X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny, ze poszecie tylko to co bylo u Was i mimo to Majce moze pomoc :)

weronikaipola, MonikaS lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Dziewczyny 18 listopada,za tydzien we wtorek wam pasuje?bo bysmy poczekali na Edytke nasza z Ignasiem.. ;-))

Mi pasuje :D wiec jak inne Mamuski i dzieciaczki dadzą radę to się umawiamy! :) :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytalam że nie wszystkim ten 18 listopada pasuje. Możecie się umówić wczesniej jak Wam pasuje,nie patrzcie na mnie, spoko ja się nie obrazę ;) hehe załapie się na kolejne spotkanie.

Monia Piotruś słodki!! I wyglada na bardzo grzecznego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 23:00

MonikaS lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta przeciez mozemy sie spotkac 18.11 apozniej tez mozemy jeszcze dogadacjakis spacer poki zimy nie ma :D tak jak wszystkim bedzie pasowalo :-)

To co,18.11 tam gdzie ostatnio?;P

eta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko mną sie nie przejmujcie.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, Natalia, mówisz, że podobało Ci się wejście pod górkę do Krakowskiego i chcesz to powtórzyć? :D

Szczepiliśmy Pentaximem 5w1 (ta druga jest niedostępna).Cały czas ok, oby tak zostało.
    Boska cena za te rajty, z chęcią zajrzę do Twojego Selgrosa, tylko weź mi powiedz, co tam do Was dojeżdża, bo ja nie jestem zmotoryzowana i okupujemy z Arturem komunikację miejską :D.Ostatnio wozimy się już tylko w nosidle, bo o ile z wózkiem przeważnie muszę stać i mi nogi w dupę wchodzą, to matce z dzieckiem NA RĘKACH zawsze ktoś tam ustąpi, taka przedłużona ciąża :P.

MonikaS, Paula222, evas, eta, Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie miejsce to co ostatnio super :) ode mnie łatwo dojechać dla początkującego kierowcy ;)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co Wy dawałyście swoim dzieciakom na katar? bo już chyba możemy coś więcej, niż woda morska i sól fizjologiczna? Nasivin? W dzień jak Artur jest pionowo albo na brzuchu to jest ok, ale teraz w nocy zalał go taki gesty glut, którego nie da się odessać (pewnie jakaś jedna menda, która jakby tylko wyszła, to by było ok), że co go odlożę na płasko do łóżeczka jest płacz i koniec spania, tak go zatyka.Biedny, widać, że jest strasznie zmęczony.Właśnie oddałam go mężowi i idę spać, ale rozmyślam jeszcze, co tu zrobić na kolejną noc.

• eta Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika nasivin zastosuj. On obkurcza błonę śluzowa nosa, co w efekcie udraznia nos i jak jakis duży gil gdzieś się zaklinowal ;) to po tym łatwiej przy uzyciu wody morskiej i aspiratora odciagniesz go. :)
    Tylko po użyciu nasivinu odczekaj tak min. 20 minut i dopiero potem woda morska i aspirator.

Monia mam nadzieje ze u Ciebie noc spokojna i chłopaki lepiej oraz że żaden spiderman
    Nie przyszedł Was odwiedzić ;)

Paula - wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek , jak możesz to przyjmij ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 05:57

Martynika, MonikaS lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawalam Nasivin Soft i masc majerankowa. Katar zniknal w dwa dni a po jednej aplikacji juz byla poprawa.

Martynika lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika jest Nasivin od urodzenia lub Nasivin Soft powyżej 3 miesiąca. Mi farmaceuta polecił ten Soft. I do tego oczywiście maść majerankowa. Jasiowi pomogło.

No i mój syn ponownie postanowił obudzić się w środku nocy na zabawę. Obudził się przed 5 i śmiechy, chichy, mama baw się ze mną.
    Jak tak będzie codziennie to ja chyba oszaleje... :|
    Teraz w końcu usnął. Mam nadzieję, że pośpi chociaż ze dwie godziny jeszcze.

Co do spotkania, to my z Jasiem najwyżej następnym razem się wybierzemy, jak teraz wszystkim pozostałym pasuje.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam na mysli nasivin soft :) tak jak dziewczyny pisza :)

Co do spotkania to może jeszcze jakiś inny termin da rade znaleźć żebyś i Ty Niesforna z Jasiem i Weronika z Pola mogli się zjawić, bo chyba pozostałym dziewczynom pasuje.
    A jak nie da rady to jakoś na raty możemy się spotkać czy jakoś tak, nie wiem :D
    Niech nasza przewodnicząca Natalia cos wymysli ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 07:30

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze 19 bedzie bardziej pasowal? Mi to wszystko jedno.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi środa 19 listopad tez pasuje jakby co.

Ja dziś tez się nie wyspalam bo Ignacy kilka razy się budził nie wiadomo po co, dostał smoczek zaraz zasypial i tak kilka razy, a całkiem obudził się po 5 to dostał juz mleko.

Galanea lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna tak tak, ta gorka byla ekstra ;-d
    Napisze ci na priv jak dojechac zeby nie zasmiecac tu ;-)
    Co do kataru to nasivin jest spoko,czasami psikam malemu i przechodzi w momencie.

Dzoewczyny jak chcecie 19.11 to dla mnie obojetne,tez mi pasuje,dograjcie inne dziewczyny czy im tez pasuje,bo ja juz dogralam 18.11 :D ;-)

Jestem wykonczona. Po prpstu padam na twarz. Franko budzil sie dzis z 20 razy. O 6 postanowil juz nie spac i marudzi od rana. Leb mi peka,spalam moze z 3 godziny,nie mam nawet kogo poprosic o pomoc bo droga ciocio babcia sie obrazila na uwagi ktore skierpwalam w jej kierunku co do Franka,tak go tarmosila ze pozniej zasnac nie mogl,ale nie mozna zwrocic uwagi bo przeciez ja internetowo wychowuje dziecko heh ;-)

Ratunkuuuuuùuuuuuuu

• Martynika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny, wyślę męża po Nasivin :).

Ja tam się mogę spotkać i dwa razy, nie mam limitu :D.

Ojoj, Natalia, a ciocio-babcia nie miała Ci pomagać z Frankiem jakoś po powrocie do pracy? Może być słabo, jeśli ma takie tendencje do obrażania się, a przecież jesteś mamą, zawsze masz prawo mieć jakieś uwagi...

Oj, chłopaczki coś w nocy szaleją, panowie, weźcie się ogarnijcie :).Takie imprezowe typy, no!

NataliaK, eta, evas lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny nie zazdroszcze tego wstawania :( mam nadzieje, ze to szybko minie.
    To dajcie znac czy 19 pasuje, mam nadzieje, ze nie bedzie jeszcze wtedy siarczystej zimy!

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam moge spotkac sie i 10 razy bo Franek tylko na dworzu jest ogarniety i spokojny wiec mam luzik.
    Weronika,Niesforna?pasuje 19.11?
    Muszka jak bedzie zima to bedziemy hartowac nasze maluchy :D

Martyna no wlasnie miala zostac ale teraz zaczelam sie zastanawiac bo zaczela sobie z wujkiem troche za duzo pozwalac,jak dzwonilam do lekarki z zapytaniem kiedy mieso mam dac to powiedziala ze po 6 miesiacu, a ciocia z wujkiem swojd i ze dziecko glodze. Widze ze Franek spiacy a wujek bububububu a ja ooooooooooo nerwx10000000 nie dajesz dziecku poznac swiata tylko mu ciagle karzesz spac,no szlag by mnie trafil. Jedyne co moj tato ma do niego taki stosunek jak ja,ale on z kolei pracuje qiec nie bedzie mial jaj sie zajac Frankiem no i mieszka 300 km stad ;-)

Martyna napisalam Ci na priv,napisz tylko kiedy chcesz przyjechac.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! wczoraj bylismy ba imprezie, nie pamietam kiedy ostatnio tak dobrze sie bawilam. muzyka i towarzystwo swietne. dzis kolejna ale zdecydowanie krocej bo chyba padne na twarz

Martynika, eta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast jak sie czujecie?
    Excella jak po powrocie ze szpitala? Madamama napisz co u Was...?
    Tak jak pisałam szczepimy sie 18 tego wiec my sie wypiszemy z tego spotkania bo nie wiem jak Pola bedzie sie czuła, ostatnio bardzo zle zniosła szczepienie. :-(

‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ