X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa - chyba powyżej 300 zł jest za darmo, a u mnie zawsze tak wychodzi jak sie zbierze wszystko do kupy ;-)
    Limerikowo - ufff ... oj trzeba miec oczy wokół głowy ;-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to trzeba uważać na dzieciaki, mój ostatnio był na łóżku nie minęły 3 sekundy a on już na brzuszku na skraju łóżka Jezu jak zrobiło mi się gorąco :. Kiedyś rozmawiałam z chirurgiem dziecięcym i powiedział mi ze najwięcej wypadków i operacji ma po przewijakach, rodzice same dzieci zostawiają i zaraz nie szczęście gotowe.

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, tłuściochowi już nie wystarcza łóżeczko ;).

Weronika, a jeszcze sobie tak myślałam... nie brałaś pod uwagę tego, żeby pobudzić laktację od nowa? słyszałam, że niektóre kobiety rozkręcały ją po jakimś czasie od odstawienia totalnie od zera, ale nie są to wiadomości z pierwszej ręki i nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości.Ciekawa jestem, czy tak się da? chyba, że już zamknęłaś temat karmienia, tak tylko pytam :).Czy może wiecie, jak to jest, czy to możliwe?

Ale macie fajnie z tymi zębami, chciałabym, żeby i u nas coś wyszło wreszcie, może spanie by poszło w lepszą stronę... dziś na noc Artur dostał Nurofen, zobaczymy, czy to cokolwiek pomoże.

Topa, jakoś kilkanaście złotych za przesyłkę, w granicach 15 bodajże.

Natalka, dobrze, ze ciocio-babcia przychodzi, zregenerujesz się trochę przy tym Twoim perszingu ;).

NataliaK, evas lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika..oj tam oj tam ja prosta dziewczyna jestem:)

Zdj wrzucę moze jutrooo...

Też mnie zastanawia czy da się pobudzić, sama bałam się próbować.

Jeszcze trochę i beda wyścigi czerwcowych ślimaków juniorkow:) Franio poprowadzi męska część, a Zosia damską:)

Przesyłka w gemini kosztuje 12zl z groszami

Hania tak mocno mnie szczypie ze szok buzie, szyje, ręce aż czerwone plamy robi. Wszystkie możliwe sytuacje wykorzystuje by usiąść. Ona mi się jeszcze zbyt giętka wydaje, ale tak super siada , nie zdąży się mrugnac a ona juz siedzi a buzia przy klatce usmiechnieta:) muszę to nagrać na pamiatke:)

milo słyszeć dobre wieści od kardiologa- Zosia wyczynowiec 100% zdrowiutka.

Topa to ty czy Evas macie komis dziecięcy?

Franio terrorysta, a mamusia Meczennica:) ale za to jaka zakochana w synku:) jeszcze trochu maz wróci i oddychniesz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 22:20

Galanea, weronikaipola, NataliaK, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info o przesyłce. U mnie Borys lubi siedzieć czy na kolanie czy tak opierając się o mój brzuch - nie chce leżeć na płasko - zastanawiam się czy to zdrowe czy coś mu się nie stanie ? Jak myślicie ? Evas ma komis a co potrzebujesz ? Słuchajcie rzeczy na 74 ciasne :( wyciągnęłam juz rozmiar na 80 jaja ! Przecież on ma nie całe 5 miesięcy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 22:26

evas lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko Ignacy bierze żelazo (już kończy w sumie) bo miał jawną niedokrwistość (czyli po prostu anemie) - niskie erytrocyty, hemoglobina i hematokryt

Franek to jest TERMINATOR! nie ma innego określenia :) nic go nie zatrzyma w szaleńczym pędzie po zdobycie tego świata! ba! kosmosu!!! ;)
    Natalia po kim on to odziedziczył?? :D ;)

topa mój Ignacy jak biorę go na kolana to też za żadne skarby płasko nie będzie leżał, zawsze siedzi, trochę tak czasem oparty o mnie. ale nie jest to często, teraz to więcej bo jestem u swoich rodziców więc dziadkowie biorą, ale w wawie to kładę go albo na podłogę albo leżaczek pozycja półleżąca.
    myślę że nic mu nie będzie, przecież nie siedzi kilka godzin.

Limerikowo, NataliaK, Mucha lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta dzięki :) dokładnie siedzi parę minut a później daje go na brzuszek albo do łóżeczka lub leżaczek. Zresztą nie zmuszam go tylko sam tak robi ze się tak podnosi i wygina :D nawet jak położę go na pół płasko to się dźwiga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 22:48

eta lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, właśnie ja się zastanawiam jak to jest z tym siadaniem. Swoja droga silne bobaski:)

aaa w takim razie evas chcialam spytać czy ma łóżeczka dzieciece i krzesełka do karmienia..
    Męża siostra w marcu rodzi trzeba będzie oddać jej łóżeczko. Dlatego też szukamy powoli czegoś dla Hani.

evas lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj dzieci późno spać poszły, ale w związku z tym liczę na dłuższy sen :) a Piotruś pobił swój rekord i przed spaniem zjadł kaszy z 220ml wody :) zrobiłam tradycyjnie 150 no i musiałam 70 dorobić :) bo dzióbek dalej otwarty na oścież hehe może dzięki temu pośpi do samego rana :) bez tej pobudki po 4 :)

Weronika gratulacje dla Poli pierwszego ząbka :) u nas ani widu ani słychu :)

Natalia a już się martwiłam, że tam się coś u Was stało. Masz perszinga podłogowego hihi teraz to dopiero się w chowanego będzie bawić ;) poczekaj no, zaraz tylko wyczai, że na nogi można stanąć i dopiero będziesz miała :P hihi

weronikaipola, Limerikowo, NataliaK, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika pytałam prof o pobudzenie laktacji, powiedziała, ze bardzo rzadko to sie udaje na tyle aby mleko było wartościowe i ze przy Poli na pewno nie bedziemy ryzykować, bo ona musi jesc pełnowartościowe mleko , oczywiście ubolewala razem ze mną nad błędna diagnozą naszej pediatry. :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek terrorysta,Franej terminator,Franek perszing. Wlasnie wystaje glowa z lozeczka,spac mu aie nie chce ;-( musze lozeczko obnizyc tak swoja droha bo wczpraj rano glowe mial duzo wyzej i sie podparl rekami zeby widziec wiecej...

Pola gratulacje zabka ;-)

Eta,hmmmm...no wlasnie chyba po mnie. Bo maz to spokojny bardzo. Przy kolejnym dziecku chyba pojde na hipnoze zeby mi vharakter zmienili co bym kolejnego dziecka nie miala we mnie...:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 03:03

weronikaipola, eta, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas po Nurofenie totalnie żadnej różnicy... więc ja już nie wiem o co chodzi, chyba zostają emocje z całego dnia po prostu, które sprawiają, że popłakuje przez sen... (choć jak jesteśmy cały dzień we dwoje bez jakichś mega wrażeń, to też miauczy) ale już jest u męża, także idę spać.

Natalia, mam nadzieję, że Franek już smacznie śpi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dalam mu nurofen i guzik. Nie spal dp 4:30,pozniej zrobil sobie drzemke do 5:30,dopiero zdazylam zasnac i od nowa zabawa. Niewiem o co chodzi. Martyna Franek tez poplakuje przez sen,totalnie niewiem o co chodzi. Kiedys tak nie miao,na zadnyh nowosci mu nie wprowadzalam, w sensie jesli chodzi o emocje,zabawy. Chyba ze sni mu sie raczkowanie...xd

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuje bo tez co noc od 3 lub 4 było zero snu, a dzis pierwsza przespana noc ;-))) moje dziecko spalo od 20 do 2:30 potem karmienie i od razu sen, teraz tez spi a ja mleczko szykuje bo juz pora :-) cudownie! Ale to pewnie jednorazowy epizod ...

Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie lubie wynikow badan jak kolejny dzien jest wolny i nie ma nawet do kogo zadzwonic!!! Dostalam jeszcze kilka wynikow i proby watrobowe sa podwyzszone :( nie wiem co to znaczy i czy sie martwic!!! Jak nie urok to ... Tak sie zdenerwowalam, ze spac nie bede! CRP jest ok...kurde masakra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 06:34

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla solenizantów:)
    Pola gratki na pierwszy ząbek:)

U nas jeszcze ząbków nie widac:P

Natalia Franio to istny lobuziaczek, juz tak wszędzie sam zasuwa masakra. Teraz masz nie lada wyzwanie z pilnowaniem go.

Marcel jeszcze nie siedzi a jak go biore na ręce to za każdym razem ptlrobuje na nogi się podnieść , no nie! Alez to mnie irytuje :P

Wczoraj przyszła kurteczka zimowa dla małego, jest przepiękna , udało mi się na prawde wyhaczyc cudo :D

Muzzko ja też jak mam wyniki zaraz porównuje i sir denerwuje a to błąd.. Napewno jest wszystko dobrze:)

Dziś w nocy tak spal od godz 19-00.30 i distal herbatki, nateojie obudził się o 2,30 wypił mleko i spał do 5, znów pil i spal jeszcze do 6. Teraz juz wiem ze nie śpi ale jeszcze nie daje znaków żeby go wsiąść :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 06:38

Mucha, weronikaipola lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha ja mam to samo, tak juz mają wrażliwe Mamy ...;-) ale do gory głowa, mysle ze skoro crp jest ok to nic groźnego sie nie dzieje, będziesz dzwoniła w środę do Psor? Czy idziesz na kontrole?

• Mucha Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Agusia, mam nadzieje, ze to faktycznie nic zlego. Te normy ktore sa na wynikach to pewnie takie ogolne i dla wiekszych i mniejszych dzieciaczkow (oby!!!!). Mega powstrzymuje sie od czytania internetu i diagnozowania!!!

Weronika pewnie zadzwonie, bo moze nie ma czym sie martwic, a jak powie ze jest czym to ide po skierowanie do poradni gastrologicznej od pediatry, a pozniej do prof, zeby juz miec wszystko gotowe na ewentualna koniecznosc CZD.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 06:58

weronikaipola lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka te próby wątrobowe podobno też mają prawo być podwyższone u niemowlaków. Ogólnie jak przychodzą wyniki to są one analizowane i pokazywane na '' podwyższone'' względem osoby dorosłej a nie dziecka... ja przy biochemicznych wynikach mało co nie osiwiałam a sie okazało ze wszystko ok.

Najbardziej denerwuje mnie to ze Franko kiedyś spał tak ładnie, 1 pobudka o 2 w nocy i spał do rana... a teraz?

DZIEEEEN DOOOBRYYYY NIE MA SPANIA!! RUSZAM W KIERUNKU KUCHNI I NIC MNIE NIE ZATRZYMA,NIEWAŻNE ŻE ZA OKNEM CIEMNO, ZWIEDZAĆ TRZEBA ZWIEDZAĆ!

52015077b4a97d00med.jpg

jak będzie miał roczek i sie nie uspokoi to pojade z nim w Himalaje i wleze z nim na jakąś górkę,może wtedy się ''wyżyje' :D albo może lepiej,wywioze go do jakiegoś buszu...xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 07:02

Mucha, weronikaipola, Martynika, Agusia2312, Galanea, eta, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Natalia!

Franko to Ci na kazdy szczyt wejdzie i jeszcze go bedziesz gonila ;) a tak serio to dobrze ze bedziesz dzisiaj miala pomoc to sobie troszke odetchniesz i pozbierasz sile na dalsze Frankowe podboje swiata.

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 1732 1733 1734 1735 1736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ