MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Eta ja tam też z termosem czasami biegam a jak w termosie wystygnie - bo mam marny termos - to wtedy po barach latam albo gdziekolwiek gdzie mogliby mieć czajnik i wodę ale jednak z piersią mniej zachodu - co byście nie mówiły ja chyba dopiero przy 3 dziecku bym wiedziała już dokładnie co robić żeby piersią do końca karmić jednak co doświadczenie to doświadczenie a nie jakieś lektury internetowe i nie tylko
a propos termometra - z tym to już nie latam mleko na oko temp sprawdzam jeszcze tego by brakowało żebym z termometrem latałaLimerikowo, eta, evas lubią tę wiadomość
-
Hej! Fajne Wasze dzieciaczki. Uwielbiam patrzeć na zdjęcia
Co do karmienia to też przy następnym dziecku już będę wiedziała co robić, żeby było dobrze. Teraz karmie tylko piersią ale tak naprawdę na pierś bez walki z laktatorem przeszłam dopiero ok 3 tyg. temu a taka to walka. Trochę późno ale udało się Przy następnym będę mądrzejsza o doświadczenia.
Galanea Ty wiesz, że ja zawsze wiedziałam, że Zosia jest zdrowa i super się rozwija:)
Karolina piękną masz córcieEdyta84, Galanea, NataliaK, misia_k1, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
ja rónież jestem za piersią. Tym razem po 3 miesiacach sie skonczylo, nastepnym jestem pewna ze bedzie duuuuzo lepiej:)
Hania super- a jakie ma ładne włoski- spineczki, opaseczki miodzio:) moja jeszcze mały łysolek przy Twojej:)
Oliwka hehe księzniczka- moja mała też ma takie czerwone body
A moja lubi jak sie ja ubiera, czapki jej nie przeszkadzaja.
Wiedziałam,że z Zosieńką wszystko oki:) Galanea i jest git!!!!!
NataliaK, balonik, Galanea, Edyta84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Mój Piotruś też łysolek - wytarł wszystkie swoje pinkne włoski hehe ale za to taki z niego śmieszek, że hoho dzisiaj leżał i śmiał się w głos do sówek na pościeli chyba - bo w zasadzie to nie wiem co go tak rozbawiło, ale wyglądało jakby na te sówki patrzył. Śmieje się zawsze w głos jak go na ręce biorę pod paszkami. Jak buzi chcę dać to też. Michał tylko się zbliży to ten już się cieszy Michaś był bardziej poważny a wtedy wyddawało się, że taki pogodny hehe
Mucha, Galanea, evas, Edyta84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
aaaa tu focio które rzuciło mi sie w oczko- mam wrażenie że Hania wyszła podobna do Poli:) tak więc z dedykacją dla Poluni zamieszczam focio:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab904babaffe.jpgMucha, NataliaK, Martynika, balonik, Niesforna, Galanea, azi, Limerikowo, alexast, eta, evas, Edyta84, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
A to my z czapką chociaż problemu nie mamy.Artur mógłby mieć na głowie turecki turban i nie zrobiłoby mu to różnicy, mam nadzieję, że tak już zostanie.
Mucha dobrze gada, z początku faktycznie pościel była mokra od mleka, a teraz już tylko czasem coś pocieknie, głównie w nocy, ale właściwie prawie się nie zdarza.Tkliwość piersi też tylko w pierwszym miesiącu.Wstyd też .Mnie tam wszystko jedno, gdzie karmię, czy to dom, czy bank, czy ławka w parku, cycka i tak nie widać, zasłaniam się tetrą.Zdradzają mnie tylko nogi Artura, które spod niej wystają .
Ale jest to kwestia bardzo indywidualna i każdy inaczej do niej podchodzi.Kto inny w ogóle, nigdy nie będzie się czuł swobodnie karmiąc w miejscu publicznym, a jeszcze inne kobiety aż zbyt swobodnie (jak na przykład jedna pani w kolejce na usg, która przed moim mężem i innymi tatusiami najpierw wywaliła na wierzch baaardzo pokaźną pierś, a potem jeszcze długo z tą obnażoną piersią przygotowywała dziecko do karmienia )Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 17:22
NataliaK, AISAK, Mucha, balonik, Niesforna, Galanea, Limerikowo, MonikaS, eta, Edyta84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalaea hmmmm jakby to powiedziec,niektorzy lekarze sa ciut przewrazliwieni,Zosia rozwija sie prawidlowo i nie ma co wymyslac problemo przecie to widac ze dziewczynka jak maly zuch
Alez te Wasze dziewuszki slodziaszne
Aisak faktycznie na tym zdjeciu podobna Hania do PoliAISAK, balonik, Galanea, Edyta84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNalka, Franek spi a ja ciagle mysle o Tobie i Annie. Strasznie wspolczuje Wam tego pobytu w szpitalu, ale jestem pewna ze wszystko bedzie w porzadku. Szkoda ze zamiast cieszyc sie macierzynstwem musisz takie sytuacje przezywac. Ale wiem ze jestes silna babka a Anna pewnie poszla w Ciebie i jest tak samo silna jak i Ty no i moze troche uparta,a jak za chwile zacznie szamac to nie nadazysz za robieniem jedzonka
Martynika, Limerikowo, Mucha, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
Dzieciaczki wszystkie śliczne, Truskawa to w ogóle do zjedzenia . A Oliwka faktycznie jak cukiereczek.
Galanea, mnie też się wydawało, że ta Wasza Pani neurolog jakaś "nie tego" w diagnozie była . Nie żebym wchodziła w kompetencje jakiemukolwiek lekarzowi, ale... może warto pójść jeszcze do innego specjalisty i skonfrontować opinie na temat rozwoju Zosi? Tak sobie myślę, że warto to robić, gdy lekarz widzi coś skrajnie złego, a my nie mamy takich odczuć, jak również wtedy, gdy dzieje się na odwrót - lekarz uważa, że wszystko jest super, a my czujemy niepokój.
Nalka, i ja o Was myślę. Mam naprawdę głęboką nadzieję, że wkrótce te wszystkie problemy się skończą i wreszcie będziecie mogły cieszyć się sobą, bez niepokojów i zmartwień.
A teraz małe fotostory z poranka:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 15:32
azi, Limerikowo, Mucha, MonikaS, NataliaK, alexast, Galanea, eta, Niesforna, evas, Edyta84, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
Dzięki . A cholera wie ile on ma... Na długość 74 robi się ciasne. Ale on ma długi tułów, a trochę krótsze kończyny, bo 74 na ręce i nogi akurat, a 80 super na tułów, ale nogawki i rękawki muszę podwijać.
Jak w końcu wypali szczepienie, to 31 października go wreszcie zważę i zmierzę!Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
widze ze musze naprostowac. ja jestem zwolennikiem karmienia piersia ale widze tez ogromne plusy karmienia mm. i mimo ze krepuje mnie karmienie w miejscu publicznym to gdybym mogla i miala dobry pokarm to tez karmilabym piersia. Oliwcia dziekuje za komplementy. Hania mega slodko wyglada a Artur jak powazny mezczyzna
Martynika, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Hahahah Artur swietny,maly taki ale spojrzenie ma mega madre
Martynika napisalabys mi link do tej babeczki co mozna przymierzyc nosidlo?;P w week chce podjechac koniecznie.
nosimydziecko.com
Dzięki .Mój tata się śmieje, że czasem jak Artur spojrzy na niego groźnie, to się go boi.evas lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ile odciągnięte mleko może stać w temperaturze pokojowej?
Chcę zrobić eksperyment, odciągnąć teraz jak najwięcej i zobaczyć, czy Artur zje to wszystko przy pierwszym nocnym karmieniu (o ile nie zdziwi go zbytnio butelka), a jak tak, to czy mimo tego obudzi się znów tak szybko.
I czy takie mleko o temperaturze pokojowej trzeba jeszcze podgrzewać?