MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
weronikaipola wrote:Excella napisz coś!!! )
Alexast, hello ??
Jestem, jestem. Dziekuje za pamięć o mnie :* Ale mało czasu na.pisanie mam. Nocami was czytam.
Weronika, ladna z Was para. I tez zazdroszcze spacerow, my od trzech tygodni w domu schorowani. Ale dzis jedziemy do szpitala na.kontrol, mam nadzieje ze juz jest ok.
Dzis.jestem calkiem sama, i musze sie jakos ogarnąć. Dobrze ze obiadu robic nie musze, w miedzyczasie kupuje świąteczne prezenty tych dzieci sie tyle nazbieralooo.
weronikaipola, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Pampersy 29.99, 4 po 56gr szt, 5 po 68gr
A od 17-ego body znowu i inne ubranka dla Maluchów. Dla mnie bodziaki są bomba. Super się pióra i zero śladów użytkowania a 3 miesiące używane. Tak się ładnie dopasowują, ze 50/56 są jjuz w sumie na styk a od 1-ego miesiąca je zakładam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 08:51
Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
Aisak, u mnie to samo. Mniejszy apetyt, a kupy 3-4 dziennie, tyle ze noramalnej konsystencji. Co prawda ja nic nie widze na dziaslach, tak jak u Martyniki. Cos tam czuje palcem.
Dziewczyny, jak u Was nocka? U nas bez Nurofenu nie bylo zle. Jedno poplakiwanie przez sen o 3, karmienie o 5 i sen do 8. Teraz zbieramy sie na fizjoterapie.
Milego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 08:51
weronikaipola, Agusia2312, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie nocka średnio, o 1 karmienie a zaraz po nim kupa no i pobudka, o 1:30 z powrotem do łóżka i od 3 juz regularnie dawanie smoczka itd.. Wiec nie powtórzył sie sukces poprzedniej nocy.
Natalia o której szczepienie? Kciuki!!!
Muszko kciuki dawaj znac co sie dzis wyjaśni!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 08:59
NataliaK lubi tę wiadomość
-
NALKA: "U nas porażka za porażką z jedzeniem. Stoimy w miejscu, Anna walczy z rehabilitantką, uspokaja się tylko przy mężu i przy mnie, wiecznie trze oko doprowadzając tym samym do całkowitej zmiany koloru skóry na wściekły czerwony. ogólnie jesteśmy wykończeni psychicznie i nie mam siły nawet wejść na orum. Mam wrażenie, że nie nadaję się na matkę"
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarola zazdraszczam
Monika jeśli mozesz napisz Nalce ze ja rownież ( pewnie każda z nas) miewam chwile bezsilności i uwazam ze nie nadaje sie na matkę, ale to bardzo szybko mija, bardzo mocno ją wspieram! Duzo sił!!monaaa, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
„Macierzyństwo to syzyfowa praca. Fastrygujesz jeden szew, a zaraz pęka drugi. Zaczęłam już wierzyć, że moje życie jest jak ubranie, które nigdy nie będzie dobrze leżeć.”
Jak każda mama czasami bywam bezradna i wątpię czy podołam. Ale jak niejedna z Was już pisała-jeden uśmiech dziecka wynagradza wszystkie cięższe chwile.
U nas noce w miare..co jakiś czas budzi się, daję smoka i śpi. dziś spałam z ręką w łóżeczku, bo musiała bym co chwila wstawać. a pierwsze jedzenie jest ok 7 rano.
P.S. ja jestem, jestem!tylko ostatnie dwa dni trochę zabiegana, nie było nas całymi dniami w domu. nie do końca nadrobiłam. z tego co pamiętam-Natalia i Mucha powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 10:06
weronikaipola, Agusia2312, Limerikowo, Galanea, NataliaK, eta, evas lubią tę wiadomość
-
Czy Wasze dzieci w wieku 4 miesięcy podnosiły głowę, mniej więcej o tak:?
Maksio ulewa tak czy siak, ale przy tym to już muszę go przebierać co chwilę. Brzuch napięty jak skała, powinnam z nim tak ćwiczyć
Aisak też lubię body z lidla (jak widać na zdj). Jeszcze mieści się w rozm 50/56, rosną razem z nim.
Czy Wy też tak długo czekacie na paczki z gemini? dziś mija tydzień od zamówienia
Ehh współczuję z powodu wychodzących ząbków, nas też to czeka. Wasze dzieciaki starsze, zawsze wiem wcześniej, czego mogę się spodziewać
AAAaaa już wiem co chciałam jeszcze napisać-Weronika ale ładna kobietka z Ciebie! zawsze inaczej sobie Ciebie wyobrażałam. i fajne fryzury, zazdroszczę gęstych włosów!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 10:19
weronikaipola, Limerikowo, Galanea, eta, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nalka badz silna i trzymaj sie mocno!!! Chyba kazdy ma chwile kiedy nie ma juz sily i boi sie ze jest zla matka.
Po konsultacji okazuje sie ze wyniki w normie i nie ma czym sie denerwowac, ufff. Teraz czekam tylko na mocz. Kurcze super was miec i czuc wsparcie!monaaa, weronikaipola, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Nalkaa bedzie dobrze, nie mów tak kazdy ma gorszy dzien!! Wspieram :**
My od wczoraj mamy drugie podjescie pt: Marchewka w roli głownej. I obserwujemy czy nie uczula Marcela, oby nie !! Ale jak uczuli to za miesiac znowu spróbujemy.
Karolina co do pampersów to tak jak pisała Aisiak:)[/url]
[/url] -
nick nieaktualny
-
Nalka, jesteś najlepszą mamą, jaką Anna mogłaby sobie wymarzyć. Czasami po prostu problemy pojawiają się niezależnie od tego jak bardzo się staramy i niekiedy nie odpuszczają, choć dajemy z siebie wszystko. Ale to się musi prędzej czy później zakończyć, siły, Kochani! Tobie i mężowi.
Monaa, Artur zaczął tak podnosić głowę właśnie jakoś po 4 miesiącu.
Weronika, dzięki, taki sklep bio, o którym wiem, mam chyba najbliżej w Arkadii. Hmm. W Mokotowie też chyba jakiś powinien być? Może wyślę męża, dziś tam pracuje, bo skończyła nam się jaglana bezglutenowa, a ta jest na kolacyjkę .
Ja z Gemini dostałam ostatnio jakoś wyjątkowo szybko, bo w poniedziałek zamawiałam, a bodajże w czwartek przed południem przyszła, ale to było miłe zaskoczenie, wcześniejsze też dostawałam po długim czasie.
Nasza nocka jak zwykle - popłakiwania przez sen co godzinę - półtorej. Przytulenie na dwie minuty załatwiało sprawę, z powrotem szłam spać. Robię to już tak mechanicznie, że nawet nie pamiętam, ile razy... nie skupiam się na tym, wstaję też na wpół śpiąc. Pilnuję tylko tego, żeby koło 1 było karmienie, a koło 4 karmienie i eksmisja do męża . A jemu, skubaniec mały, spał dzisiaj dwie godziny po tym jak mu go wrzuciłam do łóżka! Mąż ledwo tylko zakontaktował, że ma dziecko i sobie spali we dwóch jak susły. Może Artur powinien całe noce spędzać z tatusiem? (huehuehuehue)
Natalia, o której szczepienie?
Mucha, widziiiiisz . Siuśki też będą na pewno najzdrowszymi siuśkami ever .
O, Weronika, przypomniałaś mi! Chciałam się pochwalić pierwszym MAMA . Pewnie wypowiedziane nieświadomie, ale Artur jak szalony teraz otwiera i zamyka buzię jak do jedzenia, wydając przy tym dźwięki i powstaje z tego MAMAMAMAMAMAMA! Albo ewentualnie buebuebuebue . Śmiesznie teraz będzie z tymi nowymi sylabami . Wygląda przekomicznie, jak stary, bezzębny dziadunio, który mieli pajdę chleba i wydaje przy tym dźwięki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 11:16
monaaa, weronikaipola, Galanea, NataliaK, Mucha, Limerikowo, eta, evas lubią tę wiadomość
-
Nalka, jestes cudowna Mama! Wspieram Cie calym sercem, zebymjuz wszystkie Wasze problemy sie skonczyly!
Mona, Zosia tez tak podnosi glowe, chce siadac.
Martynika, zazdroszcze slowa "mama", nawet nieswiadomego.
Weronika, usmialam sie z wykrzykiwania Poli. Nie ma jakis niemieckich korzeni? Hehe
My po fizjoterapii, wszystko ok. Robimy juz cwiczenia szykujace do raczkowania, bo Zosia jest szybka i juz by chciala sie poruszacAgusia2312, weronikaipola, monaaa, Mucha, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea Zosia depcze po piętach Frankowi )
Pola krzyczy ja, ej, no, ma ma tez ale wiem ze to nieswiadome wiec jeszcze się tak nie jaram ) oj, ela, be, nieee, itd duzo tego jest, rozgadana jest straszliwie, po mnie
A niemieckie korzenie mamy jak najbardziej po Dziadziuniu moim.
Ciekawe jak Franko?
Martynika nie wiem do końca jaka jest różnica, mam to drugieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 12:08
Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość