X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak z Corcia razem do fryzjera :--))
    na mame tez beda goscie patrzec jaka forma po porodzie i przy dziecku

u mnie ost miala byc nawet taka opcja, bo mala niezly koncert mezowi zrobila i smialam sie do pani fryzjerki, ze zaraz najmlodsza chyba klientke bedzie miala

zgroza na ta libacje z porodem, tylko tv wylaczyc, nie idzie ani ogladac ani sluchac

Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku o co chodzi. Moje dziecko się obudziło i nie myśli wcale o spaniu. Wścieklizny zaraz dostane.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc z jedna pobudka. Totalnie nie ogarniam tego trutnia.
    Ale pogoda dzis paskudna :-(
    Madamama jak zdrowko?

Franeek nie toleruje marchewki w sloiczkach. Dzis rano zmiksowalam mu marchewke,ziemniaka i koperek.Znalazlam takie od spoko rolnika. Dalam mu na palcu posmakowac i co? Malo mi palca nie odgryzl. Serio,po co ja tyle sloikow kupilam jak wychodzi na to ze tylko co ja zrobie to zje ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 08:00

evas, Agusia2312, eta, Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to się tylko trzeba cieszyć ze jedna pobudka, u nas też od dłuższego czasu 1 karmienie w nocy :D Bartek zazwyczaj śpi do 8 ale dziś obudziła go o 7 mega wielka marchewkowa kupa :P
    Tak więc po wczorajszej marchewce nic się nie działo, żadnych bólów brzuszka, żadnych wysypek. Dzisiaj chyba dostanie większą porcję skoro wczoraj tak mu smakowało :D

eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas tyle ze u Franka jednej nocy 5 pobudek,drugiej 3 a za chwile 1. A za chwile jak obuchem w glowe bedzie wstawanie co 2 h. Taki typ nieprzewidywalny :D

evas lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś kiepska noc pobudka o 22,24,3,5.20 no i dzięki temu jestem niewyspana , sama teraz jestem z Narcelem bo maz na nocki w pracy . I wiecie co Marcel od dwóch dni w nocy często przez sen cmoka raczke i to go budzi. Nie wiem czemu tak robi.

Dziś mamy panie rehabilitantke:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, możemy sobie przybić piątkę... u mnie pobudki co godzinę-półtorej (pierwszy sen zwrotne dwie godziny).Dobrze, że mąż go zabrał po czwartej, bo bym chyba zwariowała.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) u nas noc spokojnie. obudził się jak zwykle o 5 zjadł, jeszcze się trochę zdrzemnał, a przed 7 już gada i gada i matce spać nie da, więc dzień trzeba zacząć. dziś wieczorem idziemy na planszówki do sąsiadów, mamy plan że jak zaśnie w łóżeczku kolo 19.40 to o 20 przełożymy go na śpiocha do gondoli i zabierzemy do sąsiadów, oby sie nie obudził ;)

dobra zabieram sie za jakieś porządki bo chrzciny mamy w niedziele jak Aisak :) i w sobote przyjeżdzają moi rodzice i siostra z narzeczonym.

u nas za oknem ciągle mgła od rana, ciekawe jaka bedzie pogoda dzis.

kurcze dziewczyny szkoda mi Was z tym spaniem.. ale na pewno której nocki będą już dzieciaczki spać całą noc! trzymam kciuki żeby było to już niedługo, bo wiem jak męczące jest niewyspanie i tak Was podziwiam że wytrzymujecie, bo ja to nerwowa byłam jak się mocno nie wyspałam.. mąż zawsze oberwał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 08:42

evas, Martynika, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Ze nie tylko ja miałam ciezka noc. Moja mala chodzi spać o 19.30-20 i do rana, zawsze zjadła i znowu spala a teraz obudziła się o 3 i godz przerwę sobie zrobiła.

Właśnie Madam jak sytuacja?

Czekam na Hani foto:)

ja odpuszczam wprowadzanie pokarmow-nic a nic jej nie smakuje.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ;-)
    Widzę, że u Was nieciekawe nocki były u nas też noc okropna :-( Odkąd Hania się urodziła takiej nocy jeszcze nie było. Niby poszła spać tak jak zwykle, czyli o 21, ale wstała zaraz o 1 bo głodna się zrobiła, potem o 3 obudziła się z wielkim, przeraźliwym krzykiem, usnęła dopiero po 4, a o 6 znowu wstała z wielkim krzykiem i niezadowoleniem. Zachowywała się tak jakby ją coś strasznie bolało, ale co? Brzuszka nie ma wzdętego, ząbki jeszcze nie idą. Nie wiem :-(
    Nie pomagało nawet noszenie na rękach, na szczęście jakoś udało nam się z mężem ją uspokoić i zasnęła. Jeszcze śpi. Nie wiem co jest powodem takiego zachowania Hani. Fakt jeszcze trzydniówka się nie skończyła. Dalej ma wysypkę, zastanawiałam się czy jej nie swędzi, ale nasza pediatra mówiła, że nie. Dobra koniec tego smęcenia. U mnie pogoda kiepska, mży. Zobaczymy może się poprawi ;-)
    Aisak nasze Hanie tak sądzę przechodzą skok rozwojowy, który trwa od 14 do 19 tygodnia, czyli 5 tygodni.
    Evas chcę wstawić zdjęcie, ale muszę z telefonu a nie umiem :-( Może mi podpowiecie jak mam to zrobić ;-)

evas, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak, może Hania jeszcze jest nie gotowa na nowe smaki. W końcu zalecenia są aby po 4 miesiącu wprowadzać. My zaczęliśmy dopiero w niedziele od kleiku na mleku mm. Marchewka była wczoraj.

Ojej dopiero zauważyłam na suwaczu ze moje dziecko dziś 4 miesiące kończy. Idę wycałować mojego małego mężczyznę z tej okazji :D

Edyta84, eta, Galanea, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytko ze zdjęciem nie pomoge, bo ja z komputera wrzucam. Korzystam ze strony http://pl.tinypic.com tam wrzucam i pojawia mi się link który wklejam na forum.

9bsp388.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas gratulujemy 4 miesięcy :-)
    Proszę ucałować Bartoszka od cioci, no i od Hani też :-) Właśnie piję herbatkę laktacyjną, więc wznoszę toast za zdrowie Bartusia

Rany jakie nasze dzieciaczki są już duże, ja chyba też zatrzymałam się na etapie jakby się dopiero urodziły.

Dzięki Evas :-) Z komputera to ja umiem wrzucać zdjęcia na forum, problem w tym, że nie mogę od wczoraj znaleźć kabla USB żeby zgrać aktualne zdjęcia Hani z telefonu na komputer. Dlatego chciałam o zrobić bezpośrednio z telefonu na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:09

evas lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Bartusia moc usciskow-myślę ze Mamusie są zgodne,ze przydałaby się fotka z tej okazji:)

Też tak myślę ze to skok a dodatkowo 2 żeby które nie przebiły się jeszcze a juz o gryzak stukaja.

Niestety nie pomogę co do zdj z teł, ja tylko przez komputer.

evas lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak a probowalas dawac Hani ze sloikow czy sama robilas? Franek jest antysłoik,to samo w sloiku i to samo robie sama i moje zje,sloika nie. Niewiem o co chodzi. Fakt faktem,te sloiczki warzywne to wstreciochy sa :D

Evas sto lat dla Bartusia!!!!

Eta majac takiego aniolka wcale sie nie dziwie ze tak ladnie spi :D

Martynika podziwiam,naprawde jestes wytrwala babka w tym wstawaniu :-) jeszcze beda czasy ze Artur zasnie o 20 i wstanie o 10 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:20

evas, Martynika, eta lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie,
    patrzę, że nie tylko ja dziś miałam taką sobie nockę. Mały wstał tradycyjnie o 3 na cyckę a później o 5 i się strasznie wiercił kręcił. Dałam cyckę ale dalej się wiercił wwięc zrobiłam butlę i wypił 150tkę. Tylko głowę do poduszki przyłożyłam - Michaś mnie woła. Przebudził się i zażyczył sobie żebym przy nim posiedziała. Jak już się położyłam to pół godzinki i Piotruś wstał już - a myślałam, że po tym mleku pośpi do 9 a tu godzinka i koniec. Prosiłam męża żeby się zajął nimi bo i Michaś od razu wstał a ja chciałam pospać. Nic z tego - bo ja nie dam rady spać jak Piotruś marudzi... ale jeszcze tak źle nie było :)
    teraz coś Piotruś marudzi bo chce spać a nie da rady zasnąć

Evas gratuluję 4 miesięcy :)

u nas w sobotę i niedzielę kinder party ;) w sobotę dla męża rodziny a w niedzielę dla mojej bo na raz wszystkich nie zmieszczę :) Michaś skończy 3 latka 19 października. Muszę chatę konkretniej ogarnąć i pomyśleć czym ich ugościć. DZisiaj idę torty zamówić bo nie wyrobię się z robieniem wszystkiego. Mąż wyjechał znowu w delegację i dopiero w nocy z piątku na sobotę wróci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:48

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się udało :-) Oto moja Hania

2dtc579.jpg

20sykk3.jpg

10x6jaf.jpg

jv6x61.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:54

karolina1990, Galanea, evas, Limerikowo, eta, alexast lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas sa zawsze 2-3 pobudki w nocy i do tego krecenie sie w poszukiwaniu smoka. Prawde mpwiac nie wyobrazam sobie zebym miala nadal karmic piersia i tak co chwila w nocy z nia siedziec. Butelja ma jednak ta ogromna zalete ze wien czy sie naje czy nie. A znam tez dziewczyny co na kazde pisniecie dziecka leca z cycem czy to w dzien czy w nocy. Wiem, pewnie zaraz ktos mnie tu objedzie bo KP jest najlepsze ale co tam :-) tzn. wiem ze jest najlepsze dla dziecka i pewnie gdybym nie brala lekow to bym karmila ale nie jest zbyt wygodnym rozwiazaniem jak dla mnie.
    PS. Oliwia ma 65 cm, wiec kurcze jakim cudem przestaje sie miescic w ciuszki 74?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 10:00

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas gratulacje 4 miesięcy:)
    Edyta slodka Haneczka :)

No u mnie takiej nocy nie było od bardzo dawna .. Ciekawe jak bedzie dzisiaj:D

evas, Edyta84 lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis lepsza noc. Jak Jaś się ostatnio budził cały czas co 2 godziny, tak dziś nagle tylko dwie pobudki. Zasnął po 20, obudził się na jedzonko po północy, a później po 4 i wstał przed 8. znowu dostał cycka, porozmawiał z misiami w kołysce i sam zasnął i spał aż do 10! A ja w końcu miałam dwie godziny dla siebie :)

Mam nadzieję, że już tak zostanie i nie wróci do tych pobudek co 2 godziny. A jeszcze lepiej, żeby budził się tylko raz (marzenie... :))

Ale za to, że w nocy był łaskawy, to teraz mi marudzi... Nie che sam leżeć i się bawić bo zaraz płacz, a jak tylko siedzę nad nim, to uśmiech od ucha do ucha. Ehhhh....

evas, Limerikowo, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
‹‹ 1662 1663 1664 1665 1666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ