X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie w sercu czy w mózgu... Tak można uspokajać i dawać słowa otuchy ale i tak dla matki to zapewne jest straszny stres i niepokój o dziecko. Ważne jest co powiedział też lekarz, bo może się okazać że z czasem wszystko wróci do normy.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana zainteresowałam się tym bardzo i znalazłam coś takiego może chociaz troche cie to uspokoi i da odrobinę nadziei...

cytuję wypowiedź jednej z osób:

No to chyba problem jest dokładnie taki jak był u nas... Na usg ok. 24 tyg. mój lekarz prowadzący też zauważył asymetrię komór bocznych i poszerzenie jednej do 9.8 mm( norma jest do 10) i też kazał na razie się nie martwić ale łatwo powiedzieć.....Na wszelki wypadek i dla mojego spokoju poszliśmy na dużo lepszy aparat do usg i do ginekologa-położnika specjalisty w zakresie wad genetycznych i wrodzonych. On nam sprawdził wszelkie przepływy w mózgu i czy nie ma jakichś innych występujących nieprawidłowości. Na szczęscie wszystko było ok. i stwierdził, że takie poszerzenie u płodu jak nie ma innych wad nie jest żadnym problemem, po prostu czaszka trochę za szybko urosła w stosunku do wielkości mózgu i przez to komory boczne się poszerzają aby wypełnić całą w środku i teraz będą się wraz ze wzrostem mózgu stopniowo zmniejszać ale trzeba to kontrolować przy okazjii kolejnych usg. I tak rzeczywiście było, na kolejnym usg już poszerzenie było dużo mniejsze.
    Po urodzeniu córeczki zrobiłam jej usg główki (lekarz nie kazał ale ja się uparłam, że chcę sprawdzić co z tymi komorami) i okazało się że poszerzenia już nie ma ale została asymetria. Neurolog u której byłam od razu zapytała czy miałam w ciąży jakieś problemy (krwawienia, skurcze przedwczesn, brałam leki, itp.) bo to wynik jakiegoś niedotlenienia w mózgu któy na szczęście zazwyczaj nie ma żadnych skutków w przyszłości ale tez trzeba sprawdzać co jakiś czas. Na drugim usg główki miesiąc później znowu widać niewielkie poszerzenie (trochę się znowu niepokoję, bo ostatnio nie było a tu znowu coś) ale doktorka (jest to najlepszy neurolog u mnie w mieście) powiedziała że kompletnie mam się nie przejmować tylko mam obserwować dziecko. U nas jest powiększenie prawej komory więc mam zwracać uwagę na lewą część ciała, czy nie ma drżenia kończyn i asymetrycznych ruchów, pilnować żeby dziecko nie spało z główką zwróconą w jedną stronę i ogólnie obserwować czy się rozwija dobrze i lekarz pediatra ma też przynajmniej raz w miesiącu ją pod tym kątem oglądać. W tej chwili jest wszystko super, naprawdę, córcia rozwija się ksiązkowo a nawet trochę lepiej i szybciej, pediatra nie ma żadnych zastrzeżeń a na kolejne usg główki idziemy za miesiąc.
    Trzymam kciuki za Waszą Dzidziulkę, niech żonka się za bardzo nie denerwuje, bo to może bardziej zaskodzić dziecku niż te nieszczęsne komotry i mam nadzieję że dasz znać jak będziesz wiedzieć więcej. Pozdrawiamusmiech.gif

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to faktycznie gorzej, ale poczekaj do usg, choć oczywiście rozumiem strach i niepokój. Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku.

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam kciuki żeby było ok . Mam nadzieję że drugie Usg pokaze że jest wszystko ok :-)

zem3i09keg891u11.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dziewczyny dobrze piszą, jeszcze nic nie jest przesądzone, wiem że i tak będziecie się denerwować, ale trzeba poczekać na dalsze badania. bądźcie silni!

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*

Anielka też to znalazłam wcześniej, ale znalazłam też przypadki w których dziewczyna usunęła ciążę, bo dziecko dostało rozszczepu kręgosłupa :(

Staram się nie nakręcać. Ale jednak jest coś takiego w tym wszystkim, że póki nie zobaczę że wszystko idzie w dobrym kierunku nie przestanę się martwić :( W tym momencie nie ma dla mnie radości, eh :( Taka prawda że spokojne możemy być jak dziecko się urodzi i utulimy do piersi, bo tak to całą ciążę strach :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam kciuki za pomuślne wyniki badań.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy te badania będziesz miała?

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę się zapisać bo dziś już mieli zamknięte ... Mam nadzieję że w miarę szybko, bo padnę ze strachu...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kota Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Zapisz sie na to USG moze poszukaj jakiegos specjalisty u siebie?

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    W razie awarii na szczęście mamy aptekę całodobową. Ja tak bardzo chcę karmić piersią, że nawet nie patrzę w stronę butelek. Przyrzekłam sobie że trzecie dziecko będzie tylko na piersi i nie poddam się tak łatwo jak przy poprzednich.
    Super ja tez planuje karmic trzecie dziecko piersią jaki i dwójkę jego rodzeństwa ale moja psiapsiulka niestety w 6 dobie nie mogła juz karmic gdyz dostala 42 temp i Trafiła do szpitala z ropniem poporodowym, a mała została w domu

bontbhr.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie różnie bywa z tym karmieniem. ja swojego moesiąc karmiłam tylkp piersią a on nie przybierał na wadze i musiałam dokarmiać mlekiem szticznym a później już i straciłam pokarm pomimo starań

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny błagam pomóżcie zanim wykończę się psychicznie;) przejrzałam każdy zakamarek na ovu ale nie znalazłam...jak zakończyć ten ciągnący się wykres owulacyjny na ovufriend?

f2wli09kll2jbdtn.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw zaznacz na wykresie ze testowalas i test pozytywny potem powinno samo sie ze sie wyraze dezaktywuje i po lewej masz moje ovu wejdz w to i jak sie rozwinie to na samym dole masz śledzenie ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 00:14

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie o to chodzi.:P Wydaje mi się, że zakończyć można tylko zaznaczając negatywny test albo miesiączkę. Ja tak robiłam jak poroniłam. Ale co ci przeszkadza?:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • niunia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess-musisz napisać do ovu,że nie działa mimo że zaznaczyłam na teście pozytywny test to nie miałam sledzenia ciąży. Nie działało to napisz i ci to zrobią ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie radzicie z bezsennoscia? Jestem wykończona nocą nie moge spać albo budze sie 15 razy. Mleko ciepłe nie działa kompuel tez nie ratunku

bontbhr.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Jak sobie radzicie z bezsennoscia? Jestem wykończona nocą nie moge spać albo budze sie 15 razy. Mleko ciepłe nie działa kompuel tez nie ratunku
    a ja sobie radze tak,ze sobie też nie radze :-/ usypiam koło 1, czuwam jak glupia a miedzy 4-5 koniec snu... masakra jakas.

monalisa lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • excella Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po całym męczącym dniu zasypiam szybciej niż mój syn i budzę się tylko na siku:) w pierwszej ciąży kłopoty ze snem miałam jak już brzuch był spory, musiałam odsypiać w dzień ;)

• Duchess Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, dzieki wielkie za odpowiedzi. To chyba przez hormony ciazowe tak irytuje mnie ta zielona kreska ktora ciagnie sie od pazdz i nic wiecej sie tam nie dzieje:-P napisze do ovu! dzieki

f2wli09kll2jbdtn.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ