X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za kciuki,juz po szczepieniu. Mielismy o 11. Standardowo wkur..zyyylaaa mnie lekarka w przychodni,powiedzialam dosc,juz 3 raz jezy mnie tak ta baba,ze zmieniam przychodnie albo bede szczepic w medicoverze,tam przynajmniej podchodza po ludzku i nie trzeba sie o nic prosic. Stwoerdzila ze ta neutropenia po szczepieniu to jakas przesada i napewno sama zafundowalam dziecku takie ekscesy po poprzednim szczepieniu bo go pewie wychlodzilam,patrzac na to jak Franka ubieram. Dodatkowo jescze nie miala nawet sprzeu do badania uszu,cale szczescie w poniedzialek lekarka nasza zbadala Franiowi uszy i wszystko ok. Mialam 200 zl przy sobie bo szczepionka 160 zl a ona do mnie ze jestem nieprzygotowana do wizyty. I ze jej sie ne chce wydawac drobnych i jacy to teraz sa nieodpowiexzialni rodzice. No fuck!!!! Tak mnie wyprowadzila z rownowagi ze kazalam wezwac druga lekarke bo z tym wyplochem powoedzialam ze gadac nie bede, przyszla druga no i taki lekarz to rozumiem.przynajmniej po ludzku rozmawiala ze mna,dokladnie go przebadala,wydala mi reszte bez zbednego pieprzenia itd.

Franko bardzo plakal przy sczepionce,on w ogole jak tylko tam wchodze to chyba sie boi bo az sie trzesie. Jak klade go tam na wage to tak samo,placze az sie zanosi. Gdzie indziej z lekarzami wspolpracuje,gada, a tam sa takie babsztyle ze szok.
    Po szczepieniu po 12 zjadl caaaaly obiadek i popil 200 ml mleka :D no i padl jak kafka. Doslownie.1enq09.jpg

A na noc go wczoraj nie oddalam do cioci,byl ze mna. Ale nawet bylo ok bo mial tylko 2 pobudki na jedzenie i 1 pobudke na uspokojenie. Pospal do 6:30 (!) Wiec jestem mega wyspana. Jak dzis bedzie wzzystko ok to zawioze go jutro do cioci bo chata jak pobojowisko idzie sie zabic na zakretach,chociaz sprzatam codziennie ale wiecie jak to jest z terrorem na pokladzie ;') i wtedy bede mogla dobrzewszystko ogarnac.

Dzis juz o 7 bylam w Lidlu po te pampersy bo na tarchominskkm lidlu to wszystko znika jak za komuny...i kupilam cale 4 paki ;-) bedzie na jakis miesiac ponad 200 pampersow.

Martyna jak dzis przeczytalam o tym ksiezycu i spaniu to hahahaha usmialam sie prawie do lez ;-)
    No i Weronika ma racje,wporzo z Ciebie mamuska ;-) z reszta jak Wy wszystkie. Swoja droga kiedy odwiedzasz ze mna selgrosa?;D

Nalka,kochana trzymaj sie i nie mysl tak. Wszystko sie jakos unormuje,Anna ma najlepsza mame na swiecie!

weronikaipola, Agusia2312, Martynika, eta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia cieszę się, że już po teraz żadnej gorączki i niech szybko 3 dni miną.. :))

Dziewczyny od jakiegoś czasu zbierałam się, żeby Wam pokazać ten moment, niech będzie zamiast opisu porodu :))
    https://www.youtube.com/watch?v=1LfKsklu5ng&feature=youtu.be

oglądać szybko bo zaraz blokuję na priv :))nie chcę tego upubliczniać.

NataliaK, karolina1990, karolina1990, Galanea, monaaa, Limerikowo, Agusia2312, MonikaS, eta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Weronika,mega wzruszajace. Naprawde :-) dla mnie te chwile zaraz po porodzie sa mega wzruszajce(teraz)chociaz ja bylam troche inaczej wzruszona,dostalam malpiego humoru,doslownie. I z tego wszystkiego po prostu sie smialam :P

weronikaipola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Kurde Weronika,mega wzruszajace. Naprawde :-) dla mnie te chwile zaraz po porodzie sa mega wzruszajce(teraz)chociaz ja bylam troche inaczej wzruszona,dostalam malpiego humoru,doslownie. I z tego wszystkiego po prostu sie smialam :P
    Płacze za każdym razem gdy to oglądam ...

Limerikowo lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika piekny film, wzrusza mnie samo wspomnienie gdy zobaczylam Oliwie. Ale filmiku to dobrze ze nie mam bo wygladalam po tej męce jak za przeproszeniem pół dupy zza krzaka :)
    Natalia widze ze przeoczylas wiec ponawian pytanie- czy guzy na tarczycy masz od niedoczynnosci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 13:46

Limerikowo, weronikaipola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja mam guzy o podlozu nowotworowym,to nie sa wole tarczycowe od niedoczynnosci. Poza tym moja cala tarczyca przestaje pracowac,przyjmuje bardzo duze dawki hormonow.

Weronika,nie dziwie sie,ja mam jedynie zdjecia Franka jak z pepowina byl na moim brzuchu ;-) i zawsze przypominam sobie slowa meza podczas gdy ja mpwie"jak to dobrze ze juz jestes z nami Franku" a moj maz na to :" jeny,on jest czerwony jak diabel" xD do tej pory sie z tego smiejemy i maz przywoluje ten tekst mowiac ze od poczatku woedzial ze z Franka to taki diabelek bedzie... :D

Kurna 36,9. Pol godziny temu bylo 36,4.

Limerikowo, weronikaipola, MonikaS lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie moge z tego diabla :) Natalia spokojnie, od 37,5 jest u dzieci stan podgoraczkowy. Oliwia ma czesto 37,2.

Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, piekne i wzruszajace :) chyba kazdej z nas przypomina to chwile po porodzie :)

Natalia, Franek dzielny, bedzie ok.

NataliaK, weronikaipola lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia na pewno szczepionka sie przyjmuje ale to b szybko widze
    u nas albo pozny wieczor temp troche lub nast dzien po polud zazwyczaj

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem dzoewczyny ze tak jest,problem w tym ze jesli temp skoczy do 38 stopni to mamy obrac kierunek szpital po wczesniejszych ekscesach i dalszej niepewnosck zeby od razu ppbrac krew do badania itd. Oby nie doszlo do tego 38!;<

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ja wiem dzoewczyny ze tak jest,problem w tym ze jesli temp skoczy do 38 stopni to mamy obrac kierunek szpital po wczesniejszych ekscesach i dalszej niepewnosck zeby od razu ppbrac krew do badania itd. Oby nie doszlo do tego 38!;<
    Amen! Nie moze dojść :-)

• excella Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziewczyny, weźcie mi łopatologicznie wyjaśnijcie, czym się różni inhalator od nebulizatora? Bo się przymierzam.

Nebulizator to część inhalatora rozbijająca płynne cząsteczki i tworząca w ten sposób parę, którą dziecko wdycha (tzw. "mgiełkę"). To ten pojemnik co wlewa sie lek.

http://www.nebulizacja.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 14:47

weronikaipola, Martynika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella mialo byc łopatologicznie xD tez sie z checia dowiem :D bo chce zamowic.

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika piękny film :*:) , ja z porodu nie mam nic . Na CC mąz nie mógł byc wogóle;/

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • balonik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jeśli mowa o inhalator o nebulizaor to ja zapytałam w aptece czy to to samo i podobno tak:) A na opakowaniu mam w języku polskim inhalator a w angielskim nebulizer więc wychodzi na to, że to to samo.

Martynika kaszki Holle są też w Piotrze i Pawle.

weronikaipola, Martynika lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na str jest wszystko opisane.
    Ja mam inhalator philips medela family czy jakos tak. Jestem zadowolona, szybko sie inhaluje.
    Trzeba patrzec na.oznaczenia jak.szybko przetwarza lekarstwo w pare.

W szpitalu o zgrozo, mieli.stary sprzet i 2 ml leku, inhalowalam.15 minut. A u mnie 5 minut i koniec.

• excella Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam podgrzewacza z funkcją utrzymywania stałej temperatury. Ktoś coś może polecić ?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu, ja nie zdążyłam obejrzeć filmu :(.

Dzięki za wyjaśnienie :). Tak mi się wydawało, że to to samo.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie Weroniks nie zalapalam sie na filmik :(

Natalia spokojnie...ta temperatura nie moze podskoczyc bardziej!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    36,6... jak w ruskim czolgu ;-)

Mucha, balonik, weronikaipola, Martynika, Agusia2312, Galanea, monaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1738 1739 1740 1741 1742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ