X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • kasiula870 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK ja tak jak już pisałam weszłam na forum nie na początku ciąży a Wy wszystkie już się zdążyłyście poznać i głupio było się tak wtrącić do rozmowy. A parę dni temu widzę że nowe dziewczyny napisały to pomyślałam że jest okazja żeby też się odezwać he

MagdaO lubi tę wiadomość

f2wlanliq6ba73c6.png

relg3e5e1xjwtamy.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od jakiegoś czasu budzi się od momentu zaśnięcia ok 20 do ok 23 co pół h :/ Mamy alergię, łzs więc prawdopodobnie buźka i główka swędzi no i wypada smoczek. Zębów nie widać. Później zaśnie mocniej i od ok 3 znów to samo. Dalej to nie wiem, bo ostatnio mąż daje mu smoka, ja jestem nieprzytomna. Przez to śpi z nami, nie wyobrażam sobie co chwilę wstawać do łóżeczka :/

81clk9i.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilka, dziś ortopede zaliczyliśmy. Usg super, stawy na 6. Jak chce siadać to bardzo dobrze. Żadnych przeciwskazań.
    Zakaz tylko skoczków i chodzikow. A i pierwsze buty muszą być od 1-1,5 cm nad kostką. To tak informacyjnie.

Limerikowo, Evcia, maagdaa, Agusia2312, Camilia lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, nutka co tam u Ciebie?

U mnie drugie karmienie na śpiocha. Galanea a powiedz w jakiej pozycji ja karmisz? Moja panna kiedyś zawsze jadła na rękach,ale protestować zaczęła i od 2-3mc teraz je na plasko, nawet jej nie wyciągam. W pol siedzą o jak jest to siada, a ciężko trochę karmić w tej pozycji wiec centralnie na płasko ijest ok. W nocy nawet do odbicia nie biorę.

Edyta znalazłam fajne pianinko bynajmniej z opisów bo nie mam gdzie obejrzeć Pianinko AK-KU

Edyta84 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze "starej gwardii", zanim zalogujecie się na fasolkowo, potwierdźcie tutaj pod swoim starym nickiem, że to robicie, żeby nie było wątpliwości, że ktoś się próbuje pod Was podszyć.

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

• Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak a podajesz coś do picia dzieciaczkowi np wodę? Przy rozszerzaniu diety ponoć powinno się podawać- odnośnie tych kupek. Współczuje Ci bo przechodziłam to przez pierwsze 3 miesiące:( jak zrobiła kupkę to z mężem biliśmy brawo:P haha była to radość jakbyśmy wygrali na loterii:D

Dziewczyny wiem, że głupio to zabrzmi, ale cieszę się, że nie jestem sama z tymi nocami. Współczuje Wam i sobie, ale jakoś tak lżej na sercu, że można o tym problemie z kimś pogadać, a nie słuchać tylko, że dziecko jest na pewno głodne..

NataliaK ja podobnie jak Kasiula - też mi było głupio się wtrącać jak się już znałyście

AISAK super, że usg w porządku:) my wczoraj byliśmy też na usg ale brzuszka i też wyszło wszystko dobrze:)

AISAK, Camilia, misia_k1 lubią tę wiadomość

• Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika a ktoś jest na tyle głupi, żeby się pod kogoś podszywać? Sorry, że tak chamsko, ale powiedziałyście, że nie chcecie tam nikogo nowego więc myślę, że ktoś kto by chciał by się podszywać pod inną osobę byłby beznadziejnie głupi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja zaczęłam czytać forum to wy już się dobrze znałyście i jakoś nie chciałam sie wcinać.
    Mala dzis pospala prawie do 8 normalnie cud,pogoda super ,zaraz śmigamy na spacerek.

Camilia, kasiula870 lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas leje:( a tak liczyłam na spacer.

Marcysiu jak nas podczytujesz powiedz jak tam wasze postępy adopcyjne?

Evcia milo słyszeć ,ze usg też dobrze. A czemu mieliście je robione? Bo my nie mieliśmy od wyjścia ze szpitala po porodzie.

Ile czasu od pękniętego dziąsła moze wyjść ząb?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maagdaa wow! super Ci pospała. Oby tak dalej:))

AISAK bo przechodziliśmy problemy brzuszkowe i był pewien czas, że nie chciała jeść gdy była rozbudzona, tak jakby ją bolało, a jadła w nocy i to z chęcią. Do tego raz miała robiony posiew i wyszła jej bakteria i dla pewności pediatra nas skierowała. Ale raczej była źle próbka pobrana bo powtórzyliśmy i już nie wyszło. Myslę, że to usg nie było potrzebne, ale dla pewności.

Miłego dnia dziewczynki

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcia wrote:
    Martynika a ktoś jest na tyle głupi, żeby się pod kogoś podszywać? Sorry, że tak chamsko, ale powiedziałyście, że nie chcecie tam nikogo nowego więc myślę, że ktoś kto by chciał by się podszywać pod inną osobę byłby beznadziejnie głupi.

Nie pisałabym tego, gdybyśmy nie miały wątpliwości.

NataliaK, Nalka, Galanea lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:

Ile czasu od pękniętego dziąsła moze wyjść ząb?

U nas w czwartek pęknięcie, w piątek można było wyczuć ząbek, a w sobotę już mały nas gryzł :D

9bsp388.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcia wrote:
    Dziewczyny wiem, że głupio to zabrzmi, ale cieszę się, że nie jestem sama z tymi nocami. Współczuje Wam i sobie, ale jakoś tak lżej na sercu, że można o tym problemie z kimś pogadać, a nie słuchać tylko, że dziecko jest na pewno głodne..

To prawda że jak się nie jest samemu z problemem to jakoś lżej na sercu :-) A jak ktoś przechodzi to samo zawsze można się poradzić i nie zwariować :-P

Evcia lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcia, tak wode podaje, troszke zawsze cos polknie,ale szalu nie ma eh. Ten kupkowy problem od urodzenia jest.sliwki, sok jablkowy,herbatki nic nie pomaga:(

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcia wrote:

Wyobraź sobie, że trafiają się takie ewenementy.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podszywania się przez kogoś--> jakoś tak dziwnie poczułam się w grupie osób która mogłabym być ( bo raczej podejrzewacie "nowe";) )- Galanea jako osoba która jest administratorem ma chyba dostęp do IP komputerów. Jakiś czas temu zalogowałam się na fasolkowo i pisałam jakieś posty- więc jeśli macie jakieś wątpliwości co do mojej osoby to możecie zweryfikować. Choć nie wiem po co to w ogóle piszę, bo miło było poczytać o podobnych rzeczach jakie się u Was dzieją, ale bez przesady.. są również inne fora gdzie można poczytać(ogólnodostępne), a jak ktoś kiedyś pisał- to jest tylko forum i nie jest niezastąpione. Więc tak jak wcześniej pisałam- nie wiem kto byłby taki głupi i czy czasem nie podejrzewacie nas "nowych" bezpodstawnie..

Misiak a spróbuj podawać wodę przez łyżeczkę. Moja nie chciała na początku pić w butelki, a przez łyżeczkę zaczęła bardzo lubić. A lekarz czegoś Ci nie doradził?

• ewqa135 Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 14:51

34bwyx8d68fd5qf6.png
    l22n8rib3e5iuhom.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupełnie niepotrzebnie traktujesz to, co napisałam personalnie, bo nigdzie nie napisałam, że podejrzewamy "nowe".

• ewqa135 Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 14:51

Evcia lubi tę wiadomość

34bwyx8d68fd5qf6.png
    l22n8rib3e5iuhom.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee bez przesady, pisalysmy tu, zwolniłyśmy miejsce, niech pisze kto chce, kiedy chce i ile, w końcu to forum publiczne, a nie prywatne, może mamy trochę sentymentu do tego miejsca, ale nie róbmy z niczego problemu. Takie moje zdanie.

Martynika, MagdaO, Galanea, evas lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 1828 1829 1830 1831 1832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ