X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejciu jaka cisza - już która godzina a tu żadnego wpisu? hehe

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia numeracja numeracji nie rowna ale juz pisalam ze Frankowi kupilam jedne body na 86 i sa dobre :D tylko rekawki musze na raz zawinac. Wczoraj ciocio-babcia kupila mu 5 sztuk body rozmiar 9 mcy. I sa dobre. Ja niewiem czy te firmy szyja jakos dziwnie czy faktycznie tak jest. A przyniosla taka dumna ze w koncu cos wiekszego,przymierzam i obydwie mialysmy szczeny na podlodze ;-)
    Franko mial dzis 2 pobudki w nocy ale spal do 6:40 i jak sie obudzil to gadal do zyrafy na koldrze wiec jesze do 7 pospalam. Mozna powiedziec ze sie wyspalam mocno :D mam nadzieje ze wstawanie o 5:30 na dobre zakonczylo sie...

MonikaS, evas, Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziew dobry Dziewczęta Przeszanowne.

Monia, ja Ci zazdroszczę. Jak mojego Schabika mam podnieść, to czuję każdy kilogram z jego ośmiu z groszami. Nie mówiąc o tym, że przewijak się zrobił lekko przykrótki.
    Z okazji moich dzisiejszych eeee.... szesnastych urodzin (no, powiedzmy, że z groszami) poszłam sobie wczoraj do mojej pani neurolog. I mówię jej, że mam jakieś fatum, że nie dość, że jej leki na mnie nie działają, to jeszcze szpitale mnie kochają, bo z NFZ dostają za mnie równowartość odległości od ziemi do księżyca w złotówkach. Ona się śmieje i wypisuje mi receptę wielkości Inwokacji z Pana Tadeusza, serio. Dostałam całą masę nowych prochów, więc jak za tydzień zniknę to znaczy, że wątroba mi wysiadła ostatecznie ;) Ale może kręgosłup będzie w lepszym stanie. Dziur po wyrostku już jest niemal blizną, więc Natalia, szykuj parasol. ;)

A teraz zwyczajowa prośba o rady. Mój Syn (bo synkiem był jakieś trzy kilo temu) odkrył, że przewrót na brzuch jest super. Nie odkrył natomiast, jak się z tego przewrotu wykaraskać i łapy wyciągnąć przed siebie. Na minutę nie mogę go spuścić z oczu, no i nie wiem, jak go nauczyć, żeby rączki miał przed buzią. On robi taką foczkę - łapki wzdłuż tułowia, otwartą dłonią do góry. Czy któraś z rehabilitujących dziewczyn miała jakieś ćwiczonka na to? Bo my skończyliśmy rehab i nie chcę wzywać Pani_120zł_za_godzinę do foczki ;)

Gracias z góry.

NataliaK, MonikaS, evas, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama uwielbiam Twoje wpisy :) zycze Ci wielu lat bez bolu kregoslupa :) a Tobie MagdoO, zycze z okazji slubu zeby dalsze Wasze zycie bylo tak piekne jakbys tego chciala :) Monia, Ty to masz drobinki, Oliwia juz ledwo ledwo wchodzi w body 74, bluzki ma 68 ale tez takie akurat na juzn a moj bratanek Jeszcze dwoch lat nie skonczyl a nosi 92

MonikaS, Limerikowo, madamama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama sto lat,zdrowka,szczescia i slodyczy! Natalia i Franek zyczy ;-)! Szykuje parasol! Na kolejny tydzien? Jakos pod koniec? Co by mi nosidlo zdazylo sie ogarnac:-)
    Co do brzuszka to powiem ci ze chwila moment i bedzie raczki wyciagal przed siebie,Franek bez mojej pomocy sie nauczyl i jest spoko teraz sprawnie przekreca ske na brzuszek w sekunde :|. Nie musialam go niczego uczyc :-)

madamama lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieciaczki śliczne , nie wymieniam bo nie chce nikogo pominąć:)
    Galanea to było oczywiste ze Zosia się dobrze rozwija :)

My wczoraj byliśmy na rehabilitacji i pani była zadowolona , Marcel się jeszcze nie przewraca ale pokazała jak się z nim bawić , jak go przekręcać żeby to ułatwić i na brzuszku ręce ma mieć wyprostowane , mamy to z nim ćwiczyć . I powiedziała ze chce nas widzieć po skończonym 6 miesięcy wtedy powinien juz się przekręcać.

Magda wszystkiego najlepszego ze zbliżającego się ślubu :) I nie stresuj się tak :)

u nas pogoda do bani... Szaro, pada deszcz i zimno.. :/

Galanea lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to ja w takim razie mam jakieś drobne dzieciaczki. Mój Michaś ma można powiedzieć 3 lata i dalej nosi 92 w porywach do 98, ale dużo z 98 rozmiaru jest na niego ciuszków za duże :) a rozmiar 86 to nosił w nieskończoność hehe rok to na 100% o ile nie dłużej :) a zdawało mi się, że nie jest najmniejszy :) w sensie dosyć wysoki jest. Jest prawie równy z jego starszym o rok ciotecznym bratem a i niewiele brakuje mu do 5,5 letniego drugiego ciotecznego brata :) tylko taki szczuplaczek z niego :)

Madamama w takim razie najlepszego ;)

MagdaO ja również życzę udanej imprezy :D takiej żebyście pozytywnie wspominali przez całe swoje życie :) bez nerwów i stresu :)
    NataliaK aktycznie Twój synek duży :) dobrze - niech zdrowo sobie rośnie :) silny chłopczyk widać po tym co wyprawia na kocyku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:46

madamama lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj ! Ja od wczoraj w domku...

A więc co u mnie. Dochodzę do siebie ruszam się normalnie tylko muszę uważac przy schylaniu i nie mogę dzwigac póki co... Staranka zaczynamy ponownie, nie ma rezygnacji :D
    Wczoraj po moim wyjściu pojechaliśmy z Frankiem na szczepienie. I uwaga : WAŻY 8100 :0 hehe. Powiedziałam Pani doktor że Franek często ulewa, uznała, że on nie może już jeśc całkiem żadkiego mleka i do każdego mamy dodawac kaszki ryżowej + jeden posiłek warzywno - owocowy + pół żółtka lub mięsko ( odrobina), bo jest duży i już potrzebuje. Ja jej powiedziałam że Franek się nie przekręca jeszcze, a ona na to że właśnie siły biedaczek nie ma. Bo jak na 4,5 mc 8100 to sporo, no i mamy mu dawac te mięsko i żółtko. A i jeszcze pytała czy się poci - no tak poci się najczęściej przy południowej drzemce. Uznała, że witaminę D którą mu dajemy jest nic nie warta bo były upały a my ją w szafce trzymaliśmy... Czyli tak jakby wit nie dostawał. Przepisała nam wit w kropelkach i mamy za 3 tyg kontrol...

Galanea ! Wow super ! Wiedziałam że z Zosieńką wszystko ok! :) Kamień z serca :)

Macie śliczne dzieciaczki dziewczyny, wszystko przeczytałam i obejrzałam ale spamiętac to wszystko to trzeba by miec łeb jak globus :D

Aaa i super focia ze spotkania, chociaż myślałam że będzie Was więcej :P

Galanea, Limerikowo, Martynika, evas, Agusia2312, eta, Mucha, Edyta84 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie trzymam smoka...

a teraz zdradzę Wam tajemnicę :) Piotruś wcale nie ma ciemnych oczu - ma niebieskie, ale jakoś na żadnym zdjęciu tego nie widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:41

Galanea, Limerikowo, karolina1990, evas, Agusia2312, madamama, eta, Mucha, Martynika, Edyta84 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusie,czy jak Wasze Skarby mialy katarek to chodzilyscie na spacerki?pytam bo Jas ma katar ale zdecydowanie woli spac na swiezym powietrzu...wtedy spi dobre 2h a w domu tylko 40min.od 2 dni wystawiam go tylko na balkon w wozku ale kurcze nie wiem czy dobrze robie a zapomnialam sie lekarza zapytac.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nawet wskazane przy katarze na spacer. Wtedy nosek się oczyszcza i lepiej mu się oddycha

misia_k1, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Misia nawet wskazane przy katarze na spacer. Wtedy nosek się oczyszcza i lepiej mu się oddycha
    dziekuje Monika, bo juz sie bałam,ze przez te wilgotne powietrze jeszcze gorzej mu bedzie,a u nas pogoda totalnie beznadziejna,mglisto,deszczowo pochmurnie:(

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma za co :)
    a u nas okazało się, że jutro na urodzinki Michasia przyjdą tylko 3 osoby :/ z jednej strony to będzie mniej przygotowań, ale z drugiej to smutno tak... nie szkodzi, w niedzielę będzie moja część rodziny i tam na frekwencję nie będę mogła narzekać bo będzie 11 osób :) oprócz nas

Limerikowo, misia_k1 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktos cos mowil o smoczku? :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/25a41040f8db.jpg

Limerikowo, Martynika, MonikaS, misia_k1, NataliaK, evas, Agusia2312, madamama, eta, Mucha, Galanea, Edyta84 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, na spacer przy katarze trzeba koniecznie wychodzić.Przeciwwskazaniem jest tylko gorączka.Nawet jak deszczyk trochę siepie, to zakładaj folię na wózek, kurtkę z kapturem na siebie i w drogę! :) ja już jestem drugą godzinę na dworze, wracamy na piechotę z rehabilitacji..Artur śpi w najlepsze, myślę, że przy takim chłodzie i takiej wilgotności powietrza najlepiej mu się oddycha.W domu będziecie siedzieć jak się zrobi -20, teraz pogoda naprawdę nie jest najgorsza :).

Limerikowo, misia_k1, NataliaK, evas, Niesforna, Agusia2312, Mucha, Edyta84 lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam ze najlepsza zabawa jest ze smoczkiem wlasnie :--))
    my po harcach na macie robimy slodkie chrr na raczkach

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ale Twoja księżniczka ma piękne duże oczy :) a do tego ta delikatna czuprynka :) śliczna dziewczynka :) i wcale a wcale nie wygląda na terrorka małego :)
    Miałam Natalce dawno napisać, że jej Terrorek to taki mały amancik :) ma coś w sobie - podejrzewam, że dziewczyny będą za nim latały jak szalone hihi

ja właśnie Piotrusiowi zrobiłam marchewkę z odrobiną pietruszki i selera. Wyszły 3 słoiczki. Zobaczymy czy będzie mu smakowało bo bardzo aromatyczne wyszło. Warzywa z pary mają w sobie tak dużo smaku... jeżeli posmakuje to będę tak robiła. W sumie ta marchewka to może być taka baza. Można wtedy dodawać inne warzywa do tego - ziemniak np :) najpierw musi przejść atest Piotrusiowy ;) jak zda to muszę lepszy blender kupić taki z kubeczkiem bo ten co mam jest mało wygodny :)
    o właśnie obudził się :) zaraz będziemy testować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:26

Limerikowo, NataliaK, evas, karolina1990 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynioa ja dzis tez mimo tej pogody chodzilam z Frankiem w chuscie,po spacerze padl i spi juz 2,5 h. Szok!!:D

Ja niewiem co te nasze dzieci wyprawiaja z tymi smoczkami :P juz kiedys pisalam ze Franek wyprawia takie harce z nim ze wyglada jak pumba z krola lwa.

Monika haha amancik...ostatnio czekajac na hematologa obok nas siedziala dziewczynka z mama miala moze z 7 mcy...jak ten do niej nawijał,jak sie smial!!! On kazdego zarywa na swoje usmieszki :D

Ja dzis Frankowi serwuje dynie z cukinia,niestety co mu zrobie z marchewka to sie meczy przy kupsku wiec marchewka sio ;-) wszystko inne toleruje ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:37

MonikaS lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia dzis mi tak dala w kosc ze serio niewiem jak sie nazywam. Tak ryczy ze masakra, dawno czegos takiego nie bylo, nie chce pic mleka tylko ciagle ryk i ryk. Moze zabek sie przebija?

• madamama Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, Natalia. Szykuj się - poza czwartkiem jestem wolna :) I mam tak samo z marchewką.

NataliaK lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ