Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limeriko super że już znasz płeć :-) Gratuluję !

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane!
    Ja wczoraj też byłam na wizycie, ale jak chciałam zdać Wam relację to mi się laptop zbuntował i wyłączył. W związku z tym pisze dzisiaj. Z dzidzią wszystko super, podglądaliśmy ją krótko, bo na następnej wizycie 03.02. będę miała połówkowe i wtedy będzie dokładne mierzenie itp. Na dzień dobry maluszek rozkraczył nóżki i na dzień wczorajszy ginek siusiaka nie widział w związku z tym z dużym prawdopodobieństwem będzie CÓRECZKA :) Ja jestem przeszczęśliwa, bo dla mnie najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe, natomiast mąż póki co jest niepocieszony i dopytuje czy to już na pewno wiadomo, czy może coś się jeszcze zmienić. Nie powiem przykro mi się zrobiło :( No ale mam nadzieję, że mu przejdzie. Pozostała część rodziny bardzo się cieszy. Moi rodzice- bo marzyli o wnusi, teściowie - bo od kilku pokoleń w ich rodzinie rodzili się sami chłopacy, szwagier- bo będzie kuzyneczka dla jego synka, moja siostra- bo tak jak rodzice chciała mieć chrześnicę :)
    Z pozostałych wiadomości, to wczoraj jak siedziałam rano w laboratorium przed pobieraniem krwi, to poczułam trzy puknięcia - i raczej nie były to pękające bąbelki gazów, tylko trzy pierwsze kopniaki od mojego skarba :) Teraz z niecierpliwością czekam na kolejne :)

weronikabp, Anielka27, alexast, fler, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo gratuluję córeczki !!! :)

Ja też spać nie mogę, mam okropną noc za sobą !Katastrofa, a jakie głupoty mi się śniły, horrory :/ Jedna z gorszych nocy :/

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a w którym tyg jesteś ? Ja już czuję pukania i wczoraj się przekonałam na 100 % że to to jak lekarz robił USG :-) U nas też coś niby wspomniał że może być gwiazdeczka ale później dzidzia się zakryła i już powiedział że nic nie widać i że płeć nadal nie wiadoma. mój tez bardzo liczy na syna i jak usłyszał o gwiazdeczce to mina smutna też trochę mnie się smutno zrobiło i mam nadzieję że mu przejdzie bo wkońcu nic nie wiadomo. Lekarz powiedział że na następnej wizycie będzie patrzyła :-) Ja tez mam wizytę 3.02 my czasem nie chodzimy do tego samego lekarza heheheh. Ja jeszcze nie będę miała robionego połówkowego powiedział że poczekamy jeszcze.

Paulina1986 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle Paula gratuluję córeczki :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dziewczynom po wczorajszych wizytach gratuluję i zazdroszczę córeczek, choć płeć nie jest najważniejsza- ja powoli przyzwyczajam się do tego, że urodzę drugiego chłopca. Jak czuję jego ruchy i kopniaczki to płeć zupełnie przestaje mieć znaczenie. Kocham go całym sercem i nie mogę się doczekać aż go prztulę i wycałuję:)
    I chciałam się pochwalić, że na kalendarzu pokazało mi 50% ciąży:)

weronikabp, MonikaS, Anielka27, evas, nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina gratuluję córuni, widzę, że dziewczyny górą :)) zobaczymy czy u mnie w piątek się potwierdzi, że to Pola :))

Judi gratuluję 50 % !! mi jeszcze kilka procencików brakuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 09:53

• topa42 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi gratuluję 50% u mnie dziś 41% więc musze jeszcze trochę poczekać :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Ja tam będę się cieszyć bez względu na to czy na kolejnej wizycie potwierdzi się córcia czy nagle objawi się synek - kochać będę równie mocno :)
    Wszystkim mamuśkom, które już poznały płeć gratuluję, a tym które jeszcze czekają życzę by jak najszybciej się dowiedziały :)

weronikabp, Anielka27, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie usg połówkwe pojutrze, niby cieszę się, że zobaczę maluszka, a z drugiej strony jak o tym myślę to strasznie się boję czy wszystko będzie w porządku. Tak bardzo marzy mi się "zdrowe macierzyństwo". Ale powiem Wam, iź mimo, że kwestia zdrowia jest najważniejsza to po cichu liczymy, że ujawni się druga córcia. Ale przeczucie mam, że jednak będzie Staś :)

Anielka27 lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam caly czas przeczucie, ze bedzie chlopak a tu dziewczynka :) Zazdroszcze wam tego polowkowego, moj termin dopiero 11 lutego :(

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, miałam wczoraj wizytę u lekarza- wszystko jest w porządku, sprawdził mi stan szyjki macicy z racji tego że jestem krótko po porodzie-, na szczęście mimo tego długość jest wystarczająca. Niestety nasza dzidzia nadal pozostaje bezimienną dzidzią bo pokazała nam tylko stópki i pupę :) Mam nadzieję, że za tydzień na 3D będzie bardziej otwarta ;)

• excella Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam przeczucie że będzie dziewczynka a tu chłopak ;) dziś byliśmy u lekarza i pani dr potwierdziła chłopaczks więc pewnie do usg połówkowego nic się nie zmieni :) było widać jak mały macha rączką i udało mu się wsadzić kciuk do ust ;) był bardzo rozbrykany :)

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie tracę nadziei... :P

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jutro pokaże się 50% :) mały mnie podkopuje właśnie :)
    ja dzisiaj dobrze w miarę spałam ale miałam głupie sny...

dziewczyny gratuluję córeczek i synków też :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a macie czasem takie uczucie jakby coś Wam bulgotało po lewej stronie na dole, nie wiem czy to od mojej tętnicy czy pępowiny.. takie dziwne śmieszne uczucie co to może być?

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak czasami mam, ale też nie wiem co to :)

weronikabp lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek ;)

wczoraj moja gin nie oddzwoniła, bo tłumaczyła się że późno wróciła i dzisiaj o 10 rano ja do niej jeszcze raz zadzwoniłam.
    to sprawa ma się tak: co do kłuć w pochwie ona mówi że żadne kłucia nie są niepokojące, mogą być kłucia w sromie, w pachwinach i inne miejsca wymieniła - kłucia są związane z rozciąganiem macicy.
    choć ja przyznam się, bałam się że może szyjka mi się skraca jak kuje mnie w pochwie? w piątek mam regularną wizytę więc będzie patrzeć na moją szyjkę.

natomiast co do twardnienia macicy, to u mnie jest to bezbolesne, czuję tylko taki lekki dyskomfort, a po kilku sekundach przechodzi. Gin powiedziała że to może być od tego że odstawiam duphaston - wcześniej brałam 3 tabl. dziennie teraz już tylko 1 tabl. i że organizm przyzwyczaja się że jest mniej progesteronu. w razie twardnienia mam wziąść 2 tabl. nospy i się położyć.
    pytałam się czy badać w takim razie poziom progesteronu we krwi, a ona mówi że nie trzeba bo łożysko na pewno produkuje wystarczającą ilość.

pytała się też czy nie mam zaparć, jak narazie u mnie z kupką jest okej;) Ale wygląda na to że tak jak Martynika pisała to co jej lekarz powiedział, takie twardnienia mogą być związane z jedzeniem i wypróżnianiem.

w ten piątek mam wizytę więc jeszcze dokładniej omówimy ten temat, to jeszcze napiszę jak się coś nowego dowiem.

Kota wspominała o tych skurczach bezbolesnych b-h, też o nich myślałam, ale niby one pojawiają się dopiero po 20 tygodniu więc jak na mnie za wcześnie, dlatego się martwiłam.

wczoraj wieczorem taka byłam zestresowana tym wszystkim, że zasnełam zmęczona nie wiem kiedy, ale o 6 rano się obudziłam i wałkowałam temat od nowa, ale teraz staram się myśleć spokojnie, nie mam bóli ani regularnych skurczy więc nie jest niebezpiecznie. nie można sie nakręcać.

Martynika lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja man badanie połówkowe 30stycznia.Ale ten czas leci.A kopniaczkow dalej nie ma :(.

relganli3wx3d6wm.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - gratuluje córci. Ja też liczyłam na córę, ale jest syn. Za to mąż chodzi bardzo dumny, że za pierwszym razem udało mu się zmajstrować chłopaka. Ja też już powoli się przyzwyczajam, najważniejsze, że jest zdrowy :)

Zazdroszczę wam, że czujecie już ruchy maleństw, ja jeszcze nic nie czuję i nie umiem się doczekać tego pierwszego razu. To moja pierwsza ciąża, więc muszę chyba jeszcze poczekać na ruchy.

Mati1980, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ