X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • excella Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikaipola wrote:
    Excella napisz coś!!! :))
    Alexast, hello ?? :)

Jestem, jestem. Dziekuje za pamięć o mnie :* Ale mało czasu na.pisanie mam. Nocami was czytam.
    Weronika, ladna z Was para. I tez zazdroszcze spacerow, my od trzech tygodni w domu schorowani. Ale dzis jedziemy do szpitala na.kontrol, mam nadzieje ze juz jest ok.
    Dzis.jestem calkiem sama, i musze sie jakos ogarnąć. Dobrze ze obiadu robic nie musze, w miedzyczasie kupuje świąteczne prezenty ;) tych dzieci sie tyle nazbieralooo.

weronikaipola, Limerikowo lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy 29.99, 4 po 56gr szt, 5 po 68gr

A od 17-ego body znowu i inne ubranka dla Maluchów. Dla mnie bodziaki są bomba. Super się pióra i zero śladów użytkowania a 3 miesiące używane. Tak się ładnie dopasowują, ze 50/56 są jjuz w sumie na styk a od 1-ego miesiąca je zakładam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 08:51

Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak, u mnie to samo. Mniejszy apetyt, a kupy 3-4 dziennie, tyle ze noramalnej konsystencji. Co prawda ja nic nie widze na dziaslach, tak jak u Martyniki. Cos tam czuje palcem.

Dziewczyny, jak u Was nocka? U nas bez Nurofenu nie bylo zle. Jedno poplakiwanie przez sen o 3, karmienie o 5 i sen do 8. Teraz zbieramy sie na fizjoterapie.

Milego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 08:51

weronikaipola, Agusia2312, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Wlasnie udalo mi sie zlapac siusiu i mam nadzieje, ze nie bedzie zanieczyszczona probka. Za chwilke biegne oddac do badania. Trzymajcie kciuki!!!

weronikaipola, Galanea, Martynika, Limerikowo, NataliaK, eta lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocka średnio, o 1 karmienie a zaraz po nim kupa no i pobudka, o 1:30 z powrotem do łóżka i od 3 juz regularnie dawanie smoczka itd.. Wiec nie powtórzył sie sukces poprzedniej nocy. :-(
    Natalia o której szczepienie? Kciuki!!!
    Muszko kciuki dawaj znac co sie dzis wyjaśni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 08:59

NataliaK lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NALKA: "U nas porażka za porażką z jedzeniem. Stoimy w miejscu, Anna walczy z rehabilitantką, uspokaja się tylko przy mężu i przy mnie, wiecznie trze oko doprowadzając tym samym do całkowitej zmiany koloru skóry na wściekły czerwony. ogólnie jesteśmy wykończeni psychicznie i nie mam siły nawet wejść na orum. Mam wrażenie, że nie nadaję się na matkę"

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak czytam o tych nocach to Bogu dziekuje ze Oliwka tak ladnie spi. wczoraj zasnela o 19.30, dwa razy jedzenie i obudzila sie o 8.10. Nalka ranyy, jak mi Was zal ze macie takie problemy :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola zazdraszczam :-)
    Monika jeśli mozesz napisz Nalce ze ja rownież ( pewnie każda z nas) miewam chwile bezsilności i uwazam ze nie nadaje sie na matkę, ale to bardzo szybko mija, bardzo mocno ją wspieram! Duzo sił!!

monaaa, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    „Macierzyństwo to syzyfowa praca. Fastrygujesz jeden szew, a zaraz pęka drugi. Zaczęłam już wierzyć, że moje życie jest jak ubranie, które nigdy nie będzie dobrze leżeć.”

Jak każda mama czasami bywam bezradna i wątpię czy podołam. Ale jak niejedna z Was już pisała-jeden uśmiech dziecka wynagradza wszystkie cięższe chwile.

U nas noce w miare..co jakiś czas budzi się, daję smoka i śpi. dziś spałam z ręką w łóżeczku, bo musiała bym co chwila wstawać. a pierwsze jedzenie jest ok 7 rano.

P.S. ja jestem, jestem!tylko ostatnie dwa dni trochę zabiegana, nie było nas całymi dniami w domu. nie do końca nadrobiłam. z tego co pamiętam-Natalia i Mucha powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 10:06

weronikaipola, Agusia2312, Limerikowo, Galanea, NataliaK, eta, evas lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci w wieku 4 miesięcy podnosiły głowę, mniej więcej o tak:?
    2qvb1fk.jpg
    Maksio ulewa tak czy siak, ale przy tym to już muszę go przebierać co chwilę. Brzuch napięty jak skała, powinnam z nim tak ćwiczyć :D

Aisak też lubię body z lidla (jak widać na zdj). Jeszcze mieści się w rozm 50/56, rosną razem z nim.

Czy Wy też tak długo czekacie na paczki z gemini? dziś mija tydzień od zamówienia :/

Ehh współczuję z powodu wychodzących ząbków, nas też to czeka. Wasze dzieciaki starsze, zawsze wiem wcześniej, czego mogę się spodziewać :D

AAAaaa już wiem co chciałam jeszcze napisać-Weronika ale ładna kobietka z Ciebie! zawsze inaczej sobie Ciebie wyobrażałam. i fajne fryzury, zazdroszczę gęstych włosów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 10:19

weronikaipola, Limerikowo, Galanea, eta, evas lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa Pola od zawsze podnosiła głowę, z Gemini odpowiedzieli mi, że mają dużo zamówień i terminy się wydłużają, napisali, że jutro wyślą a płaciłam w sobotę.

Jak Wasza alergia?

• Mucha Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka badz silna i trzymaj sie mocno!!! Chyba kazdy ma chwile kiedy nie ma juz sily i boi sie ze jest zla matka.

Po konsultacji okazuje sie ze wyniki w normie i nie ma czym sie denerwowac, ufff. Teraz czekam tylko na mocz. Kurcze super was miec i czuc wsparcie!

monaaa, weronikaipola, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, bez zmian, ani gorzej, ani lepiej. Ale zapisana maść nie pomaga. Za tydzień mamy wizytę, także wtedy podejmiemy jakieś decyzje, np. co do zmiany mleka. No i wybieramy się też do alergologa.

weronikaipola lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • Agusia2312 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalkaa bedzie dobrze, nie mów tak kazdy ma gorszy dzien!! Wspieram :**

My od wczoraj mamy drugie podjescie pt: Marchewka w roli głownej. I obserwujemy czy nie uczula Marcela, oby nie !! Ale jak uczuli to za miesiac znowu spróbujemy.

Karolina co do pampersów to tak jak pisała Aisiak:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Pola od dwóch dni wykrzykuje "ja!" Ja" "ja" i tak w koło ;-))

monaaa, Galanea, Agusia2312, NataliaK, Limerikowo, eta, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, jesteś najlepszą mamą, jaką Anna mogłaby sobie wymarzyć. Czasami po prostu problemy pojawiają się niezależnie od tego jak bardzo się staramy i niekiedy nie odpuszczają, choć dajemy z siebie wszystko. Ale to się musi prędzej czy później zakończyć, siły, Kochani! Tobie i mężowi.

Monaa, Artur zaczął tak podnosić głowę właśnie jakoś po 4 miesiącu.

Weronika, dzięki, taki sklep bio, o którym wiem, mam chyba najbliżej w Arkadii. Hmm. W Mokotowie też chyba jakiś powinien być? Może wyślę męża, dziś tam pracuje, bo skończyła nam się jaglana bezglutenowa, a ta jest na kolacyjkę :).

Ja z Gemini dostałam ostatnio jakoś wyjątkowo szybko, bo w poniedziałek zamawiałam, a bodajże w czwartek przed południem przyszła, ale to było miłe zaskoczenie, wcześniejsze też dostawałam po długim czasie.

Nasza nocka jak zwykle - popłakiwania przez sen co godzinę - półtorej. Przytulenie na dwie minuty załatwiało sprawę, z powrotem szłam spać. Robię to już tak mechanicznie, że nawet nie pamiętam, ile razy... nie skupiam się na tym, wstaję też na wpół śpiąc. Pilnuję tylko tego, żeby koło 1 było karmienie, a koło 4 karmienie i eksmisja do męża :D. A jemu, skubaniec mały, spał dzisiaj dwie godziny po tym jak mu go wrzuciłam do łóżka! Mąż ledwo tylko zakontaktował, że ma dziecko i sobie spali we dwóch jak susły. Może Artur powinien całe noce spędzać z tatusiem? (huehuehuehue)

Natalia, o której szczepienie?

Mucha, widziiiiisz :). Siuśki też będą na pewno najzdrowszymi siuśkami ever :).

O, Weronika, przypomniałaś mi! Chciałam się pochwalić pierwszym MAMA :D. Pewnie wypowiedziane nieświadomie, ale Artur jak szalony teraz otwiera i zamyka buzię jak do jedzenia, wydając przy tym dźwięki i powstaje z tego MAMAMAMAMAMAMA! Albo ewentualnie buebuebuebue :D. Śmiesznie teraz będzie z tymi nowymi sylabami :). Wygląda przekomicznie, jak stary, bezzębny dziadunio, który mieli pajdę chleba i wydaje przy tym dźwięki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 11:16

monaaa, weronikaipola, Galanea, NataliaK, Mucha, Limerikowo, eta, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, weźcie mi łopatologicznie wyjaśnijcie, czym się różni inhalator od nebulizatora? Bo się przymierzam.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, jestes cudowna Mama! Wspieram Cie calym sercem, zebymjuz wszystkie Wasze problemy sie skonczyly!

Mona, Zosia tez tak podnosi glowe, chce siadac.

Martynika, zazdroszcze slowa "mama", nawet nieswiadomego.

Weronika, usmialam sie z wykrzykiwania Poli. Nie ma jakis niemieckich korzeni? Hehe ;)

My po fizjoterapii, wszystko ok. Robimy juz cwiczenia szykujace do raczkowania, bo Zosia jest szybka i juz by chciala sie poruszac ;)

Agusia2312, weronikaipola, monaaa, Mucha, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea Zosia depcze po piętach Frankowi :))

Pola krzyczy ja, ej, no, ma ma tez ale wiem ze to nieswiadome wiec jeszcze się tak nie jaram :)) oj, ela, be, nieee, itd duzo tego jest, rozgadana jest straszliwie, po mnie :)
    A niemieckie korzenie mamy jak najbardziej po Dziadziuniu moim. :)

Ciekawe jak Franko?

Martynika nie wiem do końca jaka jest różnica, mam to drugie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 12:08

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za Franeczka.

Zosia jeslimchodzi o "mowe" to jest bardzo w tyle. Rzadko cos gada, a jesli juz to "agu". Wczesniej wiecej mowila. Postawila chyba chwilowo na rozwoj ruchowy ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1737 1738 1739 1740 1741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ