X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posegregowałam te rzeczy typami, body do bodziaków, pajace do pajaców, spodenki do spodenek, w każdej kategorii jest tego dość sporo. No cóż, pozostaje mi być ogromnie wdzięczną, że dostałam to wszystko od tak, zdaję sobie sprawę, jaki wydatek odpada :).

nutka, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika- co więcej- masz to już w domu i możesz oglądać, przekładać...:P Ja teraz tę czapeczkę gratisową oglądam i się rozczulam:P

MonikaS lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika to prawda :) dobrze, że i mi ten wydatek odpada :) ja mam jeszcze więcej bo po czwórce - z każdym maluchem tego przybywało ;) muszę przebrać co się nadaje a co już nie ale najpierw muszę to od siostry pozwozić :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika !!!!!!!!!!!!!!!!
    Ale Ci dobrze!! Tyle wspaniałych ubranek! Bardzo dużo zaoszczędzisz dzięki temu! Prześlij mi pocztą po jednym ubranku a i tak będziesz miała zapas :P

a mi taki się też podoba bebetto solaris

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb54eb94e764.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 13:54

Limerikowo, Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też fajny ten wózeczek.:) Mi się nie podobają te nowoczesne, jak plastikowe wyglądają:P A gondole jak dla lalek:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez ładny - a jaki to model? bo mam koła w spacerówce dokupione takie same :)
    a właśnie - jak Michaś podrósł to kupiłam mu spacerówkę bebetto magelan i dokupiłam koła pompowane bo piankowe wydawały dziwne odgłosy co mnie doprowadzało do białej gorączki :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kupiłam bo spacerówką na kołach nieobrotowych było mi ciężko manewrować jak podrósł
    też sporo kilometrów zaliczyła - teraz już Michaś chodzi sam, ale dziś np wózkiem bo na zakupy chodziłam i musiałam 6l baniak wody kupić bo się skończyła a boję się dźwigać :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, nic się zupełnie nie znam na tych wózkach. Ja to bym chciała taki 3w1, tzn. żeby była gondola, spacerówka i fotelik samochodowy wczepiany, bo mnie się bardzo podoba jak jest ciepło i takie tyci-maluszki leżą sobie w wózku w tych fotelikach, wtedy wózek jest mniej "olopiasty". No i miałabym wszystko za jednym zamachem, co jest mi na rękę, bo nie lubię łazić i się zastanawiać nad wszystkim z osobna. Widziałam, że xlandery są w takiej wersji, a co Wy o tym sądzicie?

Lepiej kupować takie "transformersy", czy oddzielnie fotelik, itd?

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten jedo to też i gondola i acerówka, bebetto też, fotelik jak ktoś chce też można w zestawie kupić :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest dokładnie Bebetto Solaris B. Wózek 3w1 . Jeszcze pewnie nie jeden wózek będę chciała sobie obejrzeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 14:08

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze dużo czasu do rozwiązania a jest w czym wybierać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 14:10

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolała kupić fotelik osobno, bo te w kompletach podobno nie najlepszej jakości są. Więc wózek będzie gondola i spacerówka, a fotelik jakiś lepszy poszukamy.
    W dodatku właśnie dzieci wożone w tych fotelikach mają tam strasznie ciasno i o ile rozumiem, że to rozwiązanie dobre np na zakupy, to na pewno latem na spacery nie jest dobre. Nie dość że dziecku jest i tak gorąco to jeszcze się gnieździ w foteliku... A w gondolce leży sobie spokojnie, powietrze dociera do wszystkich zakamarków(no może poza plecami i główką;P) ale jednak więcej tego powietrza dojdzie.
    Przemyślcie to, bo później odparzenia, potówki są i dziecku nie jest przyjemnie;(

Dodatkowo pozycja w foteliku samochodowym jest zła dla kręgosłupa takiego maleństwa jakie my będziemy mieć latem i zaleca się stosowanie jak najkrócej- tylko kiedy trzeba gdzieś udac się samochodem

ivv, evas lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko skąd na to brać ;). Na początku lutego odbieramy z mężem mieszkanie, mąż już się zapożyczył na jego wykończenie, ja zrobię to tuż przed odbiorem. Trochę mnie to przeraża, gdyby nie mąż, jego trzeźwe kalkulacje i pozytywne podejście, to chyba w życiu bym się nie dorobiła własnych czterech kątów. Cieszę się, że bierze sprawy w swoje ręce, mnie to przerasta, od razu nasuwa mi się wizja, że mieszkanie nie dokończone nawet w połowie, nie ma się jeszcze do czego przeprowadzać, za wynajem nadal trzeba płacić + raty kredytu hipotecznego i na wykończenie i już nas widzę pod mostem, mój mąż, ja i brzuch :P.

On się z tego śmieje, jest pewien, że damy sobie radę. Ech, ja i moje katastroficzne wizje, codziennie dziękuję opatrzności, że mam takiego faceta.

O wózku pomyślimy chyba dopiero po przeprowadzce, czyli jakoś w... kwietniu :).

nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika zzdrosxczę wam tgo mieszkania - ja muszę ze swoim m póki co wynajmpwać

no nic lecę obiad robić bo Michałka właśnoe uspałam :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mąż zwrócił mi uwagę na to, aby fotelik samochodowy kupić oddzielnie bo podobno te w zestawie z wózkiem nie są zbyt bezpieczne.
    Ciężki orzech do zgryzienia z tymi wózkami, coś mi się wydaje, że jego wybór będzie najtrudniejszy...
    A jak pójdzie się do sklepu to zazwyczaj sprzedawca i tak przedstawi wózek w samych superlatywach w końcu jego zadaniem jest sprzedać sprzęt...

• nutka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mówię, my w sklepie widzieliśmy ten Jedo i na prawdę jest fajny i porządnie wykonany. Więc jakby co to mam pewność, że możemy go kupić, jak nie wpadnie nam nic lepszego do głowy;)

Na foteliku nie ma co oszczędzać, bo to najważniejsza rzecz tak naprawdę. Nie daj Boże wypadek z dzieckiem i od fotelika zależy jego życie...:(

Anielka27 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko nie powinno zbyt długo przebywać w foteliku samochodowym. Nie jest to dl niego zdrowe.

Ja jakbym miała kupować raz jeszcze wózek, na pewno kupiłabym ten sam ale nie w wersji 3w1. Fotelik samochodowy to porażka, kupiłabym inny może z bazą, bo ten co mamy jest niestabilny.
    Dla mnie priorytetem były duże koła, mieszkam prawie w lesie więc na trudne tereny jak znalazł. Dodatkowo w lato jezdziłam z młodym na rolkach. Gdybym mieszkała w mieście na pewno wybrałabym coś innego. Ale też trójkołowca, bo tylko takie mi się podobają. ;)

• excella Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam strone www.fotelik.info odnośnie doboru fotelików.

Www.inspekcje.fotelik.info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 14:37

• ivv Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym fotelikiem jak najbardziej się zgadzam, myśmy fotelik wpięli do wózka góra trzy razy, bardziej dla zasady (żeby użyć) niż dla potrzeby. Przede wszystkim kręgosłup - to nie jest pozycja dla niemowlaka, a już przede wszystkim dla noworodka. Mi do bagażnika spokojnie mieszczą się dwa takie wózki (przetestowane), więc zawsze wyciągałam wózek i tyle. Z dwa razy na szybkie zakupy nie wypinaliśmy jej z fotelika bo zasnęła i raz jak coś załatwiałam - też dlatego, że zasnęła.

A jeśli chodzi o bezpieczeństwo - w ogóle nie zdawałam sobie z tego sprawy i kupiliśmy do kompletu. Jak wyrosła wzięłam od rodziny fotelik po trójce dzieciaków i też byłam zadowolona. A potem trafiłam na szkolenie z zasad bezpieczeństwa przy fotelikach organizowanych przez Maxi Cosi. Oczywiście facet mówił, że jak go zapytamy który jest najlepszy to oczywiście poleci swoją firmę, ale powiedział na tym szkoleniu mnóstwo fajnych rzeczy dotyczących bezpieczeństwa jazdy przodem/tyłem/z przodu/z tyłu za kierowca itd., crash testów itp., jak dobrze zamontować fotelik, pasy itd. I dopiero wtedy dotarlo do mnie, że wszystko robiliśmy źle. Od razu zrobiłam "szkolenie" mężowi i po jakimś czasie zamówiliśmy porządny fotelik :) Teraz Weronika ma zeberkę Romera :) i jeździ bezpiecznie wpięta i zapięta... Żałuję, ze nie trafiłam na to szkolenie w ciąży.

excella, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    co do wyprawki ja jeszcze nie mam ani jednej rzeczy. czytałam że piszecie żeby kupić trochę rozmiaru 56 i resztę 62 - tak też i zrobię. na shopping mam zamiar uderzyć po usg półówkowym czyli początkiem lutego, ale tak na spokojnie ;) pooglądać jak będzie fajne i w dobrej cenie może kupię. a pełną wyprawkę kupie w kwiecień-maj. jakoś nie chce zapeszać. muszę wykazać się cierpliwością.

wczoraj mój mąż miał operację na żylaki na nodze w szpitalu medicover w warszawie. to szpital prywatny i powiem Wam że jak zobaczyłam jak on wygląda, jakie są pokoje!,telewizor płaski powieszony na ścianie a nie na monety ;D, łóżka jak na amerykańskich filmach, warunki jak w hotelu dobrym, to sobie pomyślałam że jakby cała służba zdrowia w polsce taka była to bylibyśmy bardzo bogatym krajem ;D pamiętam jak ja leżałam kilka dni w szpitalu państwowym, masakra, przepaść między tym co wczoraj zobaczyłam.
    bardzo dużo było też tam kobiet w ciąży, poród tam jest mega drogi ale jak widać chętnych nie brakuje :)
    ciekawe doświadczenie zobaczyć że jednak w polsce też są szpitale jak z filmów - szkoda tylko że prywatne/ bądź jak w tym przypadku dla klientów medicover.
    W maju miałam w tym szpitalu operację kolana. Czułam sie jak w hotelu. Personel przemiły. Na szczęście szpital ten wykonuje również zabiegi na NFZ. Ja nie zapłaciłam ani złotówki. Niestety poród u nich kosztuje majątek :(

9bsp388.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ