X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, to nie jest oznaka leworęczności.Koleżanka mojej kuzynki pisała na ten temat pracę doktorską i w badaniach udowodniła, że dominacja danej ręki/nogi/oka ostatecznie ustala się dopiero ok.5 roku życia.

Dziecko powinno rozwijać się symetrycznie, jeżeli zauważasz, że jedna ze stron jest leniwa - stymuluj ją.Jeżeli masz jakieś większe wątpliwości udaj się do neurologa.

Ja też dziś myślałam o Nalce i martwię się.Monika, mogłabyś do niej napisać?

Natalia, z całych sił trzymam kciuki za szczepienie, sytuacja jest taka niepewna, wiem, że jesteś na pewno cała w nerwach, ale musi być dobrze!

Ładne zdjęcia, Weronika :). My też dziś byliśmy na spacerze w rodzinnych stronach męża, uciekliśmy od reszty rodziny, która cały dzień spędziła na kanapie przed telewizorem.Całe szczęście, ze mój mąż jest zupełnie inny i nie chce tak wychowywać dziecka.Czteroletnią siostrzenicę męża wysyłali do komputera, żeby dała im spokój, cały dzień! A mała już znosiła jajo z nudów-nie dziwię jej się ani trochę! No, dla mnie jakaś porażka wychowawcza, jak już nie chce im się z nią na dwór wyjść, to mogliby chociaż ruszyć dupę i coś z nią powycinać, narysować, a mała ma już taką nadwagę, że ledwo się rusza.Żal patrzeć... Artur będzie wychodził na dwór w każdą pogodę, już teraz to praktykujemy. A jak się bawił na podłodze to specjalnie go odwracałam tak, żeby nie gapił się w to pudło nawet nie ze szkodliwości, bo dużo tv i tak nie ogląda, ale żeby zaakcentować moje stanowisko.

Całe szczęście, że moi rodzice tu na miejscu są inni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 21:32

weronikaipola, Galanea, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a bylas u tego Grzesiowskiego czy juz się nie wybralas?

Ja też się martwie o Nalke, mam nadzieje że wyniki Anny w normie, może Nalka chce odpocząć tylko od forum i wszystkiego. Kochana czekamy na info i zdjęcie naszej ulubienicy :)

Weronika ale z Ciebie hot laska!!! Jakie kompleksy!?? Super wygladasz!

weronikaipola, Galanea, Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już do Nalki napisałam

weronikaipola, NataliaK, Galanea, eta, Mucha, Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laski,powiem szczerze i dosadnie az wulgarnie,sram po gaciach,doslownie. Niewiem czy dzis zasne z nerwow. Ciagle mysle szczepic/nie szczepic szczepic/nie szczepic... czy dobrze robie czy zle robie ehhh kurde,mam nadzieje ze te incydenty byly dzielem przypadku i kumulacji roznych zdarzen i wszystko bedzie dobrze. Jakbym moze byla o ciutke "ciemniejsza"odnosnie szczepien to moze bym nie miala zadnych watpliwosci. Czasami sama wiedza czlowieka gubi,doslownie.

Eta nie bylam bo jestesmy pod opieka hematologa i specjalistycznych badaniach i tak naprawde to on ma najwiecej do gadania bo babka nie jest ogolnie jakas super ekstra najarana na szczepienka,jest obiektywna,myslalam ciagle czy do niego isc ale w koncu latam po tych lekarzach jak glupia i tylko metlik sie robi,wiec po prpstu poszlam do naszego pediatry i przebadal go. Jutro Franek bedzie rowniez badany.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, będzie dobrze, nie denerwuj się i wypoczywaj ile możesz. Potrzebujesz snu i relaksu, a przede wszystkim odpoczynku. Wykończysz się!

Też myślę o Nalce. Fajnie Monika, że napisałaś smsa. Czekamy z niecierpliwością na info.

Weronika, ja? Lasencja? Daj spokój, ostatnio nawet nie mam ochoty na zdjęcia z moim udziałem ;) Właśnie włosy farbowałam, bo już nie mogłam patrzeć w lustro ;)

weronikaipola lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dzięki ze napisałaś, czekamy...
    Martynika zgadzam sie co trybu życia, ja mam podobne podejście.

Natalia - wspieram mocno!
    Ja marze zeby było juz po tych pieprzonych szczepieniach! Ech..

Kupiłam idąc za Wasza rada termometr do ucha brauna, myśląc o kolejnym szczepieniu, Microlife mnie wykończył ostatnio.

Galanea pamietam Twoje zdjęcie jestes mega laska i te nogi! ;-)

Martynika wysłałam Ci zaproszenie, czas najwyższy kilka spraw wyjaśnić bo szkoda życia na bezsensowne mysle i bezpodstawne osądy i domysły ;-) Natalia mówi ze jestes fajna babka i mysle ze na pewno tak jest ;-)

Galanea, Martynika, evas, Limerikowo, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika w zupełności zadowoliłaś moją ciekawość odnośnie tego jak wyglądasz i muszę przyznać Pola to raczej mamusia niż tatuś :) a wyglądacie super!!

Natalia nie dziwie się Twoich obaw, jednak liczę, że tym razem będzie dobrze i Frankiemu nic nie będzie wręcz będzie lekko zmęczony i trochę pośpi ;P choć Łukasz po 3 szczepieniu był wulkanem energii, a wcześniej raczej był ospały ;P

Martynika też nie kumam takiego rodzaju wychowania, może my nie jesteśmy jakoś super aktywni czy coś, ale moje podwórko zapewne będzie dużą radością dla Łukasza(bo moi rodzice mają gospodarstwo, więc zwierzęta itp.). No ale ok, każdy wychowuje swoje dziecię jak uważa! nic mi do tego, ich dziecko ich pomysły :P Choć czasami takie rzeczy "bolą" :/

weronikaipola, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia musisz sie dzisiaj wyspac zebys nie padla jutro na twarz z tych calych emocji!!! Wszystko bedzie (musi byc) dobrze.

Weronika Ty tez nie denerwuj sie szczepieniem!

Monika jak tylko beda wiesci to dawaj znac.

Galanea jak tam wcinanko dzisiaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 21:22

Galanea, weronikaipola lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, dzisiaj Zosia była niesamowicie grzeczna, spokojna, radosna i wcinała aż miło. Na noc zjadła 230ml i jakby więcej było w butelce, to pewnie więcej by zjadła :) Ani razu nie było histerii przy jedzeniu :) Nie podałam dzisiaj Nurofenu, zobaczymy jak będzie noc wyglądała.

Dzięki, że pytasz :) A jak u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 21:27

weronikaipola, Mucha lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Zosia! :-) U nas niestety dzis kiepsko z jedzeniem bardzo :-(
    A jak z ulewaniem itp u Majeczki?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, kurde, bolą, bo mała się fajnie zapowiadała, była od początku bystra, ale totalnie nikt tego nie rozwijał, chyba ani razu jej nikt książeczki nie przeczytał w tym domu, jakby im tylko przeszkadzała.Teraz bystrość ogranicza się do tego jak zwędzić ciastko ze stołu, ale czemu się dziwić, skoro to jedyny moment, kiedy wszyscy zwracają na nią największą uwagę... wiadomo, że jak jest zainteresowanie dzieckiem tylko wtedy, kiedy psoci, to psocić będzie, bo szuka kontaktu.Szkoda, szkoda :(.

Weronika-przyjęłam zaproszenie i zgadzam się z tym, co napisałaś :).

Natalia, biedaku, niech już będzie po i niech będzie wszystko dobrze.To dziś Franek nocuje u cioci? skorzystaj z tej nocy choć trochę... decyzje są już podjęte, wiesz, że tak czy inaczej pójdziecie na to szczepienie, nie ma sensu już o tym myśleć, to dopiero jutro... a tymczasem "przyszła pora na dobranoc, bo już księżyc świeci..." ;)

Ja też już idę spać, zaliczyłam pierwsze popłakiwanie syna, do kolejnego się zdrzemnę ;).

Limerikowo, weronikaipola, NataliaK lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja niestety dzisiaj zaliczyla 3 zrzuty, wiec sie znow wzmaga :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko bardzo mi przykro, daj znac co powie prof na te wyniki .. Trzymam kciuki!!
    Pędzę karmić, moze mała nadrobi braki z dnia.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Maja niestety dzisiaj zaliczyla 3 zrzuty, wiec sie znow wzmaga :(
    cos z tymi zrzutami musi byc chyba na zeby
    maz caly weekend zaliczyl ulewanie i zrzuty
    dzis dalam mu na wieczor mala do odbicia i znowu a u mnie caly dzien nei bylo takich "atrakcji"
    maz twierdzi, ze mala u mnie spokojniejsza i jak ja, nosi to ona tylko patrzy gdzie ja i co robie, mala pchelka no
    tak czy inaczej zęby nas wykoncza na marude i jojczenie po poludniu i wieczorem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mąż twierdzi, że wybicie się zębów to kwestia tygodnia, jeździ małemu palcem po dziąsłach i upiera się, że "czuje je już bardzo blisko!". Ja tam nie jestem przekonana, ale mąż często ma jakąś taką dobrą intuicję, no, zobaczymy. I też w ostatnich dniach wzmogło nam się ulewanie.

Dziewczyny, gdzie w Warszawie stacjonarnie można dostać kaszki Holle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika na pewno w sklepach ze zdrowa żywnością, masz jakis taki obok siebie?

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia trzymam kciuki , nie dziwie się ze jesteś taka zdenerwowana. Myślę ze choć trochę się wyspalas w nocy:) Mam ogromna nadzieje ze Franek dobrze zniesie szczepienie.

Super ze Zosia lepiej je :) widocznie że kryzys powoli mija:)
    Weronika ładna z Ciebie laska i w długich i krótkich włosach :)

Mam nadzieje ze u Nalki wszystko wporzadku :)

weronikaipola, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie ostatnio myslalam o Nutce, Judi, Sunsett- co tam dziewczyny? trzymam kciuki za Frania, ale jestem pewna ze bedzie dobrze. Weronika- a mi sie podobaja chyba bardziej te dluzsze i jasniejsze wlosy, choc przyznam ze ta druga fryzurka taka charakterrrna :) sama tez mam naturalne takie ciemne i tez mam mega geste i krecone wlosy. Natalia, pisalas ze masz niedoczynnosc? mozesz mi napisac czy te guzy co masz to sa od niedoczynnosci?

weronikaipola, NataliaK lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po ile te pampersy w lidlu? bo nie moge nigdzie znalezc

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiu pokarz mamie,ze wszystko jest ok.

Co do znieczulenia to ja zupełnie nic nie czuje. Naprawdę wogole super odrazy było. Ale koleżanka z łóżka obok zawroty ciagle miała i kręgosłup do tej pory ja boli.

Czytam Was po łebkach ciagle coś. Do tego Hania gaduła, wczoraj byliśmy w gościach 2h i super grzeczna była, potem koleżanki przyszły i też zaczepiala, nie płakała i w leżaczki przy nas zasnela.

Moja Hania też marnie za apetytem. Ostatnio nawet 4 kupki były a zazwyczaj 1-2. Zabki, zabki ,zabki potwierdzone. Aaaaa i 3 dni ulewala a jadła mleko tak jak zawsze.!! Teraz oki. Masuje dziąsła, góry i doliny normalnie, cały kształt zeba na dziasle się odznacza i wypycha. I tak 4 szt.

Wero to się nazywa zmiana image.fajnie.
    same lasencje czerwcowkowe i ja kapciuszek haha.

Zdj super. Niestety przez tel nie moge oglądać filmików.

Agusia2312, NataliaK lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1736 1737 1738 1739 1740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ