X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ale Franek dziś marudny, nie wiecie jak jest z tymi skokami??

Eta przyjęłam :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Mi środa 19 listopad tez pasuje jakby co.

Ja dziś tez się nie wyspalam bo Ignacy kilka razy się budził nie wiadomo po co, dostał smoczek zaraz zasypial i tak kilka razy, a całkiem obudził się po 5 to dostał juz mleko.

U mnie dzisiaj to samo. Placz przez sen co godzine, dawalam smoczek i spala dalej. Trwalo to tak do 9:45. Wczoraj byla u mnie mama i nie wiem czy odreagowuje spotkanie czy szczepienia sprzed dwoch dni?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikaipola wrote:
    Alexast jak sie czujecie?
    Excella jak po powrocie ze szpitala? Madamama napisz co u Was...?
    Tak jak pisałam szczepimy sie 18 tego wiec my sie wypiszemy z tego spotkania bo nie wiem jak Pola bedzie sie czuła, ostatnio bardzo zle zniosła szczepienie. :-(
    W sensie z 19 listopada?czy z 18? Moze 19.11 jak zobaczy wszystkie dzieciaczki to jej sie humor poprawi i samopoczucie ;-)

Galanea ja na mysl o srodowym szczepieniu mam gesia skorke,doslownie... :-( Franek ostatnio wszystko znosi zle i niewiem czy to znow jakis skok,zeby,czy po prostu od nowa stal sie terrorysta do potegi x. Juz taki mialam spokoj...a teraz jak na zlosc sama i jescze maly mi dodaje. Pogoda tez do dupy za przeproszeniem,nawet pochodzic nie ma jak,chyba ze wezme parasol. Juz dzis jeczal od rana,zjadl,5 minut sie pobawil i marudzenie,placz bez lez,wiec uznaje to za jojczenie zwykle. Wsadzilam go do hustawki i puscilam mini mini bo juz wymiekalam. Ogladalo dziecko 25 minut jakas bajke i zasnelo. :D

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam 19 pasuje, jak na razie nie mamy żadnych planów.
    Ale jak Wam wszystkim pasuje 18, to nie musicie specjalnie dla nas zmieniać terminu :)

Pogoda faktycznie jest do dupy, cały czas pada.
    Muszę iść zrobić zakupy, a nie mam z kim Jasia zostawić, więc muszę bujać się z nim i z wózkiem w ten deszcz. Masakra :/

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta dzięki :) u nas meeeeeeeeeega super noc :) wyspałam się jak nic :) na Michasia lek zadziałał rewelacyjnie, ani razu nie kaszlnął :) Piotruś też jakoś nie kaszlał zbytnio tylko się o północy obudził z wielkim płaczem - nie wiem czemu. Nosiłam go parę minut na rękach i zasnął, obudził się o 3 na mleko a później o 6 i spał dalej do 8:30 :) także ja mega wyspana :) energia naładowana :) a pająka już tego nie widziałam :) pewnie gdzieś się schował w kąt :)
    mocowałam się przed chwilą z Fotelikiem samochodowym bo mam taki od 0-25kg Michałkowy. Siostra męża oddała nam taki od 9 kilo i postanowiłam, że Michaś będzie na razie w nim jeździł póki Piotruś nie osiągnie 9 kg i nie będzie sam siedział, wtedy Michaś odzyska swój Fotel :) no i właśnie z tym Fotelem się siłowałam bo w volvie są przeklęcie krótkie pasy i normalnie jest mega problem z mocowaniami Fotelików. A ten duży tyłem do kierunku jazdy to już w ogóle masakra jakaś. Udało się, ale zrobiłam to nieco po mojemu, ale nic nie szkodzi bo jest tak zamocowany, że nic go nie ruszy, jak kamień w ścianie hehe :) teraz będzie miał Piotruś o mega wygodniej bo ten co miałam to jakiś masakryczny, głowa mu opadała i wydawało mi się, że jakiś dziwnie powyginany leżał w nim...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 11:42

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm. Dalej nie mam okresu, a rano wychodzily ze mnie jakies brazowo-krwiste skrzepy, ale bez krwawienia. Wtf? :/

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dalam Frankowi nurofen bo jeczy i jeczy,20 minug po podaniu zlote dziecko znow. Smieje sie,gada,ja zdazylam posprzatac i ugotowac obiad. Mam nadzieje ze w poniedzialek jak bede u lekarza przed szczepieniem to go dokladie przebada i stwierdzi ze po prpstuida mu kolejne pnioczki :D

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój właśnie chrapie :)
    Natalia to już ile ma Franek zębów? u mojego jeszcze ani śladu żeby miały się pojawić :)
    Galanea ja też ten pierwszy okres to jakiś dziwny. Do tej pory się zastanawiam czy to w ogóle okres był :)

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dwa na dole sie sie przebily,sa paseczki takie siwe bardziej niz biale ale do gory nie rosna,wiec niewiem czy to te mu dokuczaja czy jakies inne.

Co do trgo okresu to nie straszcie bo mi nie teskno do niego ale juz w grudniu jak nie w listopadzie bede miala jak odstawie tabletki dla mam karmiacych :P

Niesforna fajnie sie wszystkie spotkac wiec jak pasuje ci 19.11 to mozemy przelozyc z 18.11 ;-) jak pasuje innym dziewczynom ;-)

Niesforna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1b5161b50c590f26med.jpg
    KORZYSTAJĄC z okazji ze mam swietne samopoczucie tak sobie sam siadłem... a co :D i troche zdziwiony jestem ... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 13:54

Galanea, Agusia2312, Mucha, weronikaipola, Niesforna, misia_k1, Martynika, Tusia84, eta, evas lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Franio ładnie siedzi:)

a ja dziś upiekłam rogaliki z racji ze 11 sa Marcinki wyszlo 64 sztuki ( z nutella, budyniem i marmolada) :)
    2aa9add0c3006966med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 14:21

MonikaS, NataliaK, Mucha, weronikaipola, Galanea, Limerikowo, Martynika, Tusia84, eta, evas lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia pysznie wyglądają - podziel się :)

Natalia Franek zawstydza mojego Piotrusia :) zobaczysz jak szybko na nogi wstanie :)
    pamiętam u mnie Michaś jednego dnia nauczył się czołgać i raczkować, drugiego dnia do mnie podszedł a leżałam na podłodze - oparł ręce o mój bok i wstał :) i tak jak leżał i nic nie robił przez pół roku, tak nadrobił wszelkie zaległości w kilka dni :) byłam w szoku :) A Twój Franek to też tempa nabiera w postępach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 14:23

NataliaK, eta, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to zupelnie przypadkowo, z pozycji na czworaka odgial sie do tylu i siadl,ale nie sadze zeby bylo to zamierzone xD bynajmniej jego mina nie mowila nic takiego:D

evas lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie macie juz krtzesełka do karmienia kupione? Bo sie rozglądamy powoli i jestem ciekawa z jakiej firmy macie i jak sobie chwalicie?:)

• MonikaS Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie szkodzi, podłapie to i zaraz siadać będzie :)

Agusia ja mam taki:
    http://allegro.pl/longlife-lezaczek-nagumowane-kola-krzeselka-4-kola-i4739446871.html
    jest świetny tylko sporo miejsca zajmuje. Kładę małego podłokietniki do góry i na to pałąk z zabawkami :) do karmienia super :) jedynie co to 2 minusy, kółka same się blokują a każde z osobna i mnie to wkurza jak chcę przesunąć a drugi minus to przyszedł do mnie siostry syn i stanął nogą na podnóżek i się mechanizm podnoszenia podnóżka popsuł, a Kubuś nie taki ciężki bo miał chyba wtedy ze 3 latka... może taki traiłam albo tak słabo zrobiony...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 14:32

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    A mam pytanie macie juz krtzesełka do karmienia kupione? Bo sie rozglądamy powoli i jestem ciekawa z jakiej firmy macie i jak sobie chwalicie?:)
    Agusiu daj przepis na rogale :)) wyglądają super!
    ja mam peg perego siesta, kolor beżowy, bardzo sobie chwalę, dużo regulacji i kółka bardzo przydatne.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia antilop z Ikea jest niezawodny,nie kosztuje majatku a jest super,przeciez i tak dziecko uzywa tego tylko do jedzenia,latwo sie czysci i do karmienia jest super. To tez mamy i jest tez wporzadku,wygodne sie qydaje i super do czyszczenia,tak naprawde to najbardziej istotne
    http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-i-zabawy-beticco-mateo-2014-i4735301025.html

Kiedys chcialam kupic blooma,ktory jest przepiekny,no ale..wlasnie jest ale :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 14:44

MonikaS, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikaipola wrote:
    Agusiu daj przepis na rogale :)) wyglądają super!
    ja mam peg perego siesta, kolor beżowy, bardzo sobie chwalę, dużo regulacji i kółka bardzo przydatne.
    no rogale sa pyszne,
    tu jest przepis
    Ciasto:
    0,5 kostki drożdży
    5 łyzek zimnego mleka
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 kg mąki
    1 kostka margaryny
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki cukru

1 jajko
    nadzienie do wyboru
    Wymieszać w kubeczku drożdże z mlekiem (zimnym!)
    Połączyć wszystkie składniki: mąka, cukry, jajka, margaryna, proszek do pieczenia. Zagnieść szybko rękoma dodać drożdże. Jeszcze raz zagnieść.
    Zawinać ciasto w lnianą ściereczkę i włożyć do lodówki na 1,5-2 godzin.
    Wyciągnąć z lodówki, podzielić na 4 równe części.
    Każdą część kolejno rozwałkować na koło. Podzielić na 8 trójkątów. Przy rozwałkowywaniu podsypywać mąką.
    Na krótszym boku położyć nadzienie około 3/4 łyżeczki. Zwinać w rogalik.
    Ułożyć na dużej blaszce - najlepiej na papierze do pieczenia.
    Rozbełtac widelcem jedno jajko i posmarować wszystkie rogaliki pędzelkiem.
    piec na zloty kolor, z tej porcji wyjdzie 32 szt
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26d95cd77f6b4869.html
    Daj znac jak upieczesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 15:36

weronikaipola, MonikaS, monaaa, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia a tego nadzienia nie rozsmarowywać tylko tak je zawinąć?
    Chyba ja je upiekę i to jeszcze dzisiaj :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Agusia a tego nadzienia nie rozsmarowywać tylko tak je zawinąć?
    Chyba ja je upiekę i to jeszcze dzisiaj :)
    podam linka strony z ktorej to pieklam ten przepis juz gosci 3 rok i wszyscy sie nimi zajadaja
    http://www.wielkiezarcie.com/recipe61035.html

nadzienia sie nie rozsmarowuje

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 1722 1723 1724 1725 1726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ