X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem.
    witam sie z domu rozpierduchy i zaglady.
    Jak wiecie,me dziecie,do spokojnych nigdy nie nalezalo,ale fo co robi od 2 dni to jest armagedon. Raczkowanie wychodzi mu srednio,za to podciaganie sie na nogach i rekach a i owszem i tak wszedzie idzie,wszedzie wejdzie,wszedzie sie walnie. Uderzen w glowe nie zlicze,chociaz chodze za nim wszedzie,w sumie te uderzenia to raczej bo nie bola bo bardziej ja je przezywam niz on. Poszlam dzis do lazienki nie bylo mnie moze 4 minuty,wlazl pod stol,poczatkowo go nie zauwazylam i panika gdzie on jest. To sie okazalo ze pod stolem sobie siedzi, a co! Staram sie go c8 chwile przeciagac do fazy wyjsciowej czyli koca,ale z nim radzi sobie lekko powiedziane-swietnie. Dzis zeby cokolwiek zrobic wlaczylam mu minimini i na czworaka patrzyl przed dobre 20 minut,nie ruszajac sie,o to mi chodzilo :D
    no i meza nie ma do piatku wiec same rozumiecie co sie dzieje..dzis Franek od 3 w nocy mial pobudki co pol godziny. Musialam sobie strzelic exstra spasmine bo bylam juz lekko mowiac zirytowana.

Bylismy dzis u lekarza przed szczepieniem,Franko wazy 8100 ;-) zdrowy,nic mu nie jest,mozna szczepic...a kiedy ja sie teraz tak boje po tych naszych przejsciach...dzis lekarka powiedziala ze nawet jesli maly bedzie mial zwykla goraczke po szczepieniu to mam jechac do szpitala,bo niektore dzieci maja chorobe autoimmunologiczna na szczepienie a raczej szczepy w nich zawarte,szczepic trzeba tak czy siak bo nie szczepienie jest grozniejsze w tym wypadku niz szczepienie,ale w razie czegokolwiek jechac od razu i nie zwlekac zeby na biezaco zrobic wyniki krwi i stwierdzic o co chodzi. Oczywiscie lekarz dzis byl bardzo bezposredni i zajebiscie mnie wystraszyl,mowiac ze qczesniejsze(te robione chwile przed szpitalem)mogly swiadczyc o tym ze "nadciaga"ostra bialaczka bo takie wyniki swiadcza o rozwijajcym sie problemem,ale ze pozniejsze wyniki byly juz ok to jedynie wirusowka, myslalam ze spadne z krzesla :|

Franko je od dzis krolika i to jest to co lubi najbardziej! Miecho! Wcinal az milo,zjadl 3/4 duzego sloika 190g.

Co do jedzenia to maly moj jest chyba rekordzista. Dobowo(w sensie w dzien i w nocy) zjada od 1,5 litra-1,85 litra. Za nic nie moge go "najesc"sloikiem czy owocem. Mleko i juz. No i wlasnie zjada dziennie jeszcze pol sloika owocow i sloik warzyw. 2 butle w calym dniu sa z sinlac. No nie ogarniam tego malego czlowieczka,ale dobra niechaj je, w koncu musi miec energie na swoje wyczyny podlogowe.

Muszka granica dla naszych dzieci wiekowo to 15tys neutrocytow(w kazdym labo jednostka ta sama) wiec Maja ma dobry wynik. Probley zaczynaja sie pozniej 500 neutrocytow,wtedy organizm zaatakuje kazda napotkana infekcja. I limfocyty podwyzszone to rowniez norma u niemowlaka ;-)

Cos mialam ejszcze napisac ale jak sobie przypomne i truten na to pozwoli,to napisze.

A no i lekarkawypatrzyla kolejne nadchodzace pnioksy,jedna jedynka u gory i dwie dwojki na dole. Pheh,zanim one wyjda ja osiwieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 19:40

Galanea, Martynika, weronikaipola, Mucha, Limerikowo, eta, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co zlego to nie ja,prawda?
    66bdaeec65a14ee4med.jpg
    ed62a72a20205476med.jpg
    a tu na wieść o tym że tata wraca w piątek :D
    Frankowi robi sie czupryna na glowie :D

ps: wszystkie zdjecia rozmazane bo nie rusza sie tylko wtedy kiedy spi a i z tym bym polemizowała.. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 19:52

Galanea, Martynika, weronikaipola, Mucha, Limerikowo, eta, MonikaS, Niesforna, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, Natalia, współczuję i jednocześnie jestem przerażona, bo przecież Zosia w swoich wyczynach depcze Frankowi po piętach. Coś czuję, że czekają nas podobne jazdy :D Ale to, że się już tak przemieszcza, to SZOK!
    Ważne, że Franek zdrowy i wszystko jest ok. A na zdjęciu to już taki duuuuży chłopak, wow!

NataliaK, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Galanea na kazde dziecie przyjdzie pora :D tp jest wszystko smieszne i jak byl maz to super dawalismy rade w dwojke a teraz juz tak zupelnie na serio bez zartow to przez ostatni tydzien spalam moze z 15 godzin. Dzis mi tak leciala krew z nosa ze nie moglam zatamowac. Jak wstaje do niego w nocy to totalnie jestem rozbudzona,nie potrafie zasnac od razu i tez dzieki temu tak malo spie. No i to ze jesten sama,nie potrafie zasnac twardym snem bo sie boje ze sie nie obudze jaj bedzie plakal. Ale w koncu "odobrazila"sie ciocio-babcia i jutro przyjedzie,od razu ide spac!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 20:06

Limerikowo, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia trzymaj sie mocno!!! Niesamowity ten Twoj Franek. Z tym moim wynikiem to ja mowie o tej czesci gdzie sa %, a nie tysiace. Czy mowimy o tym samym? Tam gdzie sa tysiace ma 1,52.

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta mowimy o tym samym,Maja ma 1,52 tys. A procentowo tez jest ok.

Mucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ucaluj Terrorka, najważniejsze ze zdrowy a to ze je 2 razy tyle co Pola to wow! :-)

A oto moje 5 - miesięczne Bejbi :-))

2daeuyg.jpg

Martynika Arturowi juz niedługo bedzie ciasno w łóżeczku ;-)
    Galanea i jak je Zosia? Moja w miarę ok po południu i uwaga Cioteczki !!!
    Tadam!! wyszła jedynka na dole! Bialutka! Ale mieliśmy radochę z K podczas kąpieli niestety zdjęcia moje Dziecię nie dało zrobic ;-)

Galanea, Bea_tina, NataliaK, Mucha, eta, Limerikowo, Martynika, Niesforna, Agusia2312, excella, evas lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Pola, gratulacje! Jak już wyszedł ząbek, to chyba będzie lepiej :)

Zosia wieczorem lepiej. Zjadła dwa razy pod rząd w ciągu dwóch godzin. Także bilans mleka wyrównany na dzień ;)

weronikaipola, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Wow, Pola, gratulacje! Jak już wyszedł ząbek, to chyba będzie lepiej :)

Zosia wieczorem lepiej. Zjadła dwa razy pod rząd w ciągu dwóch godzin. Także bilans mleka wyrównany na dzień ;)
    Super!
    U nas jeszcze jedno karmienie w nocy i bedzie ok:-)
    Zabki idą conajmniej 3 wiec wszystko przed nami kochana :-) ale widok 1 ząbka - bezcenny :-)

Galanea, excella lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jedno karmienie przez sen, wtedy zawsze sporo zjada :) A dziś udało mi się wcisnąć parę łyżeczek wody po obiadku :)

A dziąsła u Was były/są opuchnięte, czerwone itp?

weronikaipola lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dziekuje bardzo!

Weronika gratulacje dla Poli z okazji 1 zabka...u nas jeszcze ani widu ani slychu zabkow :)

Galanea dobrze ze apetyt wraca :)

Galanea, weronikaipola, NataliaK lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki Muszko :-) jak u Majuli dzis? Bardzo płakała na pobraniu?

Galanea - tak opuchnięte, gorące, a ilośc śliny od paru dni niesamowita. Potok po prostu ;-)

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mucha, tyle, że ten apetyt wieczorem zawsze jest dobry. W dzień jest walka o każdy ml mleka :(

Weronika, ja nie wiem jak to u nas jest, bo nie widzę opuchlizny ani zaczerwienia. Lekarka też nic nie widziała poza pęknięciami na dziąsłach. Ale dziś smarowałam jej żel i czułam palcem coś ostrego pod skórą w miejscu jedynek. Ślini się potwornie, jak ją rozbierałam do kąpieli, to body było do pasa mokre :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea powolutku do przodu mam nadzieje!

Weronika na pobraniu Majka bardzo plakala bidulka, ale tak jak pisalam na szczescie szybko poszlo. Dzisiaj tylko jeden zwrot byl wiec moze sie poprawia sytuacja...nadal wszystko pod obserwacja!

Galanea, weronikaipola, eta lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Galanea powolutku do przodu mam nadzieje!

Weronika na pobraniu Majka bardzo plakala bidulka, ale tak jak pisalam na szczescie szybko poszlo. Dzisiaj tylko jeden zwrot byl wiec moze sie poprawia sytuacja...nadal wszystko pod obserwacja!
    Trzymam kciuki mocno!

Galanea u każdego dzieciaczka to pewnie inaczej wygląda ale na 100 % idą i u Zosi skoro tyle śliny leci i wszystko pakuje do buzi.
    Ja padam Kochane, od 4 nie spałam, zobaczymy jak dziś..może nam Córuś zafunduje dłuższy sen? :)
    Alexast i Excella napiszcie coś..? A Madamama jeden wpis i zniknęła, he! :)

Galanea, Mucha lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko wg mojej wiedzy ta morfologia jest dobra.

Piotruś jak zwykle wymiata:)
    U Zosi na pewno ząbki skoro nurofen pomógł. Slodziak uśmiechnięty :)

Aisak super że Hania okaz zdrowia!

Galanea, Mucha, MonikaS lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta a powiedz mi tylko jeszcze ze wzgledu na co Ignas bierze zelazo, bo chyba dobrze zapamietalam ze bierze.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Franek jest niesamowity :) super chłopak ! Już nie długo i się wyśpisz :) dasz rade twarda z Ciebie babka :). Weronika gratuluje pierwszego ząbka podobno pierwsze ząbki tak bolą później jest spokojnie. U nas dziś jak mu smarowałam dziąsła to poczułam ostre coś :) czyżby ząbek już się wysuwał ? Mały trochę mniej marudny ale ślini się tak że zakładam mu śliniaczek bo wcześniej zaraz całe body miał mokre. Muszę Wam się pochwalić :) mój syn sam mnie zaskoczył - ugotowałam mu zupkę z indyka, marchewki, dyni, troszkę pietruszki, selera i szpinaku tak mu zupka smakowała że zjadł 2 słoiczki jak z bobovity aż się bałam mu tyle dać ale był taki krzyk i otwierał buzie ze aż żal mi go było. A najśmieszniejsze jest to że zjadł i jak nigdy usnął na 1,5 godziny aż musiałam go budzić :). Zdjęcia waszych dzieciaczków śliczne :) sorki za byki ale pisze z tel. Mam pytanie ile kosztuje przesyłka w gemini ? Jakbym chciała coś zamówić.

Galanea, weronikaipola, Limerikowo, NataliaK, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba za wolno pisze te posty na tym tel bo w miedzy czasie tyle się pokazuje i juz jestem do tyłu ;)

Polu gratuluje pierwszego zabka!!!

Ignacemu na bank też idą zęby, śliny wodospad, dziąsła rozpulchnione, gryzie tragicznie, na mojej ręce zrobił mi malinke ;) ale tfu tfu tfu nie płacze i wszystko jest w normie! Kochany ten mój syn :)

Galanea, weronikaipola, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to Franek rozrabiaka a mowia ze Denis z tej kreskowki ;--))
    nr ze schowaniem sie pod stolem b super, gorzej dla mamy

ja dzis lapalam bo na pare sec odwrocilam sie mleko zrobic i nie przypielam w bujaczku, moj blad ale refleks mam ok, nogi byly juz na ziemi a korpus sie zczolgiwal dalej

eta, NataliaK lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 1731 1732 1733 1734 1735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ