X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam na łyżeczce,ale się dławi niestety:( Lekarz mówi, ze taka uroda i że jak bardzo go brak kupki meczy to wtedy czopek ehh.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewqa tez tak się czuję i chyba dlatego nie zaczęłam wcześniej się udzielać żeby nie być traktowana jak "obca".

Eta masz rację to forum publiczne i również czytam inne forum gdzie dziewczyny normalnie traktują osoby które się dołączają, a tutaj podkreślam NIEKTÓRE osoby zaczęły traktować nas jak jakieś "obce" lub tak te wypowiedzi brzmią.
    Pisałyście że nic nie pisałyśmy o sobie, o swoim życiu- to zaczęłyśmy, ale jeśli Wam to nie pasuje bo to Wasze forum to ja również nie muszę.

Misia_k1 a podajesz jakiś probiotyk np dicoflor ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to stokroc niepowazne kiedy watek ma doslownie i w przenosni byc zamkniety a tu nagle okazuje sie ze bylo pelno podczytywaczek,ja poczulam sie conajmniej dziwnie. Dolaczylam dosc pozno do dziewczyn i nie zastanawialam sie nad tym czy ktos odrzuci moja osobe czy nie,to wydaje mi sie takie dziecinne. Nie mniej jednak terax nagle sie zaczelyscie udzielac i to chyba spowodowalo ze duza grupa z nas zaczela sie zastanawiac o co chodzi. A piszcie ile wlezie,ale nie mowcie ze wczesniej czulyscie sie glupio,bo my dalej jestesmy w mniejszej lub wiekszej formie i jakos teraz glupio wam nie jest :-]

Martynika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja dziś najadłam się strachu,dalam Lence zupki takiej z kawałkami i tak sie dławiła że szok,chyba jeszcze nie jej czas .Jutro mam zamiar pierwszy raz jej ugotować i mam pytanko jak dodam pora to też go później zmiksować ? A brokule tez ok ? Bo przyznaje sie synowi to moja mama gotowala.

A ja nie czuję sie jak nieproszony gość -przecież to tylko forum.

NataliaK, kasiula870, eta lubią tę wiadomość

• Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to było forum ogólnodostępne a nie prywatne, więc nie rozumiem zdziwienia, że ktoś mógł czytać?:) jeśli nie chce się żeby ktoś czytał to się nie pisze, ale nie miej pretesnji że są ludzie którzy czytają RÓŻNE fora:)

I jak się czyta np o jakimś hobby czy problemach z zajściem w ciąże to te osoby które piszą mają mieć pretensje że ktoś inny czyta?

Do tego tak jak pisałam - są inne fora gdzie dziewczyny normalnie traktują nowe osoby które czytały wcześniej i nie robią z tego problemu. Widzę że tutaj macie z tym problem.

Zdrowia dla Waszych dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 16:29

MagdaO, monaaa, monaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytywaczek myślę jest znacznie więcej,bo wiele rzeczy można pomocnych się dowiedzieć ale to forum publiczne trzeba się z tym liczyć.Dlatego powtórzę któryś raz ze uważam iż dobrze zrobiliście ze macie grupę zamknięta ponieważ juz sie dobrze znacie i nie jesteście narażone że inni to przeczytają ,lubiłam poczytać ale moje życie naprawde się nie zmieniło po tym jak mniej wiem.Wczesniej nie pisałam i nie mam do nikogo pretensji -mój wybór.

Natalia ale mam prośbę daj chociaż znać jak Franek zacznie śmigać na nogach .

Evcia, MagdaO, NataliaK, kasiula870 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój, Evcia, tworzysz problem tam, gdzie go nie ma. Napisałam krótki komunikat z prośbą, aby osoby, które rejestrują się na fasolkowo potwierdziły to tutaj. Nie bez przyczyny. Nie ma to nic wspólnego z "nowymi" osobami, wręcz przeciwnie, ale nie ma sensu tutaj wałkować tego tematu, bo był wałkowany już zbyt wiele razy.

Na marginesie - zawsze bardzo życzliwie i normalnie podchodziłyśmy do kolejnych czerwcówek, które zgłaszały się nawet po długim czasie. Absolutnie nie masz tutaj racji, że ktokolwiek robił z tego problem. Natomiast dziwną jest sytuacja, kiedy gro nowych osób nagle się ujawnia, kiedy postanawiamy przenieść forum. Taki dosyć niespodziewany coming out, musisz nas zrozumieć, że niektóre z nas mają mieszane uczucia, aczkolwiek ja nie mam absolutnie nic do tego, że zaczęłyście się udzielać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 16:44

maagdaa, Evcia, NataliaK, Paula222 lubią tę wiadomość

• Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maagdaa całkowicie popieram to co napisałaś:)

Martynika masz też racje- na pewno żadna z nas nie chciała byście głupio się poczuły. Ja naprawdę załuję że nie dołączyłam wcześniej i nie będę się więcej z tego tłumaczyć bo już to zrobiłam. Życzę każdej z Was i dzieciaczkom wszystkiego dobrego i dawałyście mi dużo cennych rad i sił kiedy je traciłam(pomimo że mnie nie znałyście)

A ja musze sie pochwalić- moja córcia dziś zaczęła mówić baba:) hihi ale slodkie! i raz powiedziała wczoraj mami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 16:45

Martynika, ewqa135, misia_k1 lubią tę wiadomość

• ewqa135 Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 14:51

34bwyx8d68fd5qf6.png
    l22n8rib3e5iuhom.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee, no co wy dziewczyny? Bardzo się cieszę, że postanowiłyście się odezwać, skoro my postanowiłyśmy się stąd ewakuować to teraz może być Wasz wątek, ja osobiście nic dziwnego w tym nie widzę :) Powodzenia

eta lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maagdaa to uważaj faktycznie z tym jedzonkiem! Dobrze, że nic się nie stało!
    Co do pora- to ja bym zmiksowała. Ale nie wiem czy nie za wcześnie na niego? Szczerze nie mam pojęcia:P Brokuł to na pewno można już i też bym zmiksowała

Ja do tej pory podawałam marchewke, dynie, ziemniaka, pietruszke, seler, jabłko i mięso: królik i indyk.

Ewqa szkoda! Ja też nigdy się nie udzielałam i mi było ciężko- ale nie przesadzajmy. To jest publiczne forum, chyba nie będziemy się gniewać, że ktoś może mieć swoje zdanie. Nikt nikogo nie obraża ,tylko wymieniamy się zdaniami. Każdy inaczej może traktować forum, trzeba popatrzeć z pkt widzenia dziewczyn- myślały że raczej to jest takie prywatne i nie dziwie się że mogło im się zrobić głupio. Wracaj bo zostaniemy tu same;)

MagdaO, kasiula870, AISAK lubią tę wiadomość

• Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh pewnie większość z Was potraktuje mnie jak wariatke:P ale czytam często mojej córci wiersz "Na straganie" i zacytuje tutaj bo mi się tak nie wiem czemu skojarzyło :

A kapusta rzecze smutnie:
    "Moi drodzy, po co kłótnie,

Po co wasze swary głupie,
    Wnet i tak zginiemy w zupie!"

"A to feler" -
    Westchnął seler.

evas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcia ja nie robie zadmego problemu i nir widze problemu,patrze zawsze ze swojej perspektywy ze ja bym tak nie zrobila mo ale prawie zawsze sie tez zapominam ze nie kazdy mysli i robi jak ja bo przeciez sa ludzie iludziska :P

Maagdaa nazie stoi sam na nogach,czasami potrzebuje sie czegos zlapac a czasami po prostu sobie stoi. Generalnie kazda proba kroku do przodu konczy sie upadkiem z moja asekuracja i mam nadzieje ze narazie jego zapędy jednak opadna :D

• ewqa135 Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 14:51

eta lubi tę wiadomość

34bwyx8d68fd5qf6.png
    l22n8rib3e5iuhom.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem, dla mnie jesteście obce. Wracam ze szpitala z dzieckiem a tu zupełnie nowe czyli dla mnie obce osoby na forum i nie ma po co brać tego w cudzysłów.Gdy wracałam na forum zawsze mogłam liczyć na wsparcie i zrozumienie. A tu nagle taki suprajs.

Wrogo nastawiona nie jestem, skoro nas czytałyście wcześniej to powinnyście to wiedzieć, bo nas znacie. Mnie i Annę i wiecie o naszych problemach. Nie mam nic przeciwko temu, może kiedyś komuś się przyda ta nasza historia, komuś kto nie daj Boże będzie miał podobny problem.

Odnośnie podszywania się, to Evcia trafiasz kulą w płot, ponieważ skoro nas czytałaś, jak sama twierdzisz, to powinnaś dość szybko złapać o kogo nam chodzi, bo akcje tu były niejednokrotnie z pewną udzielającą się osobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 19:35

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Evcia Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka czytałam was od niedawna regularnie(ok 2 msc)wcześniej sporadycznie i nie znam historii o podszywającej się osobie. Sorry w takim razie - nie pisałabym nic,po prostu źle to odczytałam.

Mam nadzieje że z Anna wszystko dobrze! Jest na pewno silna po mamusi i raz dwa wszystko się u Was ułoży!! Dajesz dużo energii i siły innym mamom- zresztą wszystkie tutaj które pisałyście dawałyście.

No nic, będę zaglądać tutaj, ale może faktycznie nie w porę zachciało mi się udzielać.

Nalka, ewqa135 lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcia udzielajcie się, ja nie mam nic przeciwko. Musiałam napisać swoje odczucia, bo ostatnio za wiele z nich duszę w sobie. Z pewnością, będziemy tu zaglądać i wspierać wszystkie zaglądające tu osoby. :)

ewqa135, kasiula870, Limerikowo, Evcia lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcia nikomu tu nie przeszkadzasz, ta kłótnia niepotrzebnie w ogóle zaistniała :) ja tam się cieszę, że ktoś tu nowy zajrzał, kto ma dziecię w podobnym wieku co my ;) inne podczytujące mamy też zachęcam do odezwania się :) nie ukrywam, że to było lekkie zaskoczenie dla niejednej z nas, że jesteśmy tak rozczytywane ;) hehe

Limerikowo, Evcia lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • kasiula870 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu zawrzało od wczoraj he ;) . Mi nieraz pomogła jakaś Wasza rada mimo że to moje drugie dziecko i powinnam się już znać na wielu sprawach ale każde dziecko jest inne a po za tym człowiek uczy się całe życie.

U nas dzisiaj też piękna pogoda była i ciepło, do słońca chyba 15st wiec korzystaliśmy całą rodzinką. :)

eta lubi tę wiadomość

f2wlanliq6ba73c6.png

relg3e5e1xjwtamy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ja też odrazu pomyślałam o tej dziewczynie co wy .Mam nadzieje że z Anna wszystko już dobrze.
    Franek nie przestanie mnie zadziwiać!

We wtorek na szczepienie idziemy juz mam stresa bo po przedostatnim plakala normalnie caly dzień nawet czopek nie pomógł.

NataliaK, Nalka lubią tę wiadomość

‹‹ 1829 1830 1831 1832 1833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ