MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
eta wrote:Mi środa 19 listopad tez pasuje jakby co.
Ja dziś tez się nie wyspalam bo Ignacy kilka razy się budził nie wiadomo po co, dostał smoczek zaraz zasypial i tak kilka razy, a całkiem obudził się po 5 to dostał juz mleko.
U mnie dzisiaj to samo. Placz przez sen co godzine, dawalam smoczek i spala dalej. Trwalo to tak do 9:45. Wczoraj byla u mnie mama i nie wiem czy odreagowuje spotkanie czy szczepienia sprzed dwoch dni? -
nick nieaktualnyweronikaipola wrote:Alexast jak sie czujecie?
Excella jak po powrocie ze szpitala? Madamama napisz co u Was...?
Tak jak pisałam szczepimy sie 18 tego wiec my sie wypiszemy z tego spotkania bo nie wiem jak Pola bedzie sie czuła, ostatnio bardzo zle zniosła szczepienie.
Galanea ja na mysl o srodowym szczepieniu mam gesia skorke,doslownie... Franek ostatnio wszystko znosi zle i niewiem czy to znow jakis skok,zeby,czy po prostu od nowa stal sie terrorysta do potegi x. Juz taki mialam spokoj...a teraz jak na zlosc sama i jescze maly mi dodaje. Pogoda tez do dupy za przeproszeniem,nawet pochodzic nie ma jak,chyba ze wezme parasol. Juz dzis jeczal od rana,zjadl,5 minut sie pobawil i marudzenie,placz bez lez,wiec uznaje to za jojczenie zwykle. Wsadzilam go do hustawki i puscilam mini mini bo juz wymiekalam. Ogladalo dziecko 25 minut jakas bajke i zasnelo. -
Nam 19 pasuje, jak na razie nie mamy żadnych planów.
Ale jak Wam wszystkim pasuje 18, to nie musicie specjalnie dla nas zmieniać terminu
Pogoda faktycznie jest do dupy, cały czas pada.
Muszę iść zrobić zakupy, a nie mam z kim Jasia zostawić, więc muszę bujać się z nim i z wózkiem w ten deszcz. Masakra -
Eta dzięki u nas meeeeeeeeeega super noc wyspałam się jak nic na Michasia lek zadziałał rewelacyjnie, ani razu nie kaszlnął Piotruś też jakoś nie kaszlał zbytnio tylko się o północy obudził z wielkim płaczem - nie wiem czemu. Nosiłam go parę minut na rękach i zasnął, obudził się o 3 na mleko a później o 6 i spał dalej do 8:30 także ja mega wyspana energia naładowana a pająka już tego nie widziałam pewnie gdzieś się schował w kąt
mocowałam się przed chwilą z Fotelikiem samochodowym bo mam taki od 0-25kg Michałkowy. Siostra męża oddała nam taki od 9 kilo i postanowiłam, że Michaś będzie na razie w nim jeździł póki Piotruś nie osiągnie 9 kg i nie będzie sam siedział, wtedy Michaś odzyska swój Fotel no i właśnie z tym Fotelem się siłowałam bo w volvie są przeklęcie krótkie pasy i normalnie jest mega problem z mocowaniami Fotelików. A ten duży tyłem do kierunku jazdy to już w ogóle masakra jakaś. Udało się, ale zrobiłam to nieco po mojemu, ale nic nie szkodzi bo jest tak zamocowany, że nic go nie ruszy, jak kamień w ścianie hehe teraz będzie miał Piotruś o mega wygodniej bo ten co miałam to jakiś masakryczny, głowa mu opadała i wydawało mi się, że jakiś dziwnie powyginany leżał w nim...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 11:42
-
nick nieaktualnyWiecie co dalam Frankowi nurofen bo jeczy i jeczy,20 minug po podaniu zlote dziecko znow. Smieje sie,gada,ja zdazylam posprzatac i ugotowac obiad. Mam nadzieje ze w poniedzialek jak bede u lekarza przed szczepieniem to go dokladie przebada i stwierdzi ze po prpstuida mu kolejne pnioczki
-
nick nieaktualnyMonia dwa na dole sie sie przebily,sa paseczki takie siwe bardziej niz biale ale do gory nie rosna,wiec niewiem czy to te mu dokuczaja czy jakies inne.
Co do trgo okresu to nie straszcie bo mi nie teskno do niego ale juz w grudniu jak nie w listopadzie bede miala jak odstawie tabletki dla mam karmiacych
Niesforna fajnie sie wszystkie spotkac wiec jak pasuje ci 19.11 to mozemy przelozyc z 18.11 jak pasuje innym dziewczynomNiesforna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale Franio ładnie siedzi:)
a ja dziś upiekłam rogaliki z racji ze 11 sa Marcinki wyszlo 64 sztuki ( z nutella, budyniem i marmolada)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 14:21
MonikaS, NataliaK, Mucha, weronikaipola, Galanea, Limerikowo, Martynika, Tusia84, eta, evas lubią tę wiadomość
[/url]
[/url] -
Agusia pysznie wyglądają - podziel się
Natalia Franek zawstydza mojego Piotrusia zobaczysz jak szybko na nogi wstanie
pamiętam u mnie Michaś jednego dnia nauczył się czołgać i raczkować, drugiego dnia do mnie podszedł a leżałam na podłodze - oparł ręce o mój bok i wstał i tak jak leżał i nic nie robił przez pół roku, tak nadrobił wszelkie zaległości w kilka dni byłam w szoku A Twój Franek to też tempa nabiera w postępachWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 14:23
NataliaK, eta, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nie szkodzi, podłapie to i zaraz siadać będzie
Agusia ja mam taki:
http://allegro.pl/longlife-lezaczek-nagumowane-kola-krzeselka-4-kola-i4739446871.html
jest świetny tylko sporo miejsca zajmuje. Kładę małego podłokietniki do góry i na to pałąk z zabawkami do karmienia super jedynie co to 2 minusy, kółka same się blokują a każde z osobna i mnie to wkurza jak chcę przesunąć a drugi minus to przyszedł do mnie siostry syn i stanął nogą na podnóżek i się mechanizm podnoszenia podnóżka popsuł, a Kubuś nie taki ciężki bo miał chyba wtedy ze 3 latka... może taki traiłam albo tak słabo zrobiony...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 14:32
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgusia2312 wrote:A mam pytanie macie juz krtzesełka do karmienia kupione? Bo sie rozglądamy powoli i jestem ciekawa z jakiej firmy macie i jak sobie chwalicie?
ja mam peg perego siesta, kolor beżowy, bardzo sobie chwalę, dużo regulacji i kółka bardzo przydatne.Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgusia antilop z Ikea jest niezawodny,nie kosztuje majatku a jest super,przeciez i tak dziecko uzywa tego tylko do jedzenia,latwo sie czysci i do karmienia jest super. To tez mamy i jest tez wporzadku,wygodne sie qydaje i super do czyszczenia,tak naprawde to najbardziej istotne
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-i-zabawy-beticco-mateo-2014-i4735301025.html
Kiedys chcialam kupic blooma,ktory jest przepiekny,no ale..wlasnie jest aleWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 14:44
MonikaS, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
weronikaipola wrote:Agusiu daj przepis na rogale ) wyglądają super!
ja mam peg perego siesta, kolor beżowy, bardzo sobie chwalę, dużo regulacji i kółka bardzo przydatne.
tu jest przepis
Ciasto:
0,5 kostki drożdży
5 łyzek zimnego mleka
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 kg mąki
1 kostka margaryny
1 cukier waniliowy
2 łyżki cukru
1 jajko
nadzienie do wyboru
Wymieszać w kubeczku drożdże z mlekiem (zimnym!)
Połączyć wszystkie składniki: mąka, cukry, jajka, margaryna, proszek do pieczenia. Zagnieść szybko rękoma dodać drożdże. Jeszcze raz zagnieść.
Zawinać ciasto w lnianą ściereczkę i włożyć do lodówki na 1,5-2 godzin.
Wyciągnąć z lodówki, podzielić na 4 równe części.
Każdą część kolejno rozwałkować na koło. Podzielić na 8 trójkątów. Przy rozwałkowywaniu podsypywać mąką.
Na krótszym boku położyć nadzienie około 3/4 łyżeczki. Zwinać w rogalik.
Ułożyć na dużej blaszce - najlepiej na papierze do pieczenia.
Rozbełtac widelcem jedno jajko i posmarować wszystkie rogaliki pędzelkiem.
piec na zloty kolor, z tej porcji wyjdzie 32 szt
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26d95cd77f6b4869.html
Daj znac jak upieczeszWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 15:36
weronikaipola, MonikaS, monaaa, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość
[/url]
[/url] -
MonikaS wrote:Agusia a tego nadzienia nie rozsmarowywać tylko tak je zawinąć?
Chyba ja je upiekę i to jeszcze dzisiaj
http://www.wielkiezarcie.com/recipe61035.html
nadzienia sie nie rozsmarowujeLimerikowo lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]