe. Mam nadzieje, ze uda mi się je wywołać jutro.

Jeszcze tylko wiejski stół ogarnąć i to wszystko. A nie wspomnę o sobie...moje włosy wołają fryzjera- no ale nie ma komu dziecka zostawić wiec pewno będę straszyc w kościele- w sumie to Córka najwazniejsza wtedy bedzie:)

Zosia cudna artystka, Bartuś i Ignas ciacha takie ze palce lizać:)
    Swoja droga każde dzieciątko inne, ma inne predyspozycje, tempo rozwoju, charakterek, temperament- jakie i czyje by nie było, poprostu nie można niekochac takiej istotki.
    W wiadomościach dziś podawali ze kobietka na libacji alkoholowej ur dziecko w 7 mc. Dziecko zmarło, a" mamusia" miała ponad promil alkoholu. Brak słów.

Jak tam Michas i Piotruś się miewają?lepiej juz?
    Evas a jak u Was sytuacja?

ps. Sunset, Monalisa czekamy na wieści. Każdy Wasz post raduje nas. Pamiętajcie o nas- jesteśmy z Wami i dla Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 23:44

Limerikowo, evas, Agusia2312, eta, MonikaS, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1661 1662 1663 1664 1665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ