X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w tej czapeczce to wygląda prześlicznie jak taki cukiereczek :) aż żałuję, że córeczki nie mam :)

Galanea ja wiedziałam, że Twojej Zosi nic nie dolega :) niektórzy lekarze są przewrażliwieni :)

Galanea, Martynika, balonik lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta ja tam też z termosem czasami biegam a jak w termosie wystygnie - bo mam marny termos - to wtedy po barach latam :) albo gdziekolwiek gdzie mogliby mieć czajnik i wodę ;) ale jednak z piersią mniej zachodu - co byście nie mówiły :) ja chyba dopiero przy 3 dziecku bym wiedziała już dokładnie co robić żeby piersią do końca karmić :) jednak co doświadczenie to doświadczenie a nie jakieś lektury internetowe i nie tylko ;)

a propos termometra - z tym to już nie latam :) mleko na oko temp sprawdzam :) jeszcze tego by brakowało żebym z termometrem latała ;)

Limerikowo, eta, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Fajne Wasze dzieciaczki. Uwielbiam patrzeć na zdjęcia :)
    Co do karmienia to też przy następnym dziecku już będę wiedziała co robić, żeby było dobrze. Teraz karmie tylko piersią ale tak naprawdę na pierś bez walki z laktatorem przeszłam dopiero ok 3 tyg. temu a taka to walka. Trochę późno ale udało się :) Przy następnym będę mądrzejsza o doświadczenia.

Galanea Ty wiesz, że ja zawsze wiedziałam, że Zosia jest zdrowa i super się rozwija:)
    Karolina piękną masz córcie :)

Edyta84, Galanea, NataliaK, misia_k1, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze kupiłam rossmanowe słoiczki i mały nie chce ich jeść, dwa otworzyłam różne i wypluwał. koniec końców zrobiłam mu kaszkę i zjadł. szkoda wydanej kasy a w sumie smakują dobrze bo próbowałam :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja jednak jestem za piersia, a lejace sie mleko i tkliwe piersi to tylko na poczatku.

Galanea zadne zaskoczenie to dla mnie nie jest :)

Galanea, NataliaK, balonik, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rónież jestem za piersią. Tym razem po 3 miesiacach sie skonczylo, nastepnym jestem pewna ze bedzie duuuuzo lepiej:)

Hania super- a jakie ma ładne włoski- spineczki, opaseczki miodzio:) moja jeszcze mały łysolek przy Twojej:)

Oliwka hehe księzniczka- moja mała też ma takie czerwone body

A moja lubi jak sie ja ubiera, czapki jej nie przeszkadzaja.

Wiedziałam,że z Zosieńką wszystko oki:) Galanea i jest git!!!!!

NataliaK, balonik, Galanea, Edyta84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Piotruś też łysolek - wytarł wszystkie swoje pinkne włoski ;) hehe ale za to taki z niego śmieszek, że hoho dzisiaj leżał i śmiał się w głos do sówek na pościeli chyba - bo w zasadzie to nie wiem co go tak rozbawiło, ale wyglądało jakby na te sówki patrzył. Śmieje się zawsze w głos jak go na ręce biorę pod paszkami. Jak buzi chcę dać to też. Michał tylko się zbliży to ten już się cieszy :) Michaś był bardziej poważny a wtedy wyddawało się, że taki pogodny hehe

Mucha, Galanea, evas, Edyta84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moja Truskawkowa Hanula:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a372a9fc37b.jpg

Mucha, NataliaK, Martynika, balonik, Niesforna, Galanea, azi, Limerikowo, MonikaS, alexast, eta, evas, Edyta84, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa tu focio które rzuciło mi sie w oczko- mam wrażenie że Hania wyszła podobna do Poli:) tak więc z dedykacją dla Poluni zamieszczam focio:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab904babaffe.jpg

Mucha, NataliaK, Martynika, balonik, Niesforna, Galanea, azi, Limerikowo, alexast, eta, evas, Edyta84, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my z czapką chociaż problemu nie mamy.Artur mógłby mieć na głowie turecki turban i nie zrobiłoby mu to różnicy, mam nadzieję, że tak już zostanie.
    Mucha dobrze gada, z początku faktycznie pościel była mokra od mleka, a teraz już tylko czasem coś pocieknie, głównie w nocy, ale właściwie prawie się nie zdarza.Tkliwość piersi też tylko w pierwszym miesiącu.Wstyd też :P.Mnie tam wszystko jedno, gdzie karmię, czy to dom, czy bank, czy ławka w parku, cycka i tak nie widać, zasłaniam się tetrą.Zdradzają mnie tylko nogi Artura, które spod niej wystają :D.
    Ale jest to kwestia bardzo indywidualna i każdy inaczej do niej podchodzi.Kto inny w ogóle, nigdy nie będzie się czuł swobodnie karmiąc w miejscu publicznym, a jeszcze inne kobiety aż zbyt swobodnie (jak na przykład jedna pani w kolejce na usg, która przed moim mężem i innymi tatusiami najpierw wywaliła na wierzch baaardzo pokaźną pierś, a potem jeszcze długo z tą obnażoną piersią przygotowywała dziecko do karmienia :D)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 17:22

NataliaK, AISAK, Mucha, balonik, Niesforna, Galanea, Limerikowo, MonikaS, eta, Edyta84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaea hmmmm jakby to powiedziec,niektorzy lekarze sa ciut przewrazliwieni,Zosia rozwija sie prawidlowo i nie ma co wymyslac problemo :-) przecie to widac ze dziewczynka jak maly zuch :-)

Alez te Wasze dziewuszki slodziaszne :-)
    Aisak faktycznie na tym zdjeciu podobna Hania do Poli :-)

AISAK, balonik, Galanea, Edyta84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, Franek spi a ja ciagle mysle o Tobie i Annie. Strasznie wspolczuje Wam tego pobytu w szpitalu, ale jestem pewna ze wszystko bedzie w porzadku. Szkoda ze zamiast cieszyc sie macierzynstwem musisz takie sytuacje przezywac. Ale wiem ze jestes silna babka a Anna pewnie poszla w Ciebie i jest tak samo silna jak i Ty no i moze troche uparta,a jak za chwile zacznie szamac to nie nadazysz za robieniem jedzonka :D

Martynika, Limerikowo, Mucha, Edyta84 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki wszystkie śliczne, Truskawa to w ogóle do zjedzenia :). A Oliwka faktycznie jak cukiereczek.
    Galanea, mnie też się wydawało, że ta Wasza Pani neurolog jakaś "nie tego" w diagnozie była ;). Nie żebym wchodziła w kompetencje jakiemukolwiek lekarzowi, ale... może warto pójść jeszcze do innego specjalisty i skonfrontować opinie na temat rozwoju Zosi? Tak sobie myślę, że warto to robić, gdy lekarz widzi coś skrajnie złego, a my nie mamy takich odczuć, jak również wtedy, gdy dzieje się na odwrót - lekarz uważa, że wszystko jest super, a my czujemy niepokój.

Nalka, i ja o Was myślę. Mam naprawdę głęboką nadzieję, że wkrótce te wszystkie problemy się skończą i wreszcie będziecie mogły cieszyć się sobą, bez niepokojów i zmartwień.

A teraz małe fotostory z poranka:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 15:32

azi, Limerikowo, Mucha, MonikaS, NataliaK, alexast, Galanea, eta, Niesforna, evas, Edyta84, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    numer z przewijakiem niesamowity i cala sesja! ;--)))))))))))))))))
    to ile ma Artur juz cm?

Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :). A cholera wie ile on ma... Na długość 74 robi się ciasne. Ale on ma długi tułów, a trochę krótsze kończyny, bo 74 na ręce i nogi akurat, a 80 super na tułów, ale nogawki i rękawki muszę podwijać.

Jak w końcu wypali szczepienie, to 31 października go wreszcie zważę i zmierzę! :D

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi! Widziałam Cie! Polubiłaś mojego posta! :D Co u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah Artur swietny,maly taki ale spojrzenie ma mega madre :-)
    Martynika napisalabys mi link do tej babeczki co mozna przymierzyc nosidlo?;P w week chce podjechac koniecznie.

Martynika lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze musze naprostowac. ja jestem zwolennikiem karmienia piersia ale widze tez ogromne plusy karmienia mm. i mimo ze krepuje mnie karmienie w miejscu publicznym to gdybym mogla i miala dobry pokarm to tez karmilabym piersia. Oliwcia dziekuje za komplementy. Hania mega slodko wyglada a Artur jak powazny mezczyzna :)

Martynika, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Hahahah Artur swietny,maly taki ale spojrzenie ma mega madre :-)
    Martynika napisalabys mi link do tej babeczki co mozna przymierzyc nosidlo?;P w week chce podjechac koniecznie.

nosimydziecko.com :)

Dzięki :).Mój tata się śmieje, że czasem jak Artur spojrzy na niego groźnie, to się go boi.

evas lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile odciągnięte mleko może stać w temperaturze pokojowej?
    Chcę zrobić eksperyment, odciągnąć teraz jak najwięcej i zobaczyć, czy Artur zje to wszystko przy pierwszym nocnym karmieniu (o ile nie zdziwi go zbytnio butelka), a jak tak, to czy mimo tego obudzi się znów tak szybko.
    I czy takie mleko o temperaturze pokojowej trzeba jeszcze podgrzewać?

‹‹ 1664 1665 1666 1667 1668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ