MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia krem Bepanthen Sensiderm. Buźka była już ok, ale dziś wokół ust mocno czerwone. Może od śliny, może od smoka..Na szyjce też dziś czerwone plamki i bądź tu mądry. A ciemieniuchę miał? Nam zeszła dopiero teraz, po zastosowaniu żelu na ciemieniuchę z tej serii Emolium.
U nas znów ciężki wieczór. Wszystko zaczęło się akurat po tym szczepieniu -
Eta możliwe ze odreagowywał... Tylko zastanawiające dlaczego tak długo i tak intensywnie?
Po chrzcinach tez był marudny, ale tylko jedną noc. A tym razem 4 całe dni i noce... Ale dobrze, że się już skończyło
Martynika dzięki za odpowiedź
Dałam dziś Jasiowi kaszkę na kolacje. Ale o cyca i tak zaczął wrzeszczec jak minęły 3 godziny od poprzedniego cyca. Zobaczymy jak będzie dalej... -
Galanea, dlatego chcę drugie w miarę szybko, żeby wychodząc z jednego trudnego okresu nie wpakować się zaraz w drugi .Ja to wolę jednak iść za ciosem i jak mieć bałagan to jeden, w miarę możliwości jak najmniej rozciągnięty w czasie.Zobaczymy, czy jak już przyjdzie co do czego to też tak będę kozaczyć .
eta, Galanea, Niesforna lubią tę wiadomość
-
Martynika to kiedy rodzeństwo?
Paula a jak tam wizyta u gina? Bylas?
A jak tam Pola?
Nie wiem czy to te szczepionki, czy nasze dzieci takie dziwne po tych szczepionkach...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 23:45
weronikaipola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aj.. Moje dziecko dziś spało na raty. Fakt ze usnela o 21, a my położyliśmy się spać o 1.30, i co 0,5-1h pobudki. Do tego czasu zjadła tylko raz 70ml, 2x10ml. Czyżby koniec z karmieniem nocnym? Teraz się obudziła i bawi misiami i smoczkiem. 3 raz wstała mi wcześniej niż godz 7. Nie lubię tego:) lidze ze usnie, bo padam wczoraj cały dzień z mala, m wrócił o 17, @ do 22.20 pomagał dla brata płytki układać, dziś będzie to samo. Smutno mi ze Hania go wczoraj nie widziala
-
to widze musze sama wypribowac te kaszki, podoba mi sie ze to male opakowania 250 g, w razie jak mala nie bedzie chciala jesc to duzo nie wyrzuce, kosztuja ok 5 zl. mam w domu bobovite bananowa ale Oliwia juz nie chce jej jesc, poza tym po tym co mowicie o skladach, postanowilam poszukac czegos innego. U nac noc w porownaniu do Waszych byla super. Mala obudzila sie ok 00.30, potem o 4.45 i do 5.20 nie spala ale jak juz zasnela to do 7.20 pospalysmy. Co do glutenu to mysle wlasnie o wprowadzeniu go w postaci np biszkoptow lub herbatnikow rozpuszczonych w mleku, moim zdaniem gluten to gluten wiec nie chce sie bawic w gotowanie lyzeczki kaszy mannej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:21
-
Karolina chyba nie doczytałam o jakich kaszkach mówwisz. Jeżeli chodzi o te rossmanowe to ja jedną kupiłam i mały co prawda je, ale tak niezbyt zadowolony. Ja więcej nie kupię bo te kaszki są meeeeeeeeeega słodkie i pewnie temu tak słabo mu wchodzą. przynajmniej tak było z tą co kupiłam a była to owocowa.
ja kupuję bobovity i nestle. Jak traię taką bez cukru to bez cukru, ale na razie słaby wybór ich jjest. Bananowa na pewno, waniliowa i chyba jeszcze tam jakaś. Ale non stop taką sama dawać to też nie bardzo. Dlatego kupuję różne, nawet te z cukrem. a i byłam w selgrosie i pojawiły się nowe smaki nestle, jagoda z truskawką od 6 miesiąca i śliwka z morelą. Są przepyszne tzn nie wiem jak ta po 6 bo jeszcze za wcześnie ale ta po 4 śliwka z morelą Piotrusiowi bardzo posmakowała. W sklepach normalnych jeszcze ich nie widziałam. jeszcze jakieś po 9 miesiącu nowe są, ale już nie patrzyłam bo dużo jeszcze mu do 9 mca brakujeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:23
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co to jes to LDH? I na kiedy w takim wypadku macie hematologa?
U nas noc do kitu, pobudek milion, mąż na 7 do pracy, więc już mu nie podrzucałam tobołka i teraz ledwo na oczy patrzę .
Aisak, starania o drugie rozpoczynamy w lutym/marcu.Mam tylko nadzieję, że ten sen się do tego czasu jednak jakoś unormuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:51
-
nick nieaktualnyNatalia dzis idziecie? Kciuki mocno.. Franio ze wszystkim sobie radzi, wiec na pewno bedzie dobrze.
Sto lat dla Mezulka!
U nas ciężka noc, jest stan podgorączkowy ale prof mówi ze to bardzo dobrze, to oznacza ze szczepionka zadziałała jak trzeba.
Jest jeden plus od wczoraj Pola naprawde bardzo duzo je..oby tak dalejGalanea, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDehdrygenaza mleczanowa,wzrost wystepuje wtedy kiedy z komorek rozpadu(zepsutych)uwalnia sie wlasnie ten powzyszy enzym. Ogolnie jest to sygnal ze w organizmie jest cos nie tak w sensie ze cos sie dzieje.Mozliwosci tej sytuacji jest miliard,nie chce mi sie nawet o tym myslec. Napewno nie chodzi o taka prozaiczna kwestie jaj infekcja,ldh tyczy sie grubszych spraw.Mam nadzieje ze po raz kolejny pojde i uslysze ze tak ma byc i koniec. Hematologa mamy na 2 grudnia,moze uda sie przelozyc na kolejny wtorek 25 listopada,ale to dowiem sie dopiero w poniedzialek.
-
Natalia kciuki za Franka!
Weronika dobrze, ze szczepionka dziala i super, ze Poli wraca apetyt! To najwazniejsze. U nas noc w miare, pare placzy przez sen, spala do 6, niezbyt chciala jesc, tylko 100 i spala dalej do 9.weronikaipola lubi tę wiadomość
-
Natalia na pewno nie znaczy to nic złego u Franka,wiesz że oprócz chorób, LDH może tez być wysokie przy bardzo dużym wysiłku fizycznym, a Franio trenuje aż nad to.. wiec mam nadzieje że to właśnie taki zwykły powód..
Oczywiście jakieś inne badania wykluczajace ewentualna patologie trzeba zrobić,ale mocno wierze że to ldh jest wysokie bo u niemowląt zawsze jest wyższe plus wysiłek fizyczny megawielki i tylko będziecie się kontrolować.
Ignacy znowu spał do 6 wow
Wczoraj byliśmy na usg bioder, punktów kostnienia jeszcze nie ma. Ma jak najwięcej leżeć na brzuszku. A u Was dzieciaczki mają już punkty kostnien?
Karolina my kaszek jeszcze nie podajemy,nie pomogę.
Aisak,Martynika współczuję ciężkiej nocy..weronikaipola, Galanea, Martynika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea znając Zosie to ona zaraz nadrobi ten brak )
Eta pytalas o smoki, nam Pani od karmienia poleciała trojprzplywowe z lovi do kaszki nastawione na 3 krople. Rzeczywiście sie sprawdzały, ale od momentu jak bolą zabki to Pola woli smoczki mam baby, do kaszki 3 do mleka 2eta, Galanea lubią tę wiadomość