X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • kasiula870 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie łapie nie za włosy tylko za okulary nawet nieraz wypadły mu z ręki ale tyle dobrze że leżał w łóżeczku i spadły też w łóżeczku.Szkoda by było jakby się popsuły bo trochę drogie. Muszę go jakoś nauczyć że nie wolno łapać tak za mamy okulary.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 22:51

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2wlanliq6ba73c6.png

relg3e5e1xjwtamy.png

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać bo nie wiem jaka noc mnie czeka he a i Wam przespanej życzę.

f2wlanliq6ba73c6.png

relg3e5e1xjwtamy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki.Jutro odpoczynek ,spotkanie z koleżanka w planie.Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 23:15

• eta Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też za włosy mnie drze masakrycznie :) wiążę ale i tak dorwie się łapką za te krótkie przy karku i trzyma! :)
    a my dziś jedlismy słoiczek hippa risotto z marchewką i indykiem taki po 7 miesiącu bo są w nim malutkie kawałki jedzenia, pierwszy raz spróbowałam bo te papki średnio mu smakują. generalnie jadł tylko nie wiem czy coś żuł czy połykał od razu :) Wasze maluchy już jedza jakies większe/mniejsze kawałki czy jeszcze przetarty na krem posiłek?

lece spac:)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula to muszą świetnie dzieciaki wyglądać:))

Eta ja jeszcze papki, a w zasadzie dopiero od niedawna zaczęłam podawać jedzenie. Ale jak Ci się Ignaś nie zakrztusił to raczej już jest gotowy na takie jedzonko:)

eta lubi tę wiadomość

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc:)ale zmiany;)
    pisze do Was z prosba o pomoc z racji dosiwdczenia moze mi coa doradzicie. Jas ma 5m i sypial mi znosnie tzn mial jedna pobudke w ok 3 a potem 6.&est na mieszanym czyli kp+mm. 'a noc zawsze mm,wq nocy KP mu wystraczalo ale od 2 tyg budzi sie miedzy 23 a polnoca z placzem.nie pomaga smok,wrecz przeciwnie zaczyna bardzoiej plakac.Musze wziac go do lozka i cyca dac.po 30 min spi i odkladam do lozeckza. Wstaje o 3 i mm. spi max 1.5 i od ok 5 z nami w lozku przy cycusiu. Nie wiem dlaczego tak czesto sie budzi,glodny raczej nie jest.Podaje kaszke na noc bo myslalam ze bedzie dluzej spac ale to sie nie sprawdzilo.kurcze wracamy do czasow po narodzinach kiedy pobudki byly reg co 3h. pomozciee co moge zrobic. widze ze przy cycusiu sie uspokaja eh ale marze aby wrocil tylkko do tej pobudki o 3.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia_k1 niestety Ci nie pomogę bo również mam takie problemy.. U mnie też tylko pierś pomaga.Wydaje mi się, że Twoje dzieciatko nie budzi się z głodu(skoro podajesz jej mm czy kaszkę), może po prostu chce się przytulić do mamy. Moja też spała do 2-3, a od 2 miesięcy niestety się pozmieniało. Były dni że budziła się co 1-1,5h.
    Rozmawiałam z 2 pediatrami, bo wierzyłam w "cudowny" lek hehe. Niestety obydwoje powiedzieli, że takie niektóre są dzieci i trzeba to przetrwać. I obydwoje powiedzieli żeby podawać pierś na żądanie. Że znajdą się też tacy co powiedzą żeby nie podawać i zeby się dziecko wypłakało, ale oni są przeciwnikami tego.
    Tyle, że spróbuj zauważyć kiedy przestaje jeść, a poprostu ssa pierś. Ja jej wtedy wyjmuje z ust i ona śpi. Moja nie używa smoczka więc u mnie też jest inna sprawa, może Twoja da się w końcu do niego przekonać:) Kolejna sprawa, że ponoć w tym okresie ok 5 miesiąca wiele dzieci przechodzi takie coś. Lekarka też mi powiedziała, że mogą to być marzenia senne lub przeżywa dzień.

kasiula870, Limerikowo lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jeszcze je papki.

misia_k1 jestem w takiej samej sytuacji tylko że mój Mikołaj jest tylko na cycusiu plus w dzień zupki. Też najpierw ładnie spał a od jakiegoś 1,5 miesiąca częste pobudki. kombinowałam że właśnie głodny ale kaszki na wieczór nie chciał jeść.Zbiegło się to z wychodzeniem zębów dwóch na raz, a wczoraj na wieczór zjadł banana i spał ładnie tylko nie wiem ile w tym zasługi banana że porządnie zjadł bo może to być tylko zbieg okoliczności i następna noc może być znowu nieprzespana he

eta lubi tę wiadomość

f2wlanliq6ba73c6.png

relg3e5e1xjwtamy.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia powodów może być multum, może skok rozwojowy, nabywa nowych umiejętności i mózg przetwarza nowe informacje, zęby idą - Ignacy przesypial od 19 do 5 rano praktycznie od 2,5 miesiąca a potem przyszły takie 2 tygodnie ze budził się 3-4 x w nocy co noc i po tym czasie wyszły 2 dolne jedynki i po 2-3 dniach zaczął znowu przesypiac noce, nawet do 6,7 i 8 :D
    Na pewno to nie jest głód, a ssanie piersi może go uspokajać, próbuj z smoczkiem, ale pierś dla dziecka jest bardziej kojaca bo jednak ciepło matki i bicie serca koją najbardziej. Koleżanki syn kiedy wychodziły mu zęby to tylko ssanie piersi go uspokajalo, może tak jest u Was, przekonasz się jak wyjdą mu zęby,.. Niestety czasem trzeba przetrwać jak ja te 2 tygodnie. Oby szybko u Was się unormowalo!! Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 10:35

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek budzi sie 2 niekiedy 3 razy w nocy. 22/23 3/4 6/7 i za każdym razem chce jeść. Wypija całe 180ml. Ponoć dzieci w tym wieku nie potrzebują jeść w nocy... ale mój Oluś potrzebuje i tyle.

Eta ja dałam wczoraj słoiczek po 6 miesiącu z bobovita i tam też są kawałki jedzenia. Oluś tak zabawnie je żuł. Miałam ubaw. Pod koniec to już tylko połykał.

Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast jak widać nie ma co się trzymać jakoś sztywno tego ile i jak często ma jeść dziecko. Mój starszy syn od zawsze jadł mało i do tej pory mu tak zostało. Zawsze chciałam żeby więcej jadł no ale trudno widocznie tyle mu wystarczy i tylko żebra można na nim liczyć he, więc jak młodszy je to ja się cieszę.

f2wlanliq6ba73c6.png

relg3e5e1xjwtamy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia witaj w klubie moja też się budzi od jakiegoś czasu,ale przynajmniej widzę że bez sensu podawać na noc kaszki bo nh tylko cyc na noc i w nocy skoro u ciebie nie pomaga.Ja dużo dowiedziałam się na grupie fb karmienie piersią chociaż to moje drugie dziecko,myślę że gdyby nie ta grupa już dawno zrezygnowałabym z cyca,bo miałam zamiar karmić tylko 3 miesiące.Według ich założeń dzieci nie budzą sie tylko z głodu,ale myślę też że każde dziecko jest inne np mój syn to byl aniołek w porównaniu do Leny.

kasiula870 lubi tę wiadomość

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze wiecie daje mi piers ale jak mu dam ok polnocy to o 2 nie mam tyle pokarmu i butle musze dac.robie rozcienczona bo wiem ze glodny nie jest eh. do tego brak kupki?od urodzenia ma z tym problem i robi co 5 szesc dni sam przy mega wysilku lub daje czopek.potem nocka lepsza.mialam nadzieje ze jak wprowadze warzywka owoce to problem kupkowy zniknie ale mylilam sie.
    dziekuje dziewczyny.
    a jaki jest link do fb do tego KP,?

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/groups/grupa.karmienie.piersia/?fref=ts https://www.facebook.com/groups/grupa.karmienie.piersia/?fref=ts

kasiula870, misia_k1, Evcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz linki do dwóch grup karmienie piersią i taka wszystkie tematy z kp karmienie piersia offtopowo -polecam. Moja mała dokąd samo kp to kupki super ale pierwszy tydzień podawania zupek masakra poprostu nie mogła zrobić 5 dni aż dzwoniłam do szpitala ,ledwo 2 czopki pomogły ,zrobiłam przerwe znów tylko cyc i teraz od paru dni próba znów i jakoś po troszku robi ale daje jej picia i wieczorem tre jablko i do kaszki mannej na wodzie dodaje -uwielbia.

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupki w porządku jak czasem 1 dzień nie zrobi to na drugi na pewno będzie. A co do kp to jak miałam kryzys laktacyjny gdy mały miał 3 miesiące to też już chciałam dać butelkę. Ale jak mały poczuł że to nie cycuś to zaczął tak płakać jakby go ze skóry obdzierali i tak parę razy próbowałam ale nic z tego wiec musiałam się wziąć za siebie i walczyć o pokarm. Opłaciło się :)

maagdaa, Evcia lubią tę wiadomość

f2wlanliq6ba73c6.png

relg3e5e1xjwtamy.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Jula od urodzenia budzi się w nocy co 2-3 godziny a czasami co godzinę więc drogie koleżanki możemy sobie podać ręce ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 15:58

misia_k1, Evcia lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcia wrote:
    A ja standardowo padam przez jej cudowne nocki:) Już chyba przestałam się łudzić, że to się zmieni:) I chyba cierpię na bezsenność, zamiast spac rozmyślam kiedy ona się znów obudzi i nie umiem usnąć.
    Mam dokładnie tak samo ech :-P

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny blagam Was napiszcie czemu naprawde tu nie pisalyscie wczesniej?? Wchodze tu i oczom nie wierze,myslalam ze forum pomylilam :P:D

Teraz taki wesoly czas,kazdy ma schodki kiedys ze spaniem dzieci itp. Ja mam te schodki od urodzenia,kwestia przyzwyczajenia :) teraz jak juz staje to z kolei z emocji nie moze sie ogarnac i w nocy tez wstaje...przy lozkowej ramie :P

misia_k1, monaaa, Martynika, eta, Camilia lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też jestem w szoku :) Zastąpiła nas nowa ekipa :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1827 1828 1829 1830 1831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ