X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w tej czapeczce to wygląda prześlicznie jak taki cukiereczek :) aż żałuję, że córeczki nie mam :)

Galanea ja wiedziałam, że Twojej Zosi nic nie dolega :) niektórzy lekarze są przewrażliwieni :)

Galanea, Martynika, balonik lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta ja tam też z termosem czasami biegam a jak w termosie wystygnie - bo mam marny termos - to wtedy po barach latam :) albo gdziekolwiek gdzie mogliby mieć czajnik i wodę ;) ale jednak z piersią mniej zachodu - co byście nie mówiły :) ja chyba dopiero przy 3 dziecku bym wiedziała już dokładnie co robić żeby piersią do końca karmić :) jednak co doświadczenie to doświadczenie a nie jakieś lektury internetowe i nie tylko ;)

a propos termometra - z tym to już nie latam :) mleko na oko temp sprawdzam :) jeszcze tego by brakowało żebym z termometrem latała ;)

Limerikowo, eta, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Fajne Wasze dzieciaczki. Uwielbiam patrzeć na zdjęcia :)
    Co do karmienia to też przy następnym dziecku już będę wiedziała co robić, żeby było dobrze. Teraz karmie tylko piersią ale tak naprawdę na pierś bez walki z laktatorem przeszłam dopiero ok 3 tyg. temu a taka to walka. Trochę późno ale udało się :) Przy następnym będę mądrzejsza o doświadczenia.

Galanea Ty wiesz, że ja zawsze wiedziałam, że Zosia jest zdrowa i super się rozwija:)
    Karolina piękną masz córcie :)

Edyta84, Galanea, nick nieaktualny, misia_k1, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze kupiłam rossmanowe słoiczki i mały nie chce ich jeść, dwa otworzyłam różne i wypluwał. koniec końców zrobiłam mu kaszkę i zjadł. szkoda wydanej kasy a w sumie smakują dobrze bo próbowałam :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja jednak jestem za piersia, a lejace sie mleko i tkliwe piersi to tylko na poczatku.

Galanea zadne zaskoczenie to dla mnie nie jest :)

Galanea, nick nieaktualny, balonik, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rónież jestem za piersią. Tym razem po 3 miesiacach sie skonczylo, nastepnym jestem pewna ze bedzie duuuuzo lepiej:)

Hania super- a jakie ma ładne włoski- spineczki, opaseczki miodzio:) moja jeszcze mały łysolek przy Twojej:)

Oliwka hehe księzniczka- moja mała też ma takie czerwone body

A moja lubi jak sie ja ubiera, czapki jej nie przeszkadzaja.

Wiedziałam,że z Zosieńką wszystko oki:) Galanea i jest git!!!!!

nick nieaktualny, balonik, Galanea, Edyta84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Piotruś też łysolek - wytarł wszystkie swoje pinkne włoski ;) hehe ale za to taki z niego śmieszek, że hoho dzisiaj leżał i śmiał się w głos do sówek na pościeli chyba - bo w zasadzie to nie wiem co go tak rozbawiło, ale wyglądało jakby na te sówki patrzył. Śmieje się zawsze w głos jak go na ręce biorę pod paszkami. Jak buzi chcę dać to też. Michał tylko się zbliży to ten już się cieszy :) Michaś był bardziej poważny a wtedy wyddawało się, że taki pogodny hehe

Mucha, Galanea, evas, Edyta84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moja Truskawkowa Hanula:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a372a9fc37b.jpg

Mucha, nick nieaktualny, Martynika, balonik, Niesforna, Galanea, azi, Limerikowo, MonikaS, alexast, eta, evas, Edyta84, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa tu focio które rzuciło mi sie w oczko- mam wrażenie że Hania wyszła podobna do Poli:) tak więc z dedykacją dla Poluni zamieszczam focio:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab904babaffe.jpg

Mucha, nick nieaktualny, Martynika, balonik, Niesforna, Galanea, azi, Limerikowo, alexast, eta, evas, Edyta84, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my z czapką chociaż problemu nie mamy.Artur mógłby mieć na głowie turecki turban i nie zrobiłoby mu to różnicy, mam nadzieję, że tak już zostanie.
    Mucha dobrze gada, z początku faktycznie pościel była mokra od mleka, a teraz już tylko czasem coś pocieknie, głównie w nocy, ale właściwie prawie się nie zdarza.Tkliwość piersi też tylko w pierwszym miesiącu.Wstyd też :P.Mnie tam wszystko jedno, gdzie karmię, czy to dom, czy bank, czy ławka w parku, cycka i tak nie widać, zasłaniam się tetrą.Zdradzają mnie tylko nogi Artura, które spod niej wystają :D.
    Ale jest to kwestia bardzo indywidualna i każdy inaczej do niej podchodzi.Kto inny w ogóle, nigdy nie będzie się czuł swobodnie karmiąc w miejscu publicznym, a jeszcze inne kobiety aż zbyt swobodnie (jak na przykład jedna pani w kolejce na usg, która przed moim mężem i innymi tatusiami najpierw wywaliła na wierzch baaardzo pokaźną pierś, a potem jeszcze długo z tą obnażoną piersią przygotowywała dziecko do karmienia :D)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 17:22

nick nieaktualny, AISAK, Mucha, balonik, Niesforna, Galanea, Limerikowo, MonikaS, eta, Edyta84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaea hmmmm jakby to powiedziec,niektorzy lekarze sa ciut przewrazliwieni,Zosia rozwija sie prawidlowo i nie ma co wymyslac problemo :-) przecie to widac ze dziewczynka jak maly zuch :-)

Alez te Wasze dziewuszki slodziaszne :-)
    Aisak faktycznie na tym zdjeciu podobna Hania do Poli :-)

AISAK, balonik, Galanea, Edyta84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, Franek spi a ja ciagle mysle o Tobie i Annie. Strasznie wspolczuje Wam tego pobytu w szpitalu, ale jestem pewna ze wszystko bedzie w porzadku. Szkoda ze zamiast cieszyc sie macierzynstwem musisz takie sytuacje przezywac. Ale wiem ze jestes silna babka a Anna pewnie poszla w Ciebie i jest tak samo silna jak i Ty no i moze troche uparta,a jak za chwile zacznie szamac to nie nadazysz za robieniem jedzonka :D

Martynika, Limerikowo, Mucha, Edyta84 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki wszystkie śliczne, Truskawa to w ogóle do zjedzenia :). A Oliwka faktycznie jak cukiereczek.
    Galanea, mnie też się wydawało, że ta Wasza Pani neurolog jakaś "nie tego" w diagnozie była ;). Nie żebym wchodziła w kompetencje jakiemukolwiek lekarzowi, ale... może warto pójść jeszcze do innego specjalisty i skonfrontować opinie na temat rozwoju Zosi? Tak sobie myślę, że warto to robić, gdy lekarz widzi coś skrajnie złego, a my nie mamy takich odczuć, jak również wtedy, gdy dzieje się na odwrót - lekarz uważa, że wszystko jest super, a my czujemy niepokój.

Nalka, i ja o Was myślę. Mam naprawdę głęboką nadzieję, że wkrótce te wszystkie problemy się skończą i wreszcie będziecie mogły cieszyć się sobą, bez niepokojów i zmartwień.

A teraz małe fotostory z poranka:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 15:32

azi, Limerikowo, Mucha, MonikaS, nick nieaktualny, alexast, Galanea, eta, Niesforna, evas, Edyta84, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    numer z przewijakiem niesamowity i cala sesja! ;--)))))))))))))))))
    to ile ma Artur juz cm?

Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :). A cholera wie ile on ma... Na długość 74 robi się ciasne. Ale on ma długi tułów, a trochę krótsze kończyny, bo 74 na ręce i nogi akurat, a 80 super na tułów, ale nogawki i rękawki muszę podwijać.

Jak w końcu wypali szczepienie, to 31 października go wreszcie zważę i zmierzę! :D

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi! Widziałam Cie! Polubiłaś mojego posta! :D Co u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah Artur swietny,maly taki ale spojrzenie ma mega madre :-)
    Martynika napisalabys mi link do tej babeczki co mozna przymierzyc nosidlo?;P w week chce podjechac koniecznie.

Martynika lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze musze naprostowac. ja jestem zwolennikiem karmienia piersia ale widze tez ogromne plusy karmienia mm. i mimo ze krepuje mnie karmienie w miejscu publicznym to gdybym mogla i miala dobry pokarm to tez karmilabym piersia. Oliwcia dziekuje za komplementy. Hania mega slodko wyglada a Artur jak powazny mezczyzna :)

Martynika, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Hahahah Artur swietny,maly taki ale spojrzenie ma mega madre :-)
    Martynika napisalabys mi link do tej babeczki co mozna przymierzyc nosidlo?;P w week chce podjechac koniecznie.

nosimydziecko.com :)

Dzięki :).Mój tata się śmieje, że czasem jak Artur spojrzy na niego groźnie, to się go boi.

evas lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile odciągnięte mleko może stać w temperaturze pokojowej?
    Chcę zrobić eksperyment, odciągnąć teraz jak najwięcej i zobaczyć, czy Artur zje to wszystko przy pierwszym nocnym karmieniu (o ile nie zdziwi go zbytnio butelka), a jak tak, to czy mimo tego obudzi się znów tak szybko.
    I czy takie mleko o temperaturze pokojowej trzeba jeszcze podgrzewać?

‹‹ 1664 1665 1666 1667 1668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ