X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tym czarnym to masz rację;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama chciałam czarny i pomimo, że Michałka w październiku rodziłam - zrezygnowałam bo wiedziałam, że latem też będziemy dużo spacerować :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazlam taki link skoro my dzis o wozkach, zaczelam przegladac Wasze modele i sa piekne ;--)), doszly sprawy praktyczne: ciezkosc przy wnoszeniu i znoszeniu w pojedynke, jakie kolka by nie terkotaly a same skrecaly oraz np ladny, ale praktyczny kolor (jest taki?), trwalosc , wytrzymalosc, latwosc hustania etc
    teraz rozwiazuje test na wozek choc fakt jeszcze duuuuuuuo czasu ;--))
    http://www.bobowozki.com.pl/poradnik.php

f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swój ózek pomimo, że do lekkich nie należy, wciągam tyłem po schodach i nie jest xźle :) ale ja na parterze mieszkam :) buja się super bo na paskach skórzanych :) u brata beżowy kolor by noe przeszedł bo on dużo wózek samochodem wozi i poprostu przy składaniu i pakowaniu by się mocno brudził - tymbardziej, że mały bagażnik ma. ja mam volvo kombi więc nie miałam problemu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 19:22

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśmy wzięli szary po 1 bo nam się podobał, po 2 bo jest praktyczny; braliśmy pod uwagę jeszcze brązowy. Jeśli chodzi o ciężkość to nie jest źle, sama wkładałam cały wózek do bagażnika (wchodzi bez składania), ale znajomi mają nowszy model (laret) i jest jeszcze lżejszy :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Martynika !!!!!!!!!!!!!!!!
    Ale Ci dobrze!! Tyle wspaniałych ubranek! Bardzo dużo zaoszczędzisz dzięki temu! Prześlij mi pocztą po jednym ubranku a i tak będziesz miała zapas :P

a mi taki się też podoba bebetto solaris

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb54eb94e764.jpg

Mam taki wózek- pytaj o co chcesz:)

Anielka27 lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi i jak polecasz? wiem, że każdy wózek ma swoje wady i zalety ,ale jak jest z tym wózeczkiem? Warto? Jestem nim bardzo zainteresowana, jest wiem tez inny model np.

Bebetto Holland

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff22c22290a8.jpg

zastanawiam się tez nad bebetto luca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 20:17

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeśli chodzi o wózki jestem raczej zdecydowana na Maxi Cosi Mura 4 Plus. Tylko jeszcze z mężem nad kolorem dyskutujemy.
    Wcześniej myśleliśmy też nad Jedo Fyn, ale po obejrzeniu go na żywo w sklepie nasz entuzjazm zdecydowanie zmalał z uwagi na jakość wykończenia i fatalnie wyglądającą budkę przy spacerówce. Natomiast z pewnością na plus Jedo zaliczam kolorystykę i amortyzację.

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ten co mi się podoba ma różne opinie, natomiast ten Jedo ma o wiele więcej tych pozytywnych... Cholera boje się, że kupię wózek (a jestem nie doświadczona, pierwsze dziecko) i okaże się , że będziemy żałować i męczyć się z nim...

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka- więc tak- zaletą są pompowane obrotowe koła, regulowana rączka do pchania wózka- wygodnie prowadzi się osobie każdego wzrostu, fajna gondola i.... tylko gondola. Fotelik dla noworodków, będący zarazem fotelikiem do samochodu do niczego- dziecko się w nim poci, my w samochodzie nie mogliśmy go dobrze zapiąć, bo nasz pas był dla niego za krotki, więc w razie wypadku dziecko nie jest zupełnie zabezpieczone. Spacerówka nie ma regulowanego podnóżka, więc naszemu synkowi, który jest wysoki a nie ma nawet 2 lat już robi się ciasno, poza tym osłonka przed zimnem na nóżki nie sprawdza się zupełnie w spacerówce- ani przy małym dziecku ani przy wiekszym- przy calkiem małym nachodzi dziecku na glowę i nie może oddychać a przy większym w ogóle nie da się jej nałożyć. Oparcie baaaardzo ciężko się reguluje i jeszcze nachodzi na daszek i trzeba się nieźle nagimnastykować żeby rozłożyć. Torba od wózka pojemna ale ciągle się pruje i to w takim miejscu, że zszyć może tylko krawcowa- oddawaliśmy już x razy... Zatrzaski do zmieniania części wózka z gondoli na spacerówkę, czyli też do rozkladania wozka jak np chce się go przewieźć zaczynają ciężko chodzić już po kilku użyciach. Ponadto raz odpadło mi koło na spacerze.
    A więc tylko gondola jest super z całego wózka. Nie polecam go zupełnie. Ale kupiliśmy go za 1200 zl, więc nie wiem czy w tej cenie można dostać coś dobrego...

Anielka27 lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym bebetto mi się nie podoba to, że jak się składa to trzeba najpierw zdjąć gondolę a w jedo bartatina nie trzeba - jest bardzo prosty mechanizm składania. nie wiem jak w innych jedo :)
    chyba, że się mylę co do tego bebetto, chociaż na zdjęciu widać jak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 20:38

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wózek to już konkretny zakup :-)
    Nam się podoba taki bo ma duże koła lecz nie wiem jak ze złożeniem takiego wózka i praktycznością ?
    http://allegro.pl/royal-w-stylu-retro-nowy-wozek-z-klasa-3w1-gratisy-i3844029536.html

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    w tym bebetto mi się nie podoba to, że jak się składa to trzeba najpierw zdjąć gondolę a w jedo bartatina nie trzeba - jest bardzo prosty mechanizm składania. nie wiem jak w innych jedo :)
    chyba, że się mylę co do tego bebetto, chociaż na zdjęciu widać jak
    Super ten wózek tylko kurcze czy nim się dobrze będzie jeździc po kamieniach?

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    którym? bo jeżeli chodzi o jedo to gwarantuję, że pojedzie po wszystkim :) wypróbowałam na różnych drogach ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nie namawiam na jedo bartatina bo nie ma obrotowych kół a jednak to duża wygoda :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z drugiej strony obrotowe koła potrafią się na kamieniach blokować - nie mogłam się do tego przyzwyczaić, że na obrotowych nie mogłam pokonać każdego wertepu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 20:47

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się podobają równe koła więc takiego będziemy szukać. Ostatnio spodobał mi się bordowy kolor ale coś mąż narzeka..

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    z drugiej strony obrotowe koła potrafią się na kamieniach blokować - nie mogłam się do tego przyzwyczaić, że na obrotowych nie mogłam pokonać każdego wertepu :)
    No właśnie muszę dlatego mieć duże kółka bo u mnie jest kamienista droga do domu dopiero za jakieś 100 m mam asfalt. Po za tym nie daleko mam las i wolałabym spacerować po lesie z dzieckiem i chyba wózek z obrotowymi kółkami odpada ? A co myślicie o tym co dałam link royal ? Z tego co widzę to jest duży wózek ale na wertepy powinien być wygodny. Mieszkam na wsi i wózek musi myć masywny.

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam jeszcze parę wózków, gdzie jest większość dobrych opinii może kogoś zainteresują :)

JEDO FYN

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f755952a6328.jpg

JUMPER TAKO

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d12d4c04bd8b.jpg

MARITA ROAN

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf2d99365256.jpg

EVO MUSTY

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d34ab74733e7.jpg

Driver 4 xl

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9aed6a273f8.jpg

CODET NAVINGTON

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/769b1d65494f.jpg

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa to trzeba jeszcze patrzeć żeby dobrą amortyzację miał do lasu :) bo niektóre mają 'twarde, sztywne' mocowania ramy do kół

żeby dzieckiem za mocno nie telepało :)
    myślę, że ten royal miękki jest, więc nie powinno telepać albo tylko tak wygląda :) nie widziałam go na żywo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 21:25

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ