X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    NataliaK dzieki za like'a na watku "czy jest szansa"

tu moglas mi napisac ze nie rozumiesz co ja pisze
    Ale ja rozumiem co Ty piszesz i rozumiem co ta dziewczyna pisze ;-) polubilam w mysl tego ze dziewczyna ma jeszcze nadzieje,w koncu ona umiera ostatnia...

Niesforna ja to mam za krotkie,ale Martyna ostatnio scinala a miala taaaaaakie dlugie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 21:14

• madamama Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talentu do robienia zdjęć to ja nie mam, ale tutaj Franio ma boską minę ;)

52238665b7b91acdmed.jpg

A Ignacy jak zwykle znosi wszystko ze stoickim spokojem. I pięć minut później zwymiotował mi na rękaw :)

4f412ec464acfbd4med.jpg

Limerikowo, Niesforna, MonikaS, eta, Mucha, alexast, evas, Martynika, Agusia2312, Nalka, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok to zwracam honor, zle zrozumialam, bez obrazy

bo ja juz sorry nie rozumiem tej dziewczyny jak opisuje wizyty

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia maz znajdzie ok ciuszki dla Franka w ang Pennys'ie, zara, next, h&m, debenhams, tkmax, marks&spenser
    cenowo najlepiej oplacaja sie komplety i wielopaki
    dzieciece sa b czesto na 1p w zara, h&m, next
    teraz w mothercare sa przeceny 30proc

udanych zakupow!

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 00:38

MonikaS, eta, Niesforna, Mucha, alexast, evas, Martynika, Agusia2312, excella, Nalka, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • eta Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Magda super zdjęcia z chrzcin, extra rodzinka :))

Franko i Ignacy koledzy że hoho;)! Jeszcze mój Ignacy by się tam wbił na ta matę ;)
    Dziś była u nas Sasiadka z córka tydzień mlodsza od ignasia i leżeli razem, ze dwa razy w przelocie na siebie spojrzeli a jak ona dotknęła twarzy ignasia, on odwrócił głowę i olal zaloty ;) takiego towarzyskiego mam syna ;D

Karolina ja na Twoim miejscu tak bym się wku...
    W niedziele rano nie wstalabym z łóżka,bo powiedzialabym że tak źle się czuje i jak ktoś nie umie uszanować czyjegoś czasu na zdrowienie to niech se sami gotuja albo suchy chleb jedzą.. Ty chora, będziesz jeszcze ich obsługiwać, trzeba mieć tupet żeby chorej osobie wbrew jej woli dupe zawracać. Może by ich to czegoś nauczylo.

Co do spotkania w piątek wyjezdzam na 2 tygodnie do rodziców. Wracam 15 listopada wiec potem chętnie się umawiam:)

Muszko- zdrowia życzę!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 22:34

Mucha, Agusia2312, NataliaK, madamama lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakonczylam wpisem dzień i zaczynam :) dzień dobry!!! Pogoda na dziś: slonecznie choć zimno ;)
    Ide dziś z Sasiadka, jej córka z wieku Ignacego i z Ignacym oczywiście, do kina na film, bo w wielu miastach jest taki "program" mama w kinie. Popołudniu zdam relacje.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta a gdzie idziesz do tego kina? To jakies przystosowane miejsce?

Juz sobie poczytalam, daj znac jak Ci sie podobalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 07:58

eta lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    niestety u nas tak samo jak wczoraj. Znaczy się Piotruś nie ma apetytu, tylko w nocy i wczoraj wieczorem wypił po 150 mleka a już dzisiaj o 6 tylko 60-70ml. Teraz śpi. Biegunkę ma dalej. Wczoraj wieczorem dzwoniłam do lekarza zapytać czy coś konkretnie mam robić w przypadku biegunki i wymiotów, bo i wymiotuje czy tam ulewa... bo się boję, że się odwodni. Powiedziała żeby podawać jak najwięcej do picia a on nie chce pić nic a nic. Dawać marchewkę i jabłko a do tego dieta kleikowa, ryżowa... Zaraz jak wstanie to muszę do rossmanna po mleko jechać bo nawet butelki mleka nie mam już. Kupię samą marchewkę i samo jabłuszko i będę mu co raz próbowała podawać. Może rozejrzę się za jakąś herbatką taką co by mógł pić. Lekarka mówiła żeby słodzoną podawać albo wodę z glukozą. Jedno z dwóch Ja próbowałam wczoraj koperkowo jabłkową z pół łyżeczki cukru, ale się wykrzywiał jakbym mu cytrynę dawała i wypluwał. Kazała pilnować czy przypadkiem gorączki nie dostanie. A póki co się niczym nie martwić i tylko na siłę dawać pić. Spróbuję jeszcze samą wodę dawać :) W razie jakby było gorzej to tam coś tam lek jakiś mi podała nazwę tylko nie pamiętam jaki, na szczęście od razu sobie zapisałam na karteczce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 08:42

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Monika biedny Piotrus :( pilnuj go i mam nadzieje, ze za chwilke biegunka przejdzie i bedzie wszystko w normie.
    Ja sie boje ze mala ode mnie zlapie i robie wszystko co moge zeby tylko jej nie zarazic, bo szkoda by mi bylo takiego malucha...nawet w maseczce chodze i rece po milion razy myje :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pIOTRUŚ pij ,ładnie i jedz. Wiem,że łątwo powiedziec- bo moja panna ani pic ani jesc cokolwiek niz mleko nie chce.

Muszka - mam nadzieje ze uchronisz Maje.

My juz 2 tydz walczymy z katrem:(

gAlanea a jak tam Zosia je i sypia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 10:46

Mucha lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, przed wciśnięciem "anuluj" powinno wyskakiwać jakieś ostrzeżenie, tyle się napisałam i pomyliły mi się przyciski :(. Wszystko poszło... a więc znowu...

Magda! Zdjęcia z chrzcin boskie, Staś to cała Ty, normalnie 100% mamy :). A Zuzanka prześliczna i jaka już duża!

Ja też się przeziębiłam, katar mnie zalał masakrycznie, ale znowu mam wrażenie, że zaraziłam się od Artura! Kolejny raz łapię coś, co jemu parę dni wcześniej się skończyło, a z tydzień temu ostatecznie pożegnaliśmy katar. Ciekawa jestem, czy to jednak nie wina Fridy...

Madamama, jak piszesz o stoickim spokoju Ignasia, to kojarzy mi się to też z Ignacym Ety, Ignasie już chyba tak mają :). Drugiemu dam na imię Ignacy :P. W ogóle zdjęcia z Franiem super, maluchy zaczynają zwracać uwagę na otoczenie i rówieśników, zaczyna się fajny czas :).

Eta, daj koniecznie znać jak było w kinie. Zastanawiałam się nad takim seansem, bo bardzo chciałabym obejrzeć "Bogowie", a w normalnym kinie, póki Artur jest cały dzień na cycu, to tak średnio. Natomiast kiedyś czytałam na blogu Ani Muchy, że wybrała się z córeczką na seans dla mam i opisywała to raczej kiepsko, nie miała dobrych wrażeń, tym bardziej jestem ciekawa, jak Tobie tam było.

Monia, jak Artur miał luźne kupy, to pediatra zaleciła Hipp ORS 200. Nie mogliśmy jednak tego podać, bo okazało się, że jest od skończonych 4 miesięcy, a on miał wtedy 3,5 i zamiast tego chyba był Orsalit, żeby uzupełnić elektrolity.

NataliaK, madamama, eta lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja tez na bogowie chcialam isc, wiadomo z dzieckiem do normalnego kina nie pojde.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie wolalybyscie wybrac sie wieczorem, z mezem a dzieci na dwie godzinki zostawic z kins, z odciagnietym mlekiem? ja przy Oliwii w zyciu bym nie obejrzala filmu.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, laktator odciąga z moich piersi góra 80ml, podczas gdy mam w nich znacznie więcej mleka, nie wiem, może mam dziadowy sprzęt, bo ręczny, ale dla paru wyjść nie będę już kupować elektrycznego to raz, dwa-Monika zdaje się ma lepszy, a był ten sam problem, więc może to taki typ cycków ;), trzy-Artur i tak nie umie pić z butelki i w zasadzie chyba bym wolała, żeby tak zostało.Niedługo będzie pił inne płyny z butelki z dziubkiem po prostu i darujemy sobie smoczki.Także zostaje kino dla mam ;).

• Nalka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Natalia i Madamama - Wasi chłopcy wyglądają na super kumpli. :D Nie ma to jak przyjaźń od maleńkości i to wszystko dzięki forum. :)

MagdaO super zdjecia, Stanisław stanął na wysokości zadania i widać, że z godnością przyjął chrzest.

Niesforna - wspaniały pływak z Twojego Jasia! Anna nie mieści się na długość w swojej wanience i nie lubi się kąpać. Nie wiem co mam wymyślić w związku z tym.

Martynika - no babsko masakryczne. Też ostatnio miałam przeboje. Baba mi kazała iść do dzieci chorych" do pediatry, skoro dziecko było w szpitalu. No tak ją opierdzieliłam, że szok. Praktycznie wrzeszczałam do słuchawki. A co. Mam się potem na mężu wyżywać? Baba dostała za swoje i tyle, nie będę emocji powstrzymywać, bo i tak mam nerwy w strzępach.

NataliaK gratuluję zdobycia kolejnego tytułu magistra inżyniera.:)

Anna zaczęła przesypiać noce. Budzi się o koło 3-4 na mleko. Raz jest to 40ml raz 70ml. Zjada cały czas mało, mam nadzieję, że ta kasza dodawana do mleka podnosi jego kaloryczność na tyle, że waga będzie wzrastać.

Wiem, że martwicie się o swoje pociechy i nie zrozumcie mnie źle. Macie pełne prawo pisać tu o swoich obawach i rozumiem Was gdy dziecko nagle ze 180ml je 100. Ale też muszę Wam napisać jak to wygląda dla mnie. Jak czytam, że ktoś zjadł tylko 100ml... albo tylko 150 6 razy w ciągu dnia itd. itp. Myślę sobie wtedy... ale o co chodzi? Ja bym płakała ze szczęścia. Moje dziecko zjada 500ml na dobę, jak zje 540 to jest święto. Najwięcej zdarzyło jej się zjeść 645, najmniej 450. Potrafi zjeść 40ml po 6 godzinach i iść spać na kolejne 3. Raz wstawałam do niej trzy razy w nocy i jadła 20ml,20ml i 10 ml. I chcę dodać, że wcale nie zaczynają nam się ząbki.

Kupiłam wagę do ważenia niemowląt. Muszę Annę ważyć raz w tygodniu, ale będę to robić tak jak kazali mi to robić w szpitalu. Rano i wieczorem. Wiem już jak mniej więcej to wygląda, kiedy waga powinna wzrosnąć a kiedy będę zaalarmowana, żeby iść do lekarza i włączyć jakiś kaloryczny dodatek.

NataliaK, madamama lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, w takim razie rozumiem. Chyba nie jest to kwestia laktatora bi ja mialam reczny z baby ono, szajs jak nic ale ile mialam mleka tyle wyssal, co prawda nasciskalam sie tak ze reka odpadala alr zadanie swoje spelnial. Nalka- wiadomo- dla kazdego problem z wlasnym dzieckiem jest najwazniejszy. Np jak czytam ze jakies dziecko robi brzydka kupe to sobie mysle ze kupy z reguly nie sa ladne a faktyczny klopot mam ja jak Oliwka nie robi wcale. tak to juz jest.
    PS. zeby nie bylo ze to do kogos konkretnego, taki przyklad zapodalam wiec prosze o nieobrazanie sie :)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolin u mnie tez problemem jest to ze Majka nie chce jedc z butelki wiec nie da rady jej zostawic z odciagnietym pokarmem, ale to w gruncie rzeczy nie problem, bo Majka jak zasypia o 20 to juz do rana sie nie budzi. Ja zwyczajnie chcialam z nia sprobowac pojsc...no i nie wyklucza to meza bo mozna sie zorganizowac chociaz nie wiem w jakich godinach i dniach sa te seanse.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tak sobie myske ze to ze dziecko nie chce z butelji jesc to jest klopot. Zdarzaja sie takie sytuacje ze z koniecznosci nie mozna karmic lub zostawiasz dziecko komus bo musisz- i co wtedy?

• Mucha Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy dostanie warzywko, albo kaszke lyzeczka.

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 1694 1695 1696 1697 1698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ