MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Maagdaa to nie fajnie że tak płakunia:( biedulka. My mamy szczepienie w piątek(to 3- nie wiem kiedy następne?) mieliśmy przesunięte w czasie.Musieliśmy iść do neurologa i gastrologa i tak się przeciągnęło, ale też nie chce myśleć o tych szczepieniach choć nasza w miarę dobrze zniosła.
U nas od kilku dni jest poprawa z nocami. Wiadomo, że budzi się min. z 3-4x ale dla mnie to jest duuuży sukces i zaczęłam wierzyć, że to te 3 zęby które już wyszły i 4 który jest w drodze;) a u Was jak tam?
MonikaS panowała tutaj zawsze b.miła atmosfera i chyba to wyróżniało to miejsce, że chętnie się Was czytało:)
Nalka napisz koniecznie co u Anny- jeśli oczywiście chcesz. Wierzę, że wszystko jest dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 20:49
kasiula870, Nalka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas standardowo pobudka jeden lub częściej dwa razy ,pocyca i jeśli nie gibnie się na brzuch to śpi dalej.Świecę taką małą lampeczkę biorę na do nas i jak zje odkladam ,nieraz nawet rano sie zastanawiam ile razy wstawałam.
Mi to sie wydaje że Lena nie ma nawet dziąseł spuchnietych chociaż drze się nieraz jak szalona.
-
Nie mogę powiedzieć, że u nas wszystko ok, choć bardzo bym chciała. Czekamy aż przyjdzie zamówione Infrantini (taki dodatek kaloryczny dla dzieci z niedowagą) i będziemy podawać. Potem czeka nas znowu szpital tylko inny oddział, gdzie zbada ją dietetyk i gastroenterolog i jeśli będzie trzeba Anna trafi pod sondę, mam jednak nadzieję, że tak się nie stanie, bo to nie jest wyjście. Je mało ale je i to co 3,4,5 godzin. Dzisiaj dla przykładu pierwszy raz w życiu zjadła 160ml ale równie dobrze jutro może jeść po 20 ml i będzie szczęśliwa. Ogólnie wszystkie badania wyszły bez zarzutu, dlatego tak się panie i panowie lekarze denerwują, bo nic znaleźć w Annie nie mogą. Oprócz napięcia mięśniowego, które każdy widzi i Anna jest rehabilitowana. Jedynie neurolog wprowadził innowacyjne badanie moczu (nie wiem na czym ma ono polegać), bo napięcie jest "dziwne" i potrzebuje dalszej diagnostyki. Szkoda tylko, że nie widzieli jej dwa miesiące temu, kiedy miała problem żeby dłonie dać do środka..
Maagdaa - ale mogą Lenkę swędzieć dziąsła. Nieważne, że nic nie wychodzi. Anna darła się a nic nie było widać, dopiero za jakiś czas patrzymy a tam na dziąśle kreseczka i biały punkcik./Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 21:52
Limerikowo, Evcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas na osiedlu jest chłopczyk który urodził się ważąc 2400 donoszony i nawet nikt nie zwrócił na to uwagi .Ma 4 miesiące i jest drobniutki,jego babcia mowila ze lekarka mówi ze taki typ.Jak tu czytałam ile wasze dzieci jedza to nieraz sie dziwilam bo moja odciągniętego zje góra 120 najwięcej,pól sloiczka zupki i co 3 godz,syn jadl mm tak do roku ok i najwięcej zjadal 150 .Myślę że Annie nic nie wynajdą i ze poprostu tak ma i za to trzymam kciuki.
Nalka, Evcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rano pytałam o pęknięte dziąsło i czas wyczekiwania na ząbka. A wiec drogie o godz 18 stwierdziłam ze mojej małej przebił się zabek lewa dolna jedynka:D mama szczęśliwa dzicko biedne problem ze spaniem miała cały dzień. Dałam nurofen mam nadzieje ze pomoże.
Dla mnie to forum otwarte chociaż przyznam ze śmiesznie dziwnie się poczułam:) ale ja osobiście sama podczytuje czasem inne watki i nikogo nie pytam o przyzwolenie i prawo głosu.evas, Nalka, Evcia, Camilia lubią tę wiadomość
-
Rano pytałam o pęknięte dziąsło i czas wyczekiwania na ząbka. A wiec drogie o godz 18 stwierdziłam ze mojej małej przebił się zabek lewa dolna jedynka:D mama szczęśliwa dzicko biedne problem ze spaniem miała cały dzień. Dałam nurofen mam nadzieje ze pomoże.
Dla mnie to forum otwarte chociaż przyznam ze śmiesznie dziwnie się poczułam:) ale ja osobiście sama podczytuje czasem inne watki i nikogo nie pytam o przyzwolenie i prawo głosu.kasiula870, MagdaO lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewqa135 wrote:AISAK czy to Ty wspominalas, ze Hania nie chce jesc rano? Jesli tak to czy moglabys napisac jak wyglada jedzenie Hani przez cala dobe? Moja Hania po nocy tez nie chce jesc. Zaczyna dopiero ok. 11. W nocy je 2 razy. Gratuluje zabka!
U mnie podobny problem. Nie wiem czy przejedzona po nocy? -
U nas Anna po nocy się ociągała. Ale ludzie! Nie jadła od 20:40 do 6:10! Łaskawie zjadła najpierw 80ml sama, 30 ml łyżeczką i 20 ml owoców z płatkami owsianymi łyżeczką = 130ml. Chociaż tyle..
AISAK gratuluję ząbka. Jest cały czy tylko jakaś śmieszna twarda kropka? Anna ma kropkę przebitego zęba.. -
A wiec mija Hanna wstaje 7-8, je ok 11 mleko 150ml na raty, drzemka,je obiadek znaczy pol małego słoiczka ok15. Popija mlekiem ok. 70ml. Drzemka tak 1-2h, Z 2 h po wstaniu kaszka z 3 lyzek, mlekiem popija ok 40ml. Bawi się i około 20 mleko 150ml, o 22-23mleko 150ml. W nocy o 3lub 5 mleko 150ml. I tak wkoło. W ciągu ostatniego miesiąca przybrala 300g, ale juz więcej się rusza.
-
Ewqa, u mnie podobnie jak u Aisak. Tyle, że Zosia miewa lepsze dni i je wszystkie porcje mleka po 200ml. Ostagnio słabo w dzień, ale w nocy potrafimczasem nawet 270ml zjeść. A tak średnio to około 200. Jeszcze pare dni temu dobowo wypijała mi około litra, a wczoraj wyszło ledwie ponad 700ml. Nie wiem od czego to zależy. Na ząbki zwalam wszystko już od 2 miesięcy, a ich dalej nie ma.