X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to muszę wizytę u ginki zamówić, ale poczekam na ten właściwy okres bo ten co miałam to jakiś dziwny był... miałam do niej 5 m-cy po porodzie przyjść, ale ona tak obstawiała, że okres do tej pory będę miała - tak myślę. Poczekam jeszcze troszkę :) obym jutro nie dostała bo na jutro ten basen se zaplanowałam a znając moje szczęście to tak będzie :) jakoś mi ten basen nie pisany - co zaplanuję to się coś dzieje co spycha basen na drugi plan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 10:18

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:12

MonikaS, evas, Agusia2312, Limerikowo, NataliaK, weronikaipola lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Ty też się do neurologa wybierz, zamiast na basen. Ja tak się twardo wybierałam na basen, a mnie neuro skrzyczała, że z bólem to najpierw się trzeba uporać, a dopiero później obciążać kręgosłup ćwiczeniami czy basenem. A ja naiwnie myślałam, że basen pomoże.

Ignaś padł wymęczony, zjadł jabłka zamiast mleka. Ewidentnie ząbki, wszystkie gryzaki poszły w ruch, smaruję mu je żelem na ząbkowanie. Lekka gorączka też, dostał trochę paracetamolu. No i Tulę wyjęłam, poprzytulaliśmy się trochę, ale jeszcze chyba za szeroko dla niego w podstawie. Tak mi go szkoda, widzę, że się męczy i nic zrobić nie mogę. Coś okropnego. I najgorsze, że to może trwać i trwać. :(

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama właśnie ja taka jestem, że nie lubię do lekarzy :) wiem - powinnam, ale może jednak basen pomoże? basen nie obciąża tak właśnie podobno :) najpierw to powinnam udać się do tego od kolana - nie pamiętam jak mu tam :) bo chyba mam jakieś zwyrodnienie kolan. Człowiek powinien wziąć się za siebie póki nie za późno :) a to w sumie dobrze, że sobie przypomniałam. Jutro idziemy z dziećmi do lekarza, tzn ja idę, to przy okazji poproszę o skierowanie do tego od kolana :)
    a czy ktoś wie jak to jest z dietetykiem na NFZ? chciałabym żeby pomogła mi zrzucić zbędne kilogramy bo samemu to ja to źle robię... a tak się zmobilizowałabym i jakoś nareszcie zadbała o Figurę :) kompletnie nie wiem od której strony zacząć, od dietetyka? czy to jakiś inny specjalista? nie wiem. Bo chciałabym żeby najpierw zbadał czy te moje krągłości nie wynikają z jakichś zdrowotnych problemów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 10:52

Limerikowo, madamama lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea słodka ta Twoja Zosia :)

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może endokrynolog najpierw? żeby hormony sprawdził?

MonikaS lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    A może endokrynolog najpierw? żeby hormony sprawdził?
    i skierowanie potrzebne?

A to Piotruś rano motorek udawał :)
    http://youtu.be/CrL0ILBp7pk

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja z tym endo, b czesto wlasnie tarczyca "wychodzi" jako klopot po porodzie
    ja wrocilam na 25 euthoryxu bo hormony tarczycowe ok w sumie, byle tsh trzymac w ryzach przed nast ciaza za pare mcy

tak do endo potrzebne skierowanie, mozna isc bez prywatnie
    endo jest malo, ciezko sie dostac i ja pryw w Poz czekalam 2 tyg , w ciazy prywatnie od razu mi znalezli termin na ulanskiej w centrum zdrowia kobiety

tesc we Wroclawiu 2mce czekal z nfz ale mial wczesniej operacje na tarczycy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 11:26

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnie tsh skacze jak szalone, w ciazy bralam 125, potem 75 teraz znow 100, mysle ze stad tez klopoty z waga. Oliwka dzis dostala pierwszy soczek jablkowy z hipp, na poczatek tylko 30 ml ale pila az milo popatrzec

Limerikowo, weronikaipola lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do endokrynologa na NFZ czeka się około roku :/ ja zrezygnowałam z czekania. W ciąży jeździłam do Warszawy na Karową, a teraz z małym nie mam jak się wybrać, a zostawić tez nie mam go z kim.

Teść pojechał do Lublina po rogale, wiem ze te oryginalne tylko w Poznaniu, ale zobaczymy jak te lubelskie smakują. Nigdy jeszcze nie jadłam.

Aisak wysłałam Ci zaproszenie ;)

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, nie chcę nic mówić, ale Twój Franek to mały wirus komputerowy. Odkąd włączyłam filmik z nim, Avast wykrywa mi zagrożenie na youtubie :P

weronikaipola, NataliaK, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje miłości :-)
    20sgg76.jpg

Galanea, Agusia2312, Limerikowo, NataliaK, eta, Mucha, excella, madamama, Bea_tina, Niesforna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia radze sprawdzic tsh i ft4, ja mam niedoczynnosc tarczycy od urodzenia. Spadki i wzrosty wagi bez powodu mozna rzec-nie sa mi obce :)

Ale Zosia slodziaszna,jak ona mi przypomina mojego Franka :D

Weronika jak ja ci zazdroszcze tego "wozkowania"... ;) a tymczasem ja jak wielblad,wlasnie wrocilam w nosidle z lasu ktory mam pod domem ;-)

Galanea sama widzisz,Franek jest wszedzie i rozsiewa wirusy :d

weronikaipola, Galanea, MonikaS lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:12

Limerikowo, weronikaipola, evas, MonikaS lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka obejrzałam wszystkie filmiki dzieciaczki do schrupania - śliczne są.
    Ja dziś jestem mega wyspana i bardzo współczuje Wam nie wyspanych nocy. Borysek poszedł spać o 20 spał do 5 rano zaczął się wiercić więc dałam mu cyca i wiecie co ? SPAŁ DO 10 rano !!!!!!!! A my z mężem też he he he w szoku byliśmy :-)
    Byliśmy na spacerku w lesie i biorę się za obiadek :-)

eta lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella napisz coś!!! :))
    Alexast, hello ?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa,potrafisz zdolowac chwilowo samotna mame z makym terrorysta na pokladzie!;-)) ile ja bym dala za tyle snu. Swoja droga przyszla ciocia,poszlam sie polozyc,Franek sie obudzil i zaczal plakac strasznie,nie mogla go uspokoic,przyszlam ja,wzielam na rece i spokoj. Jeszcze tego mi brakuje aby przestal byc cyganskim dzieckiemnxD

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jeszcze my razem dziś, był super spacer :)
    fe151855e35d13d3med.jpg

Natalia już niedługo już za momencik wraca Twoj Małż, wytrzymaj! :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 15:12

evas, Galanea, NataliaK, Limerikowo, Agusia2312, MonikaS, eta, Bea_tina, Niesforna lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, piekne zdjecia! Ladna z Was para :)

weronikaipola lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups sorki Natalia wiesz ze nie specjalnie :( po prostu chciałam się pochwalić bo sama w to nie wierze :)

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ