X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika nie ma za co :) hihi

a to mój Piotruś po kąpieli temu w czapce bo akurat taka pod ręką była a w domu chłodno trochę - przeziębiony to wolę dmuchać na zimne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:44

weronikaipola, Galanea, evas, Paula222, Agusia2312, NataliaK, Martynika, eta, monaaa, madamama lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodziak z Piotrusia. Monia gratuluję odwagi, ja bym w życiu nie mogła hodować pająka, panicznie się ich boję, a zwłaszcza tych dużych i wlochatych :/

U nas dziś deszczowa pogoda, wiec do pracy dopiero na 15 się wybieramy. Wczoraj spotkałam się z koleżankami, wypilysmy winko, zjadlysmy pizzę. W końcu troszkę oderwalam się od codzienności :D

Bartuś od kilku dni ma focha na mleko. Dziś przez godzinę wcisnelam w niego ledwie 80 ml. Zupkę i kleik z owocami je bardzo chętnie, a mleka tylko odrobinę wypija, a potem śmieje się i bawi butelką. Poza tym jest wesoły i nic mu nie dolega.

Nalka, a jak tam Anna z jedzeniem? Poprawiło się troszkę?

MonikaS, Agusia2312, Martynika lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też używaliśmy gastrotuss baby. I było rożnie - czasem nie ulewał po syropku, czasem jeszcze bardziej niż bez. W końcu to ulewanie samo przeszło. Teraz czasem mu się zdarza, ale to już naprawdę sporadycznie.
    A wcześniej to aż chlustało z niego.
    Mucha mam nadzieję, że Wam pomoże ten syrop.

Ja 18 niestety nie mogę, bo moi rodzice przyjeżdżają wtedy, bo mama ma tutaj wizytę u lekarza.

A mój Jaś dziś się obudził po północy z takim rykiem, że nie mogłam go prawie godzinę uspokoić. Dopiero jak wzięłam go do siebie do łóżka i dałam cycka to przestał płakać. I myślałam, że jak zawsze tak zaśnie. A on ani myślał spać... Tylko zaczął się chichrać, piszczeć, przewracać na brzuch. I tak przez ponad godzinę zanim zasnął. Mam nadzieję, że to był jego jednorazowy wybryk...

Mucha lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Piotruś przeuroczy:)

Tusia super zdjecia, masz fajną rodzinke aby męża braakuje na zdjęciach:)

Alexast bedzie dobrze, Marcel tez jakos ruchowo nie jest najwybitniejszy, teraz go mega interesuja swoje nóżki i stopy , jeszcze nie chwycił ale próbuje chyba i mocno do gory podnosi w strone główki:)

A tak z innej beczki pieczecie rogale same?:) Ja mam sprawdzony przepis, może któras z was tez ma jakis pyszny?:)

Martynika, MonikaS lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj strasycie dziewczyny z tym gadtrotussem, no nic zobaczymy co sie bedzie dzialo.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, a jak inne dziewczyny z tym 18 listopada?muszka,niesforna,eta? Zawsze mozemy sie jakos dogadac co do terminu jak komus nie pasuje,zamienic na inny ;-) tak tylko zaproponowalam bo chcialam poczekac na Ete.

Kurde niewie,,od wtorku Franko jest nie do zniesienia. Pieje nawet rano,nie placze tylko marudzi. Tak po prostu sie zali. Podejrzewam zeby ciag dalszy,poszlam do apteki i rozmawialam z kolega farmaceuta i powiedzial zebym nie dawala mu pedicetamolu bo na niektore dzieci w ogole to nie dziala jak sa silne. Dal mi nurofen,mam nadzieje ze to pomoze bo i w nocy pomijajac wstawanie na czworaka i placz to budzi sie tez czesto z takim przenikliwym placzem,musze na rece go wziac i sie uspokaja,albo sam jak lezy w lozeczku tozaplacze i zaraz przestaje. Wymiekam,ostatnio jak maz wyjechal tez tak bylo...

Madamama cco u Ciebie?jak Ignacy po szczepieniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 14:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to zobaczymy jak Eta i Muszka,jak nie bedzie pasowalo to podajcie inny termin a najwyzej z Martyna sie same spotkamy jak tylko i wylacznie nam bedzie pasowal 18 ;-)

Co ile godzin Wasze dzieci chodza spac w ciagu dnia?

Martynika lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Bartek robi sobie drzemki 15-20 minutowe. Ale trudno mi określic z jaka częstotliwością.

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny sie dopasuje z terminem spotkania. 17 mamy szczepienie wiec 18 powinien byc ok.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel ma w ciagu dnia ma jedna drzemke która trwa 2 godz, a tak to spi od 30-50 min. W sumie ok 4 godz w dzien spi :) Wiec mi sie wydaje że w miare śpi nam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 15:24

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wizycie. u michasia osłuchowo ok a tak to wirus jakiś a u Piotrusia coś tam delikatnie Furgoli ale ledwo słyszalne. póki co antybiotyk niet ale wypisany w razie pogorszenia bo weekend to temu przepisała i kazała dzwonić jakby co

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia zdrówka dla tych twoich chłopaków ;-) niech już idą precz od was te choróbska.

MonikaS, weronikaipola lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka to super! :-)

Chodzi mi o czas aktywnosci i czas snu. Franek np. Po 2 h aktywnosci musi sie skimac chociaz 20 minut.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Monia zdrówka dla tych twoich chłopaków ;-) niech już idą precz od was te choróbska.
    Podpisuje się! :)

evas, MonikaS lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i skasowało mi wpis
    a mianowicie pisałam do Ciebie Muszko. To że nam nie pomogło tzn naszym dzieciom nie znaczy, że Twojemu dziecięciu nie pomoże ;) trzymam kciuki za zażegnanie problemu :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Muszka to super! :-)

Chodzi mi o czas aktywnosci i czas snu. Franek np. Po 2 h aktywnosci musi sie skimac chociaz 20 minut.
    To u nas tak jest, zdarza się czasem 1 dłuższa drzemka, ale to około 15-16. A tak to takie krótkie najczęściej po jedzeniu czyli co 2 - 2,5 godz.

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja tak jak pisałam 18 przyjeżdżają moi rodzice, bo mama ma w Wawie lekarza, więc ja odpadam.
    Na pozostałe dni planów nie mam żadnych.

Mój Jaś je w dzień co 3 godziny i w każdym takim cyklu musi mieć drzemkę. Najdłuższa jest zaraz po nocy, bo trwa około godziny. A później to różnie. Zwykle po 1,5-2 godzinach od jedzenia zasypia, i takie drzemki trwają od 15 do 30 minut.

Mucha podpisuję się pod tym co napisała Monia - my tylko napisałyśmy, że u nas niestety nie pomogło, ale mam nadzieję, że Majeczce pomoże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 17:05

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artur ma tak samo jeżeli chodzi o "zawodzenie" i o drzemki. Nie płacze, tylko tak, no, właśnie zawodzi. Trochę to przypomina wycie, ale nie takie rozpaczliwe, tylko jakby się żalił na coś. Pomaga mocne przytulenie, jak do karmienia, ale np. ze smoczkiem i przytrzymanie w takiej pozycji, wtedy się wycisza. No i z drzemkami podobnie - rano po pierwszym porannym przebudzeniu i aktywności faktycznie musi się kimnąć po 2h. Potem to się wydłuża do 3, ale potrzebny mu odpoczynek. To nie zawsze musi być sen, czasami potrzebuje się tak wtulić na 15-20 minut, wtedy nie robi nic, po prostu się przytula, a ja obejmuję go mocno, chyba czuje się wtedy bezpiecznie. I po tym jest zregenerowany, totalnie inne dziecko. A tak ze stałych drzemek to ma jedną dwugodzinną koło 10 i czasami od 30 min. do godziny ok. 16-17.

Jesteśmy po szczepieniu! Artur zaskoczył mnie na maksa. Poszliśmy w nosidle. Padało, ale co tam, miałam parasol, a na nogi obwiązałam mu chustę, powietrze fajne, dość ciepło, pooddychał sobie i kimnął się w drodze. Na miejscu się obudził w doskonałym nastroju. Na szczepienie się chichrał, gadaliśmy sobie, pani kazała przytrzymać mu nogę, więc przytrzymuję i dalej się do siebie śmiejemy, czekam, aż skończy się ta sielanka. Tymczasem pani mówi, że już i żeby przycisnąć gazik. Jak to? Już? Dziecko nadal ma banana na twarzy :). Dla mnie bomba.

W domu też miał super nastrój, jest aktywny, generalnie na razie wszystko ok.

Tylko panie pielęgniarki mają jakiś dziwny przelicznik w oczach, bo położyłam go w bodziaku na wagę, wychodziło 8780 - 8800, a one do książeczki wpisały 8500. Ciężko tym dzieciom z bodziakami, co po 300 gram ważą, nie? :P

Chłopaki Moni, wygońcie te wirusy, a sio :). To samo się tyczy Excelli :). Dosyć choróbsk, inauguracja sezonu jesienno-zimowego już była, teraz tylko skoki w liście, a później lepienie bałwana :D.

Natalia, ciągle zapominam spytać! Skąd masz rajstopy z nadrukiem na zadku dla Frania? :)

NataliaK, evas, Galanea, MonikaS, Paula222 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wiem wiem,doczytalam pozniej,sorki za przeoczenie.

Martyna w selgrosie mu kupilam ze 3 pary,fajne gatunkowo i mieciutkie. Za 12 zl cale :D jak bys chciala to albo moge ci kupic albo moge ci karte pozyczyc(selgros jest na przylesiu kolo mnie albo na woli) albo mozesz do mnie przyjechac to pojdziemy razem ;-)
    co do szczepienia to dzielny chlopak,a czym szczepilas? W sensie jaka szczepionka?

Eta a jak Ty stoisz z czasem 18 listopada?jak macie laski ochote sie spotkac wszystkie razem w innym czasie to mozemy ustalic jakis inny termin tylko musicie razem ze mna zawierac glos w tej sprawie :D bo czuje sie sama samotna :P

Monia mam nadzieje ze te chorobska odpuszcza wam w koncu...swoja droga Piotrus to slodziak <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 18:13

MonikaS, Martynika lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Natalia :) on czy chory czy zdrowy to wiecznie uśmiech na twarzy. Oczywiście w poczekalni u lekarza zaczepiał kogo się dało i przykuwał do siebie uwagę uśmiechem :) a na niego wystarczy tylko zerknąć a ten już banan zaczepny hehehe :) Michaś nie był taki wesołek :)
    mąż w dom. Dzisiaj ma urodziny a ja z tego wszystkiego ZAPOMNIAŁAM. Ale stwierdził sam, że się nie dziwi, że nie pamiętałam bo mam dużo na głowie przez te jego wieczne wyjazdy :) oczywiście ekipa z roboty nie zapomniała i go spili hehe wrócił uśmiechnięty, oczy jak szklanki :) ale dobrze się trzyma a po kawie to już w ogóle :) dobrze, że wrócił... teraz z Michasiem w łazience towarzyszy mu w kąpieli, Piotruś śpi a ja jak widać :) na chwilę do kompa bo zaraz pranie muszę rozwiesić i kolejne wstawić :) piwko sobie piję a co :) raz można :) muszę pomyśleć jak tu mężowi jutro zrefundować swoją sklerozę :)

też mam kilka sztuk rajstop z nadrukiem :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1720 1721 1722 1723 1724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ