Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • fler Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to ja nadal mam -2,5kg a brzuszek już widać. Nawet jak weszłam dziś w szpitalu do poczekalni to każdy chciał mi miejsca ustępować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    Mi brzuch też twardnieje i pobolewa jak za długo pochodzę albo się przeforsuje i dlatego staram się często polegiwać.

Dziś byłam na wizycie kontrolnej u mojej kardiolog i niby większość w normie ale znów mam "przeciek" w sercu i niestety kolejna wizyta za 2 miesiące. Przedsionek powiększony, niedomykalność mitralna i trójdzielna teraz się obawiam czy to znów nie skończy się szpitalem. Na dodatek jak tylko zacznie mi się robić słabo albo ciśnienie spadnie mi poniżej 80/50 mam dzwonić i przyjeżdżać.
    Oby tylko naszemu robaczkowi to nie zaszkodziło.
    Co prawda zachodząc w ciąże zdawałam sobie sprawę z ryzyka ale nie wiedziałam że tak wcześnie będą problemy.
    fler zdrówka kochana, wszystko musi być dobrze :))

• Martynika Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze bez bólu?pytam,bo ja też miewam takie twardnienia,ale nie towarzyszy temu ból,a zdarzają się głównie po jedzeniu.Lekarz mi na to powiedział,że mam jeść malutkie porcje,a często.Jeżeli się do tego rygorystycznie stosuję i po każdym posiłku czuję niedosyt,ale niedługo potem znowu zjem mało,to faktycznie jest ok.Może spróbujcie?mój lekarz nic nie wspominał,że to skurcze.Eta,daj znać,co powie Twoja ginekolog.

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak miałam skurcze to bolały strasznie... A Twardienie macicy właśnie do tego prowadzi dziewczyny, to znak że trzeba się położyć i zwolnić tępo życia :*

qurcze, znów bym jadła wszystko co w kuchni leży...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kota Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to sa skurcze Braxtona-Hicksa http://parenting.pl/portal/twardniejacy-brzuch-w-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 19:16

Anielka27 lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wlasnie wlaczyla sie opcja kucharka :) dzisiaj makaron z sosem pieczarkowym, ciasteczka amerykanskie z czekolada a na jutro w planach gulasz :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    ja póki co prawie 4 kg na minusie, ale czuję, że noedługo zacznie się to powoli zmieniać :)
    a to temu, że włączyła mi się faza na słodycze. postaram się noe poddać ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tylko gin oddzwoni do mnie i pogadam z nią, to napiszę co i jak.

Martynika lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super,eta,czekam,jestem szczerze ciekawa zdania innego lekarza.

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Jejku ! To ja byłam zadowolona że przytyłam ,,tylko 5,5 kg'' a widzę że jestem jak wieloryb ;)

Ja przytyłam 7... Jak zwykle zajmuję niechlubne pierwsze miejsce w tym rankingu...:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota tylko skurcze o których piszesz są nie bolesne, a ja piszę o bolesnych ;)

Eta i jak tam?

Judi... Dobrze wiedzieć że nie jestem w tym bólu sama, ale powiem szczerze że jestem zadziwiona że dziewczyny tak malutko po przybierały na wadze... A tyle się słyszy wśród znajomych że po tyły po 20 kg... :o

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, przestańmy tak patrzeć na te kilogramy :) Przecież to, czy 4kg to "duuuużo", czy "maaaaało" to zależy od wielu czynników:
    -> naszego wzrostu (4 kg przy wzroście 155 to jednak co innego niż 4kg przy wzroście 175)
    -> naszej wagi sprzed ciąży
    -> genów (niestety)
    -> naszego obżarstwa (no trudno ukryć)
    -> czy wymiotowałyśmy w pierwszym trymestrze

itp, itd. Według mnie wyliczanie kilogramów teraz tylko zdołuje te z nas, które przytyły więcej, niż inne :)

Wagi nie należy odstawiać (ale korzystać z niej z umiarem), odżywiać się racjonalnie, nie objadać itp. A kg po ciąży znikną!

weronikabp, MagdaO, MonikaS, eta lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mogę przytyć i 30 kg, w nosie to mam. Z moim ADHD zrzucę to szybko, więc się nie martwię. A i Wy się nie przejmujcie, bo nie ma czym :) Mam 3 kg na plusie, z Weroniką pierwszy kg przybył mi po 20 tygodniu, a i tak całą ciążę skończyłam na 15 kg w 38 tygodniu (a urodziłam po terminie...) Jak się brzdące nam porodzą to możemy codziennie na spacery z nimi chodzić - jak przestaną być noworodkami to można ostro przyspieszyć, a kilogramy same zaczną spadać ;)

weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Kochane, przestańmy tak patrzeć na te kilogramy :) Przecież to, czy 4kg to "duuuużo", czy "maaaaało" to zależy od wielu czynników:
    -> naszego wzrostu (4 kg przy wzroście 155 to jednak co innego niż 4kg przy wzroście 175)
    -> naszej wagi sprzed ciąży
    -> genów (niestety)
    -> naszego obżarstwa (no trudno ukryć)
    -> czy wymiotowałyśmy w pierwszym trymestrze

itp, itd. Według mnie wyliczanie kilogramów teraz tylko zdołuje te z nas, które przytyły więcej, niż inne :)

Wagi nie należy odstawiać (ale korzystać z niej z umiarem), odżywiać się racjonalnie, nie objadać itp. A kg po ciąży znikną!
    modelka popieram! najbardziej mnie irytuje radocha z powodu tego, że ktoś chudnie w ciąży.. to raczej powód do zmartwień niż radochy? albo ja jestem jakaś nienormalna. Należy się zdrowo i regularnie odżywiać, nie wcinać chipsów i fast foodów i wszystko będzie dobrze a reszta to tak jak mówisz kwestia genów :)

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od internisty - muszę zrobić morfologie i dopiero zdecyduje czy antybiotyk jest konieczny. Narazie mam się dalej leczyć domowymi sposobami. Na gardło tylko tandum verde mam brać w aerozolu. Jutro więc lecę oddać krew.

Co do twardniejacego brzucha to zdarza mi się to czasem. Ale bardzo rzadko i właśnie zwykle po jedzeniu. Nie czuje przy tym żadnego bólu. Lekarz powiedział mi że jeśli nie dzieje się to często i regularnie to nie ma się czym przejmować.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnej radochy ze chudne- z reszta wspominałam, ze brakuje mi tego objawu, bo wszystko ma swoje uroki. Poza tym mam w NosQ ile będę wazyc- po ciąży ostre treningi z M i będzie przyjemne z pożytecznym:) grunt ze wyniki mam dobre i tego się trzymam!

Modelka lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie waga jest ważna ;) I chcę zadbać o to by po porodzie nie zostało mi nadwyżki bo chcemy z mężem jakoś po 4 cyklach ( jeśli lekarz się zgodzi) starać się o drugiego bobaska ;)

A ja mam tak że jak za dużo tu tam to źle się z tym czuję... Ahh

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja nie mam żadnej radochy ze chudne- z reszta wspominałam, ze brakuje mi tego objawu, bo wszystko ma swoje uroki. Poza tym mam w NosQ ile będę wazyc- po ciąży ostre treningi z M i będzie przyjemne z pożytecznym:) grunt ze wyniki mam dobre i tego się trzymam!
    aisak nie mówiłam o Tobie tylko ktos kiedys pisał, ze się cieszy ze nic nie tyje wręcz chudnie, dla mnie to nie jest normalne. A co do sposobu chudnięcia jaki proponujesz jestem za! Zwłaszcze ze my zyjemy w celibacie teraz...:(

• Martynika Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skurczy b-h,to na tej przytoczonej stronie jest napisane,że one trwają nie dłużej jak parę minut,ja natomiast często mam bardzo długo twardy brzuch,jak piłka,i sądzę raczej,że to gazy,czyli to,co sugerował mi lekarz.Antidotum-maleńkie posiłki,a często,lekkostrawne.Staram się do tego stosować i widzę różnicę,ale dziś ogromny kubek gorącego mleka z miodem i masłem na cholerny kaszel niestety mnie załatwił na parę godzin...

Kota lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ! Co do takich skurczy tez tak miałam lekarz kazał zażywać magnez 3x1 tabl. i nospe i jest teraz ok brzuch nie twardnieje i nie boli.
    Jestem już po wizycie z dzidzią wszystko ok :-) Rośnie i jest wszystko ok i już wiem że te puknięcia to moja dzidzia :-) jak lekarz robił usg to się ruszała i to było takie samo jak przez dzień czuję :-) Co do płci to starał się coś tam zobaczyć :-) i powiedział że mąż będzie miał gwiazdę ale później zmienił zdanie że nic nie widzi bo po turecku siedzi i pupą - nie będzie zgadywał :-) No to ja już mam mętlik w głowie bo ostatnio coś sterczało teraz że córka ? Lekarz podsumował to tak że płeć nie znana więc przy moim nicku można płeć wykasować czekamy do kolejnej wizyty :-)
    Co do wagi to od 2 grudnia do dziś przytyłam 0,5 kg :-) Ufff fajnie bo się bałam że więcej bo brzuszek strasznie mi wybuliło i wyglądam jak w 5 miesiącu :-)

Anielka27 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ