MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
NataliaK wrote:
Eta tak rozkminialam bo waga Ignasia a Franka jest podobna ale Ignas jakis taki bardziej...tlusciutki moze krotszy jest?
oj tak, Twój przy moim byczku to taki drobny się wydaje
8 października lekarka go mierzyła i miał na pewno min. 65 cm, może jakby się tam bardziej wyprostował to 66 a od kilku dni zaczął jeść już więcej 180 ml wody +proszek 5-6 razy na dobę. Kurde czy to dużo??? daje mu tyle ile chce. wcześniej jadł 150wody + proszek ale juz domagał się jedzenia co 2 - 2,5 godziny więc mu zwiększyłam porcje.
A jak długi jest Franek??
Natalia a Twój Franek to na tym filmiku fantastycznie się przekręca z pleców na brzuch, kurcze mój tak ani raz nie zrobił, na razie kilka razy na bok się przekręcił i tyle. Franek jest hej do przodu!
a na zabawki nie musisz dużo wydawać
my smoka uzywamy z avent natural 3 dziurki, który jest dedykowany powyzej 3 miesięcy, potem dopiero zmiana na 4 dziurki powyżej 6 miesięcy. więc to tez zależy jaki asortyment smoczków proponuje wasz firma od butelek. ja idę zgodnie z tym co avent daje, choć i tak póżniej zaczełam ten smok z 3 dziurkami, bo tak mi pasowało
evas - Bartuś to prawdziwy degustator marchewek
Galanea no to Zosia rozwija się rewelacyjnie, mój takich osiągniec nie ma a jest sporo starszy, z całą pewnością nie masz powodów do zmartwień!! no i jeszcze raz powiem że to na prawdę śliczna dziewczynka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 15:49
evas, NataliaK, Galanea, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Kleik jedliśmy przez 3 dni, ale za bardzo mu nie smakował, dziś dałam 1/4 słoiczka marchewki i był krzyk że tak mało, ale myślę że na pierwszy raz mu wystarczy.
Natalia Franek naprawdę ma "motorek w dupce" obstawiam, że jako pierwszy bedzie raczkował i chodził. Mój Bartek to dopiero zaczyna się na bok przekręcać, na brzuchu w ogóle nie lubi leżeć.
Zosieńka jak zwykle przesłodka.NataliaK, Galanea, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Muszko za rady. Tak właśnie robię piję co najmniej 2 litry wody dziennie, herbatki laktacyjne, wczoraj wypiłam też Karmi- ale słabo zadziałało. Zobaczymy, jestem pełna nadziei, że wszystko wróci do normy. Powiem szczerze, że uwielbiam karmić piersią Moja Hania wtedy obdarowuje mnie przesłodkim uśmiechem, a po pięknie gaworzy. Cudowne chwile.
eta, evas, Mucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEta Franek 2,5 tyg temu wazyl 7300 wiec teraz obstawiam 7500 a na szczepieniu 17 wrzesnia mial 67 cm wiec teraz mysle zeeee...niewiem ile moze miec na dlugosc,ale tak jak mowilam body na dlugosc sa dobre 86, rekawki musze tylko raz zawijac. Faktycznie bylo widac ogromna roznice,ale to ciekawe widac jak dzieciaczki potrafia byc rozne! no i wlasnie chyba musze zmienic przeplyw no mam ciagle mala dziurke z canpola bo jak mam wiekszy przeplyw to Milord sie krztusi.
Evas,zobaczymy,az sie boje sczerze mowiac tego co to bedzie oczywiscie )evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Eta Franek 2,5 tyg temu wazyl 7300 wiec teraz obstawiam 7500 a na szczepieniu 17 wrzesnia mial 67 cm wiec teraz mysle zeeee...niewiem ile moze miec na dlugosc,ale tak jak mowilam body na dlugosc sa dobre 86, rekawki musze tylko raz zawijac. Faktycznie bylo widac ogromna roznice,ale to ciekawe widac jak dzieciaczki potrafia byc rozne! no i wlasnie chyba musze zmienic przeplyw no mam ciagle mala dziurke z canpola bo jak mam wiekszy przeplyw to Milord sie krztusi.
)
eee... no to jest nadzieja dla mojego Ignacego że jak trochę te mleczne kalorie pójdą w końcu wzdłuż nie wszerz to będzie zgrabny i powabny chłopak
choć ja tam kocham te moje fałdeczki i papuleczki
a na początku jak ja zmieniałam smoczek na większy przepływ to też się krztusił ale po 2 -3 dniach było już okej, przyzwyczaił się.NataliaK, Martynika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Galanea Zosia super się rozwija:) Marcel tego nie potrafi co twoja Zosia.
Franek mega super się przewraca, tak płynnie:)
Co do mleka my w 2 wchodzimy po skończonym 5 miesiacu. Smoczek mamy teraz 3-6 miesięcy i na początku tak z niego pil łapczywie ze niekiedy zaraz po piciu chlusnal mlekiem:)
Eta ale Ignacy ładnie spaceruje i taki grzeczny:)eta, Galanea lubią tę wiadomość
[/url]
[/url] -
karolina1990 wrote:Nalka, do GUM kierowali Oliwie na badania ale odmowilam bo mala miala juz je robione po ur. Mielismy isc na oddzial patologii niemowlecia w kierunku chorob metabolicznych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:52
-
Część Kobietki podczytuje Was ale szalony dziś dzień miałam.
Załatwiamy teraz ostatnie rzeczy do chrzcin. Pamiątkowe zdj na chrzciny gotowe. Mam nadzieje, ze uda mi się je wywołać jutro.
Jeszcze tylko wiejski stół ogarnąć i to wszystko. A nie wspomnę o sobie...moje włosy wołają fryzjera- no ale nie ma komu dziecka zostawić wiec pewno będę straszyc w kościele- w sumie to Córka najwazniejsza wtedy bedzie:)
Zosia cudna artystka, Bartuś i Ignas ciacha takie ze palce lizać
Swoja droga każde dzieciątko inne, ma inne predyspozycje, tempo rozwoju, charakterek, temperament- jakie i czyje by nie było, poprostu nie można niekochac takiej istotki.
W wiadomościach dziś podawali ze kobietka na libacji alkoholowej ur dziecko w 7 mc. Dziecko zmarło, a" mamusia" miała ponad promil alkoholu. Brak słów.
Jak tam Michas i Piotruś się miewają?lepiej juz?
Evas a jak u Was sytuacja?
ps. Sunset, Monalisa czekamy na wieści. Każdy Wasz post raduje nas. Pamiętajcie o nas- jesteśmy z Wami i dla Was.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 23:44
Limerikowo, evas, Agusia2312, eta, MonikaS, Galanea lubią tę wiadomość