X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna masz rację nikt tego w pracy nie docenia że człowiek się poświęca

Limerikowo, Niesforna lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kończyła się umowa 31 grudnia i następna miała być na czas nieokreślony. Chodziłam do pracy, mimo, że czasami czułam, że to już ponad moje siły, zwłaszcza w grudniu gdzie miałam sporo nadgodzin. Chodziłam bo cały czas wierzyłam, że dostanę następna umowę i zawsze będę miała gdzie wrócić. 30 grudnia umowy jeszcze nie było, a ja dla własnego zabezpieczenia poszłam po zwolnienia żeby mieć wpisaną datę starego roku, gdy byłam jeszcze zatrudniona i otrzymać potem wszystkie świadczenia. 31 grudnia umowy również nie było ... a ja czułam się oszukana i wykorzystana bo przez 2,5 miesiąca pracowałam, denerwowałam się, tłumaczyłam za innych, a powinnam zwyczajnie odpoczywać. Nie warto było się tak poświęcać, sama się o tym przekonałam.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wiele lat się poświęcałam a teraz mam problem żeby swoje wynagrodzenie za cały rok odebrać. nawet na święta grosza nie dostałam i siedziałam biedna jak mysz. i cholera człowieka bierze bo niby ma zarobione pieniądze a się zadłuża bo wypłaty nie dostał

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    temu bez skrupułów na l4 poszłam bo z zusu choć wypłatę dostanę

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Średnia z ostatnich 12mc chyba ze miedzy czasie uległ zmianie wymiar etatu. W takim wypadku liczy się od momentu zmiany etatu ,średnia wiec nie koniecznie musi być z 12 mc.
    L4 dla kobiet w ciąży jest płatne w 100%.

chyba, że służby mundurowe - koleżanka jest policjantką i dostaje kasę z ostatniej umowy

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, jeśli mają Ci przedłużyć umowę to data zwolnienia nie będzie dla nich miała znaczenia. Ale jaka firma jest tak wspaniałomyślna? Bez żartów, każdy myśli o sobie. I możesz się zarzynać, a oni i tak zrobią jak im wygodniej... Choć oczywiście życzę, aby Twoja firma okazała się pracodawcą roku :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    chyba, że służby mundurowe - koleżanka jest policjantką i dostaje kasę z ostatniej umowy
    nie posiadam takiej informacji, ale skoro tak jest.. Ja pracuje w kadrach w zwyklej firmie.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bez poczucia winy odeszłam na L4... A dla czego?? Był rok 2012, gdzie harowałam jak wół, pisałam propozycje postępu, chodziłam na nadgodziny, swoją pracę wykonywałam aż nad. A mnie takie docenienie spotkało że mało się nie popłakałam. Jedyne co mi mój przełożony wypomniał to to że kostkę skręciłam w pracy. I TYLE!!!! I dodam że nie poszłam wtedy na zwolnienie na ich prośbę. Teraz za przeproszeniem mam ich głęboko, tak jak oni mnie...

ivv, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczyny w 100 %. Czas zacząć dbać o siebie :-) i dziecko :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hankaa28 wrote:
    Mi kończyła się umowa 31 grudnia i następna miała być na czas nieokreślony. Chodziłam do pracy, mimo, że czasami czułam, że to już ponad moje siły, zwłaszcza w grudniu gdzie miałam sporo nadgodzin. Chodziłam bo cały czas wierzyłam, że dostanę następna umowę i zawsze będę miała gdzie wrócić. 30 grudnia umowy jeszcze nie było, a ja dla własnego zabezpieczenia poszłam po zwolnienia żeby mieć wpisaną datę starego roku, gdy byłam jeszcze zatrudniona i otrzymać potem wszystkie świadczenia. 31 grudnia umowy również nie było ... a ja czułam się oszukana i wykorzystana bo przez 2,5 miesiąca pracowałam, denerwowałam się, tłumaczyłam za innych, a powinnam zwyczajnie odpoczywać. Nie warto było się tak poświęcać, sama się o tym przekonałam.
    I nie przedłużyli ? Przykre to !

zem3i09keg891u11.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    nie posiadam takiej informacji, ale skoro tak jest.. Ja pracuje w kadrach w zwyklej firmie.

Kwitka z wypłatą nie widziałam, ale skoro tak mówiła to chyba tak jest :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, chciałam tylko napisać, że dziś Weronika wrzeszczała tylko 15 minut :) Taki dowód na to, że ta metoda działa ;) (wczoraj prawie godzinę)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośmielam się prosić o przekazanie 1% podatku dla córci naszego przyjaciela Hani

Hania Bednarz mieszka w Kraśniku urodziła się 23 grudnia 2009roku w 29 tygodniu ciąży o 11 tyg za wcześnie z wagą 1020 gram. Hania ma siostrę bliźniaczkę Julke która jest w lepszej kondycji zdrowotnej lecz też potrzebuje rehabilitacji. Hania gdy przyszła na świat nie oddychała była reanimowana na sali operacyjnej dwukrotnie podano jej adrenalinę i tym sposobem uratowano jej życie. Niestety nastąpiło niedotlenienie mózgu. Pierwsze badania wykazały wylewy dokomorowe IV najwyższego stopnia przez co nie może rozwijać się teraz prawidłowo. Hania teraz walczy o to by być chociaż troszkę sprawna.
    Bartek tata dziewczynek a nasz przyjaciel od podstawówki zarówno mój jak i Czarka jest w trudnej sytuacji mama dziewczynek zostawiła je prawie 3 lata temu ma teraz nową rodzinę i nowe dziecko a dziewczynkami się nie interesuje. Tata dziewczynek z pomocą swoich rodziców stara się jak może ale to nadal za mało nie może podjąć pracy bo jeździ na turnusy rehabilitacyjne dla dziewzynek jest stałym bywalcem centrum zdrowia dziecka w Warszawie

Jeżeli tylko któraś z was może proszę o przekazanie 1% dla Hani będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc dla nich

Bartek, Hania i Julia – tata i dwie córeczki. Rodzina niezwykła i nad wiek doświadczona. Oswojona z niepełnosprawnością, ale prosząca o wsparcie. Bez niego trudno stawić czoła niełatwym dniom i nocom. I zadaniom, do których niezbędna jest determinacja i poświęcenie.

Młody tata jest pełen nadziei, że uda mu się pokonać przeszkody i zapewnić Hani jak najlepszą opiekę rehabilitacyjną. Ci, którzy chcieliby mu w tym pomóc mogą przekazać wsparcie na konto fundacji.

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z pomocą” ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa nr KRS: 0000037904; cel szczegółowy 1% - „12169 Bednarz Hanna”.

a tutaj kilka linków na temat Hani

http://dzieciom.pl/film/hanna-bednarz

http://wczesniak.pl/kontakt/50

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/538604_512527638781710_1483026110_n.jpg zdjęcie Hani

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/992928_598606403507166_1928989673_n.jpg zdjęcie Julki z Bartkiem

20f3pmt.jpg

• fler Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do L4 i macierzyńskiego mój mąż czytał ostatnio ciekawy artykuł na temat zakładania firmy w końcowym etapie ciąży i płacenia podwyższonej składki przez 3 miesiące a później trzepanie kasy z macierzyńskiego aż ponad 5 tyś. złotych miesięcznie przez rok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda także o tym czytałam.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam o tym ale było wiele nadużyć i zrobili ograniczenia, ze jeśli firma nie istnieje conajmniej 9 miesięcy, to proporcjonalnie jest ucinana wyplata. Ale to i tak spory pieniądz. Ja też myślałam o tym ale ZUS B. Dużo spraw wytoczył i latami mogą się ciągnąć sprawy o wyłudzenia. Ale każdy robi tak jak chce.

Anielka27 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota gratuluje;) Co do L4 sie nie wypowiadam bo przed ciąża nie pracowałam chociaż szukałam pracy, jak juz sie dowiedziałam że jestem w ciazy to zadzwonili na rozmowe z laboratorium i takie zycie.

Wczoraj byłam na usg i wszystko wporządku. Maluch waży 150 gram i prawidłowo sie rozwija. Test PAPP-A wyszedł też dobrze. Kolejna wizyta 24 stycznia a po niej połówkowe :) Mój mąz był ze mną, on teraz co wizyte chce chodzić i oglądać nasze maleństwo :) <3

16udpc0zc9lh0142.png

Kota, Tusia84, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mój maz też POW, ze nie odpuści żadnej wizyty - tak wiec w srode znowu we trójkę idziemy:)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie mogę się doczekać wizytę mam 13 stycznia i już bym chciała zobaczyć maluszka:-) Macie rację dziewczyny co do poświęcania się w pracy. Odpuszczam i muszę pogadać z kierownikiem że już chce iść na poczatek na urlop bo należą mi się wczasy pod gruszą a później na L4. Jak nie da mi urlopu idę od razu na L4

Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie Wam, ja mam dopiero 24 wizytę :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ