X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko dziś idziesz na pobranie?
    Jak Ci poszło z podawaniem syropku?

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wierze- Oliwka jeszcze spi :) Weronika ja mialam tez dwa okresy, drugi spoznil sie tak ze mialam palpitacje serca i byl mega dziwny. a teraz powinien byc trzeci ale juz nie panikuje bo spodziewam sie spoznienia. Oliwia tez ulewa, teraz juz duzo mniej, wlasciwie prawie wcale jak je juz cos innego. ale wczesniej, a zwlaszcza jak byla na piersi to potrafila tak rzygnac ze niejeden dorosly by tak nie umial :)

weronikaipola, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dziekuje za dobre slowo :)

Weronika najpierw musze pojsc po skierowanie, a pozniej na pobranie...zobaczymy jak bedzie z terminami wizyt. Syropek z lyzeczki ladnie poszedl, wiec tu dobra strona ;)

weronikaipola lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Natalia dziekuje za dobre slowo :)

Weronika najpierw musze pojsc po skierowanie, a pozniej na pobranie...zobaczymy jak bedzie z terminami wizyt. Syropek z lyzeczki ladnie poszedl, wiec tu dobra strona ;)
    to super, Poli też smakował, on jest słodki. A masz podawać po każdym posiłku? czy raz dziennie? czy zwiększać dawkę stopniowo?
    Przymierzyłam kombinezon który miał być na zimę i jest za krótki delikatnie mówiąc ;) no masz, ani razu nie założyła ;)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika mam poawac po kazdym posilku i obserwowac jak bedzie poprawa to zmniejszyc ilosc.

Tak to jedt z dziciaczkami ze rosna niewiadomo kiedy :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    u nas noc taka sobie, ale chociaż 4 godzinki pospałam. Najpierw Michaś miał atak kaszlu. Chyba z 40 min siedziałam przy nim zanim przysnął. Tylko się położyłam to Piotruś zaczął się wiercić bo nos zatkany. Zrobiłam przy okazji mleko - wypił całe i jakoś nosek się sam odetkał. Zasnął. Znowu Michaś - tym razem do mnie przyleciał do łóżka, a że taki biedny to już go tak zostawiłam. Może pół godzinki snu i atak kaszlu u Piotrusia. Jak już się nakaszlał, przysnął. Za jakieś kolejne pół godzinki obudził się z totalnie zatkanym nosem i kaszlem. Dawaj go odtykać, później się okazało, że i kupa w pielusze. Zanim wszystko przy nim zrobiłam to z godzinę minęło a on się tak rozbudził, że zaczął se w najlepsze gadać jakby to dzień był. Zgasiłam jednak światło smoka w dziubka i leżę czekam kiedy zaśnie. W międzyczasie sobie gadał jajajajajaj aż Michasia obudził, a ten w śmiech bo aktycznie śmiesznie se Piotruś gadał :) no nic, pozasypiali. Za jakąś chwilę znowu kaszel u Piotrusia. Wstałam i do niego zaglądam a kątem oka widzę coś na ścianie czarnego. Ja patrzę a to taki big jak na nasze polskie pająk. Z 2 cm miał i taki gruby strasznie z szczękoczułkami. Wystraszyłam się, że to nie nasz polski tylko komuś zwiał może taki jeszcze niedorozwój mały z jakichś jadowitych. Zrobiłam zdjęcie i posłałam mężowi. A to już po 6 było. Zadzwoniłam pytać czy to nasz polski czy nie :) w międzyczasie go złapałam w szklankę i kartką przytknęła żeby nie nawiał no i nawiał :] a ja dawaj do łóżka bo grom wie co to hehe ale to nasz polski :) ale był ohydny i pomimo, że mam takiego dużego ptasznika nie polskiego hehe i jego się nie boję to tego się bałam :) i koniec spania było bo narobiłam hałasu isię dzieci pobudziły :) i taka to moja noc była

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co masz?????? Ptasznika??????

eta lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wspolczuje nocnych przejść, ale tekst o pajaku to mnie przeraził!! A Ty hodujesz w domu ptasznika ??? Dobrze zrozumialam??

Muszko a jaki syrop macie? Bo ciekawa jestem jak on działa, on ma zapobiegać ulewaniom? A badania konkretnie pamiętasz co macie z krwi? Tak podpytuje bo mój Ignacy od urodzenia ulewa, a czasem chlusnie mu się po jedzeniu, nic z tym nie robilam, bo myślę że tak źle nie jest, choć ciągle codziennie srednio przy dwóch posiłkach na pięć trochę mu się wraca, może też powinnam pojsc do specjalisty, bo pediatra mówił ze do pól roku może ulewac, no nic zapytam go jeszcze raz na kolejnej wizycie, a teraz będę zliczac te ulewania, żeby mieć dokładne informacje.

Dziś Ignacy rano tak fikal i się wiercil że stopy prawie złapał:) chyba juz nie długo złapie te swoje stopki bez kostek;) hehehe

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta w końcu znalazłam chwilkę i napisałam Ci o peg perego :-)

eta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 18 listopada,za tydzien we wtorek wam pasuje?bo bysmy poczekali na Edytke nasza z Ignasiem.. ;-))

eta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Dziewczyny 18 listopada,za tydzien we wtorek wam pasuje?bo bysmy poczekali na Edytke nasza z Ignasiem.. ;-))
    Ja mam szczepienie wtedy :-(

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano mam ptasznika :) ale on nie jest jakiś mega jadowity, porównywalnie do jadu pszczół :) tylko tyle że jest duży i włochaty hehe ale on siedzi w terrarium i nie ma szans żeby zwiał :) poza tym kiedyś go brałam nawet na ręce, ale później jak się większy zrobił to już odwagi mi zabrakło :)
    mam go już z 7 czy 8 lat :)
    patrzę, że ta inormacja bardziej wstrząsnęła niż moje nocne perypetie haha ;)

mój Piotruś też ulewa, raz mniej raz więcej. Parę razy zdarzyło mu się nawet chlusnąć... ale też bywały takie dni, że ulewał jak każde dziecko przy beknięciu :)

dzwoniłam do przychodni żeby wizytę zamówić a tam mi mówią, że dopiero na poniedziałek. cooooo??? ja mam do poniedziałku z takimi małymi dziećmi czekać? ni cholery. Ale już się rozłączyłam. posiedziałam pomyślałam dzwonię drugi raz i mówię, że jak będzie wolne miejsce to niech zadzwoni w sensie jak ktoś odmówi wizytę bo ja do poniedziałku czekać nie mogę bo dwójka małych dzieci w tym niemowlę. no to kazała na 14 przyjść :) całe szczęście, że nie musiałam na chama jak nie drzwiami to oknem :) bo ja do poniedziałku z takim kaszlem czekać nie będę... jak wrócimy z wizyty to wam dam znać co tam się dzieje...

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no to niezle przejscia mialas!!! Pajak wielkolud o matko!

Eta mamy gastrotuss baby 10 minut po kazdym posilku. Mam tez zapisywac godziny jedzenia, godzine wymiotow i wyproznien. Wlasnie podalam po jedzeniu syropek i godzine pozniej Majka sobie wymiotnela :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha ja też miałam ten syrop a raczej mam. Wypisała nam go lekarka w przychodni takiej nie mojej tylko takiej co w niedzielę przyjmuje i święta. Później poszłam do swojej a moja mówi, że ten syropek pomaga tylko tyle, że nie na samo ulewanie jako takie tylko na to, żeby gardła wymioty nie podrażniały. A na samo ulewanie to tak słabo pomaga. W sumie to nam aktycznie na to ulewanie nie pomogło, ale może Twojej Majce pomoże... oby :)
    ja kupiłam ten zagęszczacz do mleka z myślą, że on pomoże, ale mały nie chce wtedy mleka pić - chyba smak zmienia się delikatnie... albo konsystencja nie pasuje? nie wiem. Stoi na półce niepotrzebnie wydane 25 zł :] o syropie nie wspominając...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:14

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko ja mysle ze jak ma pomoc to pewnie nie od razu :-) cierpliwie zaczekaj do pon jak bedzie.. Ja prowadzę dzienniczek maluszka od 2 miesięcy. Zapisuje wszystko za rada pani dr, polecam Ci ta książeczkę, bo jest ładnie rozpisana godzinowo. w Empiku do nabycia, "Maluszka Czas"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:17

Mucha lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika zobaczymy czy cos da, wiesz to jest pani gastrolog z duzym doswiadczeniem. Zaczyna pewnie od czegos najmniej inwazyjnego, a jak nie pomoze to diagnostyka w centrum zdrowia dziecka.

Weronika wiem wiem, ale czlowiek chcialby juz od pierwszego momentu widziec poprawe :) dopiero w poniedzialek badanie krwi pewnie zrobie, bo u dzieci chorych nie bede wizyty zamawiac tylko po skierowanie.

weronikaipola, MonikaS lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja jak bym takiego pająka zobaczyła chyba bym na zawał padła :P A noc rzeczywiście miałaś ciekawą ;)

MonikaS lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mielismy Gasstrotuss, Oliwce nie pomagal, ulewala tak samo tyle ze wraz z mlekien byl syrop :) pozniej doczytalam w necie ze ten syrop raczej dziala kojaco na przelyk zeby kwasy od ulewania go nie draznily. wiec jakies zastosowanie to mialo ale ja go dalej nie podawalam bo mala nim i tak plula

• excella Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uzywalismy gastrotus baby, nie bardzo nam pomogl. Ale ulewanie skonczylo sie jak skonczyl pol roku i zaczal jesc stale pokarmy to ulewanie sie skonczylo.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 nam pasuje :).

Monika, przepraszam, nocy Ci strasznie współczuję, szkoda mi Ciebie i chłopaków okropnie, ale fragment o ptaszniku mną wstrząsnął :P.Daj znać po wizycie!

MonikaS, NataliaK, eta lubią tę wiadomość

‹‹ 1719 1720 1721 1722 1723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ