MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jestem po połówkowym, wszystko gra, płeć potwierdzona, mały dobrze się rozwija, tylko ze mną gorzej, bo trzyma mnie kaszel. Lekarz umówił mnie od razu dziś na 15 do internisty w swojej przychodni
.
Poza tym przepisał mi dodatkowo witaminę B6, żelazo (Sorbifer), wapń z witaminą C, Heviran na opryszczkę i Flegaminę na kaszel, ale to do konsultacji z internistką.
Po dwóch tygodniach tych wszystkich leków, kiedy będę już zdrowa, mam zrobić badania laboratoryjne (m.in. morfologia, mocz, tarczyca, różyczka, toksoplazmoza, cytomegalia, żelazo, sód, potas) i pokazać się u niego z wynikami. Czuję się zaopiekowana. I spokojniejsza, że pomimo tego przeziębienia z małym jest wszystko ok.
Acha, jeszcze jedna sprawa. Gdy widziałam na monitorze kiedy dokładnie syn się rusza, to odkryłam, że ja to przecież czuję! Dokładnie były te odczucia zsynchronizowane z jego kopniakami na usg, ja po prostu do tej pory nie sądziłam, że to to. Są takie delikatne, takie subtelne, równie dobrze to mogłyby być moje jelita, a jednak dziś miałam stuprocentowe potwierdzenie.
ivv, Limerikowo, nutka, Kota, Anielka27, evas, czekajajaca, eta, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Nutka, niestety ja się w nim tylko zakochałam, ale mąż w życiu się nie zgodzi na zmianę, skoro temu nic nie dolega (ma oczywiście rację, ale mi się już znudził cały szary wózek). My mamy taki:
http://bejbi.eu/sklep/tako-wozek-captiva-glebokospacerowy-acoustic-p-9806.html
-
IVV ja mówię o tym, co macie, że fajny.
Ten, który ci się podoba też ładny, ale troszkę dużo się na nim dzieje;)
Martynika- no to cieszę się razem z Tobą, że wszystko z dzidzią ok:) Teraz ty się kuruj;)
A co do ruchów to mój mąż dziś się przytulił do brzucha i mówił, kiedy i co słyszy i kilka razy mówił, że jakby coś po ściance brzucha się przesunęło i sam powiedział: jak taka ryba śliska;P I w tym samym czasie ja też to odczułam, więc myślę, że to to;) W jelitach jak coś się dzieje to czuję zupełnie inaczej i wyżej zawsze;) -
Myśmy się w nim zakochali i od razu jak tylko stwierdziliśmy, że parametry techniczne są ok to go kupiliśmy (z odbiorem tuż przed porodem, co by gwarancja była jak najdłuższa). Ale jak się półtora roku patrzy na same szarości to chce się czegoś żywszego
W sumie teraz stoi na klatce schodowej i jest używany góra raz w tygodniu na drzemkę na spacerze, bo wole jak Weronika chodzi na spacery, a nie siedzi
Niech się dziewczyna uczy, że w jej rodzinie ruch jest na pierwszym miejscu
Ps. Chyba go jakoś ożywię przed porodemLimerikowo lubi tę wiadomość
-
ja już regularnie w ciągu dnia i w nocy czuję maluszka
super uczucie - właśnie za tym tęskniłam jak urodził się mój Michaś
ja mam wózek taki: http://www.dudekdladzieci.pl/pl/p/BARTATINA-ALU-PLUS-JEDO-z-fotelikiem-PROMOCJA/205
freeline176 ten na samym dole i jest na beżowym stelażu- żałuję tylko, że nie ma przednich kół obrotowychWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 12:51
-
Za 3 godz wizyta. I co najwazniejsze to 1. Malenstwo ma byc super zdrowiutkie, 2. Ma byc dzisiaj bezwstydnym slodkim I grzecznym dzieciaczkiem, bo inaczej rodzice umra z ciekawosci I niewiedzy kogo mama ma w brzuszku
Anielka27, ivv, Limerikowo, evas, Kota, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
właśnie to jest istotne - obrotowe koła, ja chciałam bardzo na takim stelażu jak były kiedyś, ale mi w sklepie powiedzieli, żebym się przespacerowała pomiędzy regałami w sklepie - od razu zmieniłam zdanie
Koleżanka miała na trzech kołach i to przednie ciągle jej wpadało w dziury i musiała wózek na tylnych kołach podnosić, żeby wyjechać. Inna opowiadała jak babka, która ją zatrudniła jako nianię kupiła taki nowoczesny designerski co ostatnio były modne
coś tego typu
http://www.edziecko.pl/male_dziecko/56,123925,11243928,Modny_wozek__Tylko_bialy,,4.html
to w ogóle po chodnikach i lesie się nie dało spacerować - mówi za to, że jest idealny do galerii jak ktoś lubiLimerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anielka my pomału patrzymy już, żeby wiedzieć co jest i jakie;) No i pomału trzeba będzie zacząć kupować z tym, że nie wiemy od czego zacząć.
Ivv- zawsze możesz coś pomyśleć, żeby go ładnie ożywić
Monika- to mi też z JEDO się podoba. I jak wszystko z nim ok? Chodzi o techniczną stronę- czy jakieś naprawy robiliście czy coś? Ten co mi się podoba ma właśnie skrętne przednie koła i jest cudowny:D Chyba nic innego już mi się nie spodoba i mogłabym go kupić choćby teraz i po domu jeździć
Przyszła mi poduszka do spania! Super jest;) I zamówiłam jedną pieluszkę tetrową, żeby wiedzieć czy się nadają od tego sprzedawcy. Dosyć fajna jest, teraz ją sobie będę używać jako ściereczkę i zobaczę jak z jakością. Jak będzie ok to będe u nich wszystko zamawiać.
I DOSTAŁAM GRATIS CZAPECZKĘ PO KĄPIELI! Jej, jaka słodka...Już nie moge się doczekać mojego maleństwa;)
-
excella wrote:Na przeziębienie i kaszel brałam prenalen, trochę pomogło.
Prenalenu piję już drugą butelkę. Na ogólne samopoczucie pomógł, ale kaszel się nasila pomimo picia tego.
Mati, może masz tak jak ja? Też sądziłam, że nie czuję ruchów, coś tam się przesunęło raz na jakiś czas, ale nie łączyłam tego z dzieckiem, dopiero usg mi uświadomiło, że to był i jest mój malec, gdy zobaczyłam synchron tego co czuję, z tym, co widzę na ekranie.
Huh, wreszcie obejrzałam wszystkie ciuszki, które dostałam od kuzynki, rany, dużo tego i mam wrażenie, że jest praktycznie wszystko, czego tylko potrzeba od urodzenia, same zobaczcie:
Na pewno nie będę już nic kupować z ubranek, wydaje mi się, że sama nawet 70% z tego, co tu leży bym nie kupiła, skoro synek kuzynki miał 3 miesiące jak z tego wszystkiego wyrósł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 09:56
AISAK lubi tę wiadomość