X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta, pianinko szczeniaczka to też u nas hicior, od zeszłego roku, bo Zuza dostała je na Gwiazdkę, znam wszystkie przeboje, teraz poznaje je Stanisław :)

A gumowe klocki, rewelacja, chyba zgapię od Ciebie, skorzysta i Staś, i Zuza, o ile ta druga ich wcześniej nie zeżre ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 09:09

Agusia2312, NataliaK, eta lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio jest the best:P ale zasuwa na macie:)
    Eta linki obejrzę jak na kompa wejdę bo teraz piszę z telefonu :)
    Gratulacje dla pol roczniaków:)

Ostatnio Podczytuje was ale brak weny na pisanie, chyba ta pogoda tak na mnie wpływa..:/ U nas wczoraj Marcel jadł indyka a parę dni wcześniej króliczka i mu bardzo wszystko smakuje:)
    Dzisiejsza nocka byka ok ale wczorajsza nie ciekawa , Marcel nie spal w swoim łóżeczku bo gdy go tylko tam kladlam to tak się wiercił ze sir cały czas obudzal i włożyłam go do wózka i co? I tam spal nawet . Wiec go w nim zostawiłam. Dziś spal w łóżeczku i nie było takich cyrków.

Niech u was dzieciaczki też zaczną ładnie spać.

NataliaK, eta lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka wrocila do normy :)

MagdaO fajna biedronka uciekajaca, ale Majka jeszcze sie jej boi :)

Sto lat dla Frania!!! I powodzenia na usg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 09:55

Martynika, eta, NataliaK, Galanea, Edyta84, alexast lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Franciszka!!! :-)

Dobrze ze Maja się ogarnęła ;-)

My juz wróciliśmy od dermatologa który oglądał dużego pieprza na nodze Ignacego.

Mój M. Ćwiczy z Ignacym, co najgorsze zauważyliśmy ze ostatnio znowu zaczyna się strasznie prezyc tak jakby to napięcie zamiast zmniejszać się powiekszylo się? I dalej taki sztywny się robi, masakra. Patrzę na niego i juz nie wiem co myśleć. Mam wrażenie że stoimy w miejscu albo zamiast być lepiej to jest gorzej. :-/

Słońca za oknem nie widać i jak patrzyłam w pogodę to w wawie ani słońca ani śniegu.

NataliaK, Mucha lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiu sto lat! Ale zleciało, co? :)

Eta, co Wam dermatolog powiedział? Artur też ma pieprzyk na stopie, ale my mamy konsultację dopiero w styczniu.

A kiedy macie tę dodatkową wizytę z Ignacym w kwestii rehabilitacji, na którą nalegał Twój mąż?

Mucha, super! a podajesz dalej ten lek, czy bez leku już się tak trzymacie?

Słuchajcie, pierwszy raz od narodzin Artura mam problem z karmieniem piersią! Od dwóch-trzech dni Artur, jak tylko go przystawiam, zaczyna mnie tak gryźć w sutka, że oczy mi na wierzch wychodzą, jak złapie, to jeszcze się odchyla i ciągnie! I trzyma tak mocno, że nie mogę mu go z ust wyciągnąć! Jeszcze trochę i będę miała suty jak wentyle od Jelcza. Possie trzy łyki i znowu mnie gryzie, w zasadzie to żadne jedzenie, po prostu rezygnuję, a on się nie upomina. Nie gryzie tylko wtedy, kiedy jest już bardzo zmęczony i wsadzę mu cycka do buzi na śpiocha, wtedy wypija całą pierś. O co kaman? :P Takim sposobem je mleko w nocy oraz dwa razy w dzień tuż przed drzemkami, jak już przelewa się przez ręce. Dobrze, że kaszki ma na mleku, to mu chyba powinno wystarczyć, nie? Czyżby powoli odrzucał pierś? Ale czemu w tak brutalny sposób? :P Jak to sobie tylko przypomnę... AŁA.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 12:17

NataliaK lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Hahahaha Martyna wentyle od jelcza <3 nie moge!!
    Jeszcze was pomecze na te pól roku Franciszka to udalo mi sie dzis nagrac :D
    http://youtu.be/y85mHT172Jk

Zmień status filmu, na razie jest prywatny i nie da rady obejrzeć :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juuuz ok ;-)

Eta ja caly czas mam wrazenie ze Franek tez jest napiety momentami a jednak sie okazalo ze juz napiecia nie ma.
    Martyna moze Arturowi zeby zaraz wyjda jak Cie tak gryzie? No bo co innnego...chyba z piersi tak szybko by nie zrezygnowal...moze nie chce ciagnac bo cieple i w ogole. Dziwna sprawa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 12:59

• eta Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika dermatolog obejrzała pieprza swym sprzętem taka chyba lupą powiększająca? Nie wiem sama i mówi że okej. Kazała zrobić zdjęcie z bliska i zdjęcie całej nogi i obserwować ewentualny wzrost. I za 4 miesiące do kontroli.

A wizyta u rehabilitantki metoda vojty w środę.

Franio super! Pewnie za kilka tygodni będzie chodził! :-)

Wczoraj byłam u ginekologa.zrobiła mi cytologie, mam skierowanie na usg piersi i usg narządów rodnych. Słowem przegląd:-) no i zaczynam ćwiczyć mięśnie brzucha, żeby przed kolejną ciążą złapać formę;-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam dziąsła, nie ma totalnie nic na horyzoncie. Ani napuchnięte, ani czerwone, nic tam się nie wybija... chociaż faktycznie już od jakiegoś czasu widzę, że woli chłodne. Kaszka, czy obiadek też muszą być dobrze wystudzone. Ale przed chwilą właśnie go usypiałam do drzemki i jak już prawie spał, to wyjęłam smoka i wsadziłam cycka i oczywiście, że całego wypił... więc nie wiem o co kaman. Jak próbowałam mu dać pierś zanim trochę przysnął (był po obiedzie, ale chciałam, żeby się napił, bo on nie pije wody, ani soczków), to znowu najpierw gryzł, a potem ciągnął z zaciśniętymi jak kleszcze dziasłami, uhhhhhhhh...

Franiu jest niewiarygodny. Super taki filmik na pół roczku, zajebista pamiątka :). Półroczny, stojący Franek. Kiedyś mu pokażesz, jaki był hop do przodu :). Tylko najpierw pokaż mu, jak się zachowują inne półroczne dzieci (te, co dopiero niedawno ogarnęły, jak się przeturlać na brzuch :D ).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 13:11

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się okaże, że osłonki na sutki, które nie przydały się po porodzie przydadzą się pół roku później...

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, Staś też od jakiegoś czasu tak robi, ale u nas to jest ewidentnie bawienie się, sprawia mu to masę radochy. Tylko z tą różnicą, że on najpierw coś tam zje, a później zaczyna gryźć i ciągnąć, do tego patrzy wesołymi ślepiami jak ja zareaguje. Czysta komedia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 14:56

Martynika lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek <3

Martyna u nas jest tak już od jakichś 2 tygodni, z tym ze tak jak Magda pisze. Jaś się ewidentnie bawi cycem :-) Tak złapie mocno sutka, odciagnie i się śmieje do mnie lobuz kochany :-)

Martynika, NataliaK lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki my wstępna umowę podpisaliśmy. Teraz do poniedziałku jesteśmy u teściów. Bateria mi juz pada wiec trzymajcie kciuki by dziecko mi się nie awanturowalo i spało. Dzisiejsza noc super! Nurofen na noc 0,5 o 3 karmienie i raz wstawalam smoka dać. Spala do 8!
    beatina a jak u was sytuacja.

Sto latek dla dzisiejszych solenizantów <3

Natalia twój opis z porodówki mnie doprowadził do lez:)

A Martyniki cycki jak wentyle od jelcza- hicior:) mimo to zazdroszczę wam karmienia cycolem.

NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suty! Cycki jeszcze jako tako :P.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja te zazdroszczę karmienia piersią, mój nie chciał i tyle :] jakieś antymlekowe sztuki mi się trafiają ;)

wszystkiego najlepszego dla naszego kochanego Perszinga ;) a co - nudno tak leżeć a z góry lepiej wszystko oglądać ;) a na paluszkach jak baletnica stanął :) aż dziwnie wygląda jak taki malusi chłopiec na własnych nóżkach staje ;)

u mnie choroby nie odpuszczają
    Michał jakby bardziej podchorował się, ale zdjęcie z Mikołajem będzie ;) bidulek pojechaliśmy specjalnie do selgrosa do mikołaja, zrobili mu zdjęcie a on jeszcze troszkę inaczej myśli i rozumie jak my :) powiedzieliśmy, że musi Mikołajowi powiedzieć co chce dostać. No i Mikołaj dał mu mały prezencik a on do środka zagląda a tam nie ma tego auta co chciał. Tak mi go szkoda było bo nie mogliśmy mu wytłumaczyć o co chodzi :) że dopiero pod choinkę Mikołaj przyniesie to co tam on chce :)
    Piotruś też jeszcze osłabiony ale jakby ciut lepiej, grom wie, ale znowu kaszel taki nieciekawy.

a o sutach to aż mężowi czytałam hahahahahaaa dobre porównanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 17:23

NataliaK, Agusia2312, Martynika lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po usg mozgu i wezlow chlonnych. Wszystko ok tylko wezly chlonne powiekszone na szyi no i za uchem,ale nie wygladaja podejrzanie,podobno Franek mogl przechodzic niedawno infekcje o ktorej nic mi nie wiadomo bo nic nie zauwazylam ;-/ nie miak goraczki ani nic,wiec niewiem jak to mialo sie stac...ale moze faktycznie przeszlo jakos lagodnie.

Ajjj od dzis juz jakos swiatecznie,w radiu cala droge lecialy piosenki swiateczne,w domu juz troche dzis tez zrobilam klimatu,uwielbiam ten czas :-)

Martynika, MonikaS, Paula222, eta, Agusia2312, Mucha, Edyta84, alexast, Galanea lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak ja Ci zazdroszczę. Ciekawe kiedy ja się doczekam własnego mieszkania lub domu :(

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika u mnie to samo, Maja sie dzisiaj bawila jak tylko mogla, jadla chwilke puszczala i sie rozgladala, albo ciagnela i patrzyla na mnie z oczekiwaniem na reakcje. Dziwne to takie, bo mam wrazenie ze ona wtedy jakos malo je, ale podobno dzieci juz szybciej wiecej wyciagaja.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!
    Ja jak zwykle najwięcej czasu mam wieczorem. Chciałam Wam pokazać jaką śliczną mamy Mikołajkę
    84c2ea7131947913m.jpg

Wszystkim mamuśkom życzę spokojnej nocy.
    Martynika u mnie też był czas, że Hania takie cyrki z cycem wyprawiała. Tłumaczyłam jej, że tak nie wolno bo mamę boli i wychodzi, że zakumała. Już tak nie robi :-)
    Franiowi wszystkiego najlepszego z okazji skończonych 6 m-cy :-)
    Oj wczoraj zapomniałam pogratulować Oliwce, robię to teraz- wszystkiego najlepszego ;-)

Martynika, NataliaK, alexast, MonikaS, Agusia2312, Galanea, Paula222, eta, evas, AISAK lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spóźnione gratulację dla Frania

My byliśmy wczoraj rano na fizjoterapii. Pani była zadowolona, Oluś zrobił postępy, ale dalej spina ramionka. Olinek dostał mały prezencik ok fizjoterapeutki na Mikołaja :)

Potem pojechaliśmy do cioci (Krzyśka siostry). Po godzinie pojechaliśmy do babci. Tam upiekliśmy mnóstwo ciastek i je dekorowaliśmy. Dużo czasu nam to zajęło ale robimy tak co roku. Wszystkie dzieci się zjeżdżają z partnerami lub bez i pieczemy ciastka. W tym roku mój k został w domu bo musiał porobić w domu kilka rzeczy. Szkoda ale i tak było miło. Słuchaliśmy świątecznych piosenek i sobie pogadaliśmy. :)

Agusia2312, NataliaK, Edyta84 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 1813 1814 1815 1816 1817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ