X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia dzisiejszym jubilatom ;-)

Wczoraj obkupiliśmy małego w Tesco, trafiliśmy na wyprzedaż 50%. Także zaopatrzony jest w spodnie, bluzeczki, body i sweterki :D
    Może jeszcze dziś podskoczę i wezmę coś w większych rozmiarach.

9bsp388.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika i co to z ta nocna niedzielna wiertarka? uspokoili sie?
    maja ludzie no sorry ale szajbe jak z Dnia Swira nieprzymierzajac: "a dzis zapraszam kolegow i bedziemy sobie wiercic..."
    mam nadzieje ze nowy blok sie ostatecznie wyremontuje do max 8 wieczor

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dziś pospałam do.... 9! :D Ah ten Franek wstaje raniej ale tak grzecznie w łóżeczku leży że mogę spac :)

Topa zazdroszczę zapału do cwiczeń ! Ja mam jeszcze ponad kilogram nadbagażu, a chciałabym tak z 5 zrzucic... Muszę wziąc się w garśc :)

A wiercenie w niedzielę i to o tej porze... bez komentarza ...

Galanea, Agusia2312, NataliaK lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na oko, ile ml dziennie wypijaja Wasze dzieci?

Paula, rozpieszcza Cie ten Franus ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 10:46

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za zyczenia:)

Wstawanie w nocy to już mam ogarnięte, po takim czasie, gorzej jak mu się zachciewa wstawać co 1-1,5h, to jest gorzej:P tym bardziej, że u niego ze spaniem w dzień jest masakra, śpi 2x30min hehe, także szaleństwo :)

Weronika buziak dla Poli :* i u nas tez z marchewką był problem, bo oprócz zatwardzenia wyszła lekka wysypka na czole:/ choć wczoraj zjadł jarzynową z marchewką i jest ok, to może się "przystosował".

U nas Łukasz jak leży na macie to tylko na brzuchu, inna pozycja nie wchodzi w grę, a nawet jeśli to sekunda i na brzuchu :P

Miłego dnia mamuśki!

Martynika, weronikaipola, evas, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Tak na oko, ile ml dziennie wypijaja Wasze dzieci?

680-880 z kaszka 3/4lyzki na dzien plus puree
    u mnie wg dziennika nie "na oko" ;--))
    teraz pomiary sie przydaja bo sa cuda zębowe na butelce pite np po 90ml

weronikaipola, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Martynika i co to z ta nocna niedzielna wiertarka? uspokoili sie?
    maja ludzie no sorry ale szajbe jak z Dnia Swira nieprzymierzajac: "a dzis zapraszam kolegow i bedziemy sobie wiercic..."
    mam nadzieje ze nowy blok sie ostatecznie wyremontuje do max 8 wieczor

Skończyli koło 23. Gdyby nie to, że mąż już spał, to bym tam poszła w piżamie i zrobiła rozpierduchę. Nie wiem, które to mieszkanie dokładnie, ale na pewno wyżej (ponad nami są jeszcze dwa piętra, długo bym nie szukała :P ).

Nie wiem, czy jak już spłacimy kredyt gotówkowy na wykończenie za 4 lata i skończą nam się dopłaty z rodziny na swoim do hipotecznego za 6 lat, nie poszukamy przypadkiem jakiegoś domku na zadupiu...

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg dziennika podobnie jak u limerykowo od 645 do 880 dziennie, teraz przy zębach około 720 - 800, czasem niestety trochę mniej, mówię niestety bo wg lekarzy dziecko powinno zjadać 1,2 x liczba kg czyli skoro Pola waży 6 to powinna zjadać 720 aby się najadać, a 740 aby był fajny przyrost, tak mówiła mi prof. Oczywiście to sa ogólniki i każde dziecko ma inne potrzeby, więc lekkie wahania w ta czy w tą nie mają znaczenia. Dziś je mało, a ja od razu w stresie..ech.. nic mnie tak nie załamuje, jak odmowa jedzenia lub kiedy zje mało, niestety mam uraz bo tym kiedy prawie nic nie jadła :( no nic zwalam to na zęby, wierząc że lada chwila sie poprawi, w środę przyjdzie wielka paka z gemini z produktami holle i mam nadzieję, będzie wcinać aż jej się będą uszy trzęsły :)

Limerikowo, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, to jak to sprawdzać, jak dzieć je cycka?

Na Artura też już czekają słoiki, hehe, zrobiliśmy zapasy na inaugurację rozszerzenia diety:

827a65e89a87627cmed.jpg

Wybierałam w ciemno, mam nadzieję, że większości nie będę musiała sama zjeść :P. Chociaż te soczki to chyba akurat sama wypiję, bo nie mam za bardzo pomysłu jak je podać. Kupiłam Arturowi kubek niekapek z dziubkiem od 4 miesiąca (skoro butelek nie akceptuje), ale na razie go gryzie, może jak w środku będzie coś innego, niż woda, to ogarnie. Albo spróbujemy najpierw dawać łyżeczką (?). Kto to pisał ostatnio, że maluch pije z niekapka?

Nie wiem, czy wcześniej mu jakiegoś warzywa nie podać, niż za te dwa tygodnie planowane. Jak Artur widzi, że my coś jemy, to rozdziawia buzię i mieli ozorem, a wzrok ma taki, jakby nam w myślach wyjadał wszystko z talerza. To ponoć znak, że dziecko jest gotowe ;).

A tutaj tłusta noga pokonała ochraniacz i zmieściła się między szczebelki (a myślałam, że są dość wąsko rozstawione!)

Weronika, nie martw się, Pola jest już wyprowadzona ze starych problemów, pora o nich zapomnieć, to muszą być zęby :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 15:25

Limerikowo, evas, weronikaipola, Mucha, Galanea, eta, Agusia2312, NataliaK lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oprocz spuszczania mleczka z cyca to nie ma innej metody, mozna tez czas trwania karmienia notowac
    a na żadanie to na pewno z piersi maluch jest najedzony plus puree warzywne/owocowe i ok
    ja patrze tez po pamperkach czy duzo siusia

wow Martynika full full zapasow
    mi wstyd sie przyznac mam 1opak extra manny ale to po 6mcu i 2 sloiki ciagle stoja, u mnie produkcja wlasna na razie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:00

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no po pamperkach w sumie widać, zaraz po tym jak założę, to już jest trochę miękki, czuć, że nasikał.

Natalia, jesteś?

Limerikowo, wzięłam więcej, żeby kilka razy za przesyłkę nie płacić. Produkcji własnej się na razie trochę boję, bo, o ile z początku technicznie to będzie raczej proste i powinnam podołać :P, to nie mam na razie warzyw i owoców ze sprawdzonego źródła... muszę ogarnąć bazarek pod domem i zrobić wywiad kto nie pryska. Jutro pewnie pojedziemy w męża rodzinne strony, to może oskubię teściów z czegoś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:03

evas, Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek o 9 zjadł kleik ryżowy z 60 ml wody + 1/2 słoiczka śliwek, teraz dałam mu mleko i ledwie 60 ml wypił. Ech, najchętniej to by jadł tylko zupki, kaszki i owoce, mleko ostatnio jest bleee.

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas to super na puszkach sie przyoszczedzi a za to talerzyk Bartkowi i normalne jedzonko :--)))))))))))))))))

evas lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Evas to super na puszkach sie przyoszczedzi a za to talerzyk Bartkowi i normalne jedzonko :--)))))))))))))))))
    Niby tak, ale w tym wieku podstawą żywienia jest jeszcze mleko.

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kaszka na mleku się liczy jako posiłek mleczny?

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie gdzie podziały się NataliaK, Nalka, MagdaO, Alexast? Kogo tam jeszcze pominęłam? Miriam? Monaa?

Martynika ja liczę, że tak :) u mnie jeszcze kleik na mleku jest :)czyli - mleko, kasza, kleik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:33

Martynika lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pobraniu krwi...straszne przezycie, ale dobrze trafilam, bo babka super sie wkula i sprawnie poszlo. Dodatkowo zrobilysmy jeszcze CRP, watrobowe i wapn...wyniki w srode bo jutro wolne. Teraz sie zabieramy za marchewke z jabluszkiem.

eta lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika jesli Artur tak reaguje na to jak jecie, to ja bym powoli wprowadzala(zreszta tak zribilam) bo dzieci tak sygnalizuja gotowosc do jedzenia;)

Z soczkami bym siewstezymala i'pchala' sama wode, bo pozniej latwiej dac cos slodkiego niz pos slodkim wode. Ja na poczatku wode podawalam lyzeczka. A od soboty sam pije z niekapka, cale 40ml na dzien hehe:-)

Limerkowo zazdroszcze wlasnej produkcji, ja moze w przyszlym roku hehe:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no, właśnie, to Ty pisałaś o niekapku :). Łukasz od razu załapał jak to działa, czy trochę mu to zajęło? I jak to wygląda, ciągnie te 40ml, czy tak po łyczku schodzi przez cały dzień?

Spróbuję najpierw z wodą na łyżeczce. Aczkolwiek był czas, że próbowałam tę wodę na różne sposoby podać, gdy pediatra mówiła, że to pomaga zbić bilirubinę (co prawda później w CZD obalili tę teorię, ale to już inna sprawa) i wtedy nią pluł, nie chciał w ogóle. No, ale teraz jest starszy, może wejdzie ta woda.

Muszka, masz szczęście, to bardzo ważne, żeby zrobić to sprawnie, Artura raz strasznie skrzywdzili pod tym względem w przychodni, do dziś nie mogę tego przeżyć... Trzymam kciuki za wyniki :).

Mucha lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę jakieś zupki zakupić. W domu gotuje sama, ale u tesciowej do kuchni nie wchodzę :P skoro dziecko odmawia mleka to czymś trzeba go nakarmić.

9bsp388.png
‹‹ 1729 1730 1731 1732 1733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ