Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • sunset Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę mieć połówkowe 7 lub 14 lutego, a wizyta 3 - oby już się dzidzia pokazała kim jest, bo już wszyscy niecierpliwi :)

c55fflw1uez1iz08.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    sunset jak tam na bb? tam też zaglądasz? długo milczałas, dopytywałam się o wizytę jeszcze przed moim szpitalem ale nie odpisywałaś, wszystko ok u Ciebie?

Musiało Ci umknąć :), gdzieś tam przed Twoim szpitalem pisałam, że ok (bo wtedy tak było), teraz mam zmartwienie - na ostatniej wizycie lekarka stwierdziła wypadające tętno, oczywiście od razu powiedziała, że się to zdarza i nie ma się czym martwić, bo zazwyczaj do porodu się to normuje, ale im dalej od wizyty tym gorzej. Za dużo o tym myślę, ale jak tu nie myśleć. Dostałam skierowanie na prenatalne na zbadanie serca, trochę poczytałam na necie i faktycznie się zdarza i czasami utrzymuje nawet do samego końca, ale jak już dziecko jest na świecie to w 99% już jest ok.
    A na bb zaglądam czasem - szkoda, że Was już tam nie ma, ale szanuję decyzję.

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze sunset nie wiem co to wypadające tętno ale coś kardiologicznego? jeśli tak to pewnie poszłabym do jakiegoś dobrego specjalisty. może Cię uspokoi?

• sunset Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kardiologiczne. To jest najprościej mówiąc tak, że słyszysz tętno w jakimś rytmie i nagle nie ma pojedynczego uderzenia i znowu jest normalnie.

c55fflw1uez1iz08.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Czy któraś z was jest z Poznania lub okolic

Ja jestem z Konina :) To w okolicy 100 km od Poznania :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    ja też jeszcze ruchów nie czuję. przy pierwszej ciąży trzeba dłużej poczekać.
    a dodatkowo jeśli łożysko jest na przedniej ścianie, albo ktoś ma trochę nadwagi to zawsze dłużej się czeka, ale się doczeka :)

Jestem w pierwszej ciąży, łożysko znajduje się na przedniej ścianie i ruchy poczułam w 16 tygodniu ciąży. Teraz są one coraz częstsze. Ale podobno posiadam w brzuchu bardzo ruchliwe dzieciątko, nawet wczoraj lekarz musiał "biegać" za nim, żeby policzyć uderzenia serduszka a nawet jak było w miejscu to robiło fikołki. Więc może dlatego tak szybko poczułam ruchy?

Limerikowo lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze czekam cierpliwie na ruchy :) niby mój bobas o 3 dni starszy niż to wynika z daty miesiączki czyli już jakby 17 tydzień skończony, ale może w 18 poczuję :) jeszcze mam czas :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Tak, kardiologiczne. To jest najprościej mówiąc tak, że słyszysz tętno w jakimś rytmie i nagle nie ma pojedynczego uderzenia i znowu jest normalnie.
    nie znam dobrych specjalistów na ŚLąsku ale na pewno tacy są, więc poszłabym od jakiegoś specjalisty od serduszek dziecięcych. W wawie jest taka przychodnia na Agatowej specjalizują się w badaniu serduszek maluszków.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka czytam Was ale nie dam rady bardzo się udzielać jestem w pracy :-( Kończe wszystkie sprawy i od lutego już na stałe wolne - pozdrawiam

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    nie znam dobrych specjalistów na ŚLąsku ale na pewno tacy są, więc poszłabym od jakiegoś specjalisty od serduszek dziecięcych. W wawie jest taka przychodnia na Agatowej specjalizują się w badaniu serduszek maluszków.

Tak, ja polecam Agatową dla Warszawianek. Sama chodzę tam na wizyty.

weronikabp lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tej pracy na etacie. Można ze zwolnienia po korzystać. Ja niestety muszę pracować do samego końca, a potem szybko wracać do pracy.

9bsp388.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Witam serdecznie, a z której dokładnie części Śląska jesteś jesli wolno zapytać - ja mieszkam niedaleko Gliwic, dlatego pytam. Fajnie by było mieć kogoś w pobliżu :)

Ja mieszkam w Gliwicach ;)

81clk9i.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z miasta a tu tyle LAJKOW poczte zapchalo ;--)))

merci merci merci jak mowia Francuzy ;--)))))))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 16:36

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa napisała:

Czy któraś z was jest z Poznania lub okolic

ja jestem ze Szczecinka, ale na porod zjezdzam do Poz/Piatkowo od konca marca, jesli awaria to predzej, akurat mieszkanko sie przyda

f2w39n73chqv1q3r.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta dziękuję za bardzo miłe słowa :) Mąż też mówi że nie przytyłam (tylko brzuszek urósł) ale mam nadzieję że po ciąży kg ładnie spadną ;)

A moja szyjka ma ledwo ponad 3 cm... To wynik mojego przemęczania się i muszę teraz uważać :/

A z wrmińsko mazurskiego ktoś jest? ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kto jest ze Stolycy? :) i gdzie chcecie rodzić?

Duchess lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem i chcę rodzić na Żelaznej druga opcja awaryjna to Inflancka ale naczytałam się dużo opinii negatywnych o inflanckiej :/
    Więc oby udało się tam gdzie najbardziej mi zależy... w sumie mój lekarz prowadzący ciążę jest z tego szpitala może to trochę da większe szanse na to by tam urodzić bo również słyszałam, że szpital ten jest bardzo oblegany i potrafią odsyłać, a z kolei dziewczyny z forum mówiły ,że po rozbudowaniu go już jest o wiele łatwiej tam urodzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 17:55

• Duchess Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem z wawy:) synka rodziłam na inflanckiej wtedy gdy jeszcze oddział poporodowy był w remoncie i straszne warunki były-ale teraz ponoc i tam jest supcio więc będę rodzić tam znowu! Znieczulenie dostałam-co prawda najpierw się trochę nawydzierałam i chyba mieli dość moich jęków;) ale położne super bez opłacania, dały mi doładowanie znieczulenia pomimo 8cm rozwarcia i w ogóle nie czułam porodu-nic a nic. Ale ból który miałam (krzyżowy) nie pozwoliłby mi współpracować z położną gdyby nie to znieczulenie. Cały czas się tylko zastanawiam jak to jest mieć normalny poród-w sensie normalne skurcze bez tych krzyżowych. Może wtedy dałabym radę bez znieczulenia...

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i do Fler jeszcze do uzupełnienia naszej listy : mam 33 lata, 3 letniego synusia i czekamy teraz z mężem na poznanie płci kolejnego maluszka!

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też w Wawy i planuję też rodzić na Żelaznej :)

Na Inflancką trafiłam dwa razy z powodu krwawienia, i może źle trafiłam, ale powiedziałam sobie, że nigdy więcej tam nie wrócę...

weronikabp, Duchess lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ