MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonia numeracja numeracji nie rowna ale juz pisalam ze Frankowi kupilam jedne body na 86 i sa dobre tylko rekawki musze na raz zawinac. Wczoraj ciocio-babcia kupila mu 5 sztuk body rozmiar 9 mcy. I sa dobre. Ja niewiem czy te firmy szyja jakos dziwnie czy faktycznie tak jest. A przyniosla taka dumna ze w koncu cos wiekszego,przymierzam i obydwie mialysmy szczeny na podlodze
Franko mial dzis 2 pobudki w nocy ale spal do 6:40 i jak sie obudzil to gadal do zyrafy na koldrze wiec jesze do 7 pospalam. Mozna powiedziec ze sie wyspalam mocno mam nadzieje ze wstawanie o 5:30 na dobre zakonczylo sie...MonikaS, evas, Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość
-
Ziew dobry Dziewczęta Przeszanowne.
Monia, ja Ci zazdroszczę. Jak mojego Schabika mam podnieść, to czuję każdy kilogram z jego ośmiu z groszami. Nie mówiąc o tym, że przewijak się zrobił lekko przykrótki.
Z okazji moich dzisiejszych eeee.... szesnastych urodzin (no, powiedzmy, że z groszami) poszłam sobie wczoraj do mojej pani neurolog. I mówię jej, że mam jakieś fatum, że nie dość, że jej leki na mnie nie działają, to jeszcze szpitale mnie kochają, bo z NFZ dostają za mnie równowartość odległości od ziemi do księżyca w złotówkach. Ona się śmieje i wypisuje mi receptę wielkości Inwokacji z Pana Tadeusza, serio. Dostałam całą masę nowych prochów, więc jak za tydzień zniknę to znaczy, że wątroba mi wysiadła ostatecznie Ale może kręgosłup będzie w lepszym stanie. Dziur po wyrostku już jest niemal blizną, więc Natalia, szykuj parasol.
A teraz zwyczajowa prośba o rady. Mój Syn (bo synkiem był jakieś trzy kilo temu) odkrył, że przewrót na brzuch jest super. Nie odkrył natomiast, jak się z tego przewrotu wykaraskać i łapy wyciągnąć przed siebie. Na minutę nie mogę go spuścić z oczu, no i nie wiem, jak go nauczyć, żeby rączki miał przed buzią. On robi taką foczkę - łapki wzdłuż tułowia, otwartą dłonią do góry. Czy któraś z rehabilitujących dziewczyn miała jakieś ćwiczonka na to? Bo my skończyliśmy rehab i nie chcę wzywać Pani_120zł_za_godzinę do foczki
Gracias z góry.
NataliaK, MonikaS, evas, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość
-
Madamama uwielbiam Twoje wpisy zycze Ci wielu lat bez bolu kregoslupa a Tobie MagdoO, zycze z okazji slubu zeby dalsze Wasze zycie bylo tak piekne jakbys tego chciala Monia, Ty to masz drobinki, Oliwia juz ledwo ledwo wchodzi w body 74, bluzki ma 68 ale tez takie akurat na juzn a moj bratanek Jeszcze dwoch lat nie skonczyl a nosi 92
MonikaS, Limerikowo, madamama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadamama sto lat,zdrowka,szczescia i slodyczy! Natalia i Franek zyczy ! Szykuje parasol! Na kolejny tydzien? Jakos pod koniec? Co by mi nosidlo zdazylo sie ogarnac:-)
Co do brzuszka to powiem ci ze chwila moment i bedzie raczki wyciagal przed siebie,Franek bez mojej pomocy sie nauczyl i jest spoko teraz sprawnie przekreca ske na brzuszek w sekunde . Nie musialam go niczego uczycmadamama lubi tę wiadomość
-
Wszystkie dzieciaczki śliczne , nie wymieniam bo nie chce nikogo pominąć
Galanea to było oczywiste ze Zosia się dobrze rozwija
My wczoraj byliśmy na rehabilitacji i pani była zadowolona , Marcel się jeszcze nie przewraca ale pokazała jak się z nim bawić , jak go przekręcać żeby to ułatwić i na brzuszku ręce ma mieć wyprostowane , mamy to z nim ćwiczyć . I powiedziała ze chce nas widzieć po skończonym 6 miesięcy wtedy powinien juz się przekręcać.
Magda wszystkiego najlepszego ze zbliżającego się ślubu I nie stresuj się tak
u nas pogoda do bani... Szaro, pada deszcz i zimno..Galanea lubi tę wiadomość
[/url]
[/url] -
Karolina to ja w takim razie mam jakieś drobne dzieciaczki. Mój Michaś ma można powiedzieć 3 lata i dalej nosi 92 w porywach do 98, ale dużo z 98 rozmiaru jest na niego ciuszków za duże a rozmiar 86 to nosił w nieskończoność hehe rok to na 100% o ile nie dłużej a zdawało mi się, że nie jest najmniejszy w sensie dosyć wysoki jest. Jest prawie równy z jego starszym o rok ciotecznym bratem a i niewiele brakuje mu do 5,5 letniego drugiego ciotecznego brata tylko taki szczuplaczek z niego
Madamama w takim razie najlepszego
MagdaO ja również życzę udanej imprezy takiej żebyście pozytywnie wspominali przez całe swoje życie bez nerwów i stresu
NataliaK aktycznie Twój synek duży dobrze - niech zdrowo sobie rośnie silny chłopczyk widać po tym co wyprawia na kocyku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:46
madamama lubi tę wiadomość
-
Hejj ! Ja od wczoraj w domku...
A więc co u mnie. Dochodzę do siebie ruszam się normalnie tylko muszę uważac przy schylaniu i nie mogę dzwigac póki co... Staranka zaczynamy ponownie, nie ma rezygnacji
Wczoraj po moim wyjściu pojechaliśmy z Frankiem na szczepienie. I uwaga : WAŻY 8100 :0 hehe. Powiedziałam Pani doktor że Franek często ulewa, uznała, że on nie może już jeśc całkiem żadkiego mleka i do każdego mamy dodawac kaszki ryżowej + jeden posiłek warzywno - owocowy + pół żółtka lub mięsko ( odrobina), bo jest duży i już potrzebuje. Ja jej powiedziałam że Franek się nie przekręca jeszcze, a ona na to że właśnie siły biedaczek nie ma. Bo jak na 4,5 mc 8100 to sporo, no i mamy mu dawac te mięsko i żółtko. A i jeszcze pytała czy się poci - no tak poci się najczęściej przy południowej drzemce. Uznała, że witaminę D którą mu dajemy jest nic nie warta bo były upały a my ją w szafce trzymaliśmy... Czyli tak jakby wit nie dostawał. Przepisała nam wit w kropelkach i mamy za 3 tyg kontrol...
Galanea ! Wow super ! Wiedziałam że z Zosieńką wszystko ok! Kamień z serca
Macie śliczne dzieciaczki dziewczyny, wszystko przeczytałam i obejrzałam ale spamiętac to wszystko to trzeba by miec łeb jak globus
Aaa i super focia ze spotkania, chociaż myślałam że będzie Was więcejGalanea, Limerikowo, Martynika, evas, Agusia2312, eta, Mucha, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
fajnie trzymam smoka...
a teraz zdradzę Wam tajemnicę Piotruś wcale nie ma ciemnych oczu - ma niebieskie, ale jakoś na żadnym zdjęciu tego nie widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:41
Galanea, Limerikowo, karolina1990, evas, Agusia2312, madamama, eta, Mucha, Martynika, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
mamusie,czy jak Wasze Skarby mialy katarek to chodzilyscie na spacerki?pytam bo Jas ma katar ale zdecydowanie woli spac na swiezym powietrzu...wtedy spi dobre 2h a w domu tylko 40min.od 2 dni wystawiam go tylko na balkon w wozku ale kurcze nie wiem czy dobrze robie a zapomnialam sie lekarza zapytac.
-
MonikaS wrote:Misia nawet wskazane przy katarze na spacer. Wtedy nosek się oczyszcza i lepiej mu się oddycha
-
nie ma za co
a u nas okazało się, że jutro na urodzinki Michasia przyjdą tylko 3 osoby z jednej strony to będzie mniej przygotowań, ale z drugiej to smutno tak... nie szkodzi, w niedzielę będzie moja część rodziny i tam na frekwencję nie będę mogła narzekać bo będzie 11 osób oprócz nasLimerikowo, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Misia, na spacer przy katarze trzeba koniecznie wychodzić.Przeciwwskazaniem jest tylko gorączka.Nawet jak deszczyk trochę siepie, to zakładaj folię na wózek, kurtkę z kapturem na siebie i w drogę! ja już jestem drugą godzinę na dworze, wracamy na piechotę z rehabilitacji..Artur śpi w najlepsze, myślę, że przy takim chłodzie i takiej wilgotności powietrza najlepiej mu się oddycha.W domu będziecie siedzieć jak się zrobi -20, teraz pogoda naprawdę nie jest najgorsza .
Limerikowo, misia_k1, NataliaK, evas, Niesforna, Agusia2312, Mucha, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
Karolina ale Twoja księżniczka ma piękne duże oczy a do tego ta delikatna czuprynka śliczna dziewczynka i wcale a wcale nie wygląda na terrorka małego
Miałam Natalce dawno napisać, że jej Terrorek to taki mały amancik ma coś w sobie - podejrzewam, że dziewczyny będą za nim latały jak szalone hihi
ja właśnie Piotrusiowi zrobiłam marchewkę z odrobiną pietruszki i selera. Wyszły 3 słoiczki. Zobaczymy czy będzie mu smakowało bo bardzo aromatyczne wyszło. Warzywa z pary mają w sobie tak dużo smaku... jeżeli posmakuje to będę tak robiła. W sumie ta marchewka to może być taka baza. Można wtedy dodawać inne warzywa do tego - ziemniak np najpierw musi przejść atest Piotrusiowy jak zda to muszę lepszy blender kupić taki z kubeczkiem bo ten co mam jest mało wygodny
o właśnie obudził się zaraz będziemy testowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:26
Limerikowo, NataliaK, evas, karolina1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartynioa ja dzis tez mimo tej pogody chodzilam z Frankiem w chuscie,po spacerze padl i spi juz 2,5 h. Szok!!
Ja niewiem co te nasze dzieci wyprawiaja z tymi smoczkami juz kiedys pisalam ze Franek wyprawia takie harce z nim ze wyglada jak pumba z krola lwa.
Monika haha amancik...ostatnio czekajac na hematologa obok nas siedziala dziewczynka z mama miala moze z 7 mcy...jak ten do niej nawijał,jak sie smial!!! On kazdego zarywa na swoje usmieszki
Ja dzis Frankowi serwuje dynie z cukinia,niestety co mu zrobie z marchewka to sie meczy przy kupsku wiec marchewka sio wszystko inne tolerujeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:37
MonikaS lubi tę wiadomość