Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak, super brzusio :)tylko jak to mozliwe, że przy brzusiu waga jest -1,5? :)) natura ciągle zadziwia. :)
    ja przytyłam 3,5 kg ale schudlam 2 w szpitalu więc łącznie od początku pewnie około 2 kg na plusie. Myślę,że to poprawnie. Odżywiam się zdrowo już od wielu lat, więc mam nadzieję, że szału na wadze nie będzie, a jeśli nawet to cóż, ciąża to ciąża a nie czas odchudzania i liczenia kg, należy się martwić kiedy tyje się ponad programowo, z moim dobrym BMI z przed ciązy mam prawo przytyć do 16 kg i tego się trzymam.

Anielka27 lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ! To ja byłam zadowolona że przytyłam ,,tylko 5,5 kg'' a widzę że jestem jak wieloryb ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To macie i mój brzusio :
    6tc :
    http://zapodaj.net/64ac043028af4.jpg.html
    a tu 21 ;)
    http://zapodaj.net/df24fd52ab772.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 14:52

Evelineq, Marcysia86, weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Moje przeziębienie niestety tylko nie przechodzi :(
    Zaczęły się już duszności i kaszel coraz bardziej męczy, więc dziś na 17:30 idę do internisty:/

Od wczoraj też mocniej niż zwykle boli mnie w pachwinach. Cały czas odczuwam tam jakieś ciągnięcia, zapewne przez powiększającą się macicę.Ale od wczoraj jest to dużo dużo mocniejsze. I zastanawiam się czy to coś złego się dzieje, czy to może przez ten kaszel co mnie tak męczy...?

Niesforna, ja też wczoraj czułam ból w pachwinach, myślę, że to od kaszlu. Dobrze, że idziesz dzisiaj do internisty, niech Cię osłucha porządnie. Nie mogę już się doczekać, aż minie pierwszy dzień bez kaszlnięcia, mam już dosyć, ale ma się chyba ku dobremu. Jeszcze dwa dni antybiotyku.

• azi Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże kochany a ile ja miałam do nadrobienia! Dwa dni i jakoś się udało! :-) tak że spraw bieżących to Paula ja też mam ok 5 kg na plusie...i zaczynam panikować że zmienię się w wieloryba..nigdy tyle nie ważyłam..
    No i może się przedstawię :-) mam na imię Eliza,w tym roku kończę 28 lat, od pół roku jestem mężatką. Udało się w 3 cyklu po poronieniu. Mieszkamy w Łodzi ;-) dzidziuś od sylwestra buszuje mi w brzuszku,z dnia na dzień coraz więcej, cudowne uczucie :-) jeszcze nie wiemy jaka płeć, na ostatnim usg bardzo szalał ;-) ale w piątek jadę na usg do mojego wujka, więc może jemu się coś pokaże ;-) pozdrawiam Was dziewczynki :-)

Agusia2312, Anielka27, Marcysia86 lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azi masz śliczne imię :) U mnie jak miała być córcia to chciałam z mężem Elizę ;)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula luknełam na foto i sie nie martw bo tych kg u Ciebie wogóle nie widać !!! :) Moja kolezanka przytyła przez ciaze 20 kg i tez po niej wogóle tego nie było widac , fakt aby tyle ze jest wysoka w miare;) ja mam na plusie 2,5 kg. Nie chce za duzo przytyc bo juz przed ciąża przytyłam przez rok czasu 5 kg przez te wszystkie staranka, przez Clo, podniesioną prolaktyne itp.

Chciałabym juz poczuc ruchy mojego maleństwa <3

16udpc0z9p3jg5s2.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 15:08

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 ja mam 171 cm wzrostu... A ruchy lada moment poczujesz :) Właśnie już tusz tusz u Ciebie ;)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słuchajcie przytyłam od początku ciąży 2 kg. A się zdziwiłam, ponieważ jakoś w 17/18 miesiącu ciąży nagle waga mi podskoczyła o 3 kg a jadłam tak jak do tej pory... czyli łącznie mam już 5 kg! Cycki mam tak ogromne, że chyba z 2 kg to same moje cyce jak donice tyle ważą... Ja też się wagą nie przejmuję, po porodzie będę zajmowała jak coś się dzieckiem, karmiła ( jak wszystko pójdzie zgodnie z planem) a potem i tak wezmę się za siebie ostro abym dobrze czuła się w swoim ciele. Martwi mnie najbardziej tylko brzuch... właśnie jak to z tym brzuchem jest po urodzeniu dziecka?

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jesteś wyższa ode mnie :) Ja tylko 160 cm.. a ci mówie po tobie tego wogóle nie widać nie martw się ;*

16udpc0z9p3jg5s2.png

Paula222 lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja w sumie od początku przytyłam 3 kg. Mam 171 wzrostu, na razie mały brzuszek.
    Na ostatniej wizycie lekarz zauważył, że mam za twardy brzuch :( Pytał czy często jest taki twardy i kazał obserwować co powoduje, że tak się dzieje. Powiedział, że twardy brzuch świadczy o skurczach a to na tym etapie ciąży niewskazane. Czy któraś z Was ma twardy brzuszek???

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bankierka chyba nie mam, wczoraj zauważyłam, że górna część brzuszka tuż pod piersiami na środku była twardawa ale to chyba po jedzeniu? chyba nalezy się niepokoić dolną twardniejącą częścią brzucha..ale może się mylę.

• eta Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka ale twardy masz cały brzuch?

ja właśnie w tym temacie miałam pisać do bardziej doświadczonych mam.
    od trzech dni mam coś takiego: czuję jak na kilka sekund macica mi twardnieje jak kamyk się robi. zdarzyło się to raptem 3-4 razy przez 3 dni ale nie chce bagatelizować żadnych objawów. i kilka razy miałam takie kłucia w pochwie. bóli żadnych nie mam. odstawiam duphaston teraz ale nie wiem czy to miałoby coś do rzeczy. jeśli ktoś ma jakąś wiedzę w tym temacie to proszę się podzielić :)

wieczorem ma do mnie oddzwonić moja ginekolog i jej to opowiem, zobaczymy co powie.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja właśnie też miałam może ze 3-4 razy takie kłucie. Ogólnie brzuch mam taki napięty jak to w ciąży ale czasem się robi twardy w dolnej partii brzucha. Lekarz mówił, że przyczyny mogą być różne np. dieta, tryb życia, zmęczenie a nawet zbyt mała ilość przyjmowanych płynów. Ja też biorę duphaston a teraz dał mi jeszcze luteine dopochwową przez ten twardy brzuch.

Jak będziesz coś wiedziała to napisz proszę

• monalisa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy od gina i nasze dziecko co? i nic nie pokazało wstydliwy ten nasz "chrupek" mam nadzieję ze w środę w szpitalu na badaniach pokaże co ma do ukrycia :)

bontbhr.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka wrote:
    Dziewczyny a ja w sumie od początku przytyłam 3 kg. Mam 171 wzrostu, na razie mały brzuszek.
    Na ostatniej wizycie lekarz zauważył, że mam za twardy brzuch :( Pytał czy często jest taki twardy i kazał obserwować co powoduje, że tak się dzieje. Powiedział, że twardy brzuch świadczy o skurczach a to na tym etapie ciąży niewskazane. Czy któraś z Was ma twardy brzuszek???

Bankierka mi tez twradnieje brzuch, bylam u swojej lekarki, powiedziala, ze sa kobiety u ktorych tak sie dzieje duzo wczesniej, nalezy zazywac magnez, nospe i jak sie robi twardy to chwile odpoczac. Na wszelki wypadek dostalam skierowania na wszystkie wymazy zeby sprawdzic czy nie ma infekcji bo czasem moze to byc tez oznaka, ze cos sie dzieje w organizmie.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytyłam 3.2kg od początku ciąży, a na basen możemy chodzić :)

bontbhr.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch też twardnieje i pobolewa jak za długo pochodzę albo się przeforsuje i dlatego staram się często polegiwać.

Dziś byłam na wizycie kontrolnej u mojej kardiolog i niby większość w normie ale znów mam "przeciek" w sercu i niestety kolejna wizyta za 2 miesiące. Przedsionek powiększony, niedomykalność mitralna i trójdzielna teraz się obawiam czy to znów nie skończy się szpitalem. Na dodatek jak tylko zacznie mi się robić słabo albo ciśnienie spadnie mi poniżej 80/50 mam dzwonić i przyjeżdżać.
    Oby tylko naszemu robaczkowi to nie zaszkodziło.
    Co prawda zachodząc w ciąże zdawałam sobie sprawę z ryzyka ale nie wiedziałam że tak wcześnie będą problemy.

• excella Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to sa skurcze. Ja w pierwszej ciąży jak mi twardniał brzuch, brałam no spe 3 razy dziennie. Oszczędzajcie się. Czasami niby takie skurcze są normalne, zdarzają się ale nie powinno sie tego bagatelizować bo to w końcu skurcze. Mi też nie raz twardnieje, a to z nerwów a to ze zmęczenia. Jutro pogadam o tym z ginem.

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka ja miałam twardy brzuch i skurcze ( skurcze tak łapały że zginało mnie w pół).... Lekarz kazał mi brać magnez 3x dziennie po 2 tabletki, leżeć jak najwięcej i się nie denerwować niczym... Dopiero tak na prawdę nie dawno mój brzuch wrócił do normy , a minęło ponad 2 tyg...

Bankierka, gosiunia lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ