X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a ja np w nocy lubię karmić piersią. Nie muszę bawić się butelkami tylko wezmę na ręce, cycka wyciągnę nakarmię i odkładam do łóżeczka :) to samo w dzień np idę do sklepu - mały głodny to idę do pokoju karmień i nie muszę się martwić, że czas mnie ogranicza bo za chwilę gonić do domu karmić... ewentualnie z butelkami się ciągać i termosami... niestety w dzień mały odmówił cycka i teraz muszę się liczyć z czasem, który mam między karmieniami :) nie lubię szykować mleka poza domem bo to dużo zachodu więc jak tylko nakarmię to od razu szykuję się do wyjścia i wracam tak, żeby nakarmić w domu :) to nie jest wygodne... oczywiście zaletą karmienia butelką jest to, że wiesz ile mały zjadł i że się faktycznie najadł... i jeden i drugi sposób karmienia ma swoje wady i zalety. Najlepiej jakby dzieciątko było na tyle współpracujące przy karmieniu piersią i zjadał dokładnie tyle ile powinien żeby się najeść. Przy moim nie miałam tego komfortu bo strasznie szybko zasypiał i nie sposób było go dobudzić żeby jadł dalej.

a propos nocnego wstawania to mój zawsze o 3 wstawał na cyckę, później o 5 i o 6, ale to pewnie temu, że już o tej 5 mam za mało mleka... chciałabym żeby jednak dalej w nocy z piersi jadł a nie z butli więc się godzę na te karmienie co godzinę czy tam dwie :) podejrzewam, że jakbym nakarmiła go o tej 3 z butelki to by spał do rana już bez pobudki :) a niech jeszcze trochęmoich przeciwciał dostanie :) póki jeszcze mleko na noc się robi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 10:46

Limerikowo, Agusia2312, evas, Edyta84 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja witam po nocce bo czytam ze temat zywo na tapecie
    wczor zrobilam nocny shoppping od 9 do 10 a maz zajal sie mala
    kupilam m.in 2 wielkie dynie, bedzie na zupe krem w tym tyg i nast , tylko maz musi je rozebrac
    jak wrocilam malutka od razu chrrr na moich raczkach i wlasnie podaje 1 poranna butle
    takze zloto a nie dziecko @12h spania, jeszcze chatke rano ogarnelam ciut
    jakby byla wieksza toby lizaka w nagrode dostala za ok spanie :--)) tak twierdzi moj maz

Agusia2312, evas, Edyta84 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyzby moje dziecko stalo sie aniolem? Zajal sie soba godzine(!) Ja w tym czasie zrobilam ciasto i zuuupe:D ja przygotowana w kuchni wozkiem i hustawka a maly bawil sie w kojcu az co chwile zagladalam co robi a on turlanki uskutecznial i smial sie w glos,dopiero po godzine zamarudzil ale chwila i spokoj :D

Limerikowo, Agusia2312, evas, eta, Edyta84, Mucha lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiscie wygoda jest pod tym wzgledem ze w nocy wyciagasz tylko cycka i tyle, ale czesto wiaze sie to z pobudkami co 2 h. nawet jak sie ma mnostwo mleka.bo czesto dziecko chce sobie possac i juz. No i faktycznym plusem jest brak kosztow, jednak mleko mod. sporo kosztuje

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam te rossmanowskie a ono tanie jest :) tzn w porównaniu z innymi mm. Właśnie w tym sęk, że mój Piotruś jakoś nie ssie dla samego ssania. Jakoś on nie lubi na cycce wisieć. Tylko w nocy na śpiocha ssie. Podejrzewam, że całą sprawę zepsuł mi Michaś. Karmienie powinno odbywać się w ciszy i spokoju a u mnie to zawsze sajgon był. Michał skakał nam wiecznie po plecach i jak zaczynało się karmienie to tysiąc życzeń miał do mnie. Jeszcze nie było karmienia, żeby Piotruś nie oberwał w główkę. To łokciem stuknął to nogą, kolanem, głową.... mały się zraził i tyle. Bardzo tego żałuję bo jednak chciałam piersią go karmić. W nocy w ciszy i spokoju jest ok. Niestety nie miałam możliwości odseparowania się od starszaka bo byłam sama w domu. Mąż w pracy. Bałam się Miśka gdzieś w pokoju samego zostawić bo niby grzeczny, ale czego oczy nie widzą... ;)
    teraz jakbym miała urodzić to bym to inaczej rozwiązała.

Idę włosy umyć. Muszę z dziećmi do cukierni iść torty zamówić. :)

Też nie mam co narzekać na

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:27

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakbym miala taka mozliwosc to karmilabym piersia do upadlego. Na poczet nocnych pobudek itd. Karmienie piersia nie dosc ze zdrowsze to i jaka wygoda... na spotkaniu dziewczyny cycek raz a ja butla,proszki,sroszki,wody,termosy... Eta miala nawet termometr do mierzenia temp! W nocy tak samo... branie,mieszanie,pozniej wyparzanie...a idz mnie z tym... przy drugim dziecku chocbym miala 2 tyg lezec plackiem i nic nie robic tylko karmic zeby bylo mleko to tak zrobie. Oczywiscie wczesniej musze upprzadkowac hormony bo nawet jesli teraz bym sie zawziela to leczenie bedzie trwalo ok. Rok wiec nic z tego.

eta lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrazam sobie karmic w publicznym miejscu, nie przeszkadza mi widok karmiacych ale mnie by krepowalo wystawiac cycki. Wiem ze to naturalne itd ale takie cos mnie krepuje. Juz nie mowiac o tych wiecznie tkliwych piersiach i mleku lecacym po ubraniach. Z przygotowywaniem mleka jest wiecej zachodu ale jak juz karmie mm to szukam w tym plusow, mleko jest bardziej syte (moje na mojej przymusowej diecie bylo jak woda), wiem ile zjadla i kiedy bedzie glodna, szybciej moge rozszerzyc jej diete. I ja nie wyparzam butelek non stop, raz dziennie przeplukuje wrzatkiem a wygotowuje raz w tyg.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zorganizowalam sie ok na nocki jak byly butle, smoki, nakretki wymyte i wyparzone, porcje proszku i woda przygotowane, tylko nalac wode,podgrzac ciut w mikrofali, wsypac, zakrecic i podac butle voila, zadna filozofia tylko rutynowe obowiazki i nie narzekalismy :--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mówię, że się nie da - mówię tylko, że wygodniej wyjąc cycka dać i spokój... :) kwestia zorganizowania. Uważam po prostu, że piersią jest wygodniej. Pewnie, że można się tak na noc przygotować, że się nie odczuje tej pobudki hehe ale i tak musisz to wszystko przygotować, jka nie w nocy to wieczorem... a cycki nie musisz przygotowywać ;) wiadomo o co chodzi :) Wszystko się da jak się chce :) ja np jak wczoraj jeździłam do Wołomina to tylko zimna woda do butli a po gorącą do baru czy na stacji benzynowej prosiłam żeby dolali :) nikt nie robił żadnych problemów :)
    a propos wstydliwości przy karmieniu piersią - jak miałam karmić to chodziłam do specjalnego pokoju :) a jak owego nie było to i nie bawiłam się w chowanie - siadałam i karmiłam :) pieluchą się tylko nakrywałam delikatnie... :)

Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a jak karmilas Michasia?

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Monika a jak karmilas Michasia?
    kiedy?
    wczoraj? z butelki w samochodzie :) później tylko przepłukałam butelkę wodą, zalałam zimnej i do baru po wodę :) i tak to było :)
    jeszcze całkiem niedawno karmiłam piersią, później zaczęłam dokarmiać mm bo niby za mało przybierał, okazało się, że bardziej lubi butlę niż pierś no i zaczął odmawiać jedzenia z piersi. Obecnie robi to tylko w nocy. W dzień butelka idzie w ruch no i już stałe jedzenie wprowadziłam - kaszka, obiadki, deserek owocowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 13:50

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak byl malutki, sama piersia czy jak?

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmiłam samą piersią. Chyba jakoś po 3 miesiacach zaczęłam dokarmiać mm. NAjpierw jedna butelka, z czasem kolejna... no i tak przeszedł praktycznie na samo mm, oprócz nocek. Zostało 1 czy tam 2 karmienia piersią :) totalnie zrezygnował z piersi w dzień jak u nas w domu panował wirus. Jego też nie ominął niestety - wtedy nie chciał z piersi i już tak zostało praktycznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 13:53

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limeykowo ja mam wszystkie przygotowane na noc ale to i tak trzeba przygotowac a cycka wyciagasz i masz mleko ;-) sterylizatpr tez mam wystarczy do mikrofali wsadzic i jest,ale nawet mimo wygod co do karmienia butla wole piers :-)

MonikaS, misia_k1, Limerikowo lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 18:37

MonikaS, Agusia2312, evas, Martynika, Galanea, eta, Edyta84, Niesforna, NataliaK, Limerikowo, alexast, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale słodko wygląda w tej czapeczce :) a jakie ma duże oczy :) śliczna dziewczynka :)

karolina1990 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:59

MonikaS, Edyta84, Mucha, Niesforna, Agusia2312, Martynika, NataliaK, Limerikowo, alexast, evas, Paula222, Paulina1986 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, ona nigdy nie jest zadowolona jak ma zalozone czapke lub kurteczke

• Galanea Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia tez nie lubi, to chyba norma :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta - śliczna Hania
    Karolina - Oliwka ma oczy jak 5 zł :D

ja to jestem mega zorganizowana z tym karmieniem butla, termos, leje wode rach ciach ciach termometr mleko i juuuuuż ;D
    co nie oznacza że przy kolejnym dziecku nie będę chciała karmić piersią. Bedę walczyć o tego cycka, może wtedy się uda, bo jednak człowiek już mądrzejszy o swoje doświadczenie, więcej wie. zobaczymy :)

zrobiłam krem z dyni, teraz zabieram się za wafla!

Edyta84, evas lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ